Yaşınız gencse amelyat oncesi guvendiginiz birkaç doktora muayene olmasında fayda var bence ama beklemek de istemiyorsanız tabiki amelyat olsun.Bazi arkadaşlar bu ameliyatı oluyor sperm bulunamiyor amelyat boşa gitmiş oluyor.benim eşim de oldu onda da sperm değil spermatid bulundu yani çok küçük bir ihtimalle hamile kalınabilecek bir yontemle tüp bebekİlk testinde astenospermi, ikinci testinde azospermi çıktı. Bitkisel kürlere başladık ama 2-3 hafta içinde Tese olucak. İstanbul Bahçeci çok başarılı diye okuyorum ama bilmiyorum doğru mu? Sizler ne dersiniz?
Canım gözünüz Aydın . Rabbim sağlıkla büyümelerini nasip etsin inşallah. Sizde neydi? Hormonlara bağlı mı yoksa başka sebep mi ? Birde hiç teze ameliyatı oldunuz mu?Arkadaşlar merhabalar yeni üye oldum. Geçen yıl rosi yöntemini centrum kliniğinde denedik ve çok şükür hamile kaldım ikizlerimiz oldu çok zor bir süreç geçirdik ama sonunda rabbim nasip etti çok şükür. Sorularınızı kafanıza takılanları cevaplayabilirim elimden geldiğince
Amin canım çok teşekkür ederim. Eşim azospermdi. Kaan Aydos tese yaptı canlı sperm hiç yoktu. rosi için hücre varmı diye test yapalım dedi yapılan testte sadece %2haploid hücre çıktı bizi centruma yönlendirdi. Eşimin hücreleri donduruldu centrum da beni hazırladılar ve bir ay sonra embriyo transferi olduCanım gözünüz Aydın . Rabbim sağlıkla büyümelerini nasip etsin inşallah. Sizde neydi? Hormonlara bağlı mı yoksa başka sebep mi ? Birde hiç teze ameliyatı oldunuz mu?
Çok sevindim canımAmin canım çok teşekkür ederim. Eşim azospermdi. Kaan Aydos tese yaptı canlı sperm hiç yoktu. rosi için hücre varmı diye test yapalım dedi yapılan testte sadece %2haploid hücre çıktı bizi centruma yönlendirdi. Eşimin hücreleri donduruldu centrum da beni hazırladılar ve bir ay sonra embriyo transferi oldu
Çok sevindim Allah analı babalı büyütsün.Ayni süreçten geçiyoruz.Bende 6. Gün muayeneye gideceğim iğneleri kullanmaya başladım buraya yazmanıza da çok sevindim duymaya ihtiyacımız var çünkü Allah razı olsun.yumurta toplamadan sonra kaç gün beklediniz ben onu sormak istiyorum size biz il dışından gideceğiz de herşey yolunda giderse hemen transfer yapılıyor mu diye merak ettimArkadaşlar merhabalar yeni üye oldum. Geçen yıl rosi yöntemini centrum kliniğinde denedik ve çok şükür hamile kaldım ikizlerimiz oldu çok zor bir süreç geçirdik ama sonunda rabbim nasip etti çok şükür. Sorularınızı kafanıza takılanları cevaplayabilirim elimden geldiğince
Çok teşekkür ederim. Allah'ım emeklerinizi boşa çıkarmasın inşallah. Siz de güzel haberler yazın buraya. Yumurta toplamadan hemen sonra transfer olmuyor. Embriyo nun oluşması bekleniyor size gün gün embriyo nun gelişimiyle ilgili bilgi veriyorlar ve sizi şu gün şu saatte transfer için gelin diyorlar. Biz de il dışından gitmiştik ama embriyonuz beşinci güne ulaşırsa inşallah en az beş gün beklemiş olacaksınızÇok sevindim canım
Çok sevindim Allah analı babalı büyütsün.Ayni süreçten geçiyoruz.Bende 6. Gün muayeneye gideceğim iğneleri kullanmaya başladım buraya yazmanıza da çok sevindim duymaya ihtiyacımız var çünkü Allah razı olsun.yumurta toplamadan sonra kaç gün beklediniz ben onu sormak istiyorum size biz il dışından gideceğiz de herşey yolunda giderse hemen transfer yapılıyor mu diye merak ettim
Çok teşekkür ediyorum inşallah o günlere ulaşır embriyolar da razıyım beklemeye:)bizlere de nasip olur umarım burada güzel haberler paylaşmak.Allah sağlıklı güzel günler versin evlatlarınla buraya yazdığın için tekrar çok teşekkür ederim mucize bebekler çünkü sizin minikler:)Çok teşekkür ederim. Allah'ım emeklerinizi boşa çıkarmasın inşallah. Siz de güzel haberler yazın buraya. Yumurta toplamadan hemen sonra transfer olmuyor. Embriyo nun oluşması bekleniyor size gün gün embriyo nun gelişimiyle ilgili bilgi veriyorlar ve sizi şu gün şu saatte transfer için gelin diyorlar. Biz de il dışından gitmiştik ama embriyonuz beşinci güne ulaşırsa inşallah en az beş gün beklemiş olacaksınız
İnşallah inşallah. Siz de o mucizeye mucizelere tez zamanda kavuşun inşallah tekrar görüşmek dileğiyleÇok teşekkür ediyorum inşallah o günlere ulaşır embriyolar da razıyım beklemeye:)bizlere de nasip olur umarım burada güzel haberler paylaşmak.Allah sağlıklı güzel günler versin evlatlarınla buraya yazdığın için tekrar çok teşekkür ederim mucize bebekler çünkü sizin minikler:)
Hayırlı olsun allah analı babali büyütsün rosi de kullanılan hucreler hangi seviyedeydi acaba bide yumurtlar toplandıktan sonra rahim dinlendirme yaptınız mı Geç En yıl yaptığınızı soylemisisniz Centrum da semra hoca zamanında mi yaptınızArkadaşlar merhabalar yeni üye oldum. Geçen yıl rosi yöntemini centrum kliniğinde denedik ve çok şükür hamile kaldım ikizlerimiz oldu çok zor bir süreç geçirdik ama sonunda rabbim nasip etti çok şükür. Sorularınızı kafanıza takılanları cevaplayabilirim elimden geldiğince
Merhaba arkadaşlar, bende Acıbadem Altunizade de eşimle bu sürece başladık. Eşimi acıbadem kozyatağı doktoru hakan özveri tese ameliyatına yaptı. Malesef sperm bulunamadı. Herşey bitti derken tüp bebek kurucusu olan doktorum tayfun bağış 1 yıldır rosi yöntemi için japonyada eğitim gören öğrencisi eşimde öncül sperm gördüğünü ve denemek istediğini söyledi. Zaten başkada çaremiz olmadığı için kabul ettik. 14 tane yumurta toplandı. 10 tanesi kullanıldı. 3 tane embriyo gelişti. 2.ci kalite seviyesine gelen 2 embriyo 3.gü günde transfer edildi. Şimdi 7.ci günümdeyim. Test yapıp bakmamak için kendimi çok zor tutuyorum. Regl ağrısı gibi belirtiler başladı. Neye yormalıyım bilmiyorum. Ağlamaktan ciğerim çıktı artık. Allah nasibimizi güzel eğlesin.Merhaba arkadaşlar ,
Burda aynı durumda olanlar konuşalım birbirimizle bilgi paylaşalım diye bu konuyu açmak istedim. Diğer konu baya karışık olduğu için Rosi ile ilgili bilgiler çok karışıyor istediğimiz bilgilere ulaşamıyoruz buradan dertleşiriz diye düşündüm. Öncelikle ben kendi azosperm hikayemi anlatayım.
Üç yıllık evliyiz ve ilk yılımızda eşime azosperm teşhisi konuldu. Menide hiç sperm hücresi yoktu. Daha sonra Adana Acıbadem hastanesinde tese olmasına karar verildi ve beni de hazırladılar. Tese gününe kadar tüp bebek için iğneler vuruldum. Tese günü sperm çıkarsa sizden de yumurta toplanacak denildi ve bende beklemeye başladım. Tese oldu eşim ve sperm bulunmadı. Yani ben tüp bebek için boşuna hazırlanmış oldum. Resmen para tuzağıydı. Teseden sonra ürolog sperm kanalları çok cansız sizin çocuğunuz olmaz boşuna uğraşmayın dedi ve gitti. Yıkıldık tabiki. 2018de bunlar oldu. Daha sonra 2019 Eylül ayında Kaan Aydos’a tedavi için gittik. Bize bazı ilaçlar verdi ve nohut yiyin ısırgan otu çayı için gibi bazı tavsiyeler verdi. Tedavi süresi boyunca da bazı testler istedi. Kasım ayı sonunda verdiğimiz testten sonra Tese kararı aldı. Normal sperm hücresi bulmamız düşük bir ihtimal fakat ROSI/ELSI için hücreler bulabiliriz dedi ve biz de tese olmaya karar verdik. Aralık ayında eşim ameliyat oldu ve ELSI için uygun hücreler bulundu. Şu an hücrelerimiz saklanıyor. Şubat ayı için Centrum tüp bebek merkezinden randevu aldım. Sürecimi Burada Benimle aynı durumda olanlar için paylaşacağım. Rosi ve elsi arasındaki fark ne derseniz elsi de roside kullanılan hücrelerden biraz daha fazla gelişmiş bir sperm hücresi kullanılıyor. Hepimizin merak ettiği gibi centrumdan aldığım fiyat bilgisini de paylaşayım. İlk muayene ücreti olarak 500₺ Rosi işlemi için 4500₺ ve tüp bebek için 9000₺ fiyat verildi. İlaçlar dahil değil. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Hayırlı olsun ins güzl sonuçlar alırsınız sonucunuzu burda paylaşabilir misiniz bizde rosi denemeyi düşünüyoruz hepimizin hakkında hayırlısı olsun bu arada centrum da recai hoca rosi ic9n bazı değişiklik ler yaptık diyorMerhaba arkadaşlar, bende Acıbadem Altunizade de eşimle bu sürece başladık. Eşimi acıbadem kozyatağı doktoru hakan özveri tese ameliyatına yaptı. Malesef sperm bulunamadı. Herşey bitti derken tüp bebek kurucusu olan doktorum tayfun bağış 1 yıldır rosi yöntemi için japonyada eğitim gören öğrencisi eşimde öncül sperm gördüğünü ve denemek istediğini söyledi. Zaten başkada çaremiz olmadığı için kabul ettik. 14 tane yumurta toplandı. 10 tanesi kullanıldı. 3 tane embriyo gelişti. 2.ci kalite seviyesine gelen 2 embriyo 3.gü günde transfer edildi. Şimdi 7.ci günümdeyim. Test yapıp bakmamak için kendimi çok zor tutuyorum. Regl ağrısı gibi belirtiler başladı. Neye yormalıyım bilmiyorum. Ağlamaktan ciğerim çıktı artık. Allah nasibimizi güzel eğlesin.Rabbim isteyen herkese biran önce nasip etsin inşallah
aynı şeyleri yaşıyoruz. Benim ailem çok anlayışlı ama eşimin ailesi çok üzülüyor çok takıyorlar. Ben zaten üzülmekten ağlamaaktan harap oldumBen onceleri cok takiyordum. Iste su ne dusunur bu ne dusunur. Esimle beraber iyi kotu 8 senemizi devirdik. Cogu ciftten cocuksuz olmamiza ragmen daha mutluyuz. Beraber tatillere gidiyoruz. Esim bensiz hicbirsey yapmaz. Evimizi aldik suan kendisi isini degistirdi. Hersey okadar yolundaki. Herkez bizim kadar olsun. Ondan sonra konussun. Ailelerin uzulmesi gercekten zor. Bazen bende kendimi birakip daha cok annemin babamin uzuntusune uzuluyorum. Ama buda elimizde olan birsey degilki. Demekki rabbim bizi boyle sinicakmis. Ailede boyle bir sorunu ilk olarak yasamakta sikintili. Etrafda 3uncuyu doguran bir gorumce ve surekli onun konusu olmasida cok sikintili. Ben 8 sene icinde cok sey ogrendim. Artik herkez biliyor. Saklicakda degilim. O bu uzulmesin diye. Azicik empati kurabilir insanlar.
onemli olan tek sey sagligimiz! Annanem hep derki; kizim gencken sacini salla, ye, ic, gez toz!
@06Elif19 Seni cok iyi anliyorum, benim annemde bi ara cok duygusallasti bu konusda. saglam dur! Esinin firsatini verme. Bu annelerimiz bile olsa cok onemli. Cunki biz artik birer aile olduk cocuklu yada cocuksuz. Bende bu konuda cok zorluk cektim. Cok agladim. Kac defa ayrilma noktasina geldik. Ama esim gercekten cok iyi bir insan. Ve beni cok seviyor. Herkes elini vicdanina koysun. Kendi ogullari olsa isterlermi yuvasinin bozulmasini.
bende bahçeciye başlamayı düşünüyorum.siz ne yaptınız gittiniz mi oraya acaba ?İlk testinde astenospermi, ikinci testinde azospermi çıktı. Bitkisel kürlere başladık ama 2-3 hafta içinde Tese olucak. İstanbul Bahçeci çok başarılı diye okuyorum ama bilmiyorum doğru mu? Sizler ne dersiniz?
Benim kadın doğumcum çokkk iyi, çok yönlü düşünen bir doktor, eşim tese olucaktı üstte de yazdığım gibi ama o bize bir süre daha beklememizi, tese yi en son aşamada düşünmemizi tavsiye etti.bende bahçeciye başlamayı düşünüyorum.siz ne yaptınız gittiniz mi oraya acaba ?
kesinlikle öyle çok güzel söylediniz. Yeter ki Allahın gönlü olsun mevlam isterse oluverir. herşey onun elinde. bende 6 aydır uğraşıyorum bu işle. çok yoruldum çok yıprandım. kafayı yemek üzereyiz..Benim kadın doğumcum çokkk iyi, çok yönlü düşünen bir doktor, eşim tese olucaktı üstte de yazdığım gibi ama o bize bir süre daha beklememizi, tese yi en son aşamada düşünmemizi tavsiye etti.
Biz de Tansel Kaplancan'la görüştük. o da tekrar bir sperm testi istedi. Azospermi tanısında bir tutarsızlık varmış çünkü ilk testte 16 milyon çıkan sperm 10 gün sonra yapılan ikinci testte sıfır çıktı. Bunun tutarsızlığını da sadece Tansel Bey söyledi diğer gittiği 2 profesör tıkanıklık vs bişeyler dediler ama elle tutulur bir sonuç değildi. Tese ameliyatı gerekirse Tansel Bey'e yaptıracağız gerekmezse de burda İzmir'deki kendi doktorumda tüp bebek deneyeceğiz.
Çok fazla şey okudum araştırdım son 6 aydır. Şunu anladım ki insan gayret edip araştırmalı, tedavi olmalı, çare aramalı kesinlikle evet ama Allah bize bu çocuğu yazdıysa olacak yoksa kendimizi parçalasak faydası yok.
ilk kez olumlu sonuç alan birini görüyorum, tebrik ederim. Allah bağışlasın.Arkadaşlar merhabalar yeni üye oldum. Geçen yıl rosi yöntemini centrum kliniğinde denedik ve çok şükür hamile kaldım ikizlerimiz oldu çok zor bir süreç geçirdik ama sonunda rabbim nasip etti çok şükür. Sorularınızı kafanıza takılanları cevaplayabilirim elimden geldiğince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?