cinsel yoneliminiz ne olursa olsun farklı yaslarda platonik bir aşk yaşayabilirdiniz,
burada acılan benzer bir sürü konu var. onların sevdigi kisi erkek diye askları normal, sizinki kabul edilemez mi diyecegiz?
bunu söyleyecek insanlar varsa da cümlenin girişini okuduktan sonra devamını bile getirmeden 2.entry e gecmenizi oneririm, ben öyle yapıyorum, yoksa okurken sinirden ruh saglıgım bozulacakmış gibi hissediyorum.
bir benzerini toplumda sizi din, ırk, cinsel kimlik vb farklılıklar nedeniyle yargılayabilecek, nefretle yaklasacak insanlar icin de yapmanızı öneririm. aksi taktirde yaşamınızı onlara göre sekillendirmeniz hayatınızın hatası olur.
kurtulmak istemek vb düsünceleriniz olmasa dahi içinde bulundugunuz durumu bir dönem kabullenmekte zorlanmıssınız.
ben de psikolog oneriyorum ancak toplumda cogunlugun düsünceleri ve kendinizi baskılamak zorunda hissetme ihtimalinizi ortadan kaldırıp kendinizle barışık bir insan olmanız icin.
hatta bana kalırsa ülkemizde ergenlige girdikten sonra her genc gitmeli, sadece siz degil ki heteroseksuel birinin karsı cinsi arzulaması bile ayıp(!) karsılanıyor, yaşıtınız bircok genç saglıklı birey olarak hissettigi bircok seyin olmaması gerektigine inanabiliyor... hatta bircogunun karşı cinsi yasak gordugu icin bazı seyleri hemcinsleri ile kesfetmeye calıstıgı da bilinen bir gercek.
hormonal olarak da elbette doktora kontrole gitmenin hicbir zararı olmaz, herhangi bir hastalıgınız varsa erken teshis icin de iyi olur. ancak homoseksuellik bir hastalık degil, tamamen hormonlara baglı birsey de degil, aksi taktirde gecmiste hormon verilen bircok kisi yaşamlarına heteroseksuel olarak devam ederdi... bircok ornek okuyoruz, duyuyoruz ancak birebir sahit oldugum da var, lise arkadasımdı.
o da sizin gibi akıllı bir kadındı, cok zorlandı fakat simdi kendi düzenini kurdu, görece mutlu bir hayatı da var.
hatta o yıllarda bana da cok teklif etmisligi var, ilk basta yadırgamıstım ama sonra homofobik bakıs açımdan ötürü kendimden utanmıstım. fakat bir o kadar da onu üzen insanlar oldugunu biliyorum... sizi sadece bu konuda uyarırım. maalesef aşkınıza karsılık bulamadıgınız gibi karsınızda ailesi ve toplum tarafından kötü yönlendirilen insanlar kalbinizi kırabilir ve toplumun cinsel konulardaki tabularına baglı olarak sizin tüm iyi yönlerinizi gölgeleyecek sekilde konusabilirler... onları en basta yazdıgım gibi takmamanızı tavsiye ederim ancak icinde bulundugunuz cevrenin kısıtlı oldugunu düsünürsek simdilik açılmamanızı tavsiye ederim.
bu sefer de cinsel kimliginizi paylasamadıgınızdan ötürü hislerinizi belki yaşça cok büyük, belki karakterinize uymayan, seveceginiz özelliklere sahip olmayan lezbiyen baska bir kadın karsınıza cıktıgında sırf tatmin amaclı yaklasma ihtimaliniz de var. bu durumda her zaman denginiz insanlarla birlikte olmanızı tavsiye ederim.
emin olun karsınıza cıkan ilk ve son kadın o olmayacak. sizi heycanlandırmıyorsa tecrubeleri nedeniyle sizin düsüncelerinizi manipüle etme ihtimali olan insanlarla yakınlasmak gibi bir zorunlulugunuz yok.
bazı seylerin oturması icin kendinize, ailenize zaman verin...
belki hayatınızda gecici bir dönemdir bu. (nasıl olabilecegi hakkında bir fikrim yok gerci)
derslerinize agırlık verip basarılı, kendi ayakları üstünde durabilen bir kadın olmak icin ugrasın.
umarım her sey gönlünüzce olur...