• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Es ve annem arasinda kalicam!!!

Üzülerek kendi çözümünüzü kendiniz üreteceksiniz gibi görünüyor. Ev ekonomisi yapacak mutfak, elektrik, su, doğalgaz gibi giderleri düşürmeye çalışacaksınız. Örnek: 15₺ ye 1 damacana su söylüyorsanız 10₺ olanı seçeceksiniz, yumurta, süt, yoğurt, yağ vb bir çok şeyi büyük ve ekonomik olanlardan yana kullanacaksınız. Bazı şeyleri de evde kendiniz yapacaksınız. Mesela yoğurt, mesela ekmek, mantı vs Bunlar çoğaltılabilir. Akmaz ama damlar her ay 100-500 ₺ arası tasarruf edebilirsiniz. Yine evden elinizden ne geliyorsa yemek, çocuk bakımı, temizlik ya da dışarda market, su bayisi (sipariş alan gibi), fırınlarda çalışabilirsiniz (şu an işleri aksamayan bi onlar olduğu için örnek verdim). Elinizden geliyorsa online türkçe, matematik, fen gibi alanlarda özel ders verebilirsiniz. Ya da bankayla görüşüp öteleyeceksiniz ödemeleri yeniden yapılandıracaksınız. Ya da fazla eşyalarınızı ikinci el gibi sitelerde satabilirsiniz. Hepsi size uymayabilir, sesli düşünüyorum gibi kabul edin. Ya da devletten, belediyelerden, kurum ve derneklerden yardım talep edeceksiniz. Allah ödeme kolaylığı versin inşallah.
Amin Allah herkesin yardimcisi olsun.Kisa bildigim kadar kismaya calisiyorum zaten bi taraftanda is bakiyorum ama du donemde is bulmakta zor.Bakalim artik bi arkadas kredi demis ya kredi yada yapilandirma mantikli gibi gorunuyor

Felaket tellalligi yapmak istemem ama ülke 2 senede toparlanamaz elden gelenle ne kadar idare edebilirsiniz ki? Evi satıp annenize olan borcu kapatıp kiraya veya daha uygun eve bakin
cok iyimsersiniz 2 sene diyerek.. daha dibi gormedik. dibi gordukten sonra uste cikmaya baslarsin. daha dibe dogru inisteyiz.. ben eski refahimizi bulmamiz 5 seneden asagi olmaz diyorum. korkuyorum ki ekmek, su kuyruklari olusmasin..

A allymcbeal ya isminizi gorunce duygulandim. ally mcbeal i cok severdim. avukat olmaya bile kalktim bir ara. simdi bulamiyorum o diziyi siz de cnbc-e den mi izlerdiniz?
Evet benim ortaokul dönemlerine denk geliyo cnbc e den izleyen efsane nesiliz galiba :)) o zamanın netflixi

Evet yiyip icmis gezmis bunlari yapmamis olsa evi borcsuz alabilirdik.Ama evi alirken zaten yarisini pesin odedi yani kenarda yine birikimi vardi.Ailesine verme konusuna gelince bunu benim yanimda annesine de soyledi parami vericem diye aldi vermedi diye
Rabbim kimseyi kimseye muhtac etmesin insallah en kisa zamanda durumunuz düzelir.esiniz ticaret yapiyormus suan hic mi çalışamıyor yanlis anlamayin sakin ne ticareti yapiyordu merak ettim mesela neden . birde cocugunuz var mi bilmiyorum ama bir ise girebilirsiniz. Iki tane uni

Okuyan kuzenim fabrikada ise girdi calisiyor asgari ücretten tabii.

İki yetişkin insan evlenirken aileler zaten bir şey yapmak zorunda değil. Anne baba ben evleniyorum hadi evlendirin eşya altın düğün yapın denilmesi saçma geliyor. İki yetişkin insan bu adımı atıcaksa birikim yapar ve evlenir. Siz çalışıyor musunuz? Eşinize yardımcı olabilirsiniz
Aile erkek çocuğunu evlendirir bizim kültürümüzde. Ki zaten aile demekte bu değil mi destek olmak gerekir birbirine.

Rabbim kimseyi kimseye muhtac etmesin insallah en kisa zamanda durumunuz düzelir.esiniz ticaret yapiyormus suan hic mi çalışamıyor yanlis anlamayin sakin ne ticareti yapiyordu merak ettim mesela neden . birde cocugunuz var mi bilmiyorum ama bir ise girebilirsiniz. Iki tane uni
Suan haftanin 3 gunu calisiyor.Ne oldugunu burdan soylemiyim belki tanidik falan vardir.Anlasilmasin.5 gun calisirken 3 gune dustu e gunde ornek veriyorum 300 kazanirken 100'e dustu.Cocuk yok is bakiyorum bi taraftan ama su sartlarda is bulmakta zor bulsam asgari ucrette olsa calisicam

Aile erkek çocuğunu evlendirir bizim kültürümüzde. Ki zaten aile demekte bu değil mi destek olmak gerekir birbirine.
Valla işimize gelen kısmı almıyacağız o zaman dimi evlendiren büyükler hizmette bekliyor. Yarın bir gün yardıma ihtiyaç dıyduklarında benım evimin parası diyip bık bık aıleye arada yapılan yardımlarda da banane olmaz denilmeyecek. Aile olmak böyle bir şey dimi o zaman

Merhaba;
Ne yapacagim konusunda cok kararsiz kaldigim icin sizlerin degerli fikirlerini almak istedim.
Pandemi dolayisi ile zor gunler geciriyoruz.Esim ticatetle ugrasiyor ve isleri inanilmaz kotu gidiyor.Malum odemeler beklemiyor ve her ay odememiz gereken ev kredisi kredi kartlari var.Evlendigimizden bu yana esimin ailesi durumlari iyi olmasina ragmen tek bir coplerini gormedim dusunun yeni nisanlanmisiz bayramda onlarin gelmesi gerekirken evlerinde yasli dedeleri var diye rahmetli babam ayip olur yasca buyuk diye biz kalktik onlara gittik ve genelde bildigim kadariyla yeni geline ufakta olsa bir hediye verilir.Bi corap bile olsa en azindan akillarina gelmis diycem bunu gectik eve ceyiz yerlestiriyoruz kv elinde minik bir hurc ile geldi gulerek;oglumun ceyizi dedi.Icinden 2 tane havlu 6 tanede su bardagi cikti:))Neyse konuyu uzatmiyim gecen mart ayinda karantina doneminde esim 3 ay hic calisamadi.Odemeler birikmeye basladi kredimiz var.Annemden yuklu sayilabilecek bir borc aldik.Bu arada kp hic ortada kv ise 1 defa geldi 5kg un birde toz seker almis.Bunun disinda bir defa biseye ihtiyaciniz var mi ne yiyip ne iciyorsunuz diye sormadi.Simdi esim ailesinden borc istemeyi dusunuyor ama vermiyeceklerinden adim gibi eminim.Annemde en son borc verirken bunun disinda benden para isteme dedi.Parasi var esimde biliyor ama kadinin hastalik olur falan diye kenarda tuttugu bir para simdi ailesi borc vermezse annenden iste diycek.Yuzum tutup anneme bisey diyemem odemeler yapilmazsa durum kotu isin icinden nasil cikicam bilmiyorum.
Not:Esimin alip odememe gibi bir durum yok borc olarak istiyorsa muhakkak oder annemde biliyor.Daha oncede borc alip verdigimiz oldu.
Anneniz haklı. Eşiniz hem kel hem fodul.

Konuda eksiklikler var bence.. öncelikle anneniz size sürekli para vermek zorunda değil, kenarda para tutmak istemesi en doğal hakkı.. ki bir kısmını borç vermiş zaten.. ben olsam ben de vermem. Evinizi kapatın gelin yanımda yaşayın derim ama paramın hepsini veremem..

öbür kardeşe 5 bin her ay verilirken size neden kuruş verilmiyor onu hiç anlamadım. Buna nasıl ses çıkarmıyorsunuz onu daha da anlamadım.. Babasına ne kadar para vermiş de babası biriktirmiş mesela meblağ belli mi? Değilse adam onu oğluma harcadım gitti demiştir kapatmıştır konuyu..

Eşinizin pandemi zamanında sıfır gelirle hayatınızı sürdürebilmeniz mümkün olmayacağı için bir iş düşünmesi gerekiyor bence, keza sizin de..

Evi satıp krediyi kapatmak mantıklı bir seçenek olabilir ayrıca..

Konuda eksiklikler var bence.. öncelikle anneniz size sürekli para vermek zorunda değil, kenarda para tutmak istemesi en doğal hakkı.. ki bir kısmını borç vermiş zaten.. ben olsam ben de vermem. Evinizi kapatın gelin yanımda yaşayın derim ama paramın hepsini veremem..

öbür kardeşe 5 bin her ay verilirken size neden kuruş verilmiyor onu hiç anlamadım. Buna nasıl ses çıkarmıyorsunuz onu daha da anlamadım.. Babasına ne kadar para vermiş de babası biriktirmiş mesela meblağ belli mi? Değilse adam onu oğluma harcadım gitti demiştir kapatmıştır konuyu..

Eşinizin pandemi zamanında sıfır gelirle hayatınızı sürdürebilmeniz mümkün olmayacağı için bir iş düşünmesi gerekiyor bence, keza sizin de..

Verdigi para bildigim kadariyla belli degil ornegin gunluk 400 kazanmis 350'sini vermis bu boyle 4 sene devam etmis.Verdim diyemez cunku esim herseyi kendi yapti.Kardes konusuna ben ses cikartamam onlarin aile meselesi

Merhaba;
Ne yapacagim konusunda cok kararsiz kaldigim icin sizlerin degerli fikirlerini almak istedim.
Pandemi dolayisi ile zor gunler geciriyoruz.Esim ticatetle ugrasiyor ve isleri inanilmaz kotu gidiyor.Malum odemeler beklemiyor ve her ay odememiz gereken ev kredisi kredi kartlari var.Evlendigimizden bu yana esimin ailesi durumlari iyi olmasina ragmen tek bir coplerini gormedim dusunun yeni nisanlanmisiz bayramda onlarin gelmesi gerekirken evlerinde yasli dedeleri var diye rahmetli babam ayip olur yasca buyuk diye biz kalktik onlara gittik ve genelde bildigim kadariyla yeni geline ufakta olsa bir hediye verilir.Bi corap bile olsa en azindan akillarina gelmis diycem bunu gectik eve ceyiz yerlestiriyoruz kv elinde minik bir hurc ile geldi gulerek;oglumun ceyizi dedi.Icinden 2 tane havlu 6 tanede su bardagi cikti:))Neyse konuyu uzatmiyim gecen mart ayinda karantina doneminde esim 3 ay hic calisamadi.Odemeler birikmeye basladi kredimiz var.Annemden yuklu sayilabilecek bir borc aldik.Bu arada kp hic ortada kv ise 1 defa geldi 5kg un birde toz seker almis.Bunun disinda bir defa biseye ihtiyaciniz var mi ne yiyip ne iciyorsunuz diye sormadi.Simdi esim ailesinden borc istemeyi dusunuyor ama vermiyeceklerinden adim gibi eminim.Annemde en son borc verirken bunun disinda benden para isteme dedi.Parasi var esimde biliyor ama kadinin hastalik olur falan diye kenarda tuttugu bir para simdi ailesi borc vermezse annenden iste diycek.Yuzum tutup anneme bisey diyemem odemeler yapilmazsa durum kotu isin icinden nasil cikicam bilmiyorum.
Not:Esimin alip odememe gibi bir durum yok borc olarak istiyorsa muhakkak oder annemde biliyor.Daha oncede borc alip verdigimiz oldu.
Olan olmus evlenmissiniz. Bardagi corabi birtarafa birakin bence. Esyayla bisey olmaz. Ayrica babaniza takildim yasli amca var diye onlara gitmesi cok guzel davranis. Annede borc vermek zorunda degil surekli. Bence esinle anne ve borc konusuna pek girme simdilik esin tekrar borc isteyemesin.

Obur kardes 5 bin demissiniz ya gercekten dogrudur. Bizdede o durumlar vardi hatta soyle diyeyim onlara et alirdi bize tavuk 😊 buda sans iste olsun afiyet olsun.

Kayınvaliden borç vermeyınce kötü annen parasını isteyince iyi. Borç geri verilmeli zaten ama durum yoksa idare edilebilmeli çok elzem bi ihtiyacı yoksa

Back