- 15 Kasım 2014
- 4.159
- 11.066
- 558
Allah nazalardan korusun ablaçıgımDoğru diyorsun kuzum, aşkla ve o aşkı koruyarak evlenmek önemli, biz çok aşıktık, hala da öyleyiz, aramızdaki Sevgi ve saygıyı ne yıllar yıpratabildi ne de insanlar.
Buradaki soruyu eşime sorsanız yeniden dünyaya gelsem Muneyle evlenirdim, çocuğumda yine Muneden olsun isterim der ve o da kızımla benim aramda asla ayrım yapamaz, arada bir bu lafı bazı ortamlarda söyleyip beni ağlatmışlığı var.
İşin garibi kızımıza da küçükken çocuklara sorulan klasik soru vardır anneni mi babanı mı daha çok seviyorsun diye sorarlar, bacak kadardı ikisini de derdi, hala da öyle der, biz onun aşkı annesi aşkı babasıyız.
Aminnnn cümlemizin inşallah.
Valla daha hamile kalır kalmaz başlaTiyo çok güzel de benim eşimin bunları yapmak isteyeceğine pek ihtimal veremedim
Bazı arkadaşlar tercih etmek olarak anlamış ama özellikle belirttim birinden birini tercih etmeniz gerekmiyor.Tercih söz konusu olsa anne olmamama rağmen bende çocuğum derim.Evlilikte öncelik anlamında sormuştum.
Ama sanırım en doğrusu birinden birine daha fazla öncelik vermeden ikisinede eşit olarak ilgi ve sevgiyi göstermek zaman ayırmak gerekir.Çocuğa yoğunlaşıp eşi ihmal etmemek gerekir fikrimce.Tabiki bebeklik döneminde hariç..
Tiyo çok güzel de benim eşimin bunları yapmak isteyeceğine pek ihtimal veremedim
Doğru diyorsun kuzum, aşkla ve o aşkı koruyarak evlenmek önemli, biz çok aşıktık, hala da öyleyiz, aramızdaki Sevgi ve saygıyı ne yıllar yıpratabildi ne de insanlar.
Buradaki soruyu eşime sorsanız yeniden dünyaya gelsem Muneyle evlenirdim, çocuğumda yine Muneden olsun isterim der ve o da kızımla benim aramda asla ayrım yapamaz, arada bir bu lafı bazı ortamlarda söyleyip beni ağlatmışlığı var.
İşin garibi kızımıza da küçükken çocuklara sorulan klasik soru vardır anneni mi babanı mı daha çok seviyorsun diye sorarlar, bacak kadardı ikisini de derdi, hala da öyle der, biz onun aşkı annesi aşkı babasıyız.
Aminnnn cümlemizin inşallah.
Benim tepkim "beraber yaptıysak beraber bakacagız"Valla daha hamile kalır kalmaz başlayok öyle bebeği anneye bırakmak, uyutacak, altını değiştirecek, yeri geldiğinde sakinleştirecek, hayat müşterek, bebeği baba evinden mi getiriyoruz
Seninkini kampa sokalım
İnanın benim eşim yaptıktan sonra herkes yapar. Hem hayatında hiç bebek görmemişti(gerçi ben de görmemiştim ya neyse), hem de ataerkil bir ailede büyümüştü. Buna rağmen bana hep yardımcı oldu, hala da olur Allah razı olsun. En önemli şey sabır. Sizin sabırlı olmanız lazım. Pes etmemeniz lazım, gerisi geliyor.
Ne güzel ya, MaşaAllah size. Sizden öğrenecek ne çok şey var... Lütfen yazmaya devam edin, tecrübelerinizden faydalanalım. Bu arada benim kızım şimdiden babacı, siz nasıl söylettiniz bravo size :)
Valla daha hamile kalır kalmaz başlayok öyle bebeği anneye bırakmak, uyutacak, altını değiştirecek, yeri geldiğinde sakinleştirecek, hayat müşterek, bebeği baba evinden mi getiriyoruz
Seninkini kampa sokalım
İnanın benim eşim yaptıktan sonra herkes yapar. Hem hayatında hiç bebek görmemişti(gerçi ben de görmemiştim ya neyse), hem de ataerkil bir ailede büyümüştü. Buna rağmen bana hep yardımcı oldu, hala da olur Allah razı olsun. En önemli şey sabır. Sizin sabırlı olmanız lazım. Pes etmemeniz lazım, gerisi geliyor.
Ne güzel ya, MaşaAllah size. Sizden öğrenecek ne çok şey var... Lütfen yazmaya devam edin, tecrübelerinizden faydalanalım. Bu arada benim kızım şimdiden babacı, siz nasıl söylettiniz bravo size :)
Sağolun, kızlar babacıdır hakikaten ama eşimde bende birbirimizden rol çalmadık hiç, o baba olarak rol modelliğini yaptı, bende anne olarak, kızım benle anne kız gezmelerinden çok zevk alır, benle sohbet etmek, arkadaşlarından bahsetmek en sevdiği şeyler, babasıyla da birlikte yüzmek, ortak hobilerinden bahsetmekten çok hoşlanır.
Yani ikimizle de paylaştıkları ve yaptıkları farklı, birde çocuklarımızı doğduğu anda birey olarak kabul etmek ve ona göre davranmakta önemli, diyebilirim ki bizim kız daha agu demeye başladığı andan itibaren evin içinde onunda söz hakkı başladı, bir lokmaydı, giyeceği kıyafete, takacağı tokaya kendi karar verirdi, alışverişlerde ona alınacakları kendi seçerdi, büyüdü hala öyle, bizim evde gerçekten bir denge hakimdir, eve birşey mi alınacak üçümüzde oturur ortak karar alırız, alınacak eşya hakkında herkes fikrini ortaya koyar, büyük bütçeli özel isteklerimiz mi var, herkes listesini yapar, sıraya koyarız, kimse kimsenin önceliğini çiğnemez, özel alanlarımızı ihlal etmeyiz.
Şimdi söylüyecegim amaŞimdiden diyor ki baştan söyleyeyim elimi sürmem .Bende çocuk hasreti ile yanan biri olarak diyorum ki yeterki sağlıklı,hayırlı şekilde olsun bebeğim hiç dert değil ben ona öyle bir bakarım ki.Bazende ikiz olursa birine sen birine ben bakarım diyorum
Yani pek ihtimal vermesemde belki dediğiniz gibi zamanı gelince yapıp beni şaşırtacaktır.Ama benim tek isteğim o dönemde olabildiğince anlayışlı olması ki çok anlayışlı bir eştir.Diğer herşeyi ben hallederim.
Evet Mune yi özellikle çağırdım çünkü severim onun tecrübelerini ,yazışını,düşüncelerini...
Şimdiden diyor ki baştan söyleyeyim elimi sürmem .Bende çocuk hasreti ile yanan biri olarak diyorum ki yeterki sağlıklı,hayırlı şekilde olsun bebeğim hiç dert değil ben ona öyle bir bakarım ki.Bazende ikiz olursa birine sen birine ben bakarım diyorum
Yani pek ihtimal vermesemde belki dediğiniz gibi zamanı gelince yapıp beni şaşırtacaktır.Ama benim tek isteğim o dönemde olabildiğince anlayışlı olması ki çok anlayışlı bir eştir.Diğer herşeyi ben hallederim.
Evet Mune yi özellikle çağırdım çünkü severim onun tecrübelerini ,yazışını,düşüncelerini...
Amin inşallah elbette öncelik sağlıklı olması ama yok bacım, ilgilenmeli, aradaki baba çocuk bağı için, yoksa eminim sen mükemmel bir anne olacaksın, lakin yok öyle kaçmakŞimdiden diyor ki baştan söyleyeyim elimi sürmem .Bende çocuk hasreti ile yanan biri olarak diyorum ki yeterki sağlıklı,hayırlı şekilde olsun bebeğim hiç dert değil ben ona öyle bir bakarım ki.Bazende ikiz olursa birine sen birine ben bakarım diyorum
Anneliği yavrunuzla öğreniyorsunuz, bende kızımla öğrendim, annelik duygusu başkadır, anneliği çocuğunuzda yaşamak başkadır, her çocuğun karakteri farklı çünkü, benim yaptıklarım size, sizin yaptıklarınız bana uymayabilir, iyi anne olmanın bir kriteri yoktur, bu sebeple sakın kendinizi iyi anne olamazsam gibi endişelerle bunaltmayın, siz çocuğunuz için dünyanın en iyi annesisiniz, zira siz yavrunuzun annesisinizGerçekten bayıldım. Biz de öyle olsun istiyoruz. Kızımız evimizin bireyi olsun, çok iyi yetiştirmek istiyoruz. Ben bazen çok korkuyorum iyi bir anne olamazsam diye, eşimin ailesi çocuk yetiştirirken müdahalede bulunuyorlar onları da kırmak istemiyorum ama nasıl çözeceğimi de bilemiyorum. Biraz da tecrübeyle alakalı sanırım. Neyse konuyu dağıttım sanırım, konu sahibi kusura bakmasın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?