Eş Kişisindeki Degisimler Normal Mi?

hayasevinceguzel16

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2021
37
-4
38
Merhabalar, konuyu hiç uzatmamak adina dogrudan giris yapayim. Esimle birbirimizi cok severek evlendik. Evliligimiz boyunca benim bazi hatalarim ve ailem dolayisiyla bazi sorunlar yasasakda esimle aramiz iyidir. Yalniz esimde son 6 aydir bazi degisimler olmaya basladi. Mesela kendine asiri derece de bakmaya basladi. Eskiden dogru durust parfum kullanmayan bir kiyafeti uc gun giyen adam simdi her gun baska kiyafet giyiyor. Her gun parfum sıkmadan evden cikmaz oldu. Kendine cok fazla ozeniyor. Bu durum ilk basta dikkattimi cekmese de son zamanlarda, surekli kiyafet almasi kendine daha da bir ozen gostermesi odak noktamin onda toplanmasina sebep oldu. Bu durumun cikis noktasi olarak ise, esim ve ben yillik izindeyiz ve gecenlerde esimin is yerine yakin bir yerlerde yemek yiyorduk. tesaduf olarak, ayni yerde esimin is yerinden, bir kac bayan arkadasi da oraya gelmisler ve biz karsilastik. Esime ve bana selam verdiler, bizim iznimiz olmadan bizde buraya oturalim deyip masamiza da bir guzel çöktüler. Allah var esim davet etmedi gelin masaya oturun diye ama gelen kadinlar biraz arsiz. Ayrica esimlede samimi idiler. Yemekten ciktiktan sonra ben burnumdan soluyarak, eve geldik. Esime bu ne hal boyle dedim. Ne varmis halimizde dedi. Bu bayanlar kim neden masamiza oturdular ayrica ne kadar samimisiniz oyle dedim. Esim is yerinden arkadaslarim ayrica sana oyle gelmis deyip sacma salak bir bicimde konuyu kapatmaya calisti. Lakin ben iyice paronoyak oldum. Bu konu cok canimi sıktı ustune birde esim cilt bakimlarina da gitmeye basladi.Girdigimiz her ortamda acaba biri bize mi bakiyor diye etrafi kolacan etmeye basladim. Aklima kotu kotu seyler de gelmeye basladi. Bir insan durduk yere neden kendine bakmaya baslar ki? Bana bi akil verin lutfen.

Masaya davet edilmeden oturmaları
Eşinizle aralarında olan gereksiz samimiyetten kaynaklanıyor bence.

Eşinizi daha iyi gözlemleyin
Birileriyle mesajlastıgını anlayabilirsiniz.

Telefon ile bir yerlerde gezinmek ile mesajlaşmak farklıdır. Mesajlaşan kişinin yazdıklarını görmeseniz bılr birileriyle mesajlastıgını anlarsınız.

Kısacası sadece giyim kuşam ile olmaz
İyi gözlem yapıp emin olsanız gerek . Muhakkak bir yerde açık verecektir.

Kadinlarin masaya izinsiz oturma sebebi esinizle olan samimiyetinden kaynaklaniyor. Bazi erkekler belli bir yastan sonra etraftaki kadinlarla iletisim kurabildiginde, hala begenilebildigini gordugunde kendine ekstra özen gösteriyor. Ben bunu 40 yas ustu erkeklerde gordum, esiniz kac yasinda bilmiyorum. Aldatildiginizi düşünmüyorum sadece esiniz begenildigini görmüş bu yuzden kendine ozen göstermeye baslamis

Adam normal olanı yapınca gözünüze batmaya başlamış.
Güzel koksun,aynı kıyafeti 3 gün giymesin,beğendiği şeyleri alsın.
Bu zaten olması gereken.
Kadınlar ise arsizligindan değil yakın gördüklerinden oturdular bence.
Yani siz yanindayken çekinmeden oturduklarını göre bir aldatma yahut beğenilme durumu yok.
Aksi halde siz varken teğet gecerlerdi.
Akıl istiyorsaniz ilk olarak kocaniza eş kişisi demeyin, çok itici duruyor.
İkincil olarak ise kocaniz kendine özen gösterdiğinde bunu aldatmaya yormayin.
Olmayan bir şeyi sürekli sorarsıniz kocanizi kanalize etmiş olursunuz,yapmayacaksa da yapar.
Aklına düşürmeyin.

Bu zaten olması gereken.
Yani siz yaninizdayken çekinmeden oturduklarını göre bir aldatma yahut beğenilme durumu yok.
Olmayan bir şeyi sürekli sorarsıniz kocanizi kanalize etmiş olursunuz,yapmayacaksa da yapar.
Aklına düşürmeyin.
Adam hep öyle olsa evet normal ve güzel olanı bakımlı olması ama bu tip şeylerin altından büyük ihtimalle başka şeyler çıkar.

Masaya izinsiz hele de eşi varken oturmak bende aralarında ki gereksiz samimiyeti gösterir . Yani ben samimi olduğum sevdiğim bir arkadaşımla karşılaşsam, eşi yanında olsa oturmazdım .
Ama eşini de tanıyorsam davet edilirse oturabilirdim. Takibe devam bence . Arada sürpriz yapıp iş yerine gidin bakalım .

Bu zaten olması gereken.
Yani siz yanindayken çekinmeden oturduklarını göre bir aldatma yahut beğenilme durumu yok.
Aklına düşürmeyin.
Aldatılan bir arkadaşım vardı . Kız eşiyle gördüğünde yanına gidip gayette sohbet ediyor , eşini de tanıyordu . Hep beraber iş yemeklerine de çıkıyordu . Ama gel gör ki o kadınla ilişkisi varmış .Yani extrem durumlar olabiliyor .

Gozlemliyorum ama pek bisey bulamadim. Telefonu ortada duruyor. Gecenlerde karistirdim bisey bulamadim.
Bi arkadaşın eşi fake İnstagram açmış. Telefonda uygulaması bile yüklü değil. Adam netten açıp diğer kadınla görüşüyormuş. Görüntülü aramada var ya artık İnstagramda. Mesajlaşma falanda ordan hep. Kız şüphelenmiş ama bulamamış. Allah işte bi gün tesadüfen denk gelmiş öyle öğrendi. Dikkatli olun.

Aldatılan bir arkadaşım vardı . Kız eşiyle gördüğünde yanına gidip gayette sohbet ediyor , eşini de tanıyordu . Hep beraber iş yemeklerine de çıkıyordu . Ama gel gör ki o kadınla ilişkisi varmış .Yani extrem durumlar olabiliyor .
Bana öyle gelmedi,çok zorlama olur şu konu için.
Zaten böyle endişeler olacaksa haremlik selamlık çalışmalı kocası :)
Ayrıca hayatı zehir olur,huzur bulamaz bu seklide düşünen kadın.

Masaya siz davet etmeden oturmaları samimiyet değil densizlik bence.

Eşinizin hâlleri de hal değil gibi.
İlişki boyutunda yaşadığında değilse bile bir dikkat cekme çabasında olabilir.

Merhabalar, konuyu hiç uzatmamak adina dogrudan giris yapayim. Esimle birbirimizi cok severek evlendik. Evliligimiz boyunca benim bazi hatalarim ve ailem dolayisiyla bazi sorunlar yasasakda esimle aramiz iyidir. Yalniz esimde son 6 aydir bazi degisimler olmaya basladi. Mesela kendine asiri derece de bakmaya basladi. Eskiden dogru durust parfum kullanmayan bir kiyafeti uc gun giyen adam simdi her gun baska kiyafet giyiyor. Her gun parfum sıkmadan evden cikmaz oldu. Kendine cok fazla ozeniyor. Bu durum ilk basta dikkattimi cekmese de son zamanlarda, surekli kiyafet almasi kendine daha da bir ozen gostermesi odak noktamin onda toplanmasina sebep oldu. Bu durumun cikis noktasi olarak ise, esim ve ben yillik izindeyiz ve gecenlerde esimin is yerine yakin bir yerlerde yemek yiyorduk. tesaduf olarak, ayni yerde esimin is yerinden, bir kac bayan arkadasi da oraya gelmisler ve biz karsilastik. Esime ve bana selam verdiler, bizim iznimiz olmadan bizde buraya oturalim deyip masamiza da bir guzel çöktüler. Allah var esim davet etmedi gelin masaya oturun diye ama gelen kadinlar biraz arsiz. Ayrica esimlede samimi idiler. Yemekten ciktiktan sonra ben burnumdan soluyarak, eve geldik. Esime bu ne hal boyle dedim. Ne varmis halimizde dedi. Bu bayanlar kim neden masamiza oturdular ayrica ne kadar samimisiniz oyle dedim. Esim is yerinden arkadaslarim ayrica sana oyle gelmis deyip sacma salak bir bicimde konuyu kapatmaya calisti. Lakin ben iyice paronoyak oldum. Bu konu cok canimi sıktı ustune birde esim cilt bakimlarina da gitmeye basladi.Girdigimiz her ortamda acaba biri bize mi bakiyor diye etrafi kolacan etmeye basladim. Aklima kotu kotu seyler de gelmeye basladi. Bir insan durduk yere neden kendine bakmaya baslar ki? Bana bi akil verin lutfen.
Eşinizin iş arkadaşlarını tanımıyor aralarındaki mesafeyi bilmiyor olmanız garip geldi bana, ofis tarzı bir yerde çalışıyor anlaşılan, ben arada eşimin yanına uğrar oradaki bayanlarla çay içer sohbet ederim, çok da severiz birbirimizi. Böyle olunca aralarındaki mesafeyi samimiyet derecelerini de bilirim. Ayrıca eşim çalıştığı yerdeki insanlardan evde de sık sık bahseder yüzünü bilmediğimin de adını bilirim. Böyle yabancı olmanız çok garip.

Bakım konusuna gelince, orta yaş bunalımı denilen şey insanlarda değişikliğe sebep olur, maddi açıdan biraz rahatladıysanız ya da çevresindeki insanların bakımlı hali dikkatini çektiyse kendine özen gösterme ihtiyacı hissetmiş olabilir. İş yerine yeni gelen bakımlı orta yaşlı bir adam bile kendine bakması gerektiğini hatırlatmış olabilir ona.

Bunun yanında tabi ki telefonunu mesajlarını uygulamalarını bir gözden geçirseniz çok iyi edersiniz. Şeytanın işi yok, her an her şey gelebilir insanın başına.

Bu zaten olması gereken.
Aklına düşürmeyin.
Bu anlattığınız normal olanla ilgili, 6 yıllık karısına karşı daha önce hiç böyle şeyler yapmayan adam birden bire aşırı olarak kendine özenmeye başladıysa bu normal değildir. Zaten sırf bu argümanla kocadan hesap sormak akıl karı değil ama aman ne güzel kocan sana kendini beğendirmek için yapıyor söylemleride fazla hayalcili bir yaklaşım olur bana kalırsa. Konı sahibi takipte kalırsa fayda var.
Şu iş arkadaşları ile arasınsa birşey varsa masaya oturmazlardı söylemide pek doğru değil. Emin olun aldatmaya dayalı boşanmmaların yarısından fazlasında üçüncü kişi tarafların çevresinden biri bırakın karşılaşınca selam verip masaya oturmayı, ben kadınla arkadaş olup, kocasının yatak sırlarını öğrenmeye çalışan, arkadaş grubu ile beraber tatile gidip adamla odasında buluşup sabahına karısı ile kahvaltıdan sohbet eden kadınlar gördüm. İnsanların bu konudaki arsızlıklarına inanamazsınız.
Konı sahibine vereceğim iki tavsiye var birincisi kocanı el altından gözlemle ve takip et, ikinci olarakda madem kocan kendine bakıp özenmeye başladı sanada tavsiye ederim, acil olarak kendine yatırım yapmaya başla zira erkek milletine tutumlu olarak aile bütçesini düşünen kadın yaramıyor.

Bu anlattığınız normal olanla ilgili, 6 yıllık karısına karşı daha önce hiç böyle şeyler yapmayan adam birden bire aşırı olarak kendine özenmeye başladıysa bu normal değildir. Zaten sırf bu argümanla kocadan hesap sormak akıl karı değil ama aman ne güzel kocan sana kendini beğendirmek için yapıyor söylemleride fazla hayalcili bir yaklaşım olur bana kalırsa. Konı sahibi takipte kalırsa fayda var.
Şu iş arkadaşları ile arasınsa birşey varsa masaya oturmazlardı söylemide pek doğru değil. Emin olun aldatmaya dayalı boşanmmaların yarısından fazlasında üçüncü kişi tarafların çevresinden biri bırakın karşılaşınca selam verip masaya oturmayı, ben kadınla arkadaş olup, kocasının yatak sırlarını öğrenmeye çalışan, arkadaş grubu ile beraber tatile gidip adamla odasında buluşup sabahına karısı ile kahvaltıdan sohbet eden kadınlar gördüm. İnsanların bu konudaki arsızlıklarına inanamazsınız.
Konı sahibine vereceğim iki tavsiye var birincisi kocanı el altından gözlemle ve takip et, ikinci olarakda madem kocan kendine bakıp özenmeye başladı sanada tavsiye ederim, acil olarak kendine yatırım yapmaya başla zira erkek milletine tutumlu olarak aile bütçesini düşünen kadın yaramıyor.
Kendine begendirmek için yapıyor demedim ki ben.
Karısı için yaptığını da söylemedim.
Yani ben bunların hiç birini yazmamisim biacim.
İnternet derya deniz,görmüştür eli yüzü düzgün kendine Yasit bir adam,motive olmuştur.
İlla biri için kendine bakmasına gerek yok.
Kendisi içinde bakımlı olabilir bir erkek.
Kadınlara gelecek olursak dediğin gibi sırf bu durumu baz olarak düşünmek paranoyakca olur bence.Elle tutulur bir şey değil bu.
Yani bir şey yokken kendi hayatını zehir eder.
Bu düşünce abartılı olarak hesap sorma düzeyine gelirse olmayan bir nedenden evlilik biter

Esim 32 yasinda yani benden kucuk. Bir sure daha gozlemleyecegim. İs yeri kamu kurumu oldugu icin ve bende kamuda gorev yaptigim icin hic gitmeye firsatim olmafi ama.gitmek lazimmis. Orta yas bunalimi gibi gelmedi bana.

Eşeğin aklına karpuz kabuğu getirmeyin. Belki düşündüğünüz gibi bir şey değildir.
Bazen hemcinslerimin kılık kıyafetleri ile kendimi kıyaslayıp bende güzel giyinmeliyim benim neyim eksik gibi şeyler düşünüp gidip alır giyinirim şıkır şıkır evlenmeden önce şuan ki kadar şık giyinmezdim mesela.
İş arkadaşlarımla aramdaki ilişki çok iyidir hepsiyle samimiyim aklıma hiç kötü bir şey gelmiyor samimiyetimiz gerçek bi iş arkadaşlığı boyutunda ötesini ahlakım kaldırmaz ama gider hep beraber yer içer eğleniriz. Çok severim hepsini erkek kadın farketmiyor.

Biraz açık görüşlü olun, kartlarınızı kapalı oynayın. Yaymayın her düşüncenizi ortaya. gayet memnun, normal karşılayın ki size karşı daha açık daha memnuniyetle yaklaşsın. O giyiniyorsa siz de giyinin. Öz güvenli olun. Önce ben deyin yapan her türlü yapar giyinse de giyinmese de. Relax olun kıskandığınızı belli etmeden aa ne güzel tanışmış oldum gibi kelimelerle onu kendinize yaklaştırın.
Böyle her şeyde sorun yaparsanız size kendini açmaz, kapatır. Biraz politik olmak lazım.

Cepte olmayın lütfen. O nasılsa hep benim gitmez bı yere güveni var kocanız da bana öyle geldi en azından.

Cu konularda ebeveyn gibi yaklaşan eş her Zaman kaybediyor

X