Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
valla kızlar kusura bakmayın biraz uzun oldu ama 8 yıldır çok doldum inşallah iyi günlerimizi de anlatırız burda bu arada ilk deneme 2006 ikinci 2007 iki yıl ara verdik bu arada keçiboynuzu pekmezi kürü bal ceviz fındık nohutsuyu evicap ne varsa kullandık ama bi daha malesef canlı çıkmadı hakkımızda hayırlısı....

nasılsınız canlarım bugün ben iyiyim allahıma dua ediyorum bol bol hepimiz için ne güzel kalabalıgız bugün ama ben biraz çıkmalıyım siz konuşun, anlatın, rahatlayın ben gelince acıp okurum inşallah gitmezsınız hepinizi öpüyorum...allhım hepimizin evini bebek sesleriyle doldursun en kısa zamanda hadi hep beraber AMİNNN

Canım sen işlerini hallet gel sonra bir güzel kaynatalım iyi olmana çok sevindim.İnşallah hep böyle iyi kalırsın canım arkadaşım

sağol canım inşallah birgün hamile listesi içinde aynı mesajı yollarsın bana *ekledim seni hamişlere* ne güzel dimi hep beraber eklenelim banbancım inşallah. sizin tedavi ne alemde okudum bütün sayfaları ama inan yeniyimya karışıyo nolur kusura bakma sizin sorun neydi canım

Canım bizde inmemiş testis yüzünden azosperm 12 yaşında olmuş eşim bu ameliyatı ve sonuç malum azosperm gerçi testlerimizin bir tansinde 80 tane cansız sperm çıkmıştı diğerlerinin hepsi kocaman bir sıfır şuanda beklemedeyiz bir kaç kered daha test yaptıracağız ve çıkmazsa mikrotese olacağız Allah büyük hayırlısı ne ise o olsun diyorum.

harzemciğim benim eşim maalesef böyle biri degil kaynanamla en son tel görüşmesinde eşim mtese olmuş evde yatıyordu sürekli beni arıyor dalga geçiyorlardı en son dayanamadım ablası aramıştı sinerlendim tel kapattım sonra mutfakda duddum duramadım gittim kayaınvalideye tel açtım tartıştık bana çok agır hakaret etti sonra bende dedimki sokaktaki kedi köpekte ana baba dogurmakla olmuyor nedemek çıksın diye bekledim çıkmadı çıksaymış bu nasıl ana babalık bu nasıl düşünce dedim ki kaynanam bir çoştu sormayın gitsin
teli kapattıkdan sonra eşim karşıma gelip sen nasıl annemle öyle konuşursun özürdile demesin mi yuh dedim annen bana ne söyledi hiç sormusun ama benim tek cevap verdiğim sözü gelip hesap sorabiliyorsun dedim ki kaynana çok hakaret etmişti bana napim dayanamadım o an söyledim içimden geçeni ama sonrasıda böyle oldu be harzemciğim kimseye birşey diyemiyorum

Zamancım iyi yapmışsın içinde kalacağına dışarıya akıtmak daha iyi hiç değilse seni rahatlatır böyle olması.Bende senin yerinde olsaydım emin ol ki aynısını yapardım.

bizimde 6 yaşında ameliyat olmuş eskinin tabiriyle fıtık diyolar ama zannedersem inmemiş testis daha sonra dokuz aylık evliyken varikosel ameliyatı oldu o zamanki testler var ama testler yanlışmış kaale bile almayın dedi doktor azospermdi ama zannedersem hücrelerin tamamı ölüydü çünkü canlı yok hareketli sayı yok sayı6 000 000 yazıyodu buna yakın oranlarda bir sürü test işte. küçük yerdi test yapılan yer. daha sonra tayin olduğumuz yerde yeniden tedaviye başlayalım dedik test verdik 700 000 canlı çıktı hastanede biz güvenmedik hastaneye özelde yaptırdık 2 milyon canlı çıktı ümitlendik belki ilaçla normal yoldan olur diye koşturarak özel doktora gittik ama doktor size abiniz gibi söyleyim durumunuz varsa hemen tüp bebeğe gidin dedi öncesi ölüymüş gene ölebilir dedi yıl 2004 tü. tabi o zaman devlet karşılamıyodu tüp bebeği biz yeni ev oluyoduk o kadarı çıkaramıyoduk kayınvaldelere söyledim karnına düşmeden kimseye tüp bebek deme dedi kapattı telefonu. tabi biz parayı denkleştirip 8 ay sonra tüpe gittiğimizde herşey için çok geçti canlı sperm bulunamadı ve tese maceramız böyle başladı. ilk tesede çok sayıda canlı bulundu 8 embriyo oluştu 8 kalitesinde ikisini transfer ettiler malesef tutmadı ikinci tesede nadir sperm bulundu tek embriyo oluştu 5 gün gelişim durdu transfer yapılmadı bu arada ilk denemedeki 6 tane 8 kalitesindeki embriyoyu malesef dondurmadılar ilaç yokmuş.aklımız geç oldu ama yeni başımıza geldi şu an özel bi hastanede başladık tedaviye mikrotese olcak inşallah bulunur ekimde deniycez yani bindik bi alamete gidiyoz kıyamete:nazar:

inanamıyorum ya:1shok: 2 milyon sperm vardı ve maddiyatsızlıktan tüp bebege başlıyamadınız ve kayınvaliden öyle dedi ay canım benim ya çok şaşırdım inşallah gene artar keçi boynuzu kürüyle tırebulus kullanıyormusunuz biz mtesede çıkmayınca kullanmaya başladık bu ay spermiyoram yaptırcaktık hemde yıkamalı ama kociş hasta oldu 1 hafta oluyor hasta olalı kendini daha toplayamadı oyüzden yaptırmadık önümüzdeki ay inşallah yaptırcaz bence sizde tırebulus etkili olabilir sonuçta zamanında 2 milyon olmuş bir araştıe dene istersen

iyidir canım sağol senden naber arada öbür topiklerede gittiğimden geç farkediyorum ama ben hep burdayım canım iyi olmaya çalışıyoruz işte sende ne var ne yok arkadaşımkaydirigubbakcemile5

canım sağol bende iyiyim işte bizde hepiniz gibi umutla bekliyoz herşeyde bir hayır vardır dimi allah büyük elbet birgün bizde burada halay çekeriz:teytey::teytey:

bizimde 6 yaşında ameliyat olmuş eskinin tabiriyle fıtık diyolar ama zannedersem inmemiş testis daha sonra dokuz aylık evliyken varikosel ameliyatı oldu o zamanki testler var ama testler yanlışmış kaale bile almayın dedi doktor azospermdi ama zannedersem hücrelerin tamamı ölüydü çünkü canlı yok hareketli sayı yok sayı6 000 000 yazıyodu buna yakın oranlarda bir sürü test işte. küçük yerdi test yapılan yer. daha sonra tayin olduğumuz yerde yeniden tedaviye başlayalım dedik test verdik 700 000 canlı çıktı hastanede biz güvenmedik hastaneye özelde yaptırdık 2 milyon canlı çıktı ümitlendik belki ilaçla normal yoldan olur diye koşturarak özel doktora gittik ama doktor size abiniz gibi söyleyim durumunuz varsa hemen tüp bebeğe gidin dedi öncesi ölüymüş gene ölebilir dedi yıl 2004 tü. tabi o zaman devlet karşılamıyodu tüp bebeği biz yeni ev oluyoduk o kadarı çıkaramıyoduk kayınvaldelere söyledim karnına düşmeden kimseye tüp bebek deme dedi kapattı telefonu. tabi biz parayı denkleştirip 8 ay sonra tüpe gittiğimizde herşey için çok geçti canlı sperm bulunamadı ve tese maceramız böyle başladı. ilk tesede çok sayıda canlı bulundu 8 embriyo oluştu 8 kalitesinde ikisini transfer ettiler malesef tutmadı ikinci tesede nadir sperm bulundu tek embriyo oluştu 5 gün gelişim durdu transfer yapılmadı bu arada ilk denemedeki 6 tane 8 kalitesindeki embriyoyu malesef dondurmadılar ilaç yokmuş.aklımız geç oldu ama yeni başımıza geldi şu an özel bi hastanede başladık tedaviye mikrotese olcak inşallah bulunur ekimde deniycez yani bindik bi alamete gidiyoz kıyamete:nazar:

Caneylom aslında durumunuz genede iyi sayılır şükür ki zamanında sperm sayınız iyiymiş.
İnşallah daya iyi sonuçlar elde edersiniz.Bizdede inmemiş testis sen böyle anlatnıca ameliyatta bir sürü bulunud diyince içim biraz ferahladı valla.

Zaman arkadaşımızın eşide inmemiştestis geçirmiş hemde bizim eşlerimiz aynı yaşlarda geçirmişler.Kız zaman görüdnmü bak bulunmuş ümitsiz olmayalım bence.

Birde embiryolar tutunmadı falan demişsin geneyik testi yaptırdınız mı bence yaptırmadıysanız yaptırın omdam kaynaklı olabiliyormuş.Ben doktorumuzla görüştüm bizde haftaya genetk testini yaptıralım dedim en azından mikro tese sonunda Allah nasip ederse ve sperm bulunursa genetik varmı yok mu onu bilelim diye yaptıracağım Eğer yaptırmadıysanız mutlaka yaptırın birde sizin hormon test sonuçları nasıl fsh testestorn gibi söylesene bacım

inanamıyorum ya:1shok: 2 milyon sperm vardı ve maddiyatsızlıktan tüp bebege başlıyamadınız ve kayınvaliden öyle dedi ay canım benim ya çok şaşırdım inşallah gene artar keçi boynuzu kürüyle tırebulus kullanıyormusunuz biz mtesede çıkmayınca kullanmaya başladık bu ay spermiyoram yaptırcaktık hemde yıkamalı ama kociş hasta oldu 1 hafta oluyor hasta olalı kendini daha toplayamadı oyüzden yaptırmadık önümüzdeki ay inşallah yaptırcaz bence sizde tırebulus etkili olabilir sonuçta zamanında 2 milyon olmuş bir araştıe dene istersen

evet canım malesef kaynanayla birlikte oturuyoduk eşim memurluğu kazandı sonra tayinimiz çıktı bizi resmen kapının önüne kedi eniği koyar gibi koydular bir yandan bu dertle uğraştık bi yandan yavaş yavaş evimizi dizdik önce iki kanepe sonra koltuk herşey teker teker geldi bizim eve bebek hariç halada ben gibi gelin bulamıycaklarını söylerler ama malesef bi faydasını görmedik benim o telefonu açtığımda kaynanamın kolunda on tane bileziği vardı borç da verse razıydık ama lafı ağzıma tıkayıp kapattı telibir gün çok beter beddua ettim kendime belki kendi ahım tuttu kendime hüngür hüngür ağlıyarak allahım böyle ana baba olacaksam bunlar gibi verme allahım bana çocuk dedim o olayın üstüne pişmanım ama dedim işte.
canım bu arada sipariş verdik o ilacı yarın gelcek mteseden önce bi deniycez işte iki teseden sonra zannetmiyorum ama burda okuduklarımdan sonrada ümitlendim baya hayırlısı. böyle işte arkadaşlar

Caneylom aslında durumunuz genede iyi sayılır şükür ki zamanında sperm sayınız iyiymiş.
İnşallah daya iyi sonuçlar elde edersiniz.Bizdede inmemiş testis sen böyle anlatnıca ameliyatta bir sürü bulunud diyince içim biraz ferahladı valla.

Zaman arkadaşımızın eşide inmemiştestis geçirmiş hemde bizim eşlerimiz aynı yaşlarda geçirmişler.Kız zaman görüdnmü bak bulunmuş ümitsiz olmayalım bence.

Birde embiryolar tutunmadı falan demişsin geneyik testi yaptırdınız mı bence yaptırmadıysanız yaptırın omdam kaynaklı olabiliyormuş.Ben doktorumuzla görüştüm bizde haftaya genetk testini yaptıralım dedim en azından mikro tese sonunda Allah nasip ederse ve sperm bulunursa genetik varmı yok mu onu bilelim diye yaptıracağım Eğer yaptırmadıysanız mutlaka yaptırın birde sizin hormon test sonuçları nasıl fsh testestorn gibi söylesene bacım
canım emre bey şimdilik gerek yok genetik testine dedi biz o ilk teseden öncede altı ay kboynuzu pekmezi ballı süt içti bizim hormon testleri fsh 16 testesteron 3 çıkar arkadaşım inşallah ümidinizi kesmeyin ama nolur çok iyi bir yerde yaptırın olmasa bile biz en iyi yerde yaptırdık nasip böyleymiş dersin ihmal gibi şeylerle bide kafanı yormassın sonra biz gibi

banbancıgım bakalım aklıma koydum kocişi kandıra bilirsem birdahaki ay nian 20 gibi umreye gidim diyorum orda dua edim hepimize tek tek inşallah bulunur dimi 2.si olcak inşallah dimi

canım sağol bende iyiyim işte bizde hepiniz gibi umutla bekliyoz herşeyde bir hayır vardır dimi allah büyük elbet birgün bizde burada halay çekeriz:teytey::teytey:

inşallah canım hergün bi başkası için halay çekeriz burda bebeksiz kimse kalmayana kadar iiiiiiiiiinşallah

banbancıgım bakalım aklıma koydum kocişi kandıra bilirsem birdahaki ay nian 20 gibi umreye gidim diyorum orda dua edim hepimize tek tek inşallah bulunur dimi 2.si olcak inşallah dimi

bizide unutma nolursun ordaki duaları allah geri çevirmez inşallah rabbim hepimizin gözünün yaşını dindirsin güzel allahım

Zamancım açıkça konuşmak gerekirse ben senin adına okadar umutluyum kii sen kendin bahsetmiştin ilk yaptrıdığımız yer iyi biryer değil diye.Şuanda bu işin ehli ile görüşüyorsun Emre bey bence doğru yer ve mikro tesede çok başarılı imiş ben onun hakkında birazcık araştırma yaptımda Türkiyede bu rahatsızlığı olanların çoğunu Emre bey yapıyor inşallah güzel şeyler olacak

canım emre bey şimdilik gerek yok genetik testine dedi biz o ilk teseden öncede altı ay kboynuzu pekmezi ballı süt içti bizim hormon testleri fsh 16 testesteron 3 çıkar arkadaşım inşallah ümidinizi kesmeyin ama nolur çok iyi bir yerde yaptırın olmasa bile biz en iyi yerde yaptırdık nasip böyleymiş dersin ihmal gibi şeylerle bide kafanı yormassın sonra biz gibi

Allah büyük canım çıkmadık candan ümit kesilmezmiş.Canımız çıkmadıkça ümidimizi kesmeyeceğiz tabiki Bizde Emre beye gidiyoruz.

Hayırlısı ile olsun da iyi ise de bizim kötüsü de bizim her türlü sonuc bizim kaderimiz olacağı için Allaha havele ediyorum.Sonuç kötü bir sonuç olsa dahi bizim için elbet vardır bunda da bir hayır diyeceğim.

Allah büyük canım çıkmadık candan ümit kesilmezmiş.Canımız çıkmadıkça ümidimizi kesmeyeceğiz tabiki Bizde Emre beye gidiyoruz.

Hayırlısı ile olsun da iyi ise de bizim kötüsü de bizim her türlü sonuc bizim kaderimiz olacağı için Allaha havele ediyorum.Sonuç kötü bir sonuç olsa dahi bizim için elbet vardır bunda da bir hayır diyeceğim.

evet canım çok haklısın biz insan olarak elimizden geleni yapıyoruz yaptığımıza inanıyoruz yada yapmaya çalışıyoruz gerisi yüce rabbime kalmış * hoştur bize senden gelen, ya zümrüt yahut kefen* rabbim kalrıramıycamızı yüklemesin yeter....

selam kızlar sizlerle bişey paylaşmak istiyorum ben duyunca çok sinirlendim ama siz bana kızmayın nolur kafa karıştırma diye çünkü bende çok büyük şok yaşadım duyunca neyse geçiyim olaya.benim bi tanıdığım vardı 6 aylık hamile ama hemen bebek istedilerkadın her ay test yapıyodu çünkü her ay üç gün gecikiyodu ve son olarak bir gün yine adeti üç gün geçti teset yaptı ama yine negatif( idtrar testi) ama bu defa bi farklılık vardı aradan bir hafta daha geçti ama adet olmadı kan testi yaptırmaya karar verdi sonuç 0.75 tabi tüp bebek ve test tecrübelerime dayanarak beni aradılar sonuç böyle dediler bende dedimki yok hamile değil benim tüp bebek denemesinde 0.100 çıkmıştı en az 5.0 olması gerekiyodu. sonra bir kaç gün daha adet olmayınca doktora gitti doktorda aynını söyleyip ilaç yazdı adet olsun diye ama eski kafalı kaynanası içirmedi ilacı(bazen oda faydalıymış demekki)bir kaç gün daha olmayınca yani toplamda yaklaşık bir ay kadar günü geçmişti bi tane daha idrar testi yaptı ve oda ne iki çizgi hamileydi bi kaç gün inanamadı tekrar test yaptı gene hamile doktora gitti ve gerçekten hamileymiş ben çok şok oldum valla demekki teknoloji ne kadar ilerlesede hiçbir sonuç% 100 değil % 1 de olsa yanılma payı var bunuda her zaman göz önünde bulundurun ccanlarım inşallah allah o yüzde birlere bırakmasın tabi hepinize selamler....

X