tşk nilay74 hb ben burayı yeni keşfettim ama iikide varmış böle bi bölüm benimle aynı durumda olan ve aynı şeyleri düşünen arkadaşlarla birlikte olmak çok gzl inş en kısa zamanda hepimizin duaları kabul olur kısaca bilgilerimi özetlim.. Biz 14 yıllık evliyiz eşim sebepsiz azospermi bütün değerler normal alman hastanesinde 2 yıl önce mikrotese ve mikroenjeksion yaptırdık sonuç negatifdi hiç bir canlı ve ölü hücreye rastlanmadı doktorumuz bu konu üzerinde çok çalışıldığını ve beklememiz gerektiğini söledi bizde sabırla beklemekten başka bişi yapamıoruz
günaydın arkadaşlar cuma gunu eşim urolojiye gidecek en son sperm testini 2002 de yaptırmıs evlenmeden 4 sene once o donemde doktoru tedavi olursun demiş ama geçen hafta gittiğimiz kadın doğum uzmanı tahlıllere bakarak tese de bile sperm bulunma sansınız az diyor simdi 2002 yılından berı sperm sayısında değişiklik olmuşmudur acaba (sorun tek taraflı testis inmesi)
ALLAHIM sen dualarımızı kabul et...
Merhaba Nilay74,
Bizim 12 yaşında geç indirilmiş testisler sonuç azospermi.7 aylık evliyiz yolun başındayız.Keçi boynuzu kürüne bu akşam başlıyacaz.Henüz tese veya micro tese olmadık.Çünkü azospermiyi yeni öğrendik doktora gidiyoruz...
Bu arada Allah herkesin yardımcısı olsun
Vavelya Merhaba,
Bizde Alman hastanesi Emre Bey ile tedavilerimizi gerçekleştireceğiz.Size ilaç tedavisi vermişmiydi
günaydın arkadaşlar cuma gunu eşim urolojiye gidecek en son sperm testini 2002 de yaptırmıs evlenmeden 4 sene once o donemde doktoru tedavi olursun demiş ama geçen hafta gittiğimiz kadın doğum uzmanı tahlıllere bakarak tese de bile sperm bulunma sansınız az diyor simdi 2002 yılından berı sperm sayısında değişiklik olmuşmudur acaba (sorun tek taraflı testis inmesi)
ALLAHIM sen dualarımızı kabul et...
evt nilay haklısın ben mikro enjeksion dedim doğru sölüosun sadece enjekte edilmedi ama yumurtlama olsun diye bir aylık tedavi uyguladılar banada ve eşimin tese olduğu gün yumurta toplandı bende bi dizi operasyondan geçtim neden olduğunu sorduğumuzda olurda eşimde sperm bulunursa riske atmamamak için beni hazır bulundurmak için yaptıklarını sölediler yani anlıycan birtek ejekte edilmedi çok zordu çünkü bende narkoz yemiştim o gün ayıldığımda eşimde bende öğrendiğimizde çok üzülmüştük bunu anca yaşayan anlayabilir
arkadaslar iyi akşamlar bence liste fikri cok güzel oldu hem de yoklama alırız gelmemezlik yapılmaz mazeretsiz olarak ayrılmayız birbirimizde nilay cım sanada cok tesekkür ederim
Günaydın arkadaşlar,
İş çıkışında eve gidene kadar dün çok düşündüm.Kendimi teselli etmenin yollarını aradım.Herkes üzülme daha yaşınız genç evliliğin başındasınız diyor.Ama ben anne olamam diye kendimi çok hırpaladım son 2 haftadır.Artık daha mantıklı düşünüp kendim ve eşim için doğru olan kararları almaya başlayacağım.Gerçi annelik duygusu yada iç güdüsellik olsa gerek bunu kolay atlatamam.Artık uzun bir maraton ve meşakatli yolun beni beklediğinin farkındayım.Ailelerimiz dışında şuanda bunu kimse bilmiyor.Ve soran olursa da detaylı bir şekilde anlatmayı düşünmüyorum.Bu sorular geldikçe çok üzüleceğiz ama ayakta durmak zorundayız.Allaha her gün dua ediyorum bizim için ve bu sıkıntıyı çekenler için hayırlısı ne ise onu nasip eylesin.
Eğer micro tese sonucu da olumsuz olursa.Sabır etmekten başka çaremiz yok.Allah herekse önce sabır versin ve herkesin dualarını kabul etsin.Yüce Rabbimize sığınmaktan ve ona dua etmekten başka çaremiz yok.Herkese bu yolda mutluluk gözüksün yüzlerimiz gülsün inşallah arkadaşlar.
banban bende bir haftadır gece kabuslarla uyanıyorum arkadaşlarım hepsi de hamile geçen hafta bir tanesi doğum yaptı onlara gıptayla bakıyorum ama inan ki bu kıskançlık değil..
Allah birgun yuzumuzu guldurecek bunada inanıyorum.......