Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ben burdayim umutolsun. kaydirigubbakcemile2Bilgilerini bekiyorum, tabi diger arkadaslarinda.kaydirigubbakcemile3

Senaydacim iyiki kesfetmissin. Insallah en kisa zamanda dualarimiz kabul olacak canim. Bende 10 yillik evliyim, 6 sene önce ögrendik durumu. Kolay gecmiyor o seneler. Herbir günün her aninda aklimizdan hic cikmiyor anne olma arzusu.

Aramiza tekrar hosgeldin, bilgilerini not aldim. Yanliz anlamadigim mikrotese yaptirdiniz ve canli sperm bulunamadimi. Öyle olursa microenjektion yapilamiyor.

Tosbikcim, genetik ve diger hormon bilgilerin varmi? Spermiogramm zamana göre degisebiliyor. Microtese ile bulunma sansi cok yüksek canim, bazi doktorlar ne yazikki ümit verii degilde sinir bozucu konusuyor. Sansimz az da olsa varya, sen ona bak. Cuma günü insallah sonuc iyi cikar, eger sperm cikmazsa, hic beklemeden iyi bir merkezde microtese olun canim. a.s.

Canim daha cok gencsiniz, panige kapilmadan tedavileri takip edin canim. Microteseyi nezaman düsünüyorsunuz? Doktorunuz herhangi bir ilac verdimi?

tospik81 canım tek taraflı nmemiş testisin şansı vardır.ben inmemiş testis ile ilgili bi bölümde sperm bulnan okudum hatta 12 tane sperm bulmuşlardı ama kimdi hatırlamıyorum istersen inmemiş testis ile ilgili bölümleri oku canım allahım hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

evt nilay haklısın ben mikro enjeksion dedim doğru sölüosun sadece enjekte edilmedi ama yumurtlama olsun diye bir aylık tedavi uyguladılar banada ve eşimin tese olduğu gün yumurta toplandı bende bi dizi operasyondan geçtim neden olduğunu sorduğumuzda olurda eşimde sperm bulunursa riske atmamamak için beni hazır bulundurmak için yaptıklarını sölediler yani anlıycan birtek ejekte edilmedi çok zordu çünkü bende narkoz yemiştim o gün ayıldığımda eşimde bende öğrendiğimizde çok üzülmüştük bunu anca yaşayan anlayabilir

Vavelya Merhaba,

Bizde Alman hastanesi Emre Bey ile tedavilerimizi gerçekleştireceğiz.Size ilaç tedavisi vermişmiydi

Yok canım bizede ilaç tedavisi uygulamadı.
Sanırım kimseye ilaç vemiyor.Zaten varsa vardır diyor.

Selam kizlar, umudumnerde canim tulay24 arkadasmizda ayni sorun vardi ve 12 sperm bulundu. Simdi tedavide. Tosbikcime güzel örnek olsun.

Senaydacim cok üzüldüm, bosuna igneler ve ameliyat olmussun. Cok zor bir dönem gecirmissin, Allah bir daha yasatmasin canim. Genetik ve diger degerler normal ise, microtese basarili olmasi lazim. Tekrr denmekte fayda var canim. 2 sene gecmis aradan. Insallah cok yakinda yine denersiniz ve sperm cikar. Biliyorsun 1 sperm bile yetiyor microenjektion icin. Bizim burada önce ameliyat sonuncu bekliyorlar, sperm cikarsa donduruluyor ve mikroya geciliyor.

Kizlar bu arada listemiz hazir sayilir, ama bazi arkadalarin bilgilei eksik. Özel mesajla bildirdim, yarin aksama kadar bekleyelim diyorum. Siz ne dersiniz?

Ben de değerlerimizi yazayım.

Sebebsiz azospermi.
Alman hastanesi , Emre bakırcıoğlu
Fsh :30 , testesteron : 9
Nisan ayında kısmetse mikrotese olacak
Çaksır , Çinko , macun , keçiboynuzu , larginine , nohut kürü kullanıyor

Vavelyacim not aldim, ben simdi cikiyorum. Biraz sonra esim gelecek ben daha yemek yapmadim. Yarin görüsürüz kizlar. Hepinizi öptüm.Şeniz

arkadaslar iyi akşamlar bence liste fikri cok güzel oldu hem de yoklama alırız gelmemezlik yapılmaz mazeretsiz olarak ayrılmayız birbirimizde nilay cım sanada cok tesekkür ederim

QUOTE=senayda;4786433]başka bir hastane hiç düşünmedik fatoş1983 canım bu konuda alman hastanesi ii diye düşünüoruz onlar ellerinden geleni yaptılar belki daha ii yerlerde vardır ama ben açıkcası aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuorum benim için büyük bir yıkımdı çok şkr atlattım ümidimizi yitirmedik beklioruz inş hepimizin hakkında hayırlısı gönlümüzce olur canım...[/QUOTE]

ya senayda gercekten bu korku tarif edilemez ve bizi bizden baska kimse anlayamaz hatta bence cocugu olmayanlar degilde sadece esi azosperm olanlar anlar cunki en azindan digerlerinin bir umudu var biz napalim??
bazen mideme kramflar giriyor allahim ya olmazsa ben naparim diyorumm..bakiyorum bazen cocugu olanlar hic kiymetlerini bilmiyorlar ahhh diyorum ahhh su sokaga atilan cocuklardan birisi sokakta yasicana benim karnima dusseydi orda buyuseydiii

canim ara ara sperm testi yaptirmak lazim benim esi azospermdi genetik rahatsizligi var tesede birsey bulunamadi ama ara kontrollere gittimizde normal sperm testinde nasil cikti hala inanamiyorum yani allahim buyuk belki bu bize bir isiktir ama demek istedigim hersey olabilir neden olmasin aslinda ben buara tekrar buda denesem bir test diyorumm

bende bu senin dediginden korkuyorum aynisini bizede yapicaklar ve cok korkuyorum geceleri uyuyamiyorummm...esimin spermlerinin olmadigii ilk ögrendigimde zaten ayri bir sokk sonra genetik oldugunu ögrendimde ayri ve en son tese ameliyatindan sonra bana birsey yok dediklerinde hastanede yikilicaktim elllerim ayaklarim tutmadi en zoruda bunu daha narkoz halinde aciyla yatan ve kendinden emin olan birisine söylemek dahaada bir zor..esim ilk duydugunda bana bosanalim sen kendine cocugu olan bir erkek bul bende artik evlenmem dedii...yaa o benim herseyimm yani karsimdaki insan aci cekiyor ve hic birsey yapamiyorsun cok dua edelim cooookkk onlar bizden daha kötüler..ben esimin abisinin cocuklarina bakislarindan bile nekadar aci cektigini hissediyorumm neolurrrrrr allahimmm yardim ett

arkadaslar iyi akşamlar bence liste fikri cok güzel oldu hem de yoklama alırız gelmemezlik yapılmaz mazeretsiz olarak ayrılmayız birbirimizde nilay cım sanada cok tesekkür ederim

canim nasilsin ben buraya giriyorum ama gine sana denk gelmiyor insallah yarin görüsürüzzz
buarada inmemis testis nasil oluyordu arkadaslar

mrb kızlar nilaycım bilgilerimi istemissin bende herangi bir sorun yok eşim azolu 2.5senelik evliyiz başka bilgi istersen veriyim

nilaycım 2.5 senelik evliyiz, tek taraflı testis, azosperm, fsh ve lh değerlerini haftaya verebilirim tahlilleri haftaya yapılacak.

Günaydın arkadaşlar,
İş çıkışında eve gidene kadar dün çok düşündüm.Kendimi teselli etmenin yollarını aradım.Herkes üzülme daha yaşınız genç evliliğin başındasınız diyor.Ama ben anne olamam diye kendimi çok hırpaladım son 2 haftadır.Artık daha mantıklı düşünüp kendim ve eşim için doğru olan kararları almaya başlayacağım.Gerçi annelik duygusu yada iç güdüsellik olsa gerek bunu kolay atlatamam.Artık uzun bir maraton ve meşakatli yolun beni beklediğinin farkındayım.Ailelerimiz dışında şuanda bunu kimse bilmiyor.Ve soran olursa da detaylı bir şekilde anlatmayı düşünmüyorum.Bu sorular geldikçe çok üzüleceğiz ama ayakta durmak zorundayız.Allaha her gün dua ediyorum bizim için ve bu sıkıntıyı çekenler için hayırlısı ne ise onu nasip eylesin.
Eğer micro tese sonucu da olumsuz olursa.Sabır etmekten başka çaremiz yok.Allah herekse önce sabır versin ve herkesin dualarını kabul etsin.Yüce Rabbimize sığınmaktan ve ona dua etmekten başka çaremiz yok.Herkese bu yolda mutluluk gözüksün yüzlerimiz gülsün inşallah arkadaşlar.

banban bende bir haftadır gece kabuslarla uyanıyorum arkadaşlarım hepsi de hamile geçen hafta bir tanesi doğum yaptı onlara gıptayla bakıyorum ama inan ki bu kıskançlık değil..
Allah birgun yuzumuzu guldurecek bunada inanıyorum.......

Merhaba Banban,

Duygularını çok iyi anlıyorum. Bu durumlarda sadece ailenin bilmesi yeterli olur diye düşünüyorum. Çünkü bu tür özel sorunlar başkaları bizim kadar anlayışlı bakamıyor malesef. Sana bebek konusunda soru sorduklarında yaşımız çok genc uygun zamanda düşüneceğiz diyerek geçiştirmek en güzeli. Tedaviye başlarsan bunu yanlız sen ve ailen bilsin. Çünkü bir sürü yorum yapılacak şöyle yapın böyle yapın buraya gidin. Kısacası sinir harbi. Bu deneyimlerin hepsini bende yaşadım. Seni gören aa bebek yokmu ne bekliyorsun hele yaşta 30 geçtimi artık mecburen çocuk yapman gerekiyormuş gibi bir ifade ile bakılıyor suratına. Bu süreçte moralinin yüksek olması en önemliside güçlü olmanız şart. Eşinle beraber birbirinize destek olarak bu süreci rahat ve başarılı bir şekilde atlatacağınıza inanıyorum. Bir gün bi bakmışsınız tedaviniz bitmiş transferin olmuş aaa hamilesin. Sen kafanı rahat tut su akar yatağını bulur derler ya.

Biliyorum arkadaşım zor günler geçiyoruz.Anne olmak ne kadar yüce bir duygu Allah hayırlısıyla yaşatır yeterki inançlarımız kaybetmeyelim.Bazen düşünüyorum bu acıyı kaldırmak zor diyorum.Dua ediyorum Allahım bebeğim olmayacaksa bana ve diğer arkadaşlarıma dayanma sabrı nasip eyle...

Hafta sonu eşim ile alışverişe çıktık alışveriş yerinde küçük daha 1 yaşında bir kız çocuğu gördüm.Çok da tatlı idi.Onu görünce ağlamaya başladım.Koskoca alışveriş merkezinde insanlar bana deli gibi bakıyorlardı.Bazen dayanamıyorum ama sabırlı olmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…