Eşe karşı şiddet

getirinmazlumu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2017
26
35
3
39
İyi geceler kızlar

Bir derdim var hemen size koştum konuya giriyorum bana yardımcı olun.
3 senelik evliyim 9 aylıkta bebeğim var. Eşim olacak insan zor birisi bende öyleyim aslında, bebekten sonra daha çok tartışır olduk. Benim önceliğim tamamen bebeğe yoğunlaştı inanılmaz yoruyor beni.
Genel ev temizliğini yapamıyorum sürekli ağlıyor gece gündüz uyumuyor birde diş çıkarıyor emeklemeyede başladı huysuz bir Bebek oldu.
Bunlar genel bilgiler şimdi olaya geçeyim Sabah eşimin bağırmasına uyandım söylenip duruyordu bende yeni yatmıştım uyku sersemi ne olduğunu anlamaya çalıştım bir koku vardı evde, kalktım ne olduğunu sordum gömleğini koltuk üstünde ütülemeye kalkışmış ve koltuğu yakmış. Baya baya kocaman yeri yakmış. Haliyle bende sinirlendim ütü masası dururken neden koltuk diye, sinirini benden çıkardı herşeyi şaklamışım masa ayrı yerde ütü ayrı yerdeymiş, her gün böyle çekemiyormus, ev pismiş , bir yemek bile yapamıyormuşum, gece sabaha kadar oturuyormuşum, elimden telefon düşmüyormuş, daha bir çok şey saydı saydı durdu.
Bebeğin eline geçmesin diye saklıyorum bunu sende biliyorsun hem çocuk durmuyor ütü yaparken masayı üstüne devirdi aman kaza çıkmasın ütümü ben yaparım diyen sendin, dememle elini kaldırıp vurması bir oldu.
O kadar nefret ettimki bütün içimi kustum daha farklı bir konudan tartışıp ailemin yanına gitmiştim daha onun izleri geçmeden bir de bu olay patlak verdi.Ben artık çekemediğime kanaat getirdim.
İlk işim hastaneye gidip darp raporu almak oldu. Hastane polisi yapma etme dese de ben yine de karakola gidip şikayetçi oldum. Evden uzaklaştırma kararı aldırdım. Aileme de haber verdim. Boşanma davası açmaya da kararlıyım.
Bir yanım çok kırıgın, bir yanım asla affetmiyor, bir yanım ise çok üzülüyor. Üzülmemin sebebi gidecek kalacak bir yeri olmaması.

Ne kadar ceza alır, bu dava ne zaman açılır, ne kadar uzaklaştırma cezası çıktı bilmiyorum bilen yazarsa sevinirim.

Polisler nasıl dava açma der ya.
Hepsi erkegi koruyor.
Davalar hakkında bilgim yok ama inşallah hakkında hayırlısı olur
10 gün süresi varmış raporun şimdi çok öfkelisin pişman olursun biraz düşün bebeğin çok ufak dedi ama ben dikkate almadım prosedürü öğrenip karakola gittim şikayetçi oldum.

Hastaneden darp raporu aldığın an polis seni karakola yönlendirip ifadeni alıyor zaten. Bir buçuk iki ay sonra bulunduğun ilin yoğunluğuna göre mahkemeye çıkıyorsun. Mahkemede şikayetçi olmazsan eşin herhangi bir ceza almaz. 3 yıl içerisinde tekrar aynı suçu işlerse o zaman bir cezası var para ya da hapis tam bilmiyorum orasını. Yani en azından benim başıma gelenden yola çıkarak anlattım.Ben de böyle oldu

10 gün süresi varmış raporun şimdi çok öfkelisin pişman olursun biraz düşün bebeğin çok ufak dedi ama ben dikkate almadım prosedürü öğrenip karakola gittim şikayetçi oldum.
Hiç eşin düşünmemiş ki ne seni ne bebeği,çok iyi yapmışsın şikayet etmekle.
Barişsan bile iyi ders olur,sürünsün

Aynısı kuzenimin başına gelmişti, eşi ona tokat atmak isterken kuzenim yüzünü çekebilmişti elinin ucu değmişti sadece yüzüne tırnak izi gibi çizilmişti yüzü. Darp raporu aldı, polis çağırdı. Davasını geri çekmedi, boşanma davası değil ama tazminat davası açtı. Sağolsun hakim de hanım tarafını tuttu, aylık tazminata bağladı kocayı. Devlet memuru olduğu için de siciline işlendi. Bir daha da asla böyle bir şeye kalkışmadı, ama kuzenim boşansaydı da onun arkasında olurdu ailesi. O korkutma yolunu seçti, bu şekilde başarılı oldu. Umarım sizin de tatlıya bağlanır, eğer ayrılmayı düşünüyorsanız da gidecek yerini o düşünsün bi zahmet, onu size ev düzeni için elini kaldırırken düşünecekti. Kesinlikle vicdan azabı duymayın, yarın bir gün çocuğunuza da yapmayacağı ne malum. Kendinizi ve bebeğinizi düşünün, eşinizi değil. Çünkü belli ki o sizi düşünmemiş.

Hastaneden darp raporu aldığın an polis seni karakola yönlendirip ifadeni alıyor zaten. Bir buçuk iki ay sonra bulunduğun ilin yoğunluğuna göre mahkemeye çıkıyorsun. Mahkemede şikayetçi olmazsan eşin herhangi bir ceza almaz. 3 yıl içerisinde tekrar aynı suçu işlerse o zaman bir cezası var para ya da hapis tam bilmiyorum orasını. Yani en azından benim başıma gelenden yola çıkarak anlattım.Ben de böyle oldu
Size de çok geçmiş olsun.
İstabul da ikamet ediyorum muhtemelen yoğun olur mahkeme. Dava açılınca bana nasıl bildirim gelecek, baro avukat verir mi

Aynısı kuzenimin başına gelmişti, eşi ona tokat atmak isterken kuzenim yüzünü çekebilmişti elinin ucu değmişti sadece yüzüne tırnak izi gibi çizilmişti yüzü. Darp raporu aldı, polis çağırdı. Davasını geri çekmedi, boşanma davası değil ama tazminat davası açtı. Sağolsun hakim de hanım tarafını tuttu, aylık tazminata bağladı kocayı. Devlet memuru olduğu için de siciline işlendi. Bir daha da asla böyle bir şeye kalkışmadı, ama kuzenim boşansaydı da onun arkasında olurdu ailesi. O korkutma yolunu seçti, bu şekilde başarılı oldu. Umarım sizin de tatlıya bağlanır, eğer ayrılmayı düşünüyorsanız da gidecek yerini o düşünsün bi zahmet, onu size ev düzeni için elini kaldırırken düşünecekti. Kesinlikle vicdan azabı duymayın, yarın bir gün çocuğunuza da yapmayacağı ne malum. Kendinizi ve bebeğinizi düşünün, eşinizi değil. Çünkü belli ki o sizi düşünmemiş.
Varım yoğum bir evladım var ne kadar ilgili hassasta davransa bebeğime karşı, bana yaptığı tüm iyiliklerini sildi attı. Sagolsun ailem hep destektir bana hatta hastaneye karakola annem ile gittik. Ben davamda ısrarcıyım tazminat olayı benim de aklıma yattı inşallah baro dişli bir avukat tayin eder bana.

oo polisler var ya o polisler keşke onları da şikayet etseydiniz
bir kere de islerini yapsalar sasarim
zaten onlara neyse
mutlaka mahkemeden adresinize tebligatlar gelir eğer hiçbir şey gelmezse arada adliyeye gidip kimliginizle dosya açılmış mi acilmissa hangi aşamada diye sorgulayin
avukat konusunda kendiniz bulsanız daha iyi olur

O uzaklaştırma kararını aldırttığınızdan emin misiniz siz ? Yoksa sadece müracaat / talep mi ettiniz, talep ettiyseniz karakoldan mı talep ettiniz ? Biraz daha net bilgi verirseniz ona göre daha net cevap verebiliriz sorularınıza.

Daha once de oldu mu siddet olayi?
Yani daha once ailenin evine gitme nedenin neydi?
Şiddete yeltendi desek daha doğru olur her hangi bir darbe almadım. O konu çok vahimdi arkadaşları ile buluştu bana eve döneceği saati 7 olarak verdi. Bebeğin maması bitmişti gelmeden almasını üstümde o kadar para olmadığını söyledim. Saat 7 den sonra aradım şimdi çıktım,çıkıyorum, otobüs bekliyorum diye diye gece 3 oldu, telefonlara bakmamaya başladı. O arada bebeğim uyandı mama olmadığı için zor durumda kaldım, kuzenimi arayıp mahçup bir şekilde nöbetçi eczaneden aldırdım. Daha sonra telefonu tamamen kapattı kardeşini aradım oda abisini idare etmek için yalan söyledi. Eve geldiğinde yürüyemeyecek kadar sarhostu. Ben o sinirle kızdım bağırdım bebeği alıp aileme gittim.

Geçmiş olsun canım, ne iyi yapmışsın. Bravo duruşuna yüreğine. Baksın bakalım bir daha değil tokat atmak suratın bile üfleyebilecek mi. Şu anda ne yapıyor? Arayıp özür diledi mi?
Elini cebine atarken bile birine çarpar mı diye düşünsün. Hayır özür dilemedi evin kirasını ve giderlerini ödeyeceğini kendisinin gelmeyeceğini yazan bir mesaj attı bende ona şikayet dilekçemi atıp istese de gelemeyeceğini söyledim. Polisler biz onu ararız eve gelirse araman yeterli dediler.

Hakikaten he, polisle ne alaka?
Evlilik danışmanı gibi tavsiye vermişler.
Ben anlamadım zaten tamam yuva yıkmak kolay degil, mahkemeler ağzına kadar dosya dolu ama bu da bir suç degil mi ben hakkımı aramazsam, yarın başıma feci bir olay gelse kime gidicem hangi kuruma eski de kaldı sanıyordum ama devam ediyormuş bu caydırma konsumaları

Back