Eş mi ?Çocuk mu?

• Ankete Katılan
    46
Biz de eşitlik varHiçbir dönemde değişiklik olmadıBebeklik dönemi dahil
Zaten o denge kurulmazsa evlilikte sallantılar olabiliyor.Eğer düzgün temeller atılmadıysa orta yerinden kopuyor.Tabii ki bu benim şahsi fikrim

Hayat bu Efser.Yalnızlık da hayatın içinde.Arkadaş,torun derken hayat geçip gidecek.Ya da evlilik programlarının kapısını çalacaklar.
Yanlışı burda yapıyoruz işte bu dünyada kimseye bel bağlanmaz biz bir bireyiz çocuklarda bir birey onları en güzel yetiştirmekse anne ve babanın görevi bu görevi abartıp sahiplenmeye kacarsa duygular işte orda üzülürüz

ah evlilikte öncelik diyorsanız ben denge derim
açıkçası birini ön planda tutmak aile huzurnu kaçırır gibi
ya çocuk şımarır ,baba evden kopabilir,çocuk pısırık kalabilir,özgüvensiz olur aile içinde kenarda kalmış hissederse, baba söz geçiremez ya da vs vs
o yüzden denge..

Ben evlilik olarak anladım ama zaten çocuklar evliliğin getirisi ve evlilik iki eşin birbirini bulması çocuk bunun sonucu. Olaya böyle yaklaşıyorum ben. Direk çocuğum ya da eşim diyemem açıkçası. Eşimin yeri başka çocuğumun yeri başka. Genel olarak çocuk doğduktan sonra kadınlar hayatlarının merkezine çocuklarını alıyorlar. Her şeyi ona göre ayarlıyorlar, bu da uzun vadede çok büyük sıkıntı yaratıyor anne için. Malesef eşle anlaşamama, çocuk büyüyüp evlenip yuva kurduğunda da onu paylaşamama gibi. Ben daha yeni anneyim bebeğim 8 aylık, eşimle de 4 yıldır evliyiz. Belki yorumum yanlış olabilir ama olaya bakış açım bu. Herkes yerini bilecek, kimse kimsenin önüne geçmemeli. Ne çocuk, ne anne, ne de baba...

Benim için her ikisi de Lisabella, eşimi 26 senedir tanıyorum, 21 yıldır evliyim, bizimki aşk evliliği, 21 yıl önce Nasıl seviyorsak birbirimizi bugünde öyle seviyoruz, klasik ve şişirme bir cevap gibi görünebilir ama tanısalar az bile yazdığımı görürler, benim canımın yarısı O, sırdaşım, hayat arkadaşım, dostum, bazen koca görüntülü bebeğim.

Yavrum kızımda canımın diğer yarısı, o dünyaya geldikten sonra hayatım anlamını buldu, o benim kanatsız meleğim, yüreği güzel, kendi güzel evlatcım, Allah herkese nasip etsin inşallah.

Ve evet aşkla dolu bir evde yetişmeli çocuklar, Sevgi'nin, saygının olduğu bir yuvada yetişen çocuklar daha özgüvenli ve Mutlu oluyorlar, o yüzden ne eşim ağır basıyor diyebilirim ne evladım, benim için dünya ikisininde varlığıyla güzel bir masala döndü çünkü.

Harikasın

İşte sanırım o dengeyi iyi ayarlamak gerekiyor ..Çocuğun öncesinde bütün ilginin alakanın kendisinde olan eşide eskiyi aratmak zorunda bırakmadan sarıp sarmalamak gerekiyor...

Sağol kuzum, eşim ve yavrum benim Canım, onlardan bahsederken ki halimi görmenizi isterim, hayatımın en güzel hediyelerini birbirinden ayıramam.
İşte bu düşünce için evlenilmeli ayrılırsam diye bakılırsa olaya bence Eşinde çocugunda teken bir anlamı yok birbirlerini tamamlayan aşktıraşkımıza sahip çıkmak lazım

Sağol kuzum, eşim ve yavrum benim Canım, onlardan bahsederken ki halimi görmenizi isterim, hayatımın en güzel hediyelerini birbirinden ayıramam.

Bu arada Rabbim yuvanızdaki huzuru,mutluluğu,aşkı eksik etmesin.Birlikte huzur içinde nice güzel yıllarınız olsun

İşte sanırım o dengeyi iyi ayarlamak gerekiyor ..Çocuğun öncesinde bütün ilginin alakanın kendisinde olan eşide eskiyi aratmak zorunda bırakmadan sarıp sarmalamak gerekiyor...

Evet aynen öyle, Bebek'ten sonra erkeklerde koca bebekliğini yapıyorlar çünkü
Sen anne olurken onunda baba olduğunu hissettirmek lazım, mesela benden sana tiyo, inşallah ilerde bebeğin olunca babayı da dahil et Bebek bakımına, altını değiştirsin, gazını çıkartsın, arada bir Bebek'le başbaşa gezsinler, ben eşime verirdim kızımı, kanguruya koyar gezdirirdi, çokkk altını değiştirmişliği, mamasını yedirmişliği vardır, o zamanlar mümkün değildi doğuma girmesi, mümkün olsaydı doğumada girerdi.
Kızımıza benim kadar baktı, o yüzden de başkadır benim gözümde.

mesela benden sana tiyo, inşallah ilerde bebeğin olunca babayı da dahil et Bebek bakımına, altını değiştirsin, gazını çıkartsın, arada bir Bebek'le başbaşa gezsinler,

Tiyo çok güzel de benim eşimin bunları yapmak isteyeceğine pek ihtimal veremedim

Son düzenleme:
Evlilikte de denge olmalı.Her ikisine ilgi gösterilmeli.Bazı zamanlar eşin daha çok ilgiye ihtiyacı olur,bazı zamanlar da çocuğun.Dengeyi tutturmak önemli.
Hayatı paylaşmada denge şart sorumlulukları bölüşmek lazımki birbirinizi tamamlıya bilesiniz.
Sonra koca bebek gibi bir erkek ilgi beklemesin senden...

Benim eşim çok dahil olmuştur.Az bırakıp gezmelere gitmedim

İşte bu düşünce için evlenilmeli ayrılırsam diye bakılırsa olaya bence Eşinde çocugunda teken bir anlamı yok birbirlerini tamamlayan aşktıraşkımıza sahip çıkmak lazım

Doğru diyorsun kuzum, aşkla ve o aşkı koruyarak evlenmek önemli, biz çok aşıktık, hala da öyleyiz, aramızdaki Sevgi ve saygıyı ne yıllar yıpratabildi ne de insanlar.
Buradaki soruyu eşime sorsanız yeniden dünyaya gelsem Muneyle evlenirdim, çocuğumda yine Muneden olsun isterim der ve o da kızımla benim aramda asla ayrım yapamaz, arada bir bu lafı bazı ortamlarda söyleyip beni ağlatmışlığı var.
İşin garibi kızımıza da küçükken çocuklara sorulan klasik soru vardır anneni mi babanı mı daha çok seviyorsun diye sorarlar, bacak kadardı ikisini de derdi, hala da öyle der, biz onun aşkı annesi aşkı babasıyız.

Bu arada Rabbim yuvanızdaki huzuru,mutluluğu,aşkı eksik etmesin.Birlikte huzur içinde nice güzel yıllarınız olsun
Aminnnn cümlemizin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…