E tabi ki böyle bişi, siz aileniz size destek olamamış bile olsa zor durumda olsa yardım etmek istemez misiniz? Aileler ihtiyaç duyduğu zaman birbirlerine yardım ettikleri sürece, destek oldukça aile olurlar. Yani iki insan evlenince aileyle irtibat kesiliyor mu ne halleri varsa görsünler mi?Valla işimize gelen kısmı almıyacağız o zaman dimi evlendiren büyükler hizmette bekliyor. Yarın bir gün yardıma ihtiyaç dıyduklarında benım evimin parası diyip bık bık aıleye arada yapılan yardımlarda da banane olmaz denilmeyecek. Aile olmak böyle bir şey dimi o zaman
He biz şu an aslında aynı şeyi kastediyoruz. Sızın dediklerinizi ben burda hep derim. Lakin bakın siz bir öncesinde dediklerinizi şöyle çevirenler var. Erkek ailesi mobiyayı en iyisinden alsın, şu kadar altın yapsın, düğünüm şurada olsun ee torun bakmakta büyüklerin işi olarak görüp ama eşlerden biri ailesine hediye alsın arada jestler yapsın ooo olayyy o benim evinmin parası yapamaz diyenleri diyorum. Ama şimdi kendinizi ilerde düşünün iki yetişkin insan çalışıp birikim yapmadan karşınıza geçip evlencem ne gerekiyorsa yapın orda dur derim. Çünkü daha evlenmeye totoları yetmiyorsa bu insanlar ilerde her şeyde gelip geçinemiyoruz para verin bu saçma değil mi? Yani insanlara sormuyoruz ne zaman durumumuz olur. Ee dıyelim bir iki seneye anca orada yok beni istemiyorlar ailen şöyle böyle oluyor bu insanlar sırf evlencekler dıye evlenenler değil yaşlı başlı insanlar borcun altına girip mezara girince rahata eriyorlar. Konu sahibinden bahsetmiyorum konu sahibi dışında bu durumE tabi ki böyle bişi, siz aileniz size destek olamamış bile olsa zor durumda olsa yardım etmek istemez misiniz? Aileler ihtiyaç duyduğu zaman birbirlerine yardım ettikleri sürece, destek oldukça aile olurlar. Yani iki insan evlenince aileyle irtibat kesiliyor mu ne halleri varsa görsünler mi?
sende suc tatlım anandan zaten para var kendine kadar al ac kalma dogalgazını öde elektirigini ödemelik paralar al sen kocana acımısın anandan tazminat gibi para almısın kocanın anası babası nerde neden ilk kendi anana kostun suc sende kendi kaleni kendin bozmussun oldu be kaynanam zengin olcak ama ben anamdan alcan yok öyle yagma herkez oglunu zor zamanında beslicek zaten esin bile kolayına gelmis annenden al üzüldüm annen vallaMerhaba;
Ne yapacagim konusunda cok kararsiz kaldigim icin sizlerin degerli fikirlerini almak istedim.
Pandemi dolayisi ile zor gunler geciriyoruz.Esim ticatetle ugrasiyor ve isleri inanilmaz kotu gidiyor.Malum odemeler beklemiyor ve her ay odememiz gereken ev kredisi kredi kartlari var.Evlendigimizden bu yana esimin ailesi durumlari iyi olmasina ragmen tek bir coplerini gormedim dusunun yeni nisanlanmisiz bayramda onlarin gelmesi gerekirken evlerinde yasli dedeleri var diye rahmetli babam ayip olur yasca buyuk diye biz kalktik onlara gittik ve genelde bildigim kadariyla yeni geline ufakta olsa bir hediye verilir.Bi corap bile olsa en azindan akillarina gelmis diycem bunu gectik eve ceyiz yerlestiriyoruz kv elinde minik bir hurc ile geldi gulerek;oglumun ceyizi dedi.Icinden 2 tane havlu 6 tanede su bardagi cikti:))Neyse konuyu uzatmiyim gecen mart ayinda karantina doneminde esim 3 ay hic calisamadi.Odemeler birikmeye basladi kredimiz var.Annemden yuklu sayilabilecek bir borc aldik.Bu arada kp hic ortada kv ise 1 defa geldi 5kg un birde toz seker almis.Bunun disinda bir defa biseye ihtiyaciniz var mi ne yiyip ne iciyorsunuz diye sormadi.Simdi esim ailesinden borc istemeyi dusunuyor ama vermiyeceklerinden adim gibi eminim.Annemde en son borc verirken bunun disinda benden para isteme dedi.Parasi var esimde biliyor ama kadinin hastalik olur falan diye kenarda tuttugu bir para simdi ailesi borc vermezse annenden iste diycek.Yuzum tutup anneme bisey diyemem odemeler yapilmazsa durum kotu isin icinden nasil cikicam bilmiyorum.
Not:Esimin alip odememe gibi bir durum yok borc olarak istiyorsa muhakkak oder annemde biliyor.Daha oncede borc alip verdigimiz oldu.
Iyide annem parasini geri istemedi ki zaten hatta lafini bile yapmadi.Siz konuyu yanlis anladiniz sanirim.Kayınvaliden borç vermeyınce kötü annen parasını isteyince iyi. Borç geri verilmeli zaten ama durum yoksa idare edilebilmeli çok elzem bi ihtiyacı yoksa
tazminat gibi para alma durumu degil kalan bir miras var ve bende her ay burdan hakkima duseni aliyorum.Aylik evin masraflarini karsilayacak bir tutar.Ben kendi istegimle anneme kosmadim esim rica etti bende onun adina istedim sadeceiyi
sende suc tatlım anandan zaten para var kendine kadar al ac kalma dogalgazını öde elektirigini ödemelik paralar al sen kocana acımısın anandan tazminat gibi para almısın kocanın anası babası nerde neden ilk kendi anana kostun suc sende kendi kaleni kendin bozmussun oldu be kaynanam zengin olcak ama ben anamdan alcan yok öyle yagma herkez oglunu zor zamanında beslicek zaten esin bile kolayına gelmis annenden al üzüldüm annen valla
Emin degilim ama daha once sanirim bunun tartismasi yasanmis aralarinda esim ustune cizgi cekti paranin sanirim evi alacagi donem bile alamamis parayi.Diger evladi daha kiymetli 3 senedir bu parayi veriyorlar daha dogrusu onun adina yapilan bir odeme var her ay...Babasında biriken parayı istesin
Öbür çocuğuna neden veriyor da size vermiyor
Eşin neden parasını istemiyor?
Tabii ki bu sorumsuzluk, şimdi ki bazı gelinler hatta damatlar çok arsız istedikçe istiyorlar ama sadece kendilerine pozitif yardımlaşmaya varlar.He biz şu an aslında aynı şeyi kastediyoruz. Sızın dediklerinizi ben burda hep derim. Lakin bakın siz bir öncesinde dediklerinizi şöyle çevirenler var. Erkek ailesi mobiyayı en iyisinden alsın, şu kadar altın yapsın, düğünüm şurada olsun ee torun bakmakta büyüklerin işi olarak görüp ama eşlerden biri ailesine hediye alsın arada jestler yapsın ooo olayyy o benim evinmin parası yapamaz diyenleri diyorum. Ama şimdi kendinizi ilerde düşünün iki yetişkin insan çalışıp birikim yapmadan karşınıza geçip evlencem ne gerekiyorsa yapın orda dur derim. Çünkü daha evlenmeye totoları yetmiyorsa bu insanlar ilerde her şeyde gelip geçinemiyoruz para verin bu saçma değil mi? Yani insanlara sormuyoruz ne zaman durumumuz olur. Ee dıyelim bir iki seneye anca orada yok beni istemiyorlar ailen şöyle böyle oluyor bu insanlar sırf evlencekler dıye evlenenler değil yaşlı başlı insanlar borcun altına girip mezara girince rahata eriyorlar. Konu sahibinden bahsetmiyorum konu sahibi dışında bu durum
Aynı şeylerden bahsediyoruz yanlış anlaşılma olmuşTabii ki bu sorumsuzluk, şimdi ki bazı gelinler hatta damatlar çok arsız istedikçe istiyorlar ama sadece kendilerine pozitif yardımlaşmaya varlar.
Mobilyanın iyisi fln değildi kastettiğim tamamen herkes bütçesi kadar yardım etmeli, her zaman beraber olduklarını birbirine hissettirmeleri gerekir aile bağları için. Zaten hele o torun bakma mevzusuna ben tam karşıyım, bazılarının tek çıkar yolu olabilir ama insanlar yaşlılığın tadını çıkaramıyor.
Aynen öyle sonuçta evin geçimi iki kişiye ait ailelere güvenerek bi yola girilmez, aynı şeyi konuşuyoruz yanlış anlaşılmışız :)Aynı şeylerden bahsediyoruz yanlış anlaşılma olmuşben ilk yorumda yani aileden değil eşinizin yapması gerekirdi. Sorumsuzluk gibi geliyor. Bakın görmüşsünüzdür bindallı almadı diye öfke kusan insanlar var. Yahu eşinden bindallını iste dimi. Bende nişanlanıcam korona olduğu için erteledik. Erkek arkadaşım birikim yapıyor. Altınlarını yaptı bazı eşyaları şimdiden alıp depolarında bekletiyor. Ben utanırım aşkesine şunu istiyorum demeye çünkü ben evlenceğim insandan isterim. Totosu yetmiyorsa niye evlenelim.
Onuda işte evlencekler iyi tartacak bu yuzden ılerde malım mülküm param varsaçocuk evlenınce direk dünya turu ya da kocamla gezıp yiyicem sobra miras yüzünden kavga ediyorlar. Ölmedende bağış yapıcamAynen öyle sonuçta evin geçimi iki kişiye ait ailelere güvenerek bi yola girilmez, aynı şeyi konuşuyoruz yanlış anlaşılmışız :)
Bugün haberde izledim kız evlenmiş evine giricek kv de den bilezik istiyor yüz görümlüğü, vermedi diye testi kırıyor şok olduk. Şimdi böyle bi kızdan da nasıl bi aile kurmasını beklersin.
Kadın agzıyla ısteme demıs.Annenızde para oldugunu esınıze nıye soyluosunuz.Kadın agzıyla ısteme demıs.Sızede para vermış zatenMerhaba;
Ne yapacagim konusunda cok kararsiz kaldigim icin sizlerin degerli fikirlerini almak istedim.
Pandemi dolayisi ile zor gunler geciriyoruz.Esim ticatetle ugrasiyor ve isleri inanilmaz kotu gidiyor.Malum odemeler beklemiyor ve her ay odememiz gereken ev kredisi kredi kartlari var.Evlendigimizden bu yana esimin ailesi durumlari iyi olmasina ragmen tek bir coplerini gormedim dusunun yeni nisanlanmisiz bayramda onlarin gelmesi gerekirken evlerinde yasli dedeleri var diye rahmetli babam ayip olur yasca buyuk diye biz kalktik onlara gittik ve genelde bildigim kadariyla yeni geline ufakta olsa bir hediye verilir.Bi corap bile olsa en azindan akillarina gelmis diycem bunu gectik eve ceyiz yerlestiriyoruz kv elinde minik bir hurc ile geldi gulerek;oglumun ceyizi dedi.Icinden 2 tane havlu 6 tanede su bardagi cikti:))Neyse konuyu uzatmiyim gecen mart ayinda karantina doneminde esim 3 ay hic calisamadi.Odemeler birikmeye basladi kredimiz var.Annemden yuklu sayilabilecek bir borc aldik.Bu arada kp hic ortada kv ise 1 defa geldi 5kg un birde toz seker almis.Bunun disinda bir defa biseye ihtiyaciniz var mi ne yiyip ne iciyorsunuz diye sormadi.Simdi esim ailesinden borc istemeyi dusunuyor ama vermiyeceklerinden adim gibi eminim.Annemde en son borc verirken bunun disinda benden para isteme dedi.Parasi var esimde biliyor ama kadinin hastalik olur falan diye kenarda tuttugu bir para simdi ailesi borc vermezse annenden iste diycek.Yuzum tutup anneme bisey diyemem odemeler yapilmazsa durum kotu isin icinden nasil cikicam bilmiyorum.
Not:Esimin alip odememe gibi bir durum yok borc olarak istiyorsa muhakkak oder annemde biliyor.Daha oncede borc alip verdigimiz oldu.
Pandemiden kaynaklı işler kötüye gitti diye eşinizin ailesini topa tutmanız sacma kimse mecbur degil diye düşünüyorumMerhaba;
Ben seni haklı buluyorum bizimde zor zamanlarımız oluyor sağolsun ailem destek çıkıyor... Eşimin ailesi pek yardım etmiyor ama insan çocuğunun evinde yiyecek bişeyi yoksa sıkışıksa, elinde parası yoksa gece yatarken nasıl başlarını rahat koyuyorlar yastığa.. Allah anne babanında hayırlısını versin inşallah şu Nalet korona biterde insanlarda rahat eder.. Sizde bizde ve tüm insanlarda rahat bir nefes alır.. Allah yardımcımız olsun inşallah canımEvet tabiki oyle fakat esim yillarca geceli gunduzlu calisip kazandigi paradan sadece harclik alip babasina vermis neymis bende biriksin evlenecegin zaman toplu paran olur demis.Ama dugun zamani 1 kurus alamadi.Belirtmedim ama evladinin biri icin her ay 5 bin tl verirken digerine hic destek olmamak ne kadar dogru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?