Çocuk için evlenmemdeki Kasdım yaşım 38 şurada kısa bir zamanın kaldı anne olabilmem için tedaviyi İstanbul’da planlıyoruz önümüzdeki kışın gitcez ,her kadın anne olmak ister vakit geçmeden bende başta konuşmaları kişiliğine güvendim yola çıktım bazı şeyleri yaşamadan bilemiyor insanNeye dayanarak gittiniz ki İsveç'e ?
Bir insan evde kendini oyalayamıyorsa, herhangi bir uğraş bulamıyorsa tabi adaptasyon sorunu yaşar. Hiç mi araştırmadınız daha önce İsveç'e yerleşenlerin görüşlerini?
Ayrıca ben sizi çok tutarlı bulmadım kusura bakmayın. Hem çok aşık olarak evlenmedim diyorsunuz, hem çocuk için evlendim diyorsunuz. E vaktinizin de az olduğunu düşünürken nasıl hem çocuk için uğraşıp hem adapte olacaksınız ki?
Yani çocuk için tedaviyi orada olacaksınız desek yol bilmiyorsunuz, dil bilmiyorsunuz. Pek girişken de değilsiniz herhalde.
Madem çocuk için evlendiniz keske kendinize daha uygun bir aday bulup öyle evlenseydiniz.
Eşinizin biraz çiğ davranışları ve kaba konuşmaları var evet ama ben sizi de cok hakli bulmadim.
Orada psikolojik yardım alamazsınız belki ama online psikoterapi sağlayan psikologlar var. Belki iyi gelir..
Zevk almamanız sizin değil onun hatası bu 1,Mesela evlenmeden önce sık ilişkiye girmek ve sevişmek bir heyecan vardı şimdi ise eskisi gibi heyecanım yok ve her gün ilişkiye girmek istiyor bende onun gönlü olsun diye öylesine giriyorum ama zevk almadığımı ve isteksiz olduğumun farkında önceden böyle değildin sana ne olduysa buraya gelince oldu diyor
Almanyadayım buraya gelmek için şart dil belgesiSiz hangi ülkedesiniz benden başlangıç seviyesi dil belgesi istemediler
Çocuk için evlenmemdeki Kasdım yaşım 38 şurada kısa bir zamanın kaldı anne olabilmem için tedaviyi İstanbul’da planlıyoruz önümüzdeki kışın gitcez ,her kadın anne olmak ister vakit geçmeden bende başta konuşmaları kişiliğine güvendim yola çıktım bazı şeyleri yaşamadan bilemiyor insan
Ya hiç mi olmuyor cinsellik ?Eşim bencil evet dedim ya kısa sürede herşey hızlıca gelişti ve tam olarak tanıyamamışım bazı huylarını alıp karşıma konuşup izah ettiğim zaman alınıyor konuyu alıp başka yerlere sürüklüyor en önemli şey cinsellik diyor insanın ruh halinden anlamıyor bu yüzden aramız daha da açılıyor
ValberIsvecin neresinde yasiyorsunuz?Sadece merak ettim
oluyor ama isteksizlik var bende ne kadar belli etmemeye çalışsamda anlıyor eskisi gibi değilsin diyorYa hiç mi olmuyor cinsellik ?
Biraz o da çabalasa ,Valber
oluyor ama isteksizlik var bende ne kadar belli etmemeye çalışsamda anlıyor eskisi gibi değilsin diyor
Çabalıyorum ama rol yapamıyorum Sanki çok istekli arzuluymuşum gibi oda bu durumu anlayışla karşılamıyor üstüme geliyor hatta ayrılma konuşmalarına bile giriyor bende kendimi çaresiz hissediyorumBiraz o da çabalasa ,
Bencillik yapıyor sanki
Sen üstünde baskı hissettikçe daha da sarpa saracak
Ona ne de anlatsam kafasında eskisi gibi değilsin 12 saat çalışıyor geliyor yorgun yemek ye bi iki saat tv izle sohpet yok yatağa gir işve cilve yap arzulu ol bütün gün ben evde saatlerce yalnız yabancı bir ülkede dil bilmiyorum arkadaş çevresi yok bu bunalımla gece seks yap isteksiz olmam gayet normalde erkekler herşeyi kendi gözünden bakıp öyle düşünüyor maalesefZevk almamanız sizin değil onun hatası bu 1,
İkincisi zevk alamayacağınız bir ilişkiye karşı isteksiz olmanız gayet normal.
Evliliğin ilk yılları her gün ilişkiye girmek istemesi de gayet normal ama bunu size söylemek ve şikayetlenmek yerine,sizin de zevk alabilmeniz için çabalaması gerek, ona kadınlarda bu işlerin öyle armut piş ağzıma düş şeklinde yürümediğini anlatın bence kendinizi suçlamak yerine. Sizi bu kadar baskı altına alması hiç normal değil benim gözümde..
PS: evliliğin %70 inin seks uyumundan ibaret olduğuna inanan bir insanım.
Pardon testesteronHormon tedavisi belki düzeltebilir daha istekli hale getirebilir sanırım östrojen kullanmanız gerekiyor
Zor tabi deİsveç ileri bir ülke adaptasyon sorunu olmaması için dil bilmek gerekiyor artı çalışmak gerekiyor İsveç’in kasabasına bağlı bir köyde yaşıyorum yani büyük şehirlere baya bir uzak mesafede dil için okullar var yabancılar için buraya gelince adres bilgisi verdik benim adıma haber gelmesi gerekiyor yani burada dil kursu için ama ses çıkmadı hala ,bende gelmeden baya bir pozitif düşünmüştüm ama yaşadığım yerde Türk yok denecek kadar az sosyal bir ortam yok kaynaşabileceğim ve eşim 12 saat çalışıyor geç saatte eve yorgun geliyor herhangi bir sosyal hayatımız yok herşey monoton ve ben bir markete bile gidip alışveriş yapamıyorum bütün gün evde bu bunalımda insan severekte evlense bir süre sonra sıkılıyor bunalıyor ve herşey batıyor cinsel ilişki bile
Yani siz kendi açınızdan kesinlikle haklısınız bana kalırsa, ama ben onun açısından da baktığımda da, o da haklı olabilir ilişkinizi ne kadar anlatsanız da biz buradan tam bilemeyiz ne söylesek doğru olmaz belki bilemiyorum.. eşimle ilk birlikte olduğumuzdan beri bana karşı olan isteği,tavrı, zevki 'benim dışımda gelişen' herhangi bir durumdan kaynaklı olarak değişse açıkçası ben de aynı tepkiyi verebilirim eşinizle.. Örneğin eşim ilişkilerde orgazm yaşamasa, sadece beni tatmin edip bıraksa, gönülsüz ilişkiye girdiğimizi hissetsem bir "hayırdır n'oluyor" derim açıkçası. İşten stresliyim falan dese mesela, ilkinde ok derim sorun etmem, 2. de belki daha atlatamadı derim, ama 3. de ayrılalım çünkü sen beni sevmiyorsun derim. Yani dış etkenlerin ya da kişisel sorunların ilişkilere bu kadar yansımaması taraftarıyım, yansıyorsa altında başka sorun ararım. Bence siz de artık biraz kendinizi toparlayın..Ona ne de anlatsam kafasında eskisi gibi değilsin 12 saat çalışıyor geliyor yorgun yemek ye bi iki saat tv izle sohpet yok yatağa gir işve cilve yap arzulu ol bütün gün ben evde saatlerce yalnız yabancı bir ülkede dil bilmiyorum arkadaş çevresi yok bu bunalımla gece seks yap isteksiz olmam gayet normalde erkekler herşeyi kendi gözünden bakıp öyle düşünüyor maalesef
Sen tam olarak ne istiyorsun , Ondan beklentin ne ? Ne seni daha iyi hissettirir ?Ona ne de anlatsam kafasında eskisi gibi değilsin 12 saat çalışıyor geliyor yorgun yemek ye bi iki saat tv izle sohpet yok yatağa gir işve cilve yap arzulu ol bütün gün ben evde saatlerce yalnız yabancı bir ülkede dil bilmiyorum arkadaş çevresi yok bu bunalımla gece seks yap isteksiz olmam gayet normalde erkekler herşeyi kendi gözünden bakıp öyle düşünüyor maalesef
Ben de sizin gibi düşünüyorum yani olayın bir heyecanı olmalı her gün her gün insan bıkıyor açıkcası heyecan bitiyorSizdeki cinsel isteksizlik değil,cinsel uyumsuzluk gibi geldi bana..eşiniz her gece istiyor siz istemiyorsunuz,istemek zorunda değilsiniz ki..eşlerin bu konuda birbirine anlayış göstermesi gerekiyor.yani her gece istemeyen birine isteksiz diyemeyiz..
Cinsellik yaşamı herkese göre değişir haklısınız fakat ben hergün ilişki yaşamak istemediğimi ona uygun bir dille anlattım eskisi gibi değilsin den kastı tabiki önceleri heyecan oluyor yeni bir ilişki o heyecan istek zamanla azala biliyor yaşamış olduğum stresinde etkisi var buna farkındayım ,kişisel sorunlar ilişkilere yansımamalı demeniz farklı bir düşünce boyutu çünkü bazı insanlar duygusal hassas kafaya takıyor ister istemez bu fizyolojiye yansıyor ,çünkü biz sadece etten kemikten varolan canlılar değiliz duygularımız var ve bu duyguları etkileyen faktörler var bu insanın elinde olan bir durum değil ,Yani siz kendi açınızdan kesinlikle haklısınız bana kalırsa, ama ben onun açısından da baktığımda da, o da haklı olabilir ilişkinizi ne kadar anlatsanız da biz buradan tam bilemeyiz ne söylesek doğru olmaz belki bilemiyorum.. eşimle ilk birlikte olduğumuzdan beri bana karşı olan isteği,tavrı, zevki 'benim dışımda gelişen' herhangi bir durumdan kaynaklı olarak değişse açıkçası ben de aynı tepkiyi verebilirim eşiniz gibi.. Örneğin eşim ilişkilerde orgazm yaşamasa, sadece beni tatmin edip bıraksa, gönülsüz ilişkiye girdiğimizi hissetsem bir "hayırdır n'oluyor" derim açıkçası. İşten stresliyim falan dese mesela, ilkinde ok derim sorun etmem, 2. de belki daha atlatamadı derim, ama 3. de ayrılalım çünkü sen beni sevmiyorsun derim. Yani dış etkenlerin ya da kişisel sorunların ilişkilere bu kadar yansımaması taraftarıyım, yansıyorsa altında başka sorun ararım. Bence siz de artık biraz kendinizi toparlayın..
Evliliğin en önemli kısmı cinsellik değil bence. O konuda eşinize katılmıyorum. Çok önemli evet ama en önemli değil.
Zaman çok etkili bir ilaçtır. Zaman iyileştirir birçok sorunu.
Yeni ülkeye yeni hayatınıza alışmanız için zamana ihtiyacınız var.
Eşinizle beraber güzel zaman geçirmek için başka şeylere yönelin. Yeni bir ülkedesiniz. Gezebilirsiniz. Beraber diziler filmler izleyin. Dans kursu falan . İşte birsürü seçenek var. Birbirinize hayat arkadaşı olmaya çalışın.
Birbirinize ısındıkça cinsellik beraberinde gelecektir. Cinsellikle ilgili araştırma yapabilirseniz kendinizi teşvik edecek değişik şeylerde olduğunu duymuştum. Yiyecekler , meditasyonlar , aşk filmleri birsürü çılgın şey var. Ne kadar doğrudur bilemeyiz. Her bünyenin tetikleyicileri farklıdır. Belki işe yarayacak bişeyler bulabilirsinlz kendiniz için.
Çocuk sahibi olmak isterseniz tedavi için tekrar mücadele vermeniz gerekecek. Psikolojik olarak güçlü kalmaya çalışın.
Eşinizin sürekli üzerinize gelmesinden pek hoşlanmadım. Daha yeni başlamış bir evlilik. Çok uzun yıllar bu sorun devam etse anlarım. Ama destek olmak yerine bunaltıyor gibi.
Sen tam olarak ne istiyorsun , Ondan beklentin ne ? Ne seni daha iyi hissettirir ?
Elbette ilişkilerin dinamikleri farklıdır, ama önemli olan iki tarafın da aynı dinemiklerde takılmasıdır, ya da orta yolun bulunmasıdır. Ama sizin için heyecan olayı biraz hızlı bitmiş gibi duruyor açıkçası, aşık değilim demiştiniz muhtemelen ondan sebep öyle olmuştur. İşte evliliklerde aşk genelde bu yüzden gereklilik olabilir teoride.. Kişisel sorunların ilişkilere yansıması tabiki normal bi durum ama o süreç uzarsa ben de sorun ederim ve bir çok insan da bunu sorun eder. Sonuçta yaşadığımız sorunlar aklımızı dolayısıyla da fizyolojimizi etkiler, işte tam da burada aşk/sevgi devreye girer ve sorunlarımızın (tabiki büyük travmalardan kayıplardan falan bahsetmiyorum -ki insan onları bile atlatıyor) aslında o kadar da önemli olmadığını farkettirir,bize güç verir çözüm yolu geliştirmemizi sağlar (hani şu biz el ele beraber olalım da sorunlar vız gelir kafası). Bence eşinizin de takıldığı nokta burası, yani bu kadar zamandır ben bu kadına iyi gelemedim, demekki bana hissiz diye düşünüyordur muhtemelen.Cinsellik yaşamı herkese göre değişir haklısınız fakat ben hergün ilişki yaşamak istemediğimi ona uygun bir dille anlattım eskisi gibi değilsin den kastı tabiki önceleri heyecan oluyor yeni bir ilişki o heyecan istek zamanla azala biliyor yaşamış olduğum stresinde etkisi var buna farkındayım ,kişisel sorunlar ilişkilere yansımamalı demeniz farklı bir düşünce boyutu çünkü bazı insanlar duygusal hassas kafaya takıyor ister istemez bu fizyolojiye yansıyor ,çünkü biz sadece etten kemikten varolan canlılar değiliz duygularımız var ve bu duyguları etkileyen faktörler var bu insanın elinde olan bir durum değil ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?