Eş ailesiyle mesafeli olanlar ?

Kızlar eş ailesiyle görüşmeyip ya da mesafeli olanlar kocanızla aranız iyi mi ?
Eşimin ailesiyle kesinlikle anlaşamıyorum. Artık mesafe koymaya karar verdim. Benim gibi olan var mı ? Huzuru olup eşinin ailesiyle görüşmeyen ? Bayramdan bayrama olur en fazla ?
Canım bende pek anlaşamıyorum ama öyle yüz üstünde sorunlar yok. Benim kırıldığım bir kaç mevzu var. Eşime de anlatırım derim her zaman. Eşimle aramız çok şükür iyi. Çok düşünmüyorum artık kapımı kapatınca dışarıda kalıyorlar çünkü. Eşim de bana ters bir şey söylemiyor bu konuda.

Eşimin ailesiyle kesinlikle anlaşamıyorum. Artık mesafe koymaya karar verdim. Benim gibi olan var mı ? Huzuru olup eşinin ailesiyle görüşmeyen ? Bayramdan bayrama olur en fazla ?
Ne yaşadınız bilmiyorum. Söyleyebileceğim, öyle bağıra bağıra değil de, kendiniz yavaş yavaş mesafenizi ayarlayın.

Ayda bir belki görüşüyoruz. Beni hiç aramazlar ben de onları asla aramam. Ayda bir onlara gidilir misafir gibi. Onlar bize daha az gelir. Özel birmiey paylaşmayız. Gülümserim, ters bir şey söylendiğinde uyarırım ama asla sert çıkmam. Eşim ilk zamanlar anormal bir ailesi olduğunu kabul etmedi ama ben sustukça ve sorun çıkarmadıkça sorunlu tarafın kimin olduğunu anlamış oldu. Sinsilik mi bu? Evet. Mutlu muyum? Hayır ama keyfim yerinde.

Ayda bir belki görüşüyoruz. Beni hiç aramazlar ben de onları asla aramam. Ayda bir onlara gidilir misafir gibi. Onlar bize daha az gelir. Özel birmiey paylaşmayız. Gülümserim, ters bir şey söylendiğinde uyarırım ama asla sert çıkmam. Eşim ilk zamanlar anormal bir ailesi olduğunu kabul etmedi ama ben sustukça ve sorun çıkarmadıkça sorunlu tarafın kimin olduğunu anlamış oldu. Sinsilik mi bu? Evet. Mutlu muyum? Hayır ama keyfim yerinde.
Benimde öyleydi eşim anlamadı ailesinin kötü taraf olduğunu. Yeni yeni anlıyor benim aslında bişey yapmadığımı. Her yaptıklarını kötü niyetlerinden değildir diyerek geçiştirdi. Bir türlü görmemişti. Yeni yeni görüyor. Artık görüşmek istemiyorum. Bende sizin gibi yapmayu düşünüyorum.

Benimde öyleydi eşim anlamadı ailesinin kötü taraf olduğunu.
Size kaybettiğiniz tarafı söyleyeyim, bu bakış açısı. İyi taraf benim, kötü taraf ailen diye kafasına oturtmaya çalışmanız sizi maalesef dırdır queen yapar:KK43: eşiniz tabii ki ailesinin kötü taraf olduğunu düşünüp kabul etmeyecek. Sadece mesafe koymak istemenizin nedenlerini konuşmanız, aile gibi hassas bir konuda etiket yapmadan onlardan yavş yavaş kopmanız yeterli. Eşiniz mesafeli olmak zorunda değil, bu sizin tercihiniz. Bırakın oğluşlar anneleriyle yaşasın, bize karışmasınlar yeter.

Size kaybettiğiniz tarafı söyleyeyim, bu bakış açısı. İyi taraf benim, kötü taraf ailen diye kafasına oturtmaya çalışmanız sizi maalesef dırdır queen yapar:KK43: eşiniz tabii ki ailesinin kötü taraf olduğunu düşünüp kabul etmeyecek. Sadece mesafe koymak istemenizin nedenlerini konuşmanız, aile gibi hassas bir konuda etiket yapmadan onlardan yavş yavaş kopmanız yeterli. Eşiniz mesafeli olmak zorunda değil, bu sizin tercihiniz. Bırakın oğluşlar anneleriyle yaşasın, bize karışmasınlar yeter.
Bizi de evlat gibi görüp özlüyorlarmış.Ben ayda bir falan giderim annesgile.Eşim her hafta ya da iki haftada bit mutlaka gider. Bu arada çalışan biriyim. Eşim her bensiz gittiginde benim nerede oldugumu niye gelmediğimi soruyorlar. Eşim çalışıyor kız diyor. İnan sürekli soruyorlar. Eşim de samimi olmamı istiyor. Ben ise samimi olursam sorun yaşayacağımı hissediyorum. Bu yüzden bu şekilde ayda bir 1 saat oturmak gayet iyi şuan

Ben varım.
Aynı şehirdeydik önceden onlarla sonra tayin istedik çıktık şimdi bayramdan bayrama bazen eşim tek gider hatta.
Ben onlardan yana çok sıkıntı çektim kayınvalidemden kayınımdan eltimden ama eşim Allahtan biliyor hepsini ve o arkamdaydı hep .sizin de eşini arkanızda duracaksa mesafenizi koyun.

Ben varım , mesafe koymak derken kanlı bıçaklı olarak değil, saygılı ve mesafeli az gidip az gelmelerini sağlamak, eşle ailesi konusunda didişmeden yapabilmek en önemlisi, başta eşler bunu kabullenemiyorlar ama ısrarla mesafeli ve saygılı durunca kabul etmek zorunda kalıyorlar, mesela ben eşimle kavga ettiğimde daha çok ailesine yönelirdi, ama şimdi siz bana ben de size ķarismayayaim modundayım , size tavsiyem mesafe koyarken dozunu iyi ayarlayın birden uzaklaşırsanız tepki çekersiniz, yavaş yavaş çeşitli bahaneler ile uzaklaşın, eşinizin ve ailesinin gözüne sokarak , düşmanca tavırlar sergileyerek uzaklaşır iseniz siz zararlı çıkarsınız ... Hep meşgul ve yoğun olun ve buna herkesi inandırın, tabi en önce kendinizi 😉

Ben biraz böyleyim. Son zamanlarda daha sık görüşmüştük ancak yine mesafe koydum. Ben telefon etmem onlar da bana etmez. Eşim kızımı da alıp arada ziyaretlerine gider ben gitmem genelde

Ben varım. İlk zamanlar her gün görüşürdük. Heryere birlikte gider her misafirde bir aradaydık. Rahatsız olmaya başladım. Kardeşi çok fazla şeyler istemeye başladı. “ abi benide çağırsana beni de götürsene banada alsana bana neden almıyorsun alıcaksın para vericeksin” tarzı hesap sormaları devam etti. O kadar çok varki sayamıyorum şuan. Sanki ben yokmuşum gibi davrandı laf sokmalar suratlar aa sendemi burdaydın demeler. İlk zamanlar fazla beklentileri laf sokmaları kaynanamın görümcemin birbirlerni doldurmaları psikolojimi bozdu. Zamanl açtım arayı. Eşime bunaldım her gün hergün istemiyorum dedim. Kardeşiyle de mesafe girdi boş konuşmalarından dolayı istemiyorum kızı hiçbiryerde. İyi mi oldu ? Hayır. Edebiyle dursaydı kardeş gibi olurduk. Eşime ailesini kötülemedim çok kavga ettim ama kötülemek anlamında değil. Görümcemle ayda toplasam 3 cümle konuşmayız. Kaynanam hatasını anladı galiba iyi davranıyor eşimlede iyi geçindiğim için problem olmuyor. Gözlerne sokmayın ama mesafeli olduğunuzu. Yani bana kalkıpta eşim deseki kardeşimle aranızda soğukluk var aa canım sana öyle gelmiş ne soğukluğu derim :)

Biz kardeşimin eşiyle gayet iyiyiz de abim ve abimin şirret karısıyla şükür ki görüşmüyoruz. Böylesi daha iyi, arada ciddi problemler varsa görüşmeyin. Gerçi biz öyle iğrendik ki ne ölümüze ne düğünümüze gideriz birbirimizin. Ben de eş ailesiyle gayet iyiyim. Hiçbir sıkıntı yaşamadım, ama yaşasaydım mesafeyi korurdum. Ama eşime karışmam ailesi sonuçta.

Eşimin ailesi ile ortada görünen bariz bir sorun yok 1 kişi hariç o bir kişiylede yıllardır görüşmem...

Ama geneliyle mesafeliyim bize geldiklerinde de hiç mesafeli gibi durmam çok sıcak ağırlarım hepsini.

Mesafeli olmamın nedeni başkalarına yaptiklari her konu da kendileri haklıdır ama aynı şeyi başkaları yapsa ondan ahlaksızı yoktur. Ve görümcemler arasında kavga olunca hepsi birbirinin sırrını döküyor kim kimin arkasından konuşmuş hepsini öğreniyoruz 😂

Altı yıllık süreçten sonra bir yıldır mesafeleyiz.Eşimle sorun yaşamıyoruz bu sebepten dolayı.Çünkü bayaaa olaylar yaşandı affedildi alttan alındı.En son yaşadıklarımızdan sonra da eşimin desteği ilE görüşmeme kararı aldım.Arada kendisi tek başına gider gelir.Daha huzurluyuz

Ben mesafe koydum ama esime caktirmiyorum. Farkli illerdeyiz. Konulari geçerse iyi bahsediyorum esime nasillar , gecmis olsun, napsin annen de haklı gibi gibi cumleler. Benim avantajım asimin annesi beni sikayet etmiyor esime.sikayet etmeme nedeni benim hakli olmam. Şikayet ederse kendi zarar gorür ben değil.

Eşim de cok duşkun değil ailesine.

X