• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ve abi sorunsalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buradaki başka konularda da belirttim. Kindar insan hayatı zorlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor. Benim eşimde aynı Ordan biliyorum ve iyice soğuttu beni kendinden..
Eşiniz yıllardır gereksizce sizi yıpratıyor. Ortada bana göre abinizin haklı olduğu bu kadar kin güdülmeyecek bir olay var. Bu kadar basit bir olay için yıllardır sizi arada bırakması ne kadar yıpratıcıdır tahmin edebiliyorum. Ben ikili ilişkilerde anlayış beklerim. Ortada büyük bir olay olur anlarım görüşmek istemez. Ama bu kadar basit bir olay için kardeşinize bu yaptığı affedilemez. Abinize söyleyin bence daha fazla kendini saçma bir duruma düşürmesin.

Eşinizin ailesinde sizin canınızı sıkan kimse olmadı mı? Siz de o sorunu söyleyerek, kısasa kısas yapın. O kişiyle görüşmeyin, arıza çıkarın. Belki anlar.

Olmadı sorunu kayınvalidenize veya eşiniz kimin lafını dinlerse ona açabilirsiniz. Bu yüzden boşanmayı bile düşünüyorum vs diyebilirsiniz. Belki eşinize ne kadar abarttığını anlatır.

Hiçbirisi işe yaramazsa eşinizin de olduğu ortamda her şeyi ailenize anlatın. Ama eşiniz yokken anlatmayın, o da orada olsun. Hemen ne konuşulacaksa konuşulsun, çözüme bağlansın.
Açıkcası bana karşı onun ailesinin bir lafı sözü olmadı. Nişan zamanı yol yordam bilmediklerinden canımı sıktılar ama hiçbir zaman eşime kavga sorunu yapmadım. Ama takılsam bende onun gibi annesinin erkek kardeşinin falan herşeyine takılırım. Zira eltim hepsinden nefret ediyor. Ama ben hiçbir olayı büyütmüyorum ve hiç bir zaman saygısızlık yapmıyorum. Kısasa kısas bir kaç kere denedim senin annende şunu dedi bende takiliyim senin gibi dedim benim annem öyle şey demez sen yanlış anlamıssındır dedi. Daha ben ne diyim bu adama :)

En son 1 ay önce kayınvalidem bizdeydi ve yine bu aile mevzusu yüzünden kv yanında tartıştık ve ben ağladım. Kayınvalidem çok üzüldü eşimle konuştu yapma böyle aynı şeyi banada yapıyorsun dayınlara karşı aynısın kıza da yapma kız silsin mi abisini görüşmesin mi falan dedi ama yok eşim sen karışma diyor. Kayınvalidemde çok üzülüyor tansiyonu çıkıyor artık ona da birşey diyemiyorum. Kv ailene anlatma dediği için anlatmadım bu zamana kadar problem çıkar diye ama artık abim ve nişanlısı gelmek istediğinde yine eşim istemeyecek ve evden gitmek isteyecek o zaman annemi abimi alıp karşıma konuşacağım. Artık nasıl bir durum olur bilmiyorum bakalım görücez.

Abi hakli. Bizde de pek hos karsilanmaz. Kaldi ki bir erkek neden gec oldu diye donmesin evine? Ha sonucta kizmis ve evine gidebilmis. Madem gidiliyormus ne diye ortalik karistirmis esin?
Bence yuzune yuzune biseyleri dan dan vurmanin vakti gelmis geciyor bile.

Abiniz haklı. Zaten o olay için geçerli bir şeymiş. Kapanmış bitmiş. Eşiniz gereksiz tripli ve kindar. Size karşı tavırları nasıl?
Evet çok kindar bir insan. Çocukluğunda yengesinin dediği lafı bile unutmamış nefret ediyor kendisinden. Bana karşı tavırları iyi genel olarak, aile konusunu gidip gelme konusunu açmadığımda onun huyuna gidince bizden iyisi yok ama ben onun istemediği birşey yapmak istediğimde direk kötü oluyor. Kavga ettiğimizde tabi çok uzatmıyor gelip gönlümü almasını da biliyor ama ben çok yıprandım artık. Hayır babama bile bir dönem takmıştı neymiş kahve çok içiyorsun zayıflığın ondan demiş sananeymiş işine baksınmış :) Ayy neler neler ya aklıma geldikçe sinirden gülüyorum artık takılcak yer arıyor 😂

Evet çok kindar bir insan. Çocukluğunda yengesinin dediği lafı bile unutmamış nefret ediyor kendisinden. Bana karşı tavırları iyi genel olarak, aile konusunu gidip gelme konusunu açmadığımda onun huyuna gidince bizden iyisi yok ama ben onun istemediği birşey yapmak istediğimde direk kötü oluyor. Kavga ettiğimizde tabi çok uzatmıyor gelip gönlümü almasını da biliyor ama ben çok yıprandım artık. Hayır babama bile bir dönem takmıştı neymiş kahve çok içiyorsun zayıflığın ondan demiş sananeymiş işine baksınmış :) Ayy neler neler ya aklıma geldikçe sinirden gülüyorum artık takılcak yer arıyor 😂
Allah size sabır versin. Yasliligi hiç çekilmez.

Abiniz hatalı. Anne ve babanızın izin verdiği yerde abiye söz düşmez.

Abiniz kendini bi şey zannetme sendromuna yakalanmış. Kendini karar mercii zannediyor.

Esiniz hakli. Ben de olsam tepkili olurdum .

Abiniz ya özür dilesin ya uzak dursun.
.ve anne babasının önüne geçmesin.
Fikri sorulmadıkça açıklama yapmasın.

Çözüm bu iste.

Abinize fena gıcık oldum

Abiniz haklı daha sonraki hâl ve hareketlerine bakarak , problem olan taraf eşiniz bence. Biraz empati yapmayı denese, kendisi nasıl düşünürmüş bu konuda acaba ? Abinizi kırmadan, olaydan haberdar etseniz. Eşiniz ailenizle görüşmemek konusunda bahane arıyor gibi geldi 🤷‍♀️
Konu ailem olunca kesinlikle empati yapmayı bilmiyor eşim. Şuan ailemle tüm akrabalarımla ilişkimi kesiyorum desem acaip mutlu olur zaten. Bahane aradığı ailemde görsen yani kendisinin ailesinden çok yardımcı olur başından beri herşeyimize maddi manevi bir kerede eşime kötü davranmışlıkları laf söylemişlikleri yok. Belki de bundan diyorum fazla iyilikte şımartıyor insanı. Çünkü gelip gitmeye gelince bir sürü laf oluyor ama mesela araba alıncak eksik çıkıyor babandan isteyelim mi oluyor. Şİmdi çocuğumuz olcak nasipse hep diyorki dayısı amcası var onlar alırlar. Ama görüşmeye gelince dayısından nefret ediyor işte. Çıkar ilişkisi diyorum ben buna artık.

1. Abinize durumu anlatın, tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok olmasın. Abiniz eşinize özür babında bir konuşma yapsın, kusura bakma, babam olmayınca falan desin işte bir şeyler. Mevzu kendi açısından kapanmamış.
2. Sorunsal değil sorun. Sorunsal kelimesi sıfattır, sorunsal abi olur mesela ama abi sorunsalı olmaz.
Hay ağzınız bal yesin ben de bu sorunsal kelimesine takığım, az önce eşimle bu konuyu konuştuk sonra sizin yorumu okudum, gerci sizin anlattığınızıda pek anlayamadım ama olsun kullanmak isteyen herkes yerinde kullansın :super:
Konu sahibesi size gelince bence abinizle konuşun esim sana kırgın falan diyin bu konu hakkında ama böyle mutlu neseli bi ortamda olsun ki abinizde alınmasın. Umarım tatlıya bağlanır ama boşanmayı istemek biraz yersiz olmuş.

Abiniz kendini bi şey zannetme sendromuna yakalanmış. Kendini karar mercii zannediyor.

Çözüm bu iste.

Abinize fena gıcık oldum
Kaç zaman geçmiş. Bence abi haklı ama haksız da olsa insan affeder affetmezse de eşinin hatrına katlanır. Kadın ne kadar arada kalmis

Abi hakli. Bizde de pek hos karsilanmaz. Kaldi ki bir erkek neden gec oldu diye donmesin evine? Ha sonucta kizmis ve evine gidebilmis. Madem gidiliyormus ne diye ortalik karistirmis esin?
Bence yuzune yuzune biseyleri dan dan vurmanin vakti gelmis geciyor bile.
Ben evlenmeden önce kız başıma o yolları gece bile gider gelirdim tek başıma ama bizim ki yok araba alana kadar yol 1 saat sürüyor diye ayda 1 kere falan aileme gittik.150 tl tutsada taksi ile gitmek isterdi. O kadar narindir canım kocam 😂

Çözüm bu iste.

Abinize fena gıcık oldum
Burda konu abimin haklı olup olmaması değil. Bana göre de haksız ama herkesin aile yaşantısı farklı bu ayrı bir konu ve eşime de bu durumu söyledim. Ancak senelerce bu konuyu uzatacak büyütecek yersiz kavga çıkaracak bir durum yok.
Bence bu hayatta bu kadar kindar ve kötü kalpli olmaya gerek yok. İnsan sevdiği için idare etmesini kalp kırmamasını bilmeli.

Aslinda esinizin evli olmadığınız halde gelip sizin evinde kalmak istemesi gereksiz olmuş. Ben o konuda abinize hak veriyorum. Cünkü gören duyan olsa ve siz ondan ayrılsaydiniz adı yinede "onların evinde kalıyordu" olacaktı. Ben böyle seylere takılmam, ama belliki abiniz böyle seylerden çekinmiş çünkü dediğinize göre artık samimi ve yardımcı davranıyor. Esiniz takıntılı hallerini istediği kadar kendi ailesine karşı takınsin ama sizin ailenize karşı böyle davranmasina müsade etmeyin.

Yani sirf erkek ve pipisi var diye konu sahibi ve daha önemlisi, annesinin istegine karsi gelme hakki var öyle mi? Konu sahibi ve annesi bir sorun görmüyorsa, abisi sesini kesmeliydi. Bu ne ya, hangi devirde yasiyoruz, dag kanunlarimi var? "Onlarin evinde kaliyordu" olunca ne oluyor? Yani kadinlar bile böyle seyleri savunuyorlar ya, gerçekten sasiyorum.

Cok zor bir durum. Eşinizin huyu böyleyse, maalesef artık idare etmekten başka çareniz yok.. Keşke öğrenmeseymiş o gün yaşananları ama oldu bir kere..

O kadar haklısın ki... Ben arayı bulmaya çalıştıkça kinleniyor resmen. Sen benim eşimsin o benim abim ikinizi de silemem diyorum. Silmeni beklemiyorum beni görüştürme yeter diyor. Ya sırf muhabbetleri uyuşmuyor diye nefret ediyor. Aynı muhabbetleri yapan kuzenimle sürekli görüşmek istiyor. Ben anlamıyorum valla kafayı yedirtir bu erkekler insana. Allah bize sabır versin.
Valla herkes abinize hak vermiş ama ben eşinizi haklı buldum. Aile büyükleri izin veriyor, evde bi büyük de var, abiniz niye böyle bi çıkış yapıyor ki. Aynı şekilde kendi nişanlısı gelecek olsa sizin söz hakkınız olur muydu ? Ya da abiniz nişanlısının evine kalmaya gitse ?

Yani kadının namusunu erkeğe yükleme zihniyeti olmasa abiniz de anası babası dururken kendinde böyle bi çıkış yapma hakkı bulamazdı.

Abiniz eşinizle konuşsun ama eşiniz bunu sizin yaptırdığınızı asla bilmesin. Belki bi ihtimal yumuşar.

Eşiniz çok haklı. Abiniz yobaz yobaz tepkiler verirse işte böyle istenmez. Kendisiyle ilgili eşinizin bu şekilde düşündüğünden haberi de olmadığına göre eşiniz sizin aracılığınızla öğrendi bu durumu. Unutulacak bir davranış değil abinizin yaptığı. Hata sizde, şimdi sonuçlarına katlanmaktan başka yapacak bir şeyiniz yok. Kimseyi görüşmeye zorlamayın.

Valla herkes abinize hak vermiş ama ben eşinizi haklı buldum. Aile büyükleri izin veriyor, evde bi büyük de var, abiniz niye böyle bi çıkış yapıyor ki. Aynı şekilde kendi nişanlısı gelecek olsa sizin söz hakkınız olur muydu ? Ya da abiniz nişanlısının evine kalmaya gitse ?

Yani kadının namusunu erkeğe yükleme zihniyeti olmasa abiniz de anası babası dururken kendinde böyle bi çıkış yapma hakkı bulamazdı.

Abiniz eşinizle konuşsun ama eşiniz bunu sizin yaptırdığınızı asla bilmesin. Belki bi ihtimal yumuşar.
Evet benim söz hakkım olmazdı. Bu da benim ailemden kaynaklı bir durum. Bu durumu bende hoş karşılamıyorum ve onaylamıyorum. Yıllarca bu ailem ve benim aramda problemde oldu. Ama bu olaydan dolayı ben o gün abimle tartışsamda kinlenmeye devam etmedim. Burada abi mi de haklı bulmuyorum zaten olayı anlattım sadece. Eşime yaptığı ayıptı bunu daha güzel bir şekilde ifade edebilirdi. Ama yaşandı bir kere. Ben bu olaydan sonra abimin her sözüne kinlenen eşi nasıl düzeltebilirim konuyu açma amacım bu. Kim haklı kim haksız değil. Eşimin gereksiz olayı uzatması üstüne katarak daha da kinlenmesi benim canımı sıkan.

Önerini de düşünüceğim teşekkür ederim. Abim özel olarak konuşursa belki eşim yumuşar bilemedim şuan bir ölçüp tartacağım.

Eşiniz çok haklı. Abiniz yobaz yobaz tepkiler verirse işte böyle istenmez. Kendisiyle ilgili eşinizin bu şekilde düşündüğünden haberi de olmadığına göre eşiniz sizin aracılığınızla öğrendi bu durumu. Unutulacak bir davranış değil abinizin yaptığı. Hata sizde, şimdi sonuçlarına katlanmaktan başka yapacak bir şeyiniz yok. Kimseyi görüşmeye zorlamayın.
Ben insancıl bir şekilde sorunumu burada paylaşıyorum. İnsancıl bir şekilde cevap bekliyorum. Tartışma ortamı yaratmayı ne kadar çok seviyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back