• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesi, eşim , evliliğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ronua

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2023
410
553
23
Selam hanımlar. Buraya daha önce konu açmıştım ve yol gösterici olmuştu yorumlar. Ondan dolayı tekrar yazmak istedim. Biz üç yıl önce eşimle severek evlendik. Bir yaşında oğlum var. Öğretmenim. Eşimin ailesinin, kardeşlerinin maddi durumları çok iyi. Ama gelin görün ki evlenince bize yaşadığım yerin adetlerine göre ve maddi durumlarına göre çok az destek oldular. Hatta kp ve kv cimriliklerinden dolayı nişanlıyken depresyona girdim. Eşimi sevmeseydim kesinlikle nişanı atardım. Maddi olarak iyi olmalarına rağmen evleri çok küçük ki yirmi evi vardır herhalde. Evlerine çağırırlar hep az porsiyon olur yemekler. Öyle pek titiz insanlar da değilller. Maddi güçlerinden dolayı mı aşağılık kompleksi mi bilmem asla takdir edilmem. Mesela kv evi temiz değil bana gelir balkonun aaa yıkamamışsın der. Böyle aşağı çekme huyları vardır. Çalışıyorum eşim uzakta. Annemlerde kalıyorum. Asla evlerinde kalmam için davet etmezler. Görümcemler annemle aynı sitede arayıp ne yapıyorsun demezler. Yeğenleri burada görmeye çağırmazlar. Bir kaynım doktor. Çocuğum hasta. Hastaneye giderim eşim yanımda yok. Hastanede olmasına rağmen gelip bakmaz. Daha çok şey var anlatacağım ama böyleler. Hepsi aşırı bencil. Şimdi biz evlendikten sonra kredi çekip ev aldık. Kp de esnaf kredisi çekmişti. 270 bin. Üç yıl öncenin parasıyla. 200 kaynıma verdi. 70 biZe. Biz istemedik kendisi verdi. Düğün takılarıyla beraber arsa aldırdı eşime. Birkaç hafta önce ise yeni bir ev aldı. Tüm oğullarından yüz bin istedi. Ne yaptımsa da eşim illa verecem dedi. Borçmuş güya. Evimde huzur adına hiçbir şey kalmadı. Üstüne eşimin yaşadığı şehirdeki kızlara takip isteği attığını gördüm. Kimseye anlatamıyorum. Takip isteğini fotolarına bakmak için mi attı mesajlaşmak için mi attı bilmiyorum. Bana haberim yok böyle bir şeyden diyor. Tabi inanmıyorum.
Uzun yazdım ama çok daha fazlası var :(
Sizce eşime de ailesine de nasıl bir tutum sergilemeliyim?
Yorumlarınız benim için önemli. Şimdiden teşekkür ederim

3 yıl öncenin 70 bini ile bugünün 100 bini arasında ciddi fark var. Neden problem haline getirdiniz? Eşiniz dert etmiyorsa kardeşler arası ayrımcılık (var ise eğer) siz neden ediyorsunuz? Sizi bence ilgilendirmez. Aile huzurunuzu bozduğunuza değmez.

Arkadaşlık isteğini nasıl gördünüz? Emin misiniz?

Sizi sevmeleri için eşiniz bir şey yapamaz. O konuda bir sorumluğu yok ama açıkça huzursuz etmelerine engel olmalı. Bunu yapmak yerine onayınız olmadan para veriyor. Kabul edilir bir şey değil.

Konudan konuya atlamışsınız. Eşinizin bir de çapkınlığı varmış. Neyi vardı da neyi sevdiniz bu adamın?

İstek attıkları tam olarak kimler? İş arkadaşları falan mı?
Eş ailesinin 20 evi var ve birini çocuğuna vermedi mi gerçekten?

Selam hanımlar. Buraya daha önce konu açmıştım ve yol gösterici olmuştu yorumlar. Ondan dolayı tekrar yazmak istedim. Biz üç yıl önce eşimle severek evlendik. Bir yaşında oğlum var. Memurum. Eşimin ailesinin, kardeşlerinin maddi durumları çok iyi. Ama gelin görün ki evlenince bize yaşadığım yerin adetlerine göre ve maddi durumlarına göre çok az destek oldular. Hatta kp ve kv cimriliklerinden dolayı nişanlıyken depresyona girdim. Eşimi sevmeseydim kesinlikle nişanı atardım. Maddi olarak iyi olmalarına rağmen evleri çok küçük ki yirmi evi vardır herhalde. Evlerine çağırırlar hep az porsiyon olur yemekler. Öyle pek titiz insanlar da değilller. Maddi güçlerinden dolayı mı aşağılık kompleksi mi bilmem asla takdir edilmem. Mesela kv evi temiz değil bana gelir balkonun aaa yıkamamışsın der. Hep bir duvar vardır aramızda. Çalışıyorum eşim uzakta. Annemlerde kalıyorum. Asla evlerinde kalmam için davet etmezler. Görümcemler annemle aynı sitede arayıp ne yapıyorsun demezler. Ben de çağrılmazsam hiç gitmem. Yeğenleri burada görmeye çağırmazlar. Bir kaynım doktor. Çocuğum hasta. Hastaneye giderim eşim yanımda yok. Hastanede olmasına rağmen gelip bakmaz. Daha çok şey var anlatacağım ama böyleler. Hepsi aşırı bencil. Şimdi biz evlendikten sonra kredi çekip ev aldık. Kp de esnaf kredisi çekmişti. 270 bin. Üç yıl öncenin parasıyla. 200 kaynıma verdi. 70 biZe. Biz istemedik kendisi verdi. Tabi ödemesini biz yapıyoruz aldığımız kısmın. Düğün takılarıyla beraber arsa aldırdı eşime. Birkaç hafta önce ise yeni bir ev aldı. Tüm oğullarından yüz bin istedi. Ne yaptımsa da eşim illa verecem dedi. Borçmuş güya. Evimde huzur adına hiçbir şey kalmadı. Üstüne eşimin yaşadığı şehirdeki kızlara takip isteği attığını gördüm. Kimseye anlatamıyorum. Takip isteğini fotolarına bakmak için mi attı mesajlaşmak için mi attı bilmiyorum. Bana haberim yok böyle bir şeyden diyor. Tabi inanmıyorum.
Uzun yazdım ama çok daha fazlası var :KK43:
Sizce eşime de ailesine de nasıl bir tutum sergilemeliyim?
Yorumlarınız benim için önemli. Şimdiden teşekkür ederim

eşimin yaşadığı şehirdeki kızlara takip isteği attığını gördüm. Kimseye anlatamıyorum. Takip isteğini fotolarına bakmak için mi attı mesajlaşmak için mi attı bilmiyorum. Bana haberim yok böyle bir şeyden diyor. Tabi inanmıyorum.

Konunuzdaki en önemli kısım burası değil mi ?

Sizi sevmeleri için eşiniz bir şey yapamaz. O konuda bir sorumluğu yok ama açıkça huzursuz etmelerine engel olmalı. Bunu yapmak yerine onayınız olmadan para veriyor. Kabul edilir bir şey değil.

Konudan konuya atlamışsınız. Eşinizin bir de çapkınlığı varmış. Neyi vardı da neyi sevdiniz bu adamın?
Ben de onay alınmadan para alınıp verilmesini doğru bulmadım

öyle biri değildi liseden beri tanıyordum. Böyle ayrı kaldık diye mi acaba böyle bir şeye yöneldi bilmiyorum

3 yıl öncenin 70 bini ile bugünün 100 bini arasında ciddi fark var. Neden problem haline getirdiniz? Eşiniz dert etmiyorsa kardeşler arası ayrımcılık (var ise eğer) siz neden ediyorsunuz? Sizi bence ilgilendirmez. Aile huzurunuzu bozduğunuza değmez.

Arkadaşlık isteğini nasıl gördünüz? Emin misiniz?
Biz kendi borcumuzu ödüyoruz ki sadece kayınbabam bizim için kullandı o zaman bu parayı. İhtiyacı da yoktu zaten

Kayın aile sorunlarından evvel kocanıza daha bir odaklanın derim. El alemin kızlarına takip isteği atıyormuş. :olamaz:
Bir de 100 bini verecek durumunuz yoksa vermemesini istemekte haklısınız. Sizi zora sokacaksa gerek yok. Altınlar vs. gitmiş zaten.

Siz köşeye birikim yapmaya başlayın. Eşinizi takip edin daha 3 yıllık evlilikte tanımadığı kişileri ekliyorsa sıkıntı başlıyordur. Eşinizin ailesini de kafaya takmayın belli ki sizinle çok samimi olmak istemiyorlar sizde ona göre davranın. Babasının yapısını eşiniz biliyordur. Sonuçta her çocuktan almış ilerde o evler çocuklarına kalıcak. Maddi durumunuz varki eşimiz veriyor. Bende memurum ailem benden istese kendi evimin yaşam standartlarını düşürmediğim sürece veririm eşimede laf söyletmem.

Eş ailesini boşver kocan elden gidiyor. O gittikten sonra ne yapacaksın verdiği parayı pulu. Adamın gözü dışarıda farkında mısın?

Eş ailesini boşver kocan elden gidiyor. O gittikten sonra ne yapacaksın verdiği parayı pulu. Adamın gözü dışarıda farkında mısın?
Yani kızdım küstüm yok diyor. Ne yapabilirim bunu ciddi bir şekilde soruyorum. Çünkü benim ortam yoktur biri ya hayatımdadır ya değildir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X