- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.047
-
- Konu Sahibi Love_lover
Konunun yüzde doksanı para üzerinden dönüyor.selamlar arkadaşlar. Ciddiyete giden bir ilişkim var sosyal medyadan tanıştık. 11 ay oldu ve sevgilim bu ay uzak bir ülkeye iş için gidecekken (uzun süre kalacaktı) bana bir yüzükverdi. Beni bekle, seni seviyorum dedi ( yüzük bana göre bayağı pahalı 35 bin civarı) ( başka hediyelerde aldı onlarda benim bütçemin üstünde) Bende onunla kişiliğini beğendiğim ve etkilendiğim için evlenmek çok istiyorum ama bazı soru işaretlerim var. Ortalama bir evi, ortalama bir ailesi, ortalama bir arabası olan bu kişi ticaret yapıyor. Ben pek maddiyatla ilgili şeyler konuşmadım sormadım utandığımdan ve yanlış bulduğumdan ama şimdi düşününce sevgilim görüştüğümüz süre boyunca yaşadığımız büyük şehirin bi kaç iyi yerinde arsası, bir tatil beldesinde arsası olduğundan bahsetti. Yurt dışına giderken yüklü miktarda dolar ve Türk lirası nakit (bunları gördüm) götürdü. İş içinde bayağı yüksek meblağ ayırdığını söyledi. Anne baba memur emeklisi. Bir kardeşi var okumuş çok iyi bir devlet kurumunda yüksek bir kariyeri var. Ama yinede ortalama hayat süren bu adamı nasıl araştırabilirim. Bunlar gerçek mi yoksa benim gözümü mü boyamak istiyor acaba. Kendisi ünv terk. Daha önce evlenmiş bir çocuğu var. Benden 8 yaş büyük ve ben hiç evlenmedim. Benim derdim adam zengin mi değil! bu bilgileri beni etkilemek için mi söyledi yoksa bazı erkeklerde aşağılık kompleksi ile yalan söyleme hastalığı oluyor. O beni çalıştığım yerde bir tanıdığına sorarak araştırmış geçen yaz, Tesadüfen öğrendim. Ailesine de benden bahsetmiş laf arasında geçti. Şimdi Ben onu nasıl araştırabilirim. Sizler neye dikkat ettiniz???
yurtdışına giderken yüklü miktarda nakiti yanında götürmesi benide düşündürürdü yalan yok. benim eşimde yurtdışında çalışıyor , maaşı orada yatıyor, burada harcamamız gerektiğinde bankadan yolluyor paranın kaynağı konusunda sıkıntı yaşamayalım diye. ne iş yaptığını öğrendiğinizde diğer sorularında cevaplarını bulacaksınız gibi geliyor bana.Bu saydıklarınızın hepsi “tamam” bende. O konularda netim. Hatta bazı huylarına takdir ederek imrenerek bakıyorum. Ama bu bahsedilen fazla maddiyat nedir? Nerden geldi? Gerçek mi yoksa adam kompleksli mi?
Çocuğu ile ilgili olması olumlu bir özellik. Sadece '' Anlaşamadık. '' mı dedi eski eş için? Ne konuda anlaşamamışlar?Anlaşamıyorlarmış çocuğuna düşkün. Onun Her şeyini düşünen biri. Gittiği her yerden ne görse alır, eve getireceği zaman yemeğini düşünür. Sağlıklı olsun diye özel yiyecekler alır. Evde kendi yapar.
Belki fakirlikle büyüdü ve şimdi varlikligin tadını çıkartıyor. Eger parasını doğru dürüst yoldan kazaniyorsa, zorluk görmüyorum ben. Belki sana öyle göstermek istiyor, benim yanımda, hiçbir şeyin eksik olmaz maddi yönden diye. Ben olsam çok kafamı kurcalamam. Varsa var, birde parasıni dürüst yoldan kazaniyorsa, ne güzel.Bu saydıklarınızın hepsi “tamam” bende. O konularda netim. Hatta bazı huylarına takdir ederek imrenerek bakıyorum. Ama bu bahsedilen fazla maddiyat nedir? Nerden geldi? Gerçek mi yoksa adam kompleksli mi?
neden gözünüzü boyamak istediği gibi bir ihtimali düşünüyorsunuz? bunu düşünmenize sebep olacak bir şey mi yaptı. ortalama bir aileye göre bu para nereden geliyor diye mi korktunuz. sadece eski eşiyle neden ayrıldığı, ayrıldıktan sonra nasıl bir baba olduğu ve ne iş yaptığını net bir şekilde öğrenmeniz yeterli olur bence.
Ya asla maddi durumu iyi mi gibi bir düşüncem yok. Sadece doğru mu yoksa başka nedenlerde (psikolojik sıkıntılar) yalan mı söylüyor. Çok yakın bir arkadaşımın ailesi ile tanışmıştım yıllar önce. Babası bi muhitten bahsederken dediki bizim 7 tane evimiz vardı orda. Annesi de; o nerden çıktı atma yine dedi. Ben şok. Sonra annesi eşinin böyle sıkıntısı olduğunu, kendini zengin göstermeyi sevdiğini söyledi.Mesele maddi durum o kısmı anladık zaten de. Sırf maddi durumu bir insanla evlenmek için yeterli mi? Konu sahibinin bunu anlaması gerekiyor önce.
Arsasının, tarlasının, evinin, arabasının çok mu önemi var?
peki amaç gösteriş değilse gerçekten bir sürü malı mülkü varsa ama bunların kaynağı şaibeliyse ne yapacaksınız. bu da yalan kadar olası bir ihtimal. 35k yüzüne veren adamın gösteriş yaptığını sanmam, nereye kadar yapabilir ki gösterişi zaten. ama parayı kazandığı yol yalan dolansa ne yaparım diye düşündünüz mü?Ya asla maddi durumu iyi mi gibi bir düşüncem yok. Sadece doğru mu yoksa başka nedenlerde (psikolojik sıkıntılar) yalan mı söylüyor. Çok yakın bir arkadaşımın ailesi ile tanışmıştım yıllar önce. Babası bi muhitten bahsederken dediki bizim 7 tane evimiz vardı orda. Annesi de; o nerden çıktı atma yine dedi. Ben şok. Sonra annesi eşinin böyle sıkıntısı olduğunu, kendini zengin göstermeyi sevdiğini söyledi.
peki amaç gösteriş değilse gerçekten bir sürü malı mülkü varsa ama bunların kaynağı şaibeliyse ne yapacaksınız. bu da yalan kadar olası bir ihtimal. 35k yüzüne veren adamın gösteriş yaptığını sanmam, nereye kadar yapabilir ki gösterişi zaten. ama parayı kazandığı yol yalan dolansa ne yaparım diye düşündünüz mü?
Evine gittiğimde bi kaç kez yine yüksek meblağlar parayı bazen döviz yatak odasındaki etejerin üstüne koyardı. Bende acaba beni mi deniyor diye düşünürdüm. Burda dükkanı var. Gittim gördüm. Yurt dışı işinide her ayrıntıyı biliyorum yanımda telefon konuşması yapardı duyardım. Bahsettiği insanların sosyal medyasını buldum gerçek insanlarYanında para götürdüğünü mü gördünüz? Bu bana normal gelmedi. Bana kalırsa bilhassa gösteriyor. Ben yanımda yüklü miktarda para taşımam. Banka kullanırım.
Bu bana tuhaf geldi.
Ilk eşinden neden boşanmış, bunu mutlaka ògrenin.
Lise mezunu ise tam olarak ne is yapıyor, yurtdışına çıkmasını gerektiren iş ne? Bunları ögrenmek lazim.
Parayı yasal olarak kazandığına da emin olmaklazim
11 aydır ne ticaretiyle uğraştığını öğrenemediniz mi ?Bir erkeğin pahalı hediye almasından ziyade .Kadına para göstermesine takıldım ,gideceği yere götüreceği yüklü miktar dolar ve Türk lirasını ne mana size gösterdi .Bak ben paralıyım demekten kendini zengin göstermekten başka bir mantığı olduğunu düşünmüyorum.Erkeklerde aşağılık kompleksinden ziyade bazılarında ,kendini olduğundan farklı biri gösterme ,göz boyama çabası oluyor genelde .O sizi araştırmışsa ,sizde 11 ayda eşi ,dostu ,akraba vs tanışsaydınız bari .Ailesiyle tanışsaydınız mesela ,onun anlattığını değil ,en azından kendi gözünüzün gördüğünü bilirdiniz böylece .Neden boşanmış ,tabi bunu ondan değil eşinden dinlemek lazım da .Buda pek mümkün olmuyor genelde .Fakat kızınla tanışabilirsiniz ,kızıyla ilişkisi nasıl bunu anlamaya çalışın .Acele etmeyin ,ne bileyim sosyal medyada tanışıp doğru kişiyi bulan var mıdır ?ben pek sıcak bakmıyorum .Acele etmeyin ,temkinli yaklaşın .selamlar arkadaşlar. Ciddiyete giden bir ilişkim var sosyal medyadan tanıştık. 11 ay oldu ve sevgilim bu ay uzak bir ülkeye iş için gidecekken (uzun süre kalacaktı) bana bir yüzükverdi. Beni bekle, seni seviyorum dedi ( yüzük bana göre bayağı pahalı 35 bin civarı) ( başka hediyelerde aldı onlarda benim bütçemin üstünde) Bende onunla kişiliğini beğendiğim ve etkilendiğim için evlenmek çok istiyorum ama bazı soru işaretlerim var. Ortalama bir evi, ortalama bir ailesi, ortalama bir arabası olan bu kişi ticaret yapıyor. Ben pek maddiyatla ilgili şeyler konuşmadım sormadım utandığımdan ve yanlış bulduğumdan ama şimdi düşününce sevgilim görüştüğümüz süre boyunca yaşadığımız büyük şehirin bi kaç iyi yerinde arsası, bir tatil beldesinde arsası olduğundan bahsetti. Yurt dışına giderken yüklü miktarda dolar ve Türk lirası nakit (bunları gördüm) götürdü. İş içinde bayağı yüksek meblağ ayırdığını söyledi. Anne baba memur emeklisi. Bir kardeşi var okumuş çok iyi bir devlet kurumunda yüksek bir kariyeri var. Ama yinede ortalama hayat süren bu adamı nasıl araştırabilirim. Bunlar gerçek mi yoksa benim gözümü mü boyamak istiyor acaba. Kendisi ünv terk. Daha önce evlenmiş bir çocuğu var. Benden 8 yaş büyük ve ben hiç evlenmedim. Benim derdim adam zengin mi değil! bu bilgileri beni etkilemek için mi söyledi yoksa bazı erkeklerde aşağılık kompleksi ile yalan söyleme hastalığı oluyor. O beni çalıştığım yerde bir tanıdığına sorarak araştırmış geçen yaz, Tesadüfen öğrendim. Ailesine de benden bahsetmiş laf arasında geçti. Şimdi Ben onu nasıl araştırabilirim. Sizler neye dikkat ettiniz???
Şakadır umarımBen adamı seviyorsam bana ve çocuğuna karşı iyiyse ve hayvanseverse ve uyusturucu kullanmıyorsa dolandırıcı olsa da ben evlenirdim nolucak
Sizin de ciddi sorunlarınız var bence. Etrafınızda gördüğünüz her olumsuz olayı evlenmeyi düşündüğünüz insana yansıtıyorsunuz sanki. Arkadaşıma dolandırıcı çıktı, diğerinin babası yalancıydı. Eee? Yani bunlarla hayatınızdaki adamın ne alakası var?Ya asla maddi durumu iyi mi gibi bir düşüncem yok. Sadece doğru mu yoksa başka nedenlerde (psikolojik sıkıntılar) yalan mı söylüyor. Çok yakın bir arkadaşımın ailesi ile tanışmıştım yıllar önce. Babası bi muhitten bahsederken dediki bizim 7 tane evimiz vardı orda. Annesi de; o nerden çıktı atma yine dedi. Ben şok. Sonra annesi eşinin böyle sıkıntısı olduğunu, kendini zengin göstermeyi sevdiğini söyledi.
İşini biliyorum. Ama yazmak istemedim. İş yeri var 3 kişi çalışıyor yanında ekstra. Bende tam o dediğiniz erkeklerden mi onu merak ettim. Ailesi ile tanışma olmadı bakalım11 aydır ne ticaretiyle uğraştığını öğrenemediniz mi ?Bir erkeğin pahalı hediye almasından ziyade .Kadına para göstermesine takıldım ,gideceği yere götüreceği yüklü miktar dolar ve Türk lirasını ne mana size gösterdi .Bak ben paralıyım demekten kendini zengin göstermekten başka bir mantığı olduğunu düşünmüyorum.Erkeklerde aşağılık kompleksinden ziyade bazılarında ,kendini olduğundan farklı biri gösterme ,göz boyama çabası oluyor genelde .O sizi araştırmışsa ,sizde 11 ayda eşi ,dostu ,akraba vs tanışsaydınız bari .Ailesiyle tanışsaydınız mesela ,onun anlattığını değil ,en azından kendi gözünüzün gördüğünü bilirdiniz böylece .Neden boşanmış ,tabi bunu ondan değil eşinden dinlemek lazım da .Buda pek mümkün olmuyor genelde .Fakat kızınla tanışabilirsiniz ,kızıyla ilişkisi nasıl bunu anlamaya çalışın .Acele etmeyin ,ne bileyim sosyal medyada tanışıp doğru kişiyi bulan var mıdır ?ben pek sıcak bakmıyorum .Acele etmeyin ,temkinli yaklaşın .
ya olabilir bence, konu sahibine de ay böyleyse ayrıl falan demek için yazmadım. beyin fırtınası yapıyoruz burada, her ihtimale karşı bir planı olsun diye yazdım. ama bu kadar içini kurcalayan bir şeyler varsa boşa değildir gibi geliyor bana.Bi arkadasimin sevgilisi yurtdisinda restoranlarim var, turk yemekleri cok seviliyor isler cok iyi diyordu. Pavyonmus hepsi
Aklıma gelen şeyler bunlarda aynı zamanda. Paranın varlığı yokluğu değil. Tabiki asla istemem. Tefeci mi acaba dedim. İyi bir sektörde işi var. Pandemiden en az etkilenenlerden ama bu meblağlar fazla geldi bana belki ben küçük düşünüyorum bilemem.peki amaç gösteriş değilse gerçekten bir sürü malı mülkü varsa ama bunların kaynağı şaibeliyse ne yapacaksınız. bu da yalan kadar olası bir ihtimal. 35k yüzüne veren adamın gösteriş yaptığını sanmam, nereye kadar yapabilir ki gösterişi zaten. ama parayı kazandığı yol yalan dolansa ne yaparım diye düşündünüz mü?
E parayı nasıl kazandığı belli o zaman? Siz tam olarak neyden korktunuz? Size kendini kanıtlamak için sallayıp duruyorsa paraları, bunların sizin için o kadar da önemi olmadığını bir şekilde ona gösterebilirsiniz.İşini biliyorum. Ama yazmak istemedim. İş yeri var 3 kişi çalışıyor yanında ekstra. Bende tam o dediğiniz erkeklerden mi onu merak ettim. Ailesi ile tanışma olmadı bakalım
Yoo şaka degil, iyi günde kötü günde birlikte olucaz diye imza atmıyor muyuz, imzaya da gerek yok, seviyorsan iyi günde kötü günde zenginlikte fakirlikte yanında olman lazım. Eger o kadar fedakarlık yapamayacağını düşünüyorsan da bu kadar erken evlilik kararı vermemek gerekiyorŞakadır umarım
başka arkadaşın mesajını alıntılayarak yazdım aslında, içiniz bu kadar bulandıysa temkinli olun, yavaş emin adımlarla ilerleyin. para çok önemli kimse aksini iddia etmez ama tek önemli şey değil.Aklıma gelen şeyler bunlarda aynı zamanda. Paranın varlığı yokluğu değil. Tabiki asla istemem. Tefeci mi acaba dedim. İyi bir sektörde işi var. Pandemiden en az etkilenenlerden ama bu meblağlar fazla geldi bana belki ben küçük düşünüyorum bilemem.