Eş adayı nasıl araştırılır

ya olabilir bence, konu sahibine de ay böyleyse ayrıl falan demek için yazmadım. beyin fırtınası yapıyoruz burada, her ihtimale karşı bir planı olsun diye yazdım. ama bu kadar içini kurcalayan bir şeyler varsa boşa değildir gibi geliyor bana.
Çok sağolun. Kuzenimin eşi kumar makineleri tamiri yapıyor Avrupa’da bir ülkede yaşadığı ülkede bile bayağı zenginler ama kuzenim hatam paraya yol açan makineyi tamir edip para kazanıyor diye depresyona girdi. Türkiye’deki kuzenlerimiz sen aptalsın ye iç gez keyfine bak yorumunu yaptı. 🤷🏻‍♀️

Yoo şaka degil, iyi günde kötü günde birlikte olucaz diye imza atmıyor muyuz, imzaya da gerek yok, seviyorsan iyi günde kötü günde zenginlikte fakirlikte yanında olman lazım. Eger o kadar fedakarlık yapamayacağını düşünüyorsan da bu kadar erken evlilik kararı vermemek gerekiyor
Zenginlik fakirlik değil. Zaten hayatımı yaşıyorum ben. Mesleğim var evim var işim var. Siz dolandırıcı olsa da evlenirim dediniz ya o nedenle şaka mı dedim. Ne fedakarlığı acaba?

Çok sağolun. Kuzenimin eşi kumar makineleri tamiri yapıyor Avrupa’da bir ülkede yaşadığı ülkede bile bayağı zenginler ama kuzenim hatam paraya yol açan makineyi tamir edip para kazanıyor diye depresyona girdi. Türkiye’deki kuzenlerimiz sen aptalsın ye iç gez keyfine bak yorumunu yaptı. 🤷🏻‍♀️
Pasaport ve vizeniz varsa sizi gezdirmesini isteyebilirsiniz. Olamaz mı? Pandemi şartları ne kadar müsaade eder bilemem ama.

Arkadaşımın birinin sevgilisi dolandırici çıktı, başka birinin babası olmayan evi var gösterdi diyerek sevgilinizden şüphe duymanız garip geldi bana.

1 yıla yakındır birliktesiniz, evlenmeyi düşünüyoruz bazı şeylerin oturmuş olması lazım kafanızda. Oturmuyorsa da zaten ciddi bir adım atmayın.

Arkadaşımın birinin sevgilisi dolandırici çıktı, başka birinin babası olmayan evi var gösterdi diyerek sevgilinizden şüphe duymanız garip geldi bana.

1 yıla yakındır birliktesiniz, evlenmeyi düşünüyoruz bazı şeylerin oturmuş olması lazım kafanızda. Oturmuyorsa da zaten ciddi bir adım atmayın.

anladigim kadariyla bu biraz mantik evliligi olacak. o yuzden ben endisenizi haksiz bulmadim.

normal bir evde oturan, normal bir arabasi olan biri 35 binlik bir yuzuk getirse bu garipsenir. yani o yuzugu tak diye alabilecek insan belli olur. oturdugu yerden, giyim kusamindan, isinden gucunden anlasilir yani. diger turlusu benim de basima gelse bir acaba derdim acikcasi. garipsemedim o yuzden.

hanimlar cok sasiran olmus ama bence bu zaten ask evliligi degil, o yuzden kendi iliskilerimizle de kiyaslamayalim. illegal isler ceviriyor olabilir vs bence arastirmak daha dogrusu size karsi seffaf olmasini istemek de hakkiniz. bunun yaninda sizin yaninizdayken surekli nakit olarak paralari ortaya koymasi en basitinden gorgusuzluk, yalanci degilse dahi gorgusuz biri bu adam.

11 aydir tanidigi sevgilisine 35 bin liralik yuzuk hediye eden adam bana pek guven vermedi acikcasi.

Aklıma gelen şeyler bunlarda aynı zamanda. Paranın varlığı yokluğu değil. Tabiki asla istemem. Tefeci mi acaba dedim. İyi bir sektörde işi var. Pandemiden en az etkilenenlerden ama bu meblağlar fazla geldi bana belki ben küçük düşünüyorum bilemem.
Gerçekten hiç iyi para kazanan, akıllı, cesaretli birini görmediniz mi hayatınızda? Benim abim açıköğretim mezunu ufak bir işletmeyle başladı son on senedir falan A.Ş. oldu. Benim rüyamda göremeyeceğim paralar kazanıyor. Bir kuzenim lise mezunu, sıfırdan başladı şu an çinde fabrikası var. Eşimin kuzeni ne mezunu bilmiyorum ama üniversite değil bir ürün yarattı, patentini aldı şu an tüm dünyadan geliri var. Bunların hiç biri yasa dışı işlere bulaşan insanlar değiller. Biz iki üniversite mezunu ortalama maaşlarla geçiniyoruz işte. Çünkü onlardaki azim ve cesaret bizde yok.

Bahsettiğiniz kişi yurt dışıyla çalışıyor. Döviz kuru malum. İhracat yapıyorsa eğer paraya para dememesi normal şu dönemde. Bir insan güzel bir iş kurmuş, güzel bir gelir elde ediyor diye neden şüphe ediliyor hiç anlamıyorum.

Gerçekten hiç iyi para kazanan, akıllı, cesaretli birini görmediniz mi hayatınızda? Benim abim açıköğretim mezunu ufak bir işletmeyle başladı son on senedir falan A.Ş. oldu. Benim rüyamda göremeyeceğim paralar kazanıyor. Bir kuzenim lise mezunu, sıfırdan başladı şu an çinde fabrikası var. Eşimin kuzeni ne mezunu bilmiyorum ama üniversite değil bir ürün yarattı, patentini aldı şu an tüm dünyadan geliri var. Bunların hiç biri yasa dışı işlere bulaşan insanlar değiller. Biz iki üniversite mezunu ortalama maaşlarla geçiniyoruz işte. Çünkü onlardaki azim ve cesaret bizde yok.

Bahsettiğiniz kişi yurt dışıyla çalışıyor. Döviz kuru malum. İhracat yapıyorsa eğer paraya para dememesi normal şu dönemde. Bir insan güzel bir iş kurmuş, güzel bir gelir elde ediyor diye neden şüphe ediliyor hiç anlamıyorum.
ama buyuk ihtimalle hayat tarzi ve bu harcadigi/gosterdigi paralar arasinda bir uyusmazlik var yani ben konudan oyle anladim.

eger yanlis anladiysam konu sahibi duzeltebilir.

11 ayda hemen bu konulara girmesi normal degil. Ayrica maddi durumundan bahsetmesi arsadir tarladir ,o da normal degil. Adam nerede yasiyor,nerelerde dolasiyor, biliyorsaniz arastirmaniz kolay olur. Aile buyuklerinizden biri gider mal aldigi kisilere borcu var midir,odemelerini nasil yapiyor diye sorar mesela. Dolandiriciysa bu yontemle hemen ogrenmis olursunuz.
Cocuguyla gecirdigi zaman da cok onemli. Size adamin karakteri konusunda fikir verir.

Ailesinin oturdugu yeri ogrenip cevre esnaftan falan sorulur. Nasil yasiyorlar,aliskanliklari neler diye ogrenilebilir. Eski usulde bu sekilde yapiliyordu yani :KK66:

Yuzugun pahali olmasi da sahsen benim kafama takilirdi. Gerek yok yani, insanlara altindan kalkamayacaklari hediyeleri almak gorgusuzluktur.

ama buyuk ihtimalle hayat tarzi ve bu harcadigi/gosterdigi paralar arasinda bir uyusmazlik var yani ben konudan oyle anladim.

Ya vizyonsuz da olabilir. Bizim bi musteri var, ultra zengin bi adam. Hergun tost yer cay icer. Cimri asla degil. Zaten 2 tost 4 cay 76 lira tutuyor. 100 lira koyar gider. Cimri olsa zaten bufeden alir. Para harcamaya yatkin ama bu adam bu kadar. Cani tatli isterse baklava sorar. Yok deriz. Sutlac sorar. Yok deriz. Bisey verin der. Bisey veririz, yer 🤪

Bazen hem sabah hem aksam gelir. Tost, cay.

Hayat tarzı ortalama ev, ortalama araba vs. bir ölçüt değildir. Benim abim de ortalama bir apartman dairesinde yaşıyor, ortalama bir araba kullanıyor. Tek lüksü yine ortalama bir sahil beldesinde ortalama bir yazlık. Bizim iki maaşla yaşadığımız standartta yaşıyor bizim elli katımız geliriyle. 300 binlik araba aynı işi görüyorsa neden sırf çok kazanıyor diye bir arabaya 1 milyon versin ki bir insan? O hayat standardı onu mutlu ediyorsa kime ne? İlla göstermek zorunda mıyız gelirimizi?

Yuzugun pahali olmasi da sahsen benim kafama takilirdi. Gerek yok yani, insanlara altindan kalkamayacaklari hediyeleri almak gorgusuzluktur.
Peki yüzüğün fiyatını öğrenmek görgüsüzlük değil midir? Adam belki içinden geldiği için aldı o yüzüğü, konu sahibinin fiyat araştırması yapacağını tahmin edemedi.

Peki yüzüğün fiyatını öğrenmek görgüsüzlük değil midir? Adam belki içinden geldiği için aldı o yüzüğü, konu sahibinin fiyat araştırması yapacağını tahmin edemedi.
Esasen benim fikrim o yuzugun kabul edilmemesi gerekirdi. Kendimi konu sahibinin yerine koydum,herifin biriyle takiliyorsam,adam uzun sureligine yurt disina gidecekse,eline bijuteri yuzuk alip gelse bile kabul etmem. Ne munasebet,sen gideceksin orda hayatini nasil yasayacaksin ben de burada yasarim,belki o surede baskasiyla birlikte olacagim. Niye yuzugu alip kendimi o sorumluluga sokayim gereksiz yere diye dusunuyorum.

Yoo şaka degil, iyi günde kötü günde birlikte olucaz diye imza atmıyor muyuz, imzaya da gerek yok, seviyorsan iyi günde kötü günde zenginlikte fakirlikte yanında olman lazım. Eger o kadar fedakarlık yapamayacağını düşünüyorsan da bu kadar erken evlilik kararı vermemek gerekiyor

İyi gunde kotu gunde, zenginlik ve fakirlikte derken dolandiricilikta ve turlu suclarda ortak olmaya evet demiyoruz. 😂😂😂😂
Dolandiricilikta yaninda olup olmamak evlilik için bir kriter olamaz herkes icin. 😐

Hayat tarzı ortalama ev, ortalama araba vs. bir ölçüt değildir. Benim abim de ortalama bir apartman dairesinde yaşıyor, ortalama bir araba kullanıyor. Tek lüksü yine ortalama bir sahil beldesinde ortalama bir yazlık. Bizim iki maaşla yaşadığımız standartta yaşıyor bizim elli katımız geliriyle. 300 binlik araba aynı işi görüyorsa neden sırf çok kazanıyor diye bir arabaya 1 milyon versin ki bir insan? O hayat standardı onu mutlu ediyorsa kime ne? İlla göstermek zorunda mıyız gelirimizi?
yok hayir sakinles biraz. :)

bu sadece ev araba mevzusu degil, vizyon meselesidir. eminim senin abinin de mesela senden veya kendinden maddi olarak asagida olan diger insanlardan farkli zevkleri/yaptiklari vardir. hayatindaki insan bilir mesela eger sen bilmiyorsan da. yani bu tarz seyler belli olur, olmuyorsa da ortaya tomar tomar para koymak vs mantikli degil ve bir seyleri ispat etmek ister gibi gorunur. ben bu vibei aldim konudan, tabi konu sahibi daha iyi bilir.

yani soylemeye calistigim sey “butun zenginler villada oturur, hepsi maseratiye biner” falan degil. abinin durumuyla vs alakasi yok yani bunu konusmuyorum, insan hayatindaki kisiyi ve tavirlarini bilir bir seyler gozune batarsa bunu sorgulayabilir soyledigim bu.

Ya vizyonsuz da olabilir. Bizim bi musteri var, ultra zengin bi adam. Hergun tost yer cay icer. Cimri asla degil. Zaten 2 tost 4 cay 76 lira tutuyor. 100 lira koyar gider. Cimri olsa zaten bufeden alir. Para harcamaya yatkin ama bu adam bu kadar. Cani tatli isterse baklava sorar. Yok deriz. Sutlac sorar. Yok deriz. Bisey verin der. Bisey veririz, yer 🤪

Bazen hem sabah hem aksam gelir. Tost, cay.
ama mesela sen bunu goruyorsun, bir de adamin karisina veya sevgilisine sormak lazim. bu adam nasil bir hayat yasiyor, en yakini bilmez mi? ortada bir yamukluk veya hissedilecek farkli bir durum var ki konu sahibinin dikkatini cekmis bence. bilmiyorum yadirgamadim endisesini.

yoksa benim cevremde de bana gore para harcamayi bilmeyen cok kisi var, ama bir de yakinlarina sormak lazim. 😂

ne kadar yuzyuze gorustunuz bu beyle?

11 ay internnetten tanışılan biri icin cok uzun bir zaman degil.

Ne iş yapıyor biliyor musunuz? iş yerine gittiniz mi? yasadığı evi biliyorusunuz? çocuğuyla tanıştınız mı?

Sanki sadece adamın soylediklerleri kadar bilginiz var kendiniz gozlemleyebildiniz mi?

yani 35 bin tl lik yüzük alabilen adam oturduğu muhitte ona goredir.

adamin oturdugu evi gorursunuz yaptığı isi is yerinde gorursunuz tamam desiniz adam yalan söylemiyor.

Hatta ailesinden birileriyle tanışırsınız felan yavas yavas soru isaretleriniz gider.

Bu kadar soru isareti varsa kafanızda sanki kendi gozlerinizle girmemişsiniz sadece adamın beyanı var ortada o yüzden süpheleniyorsunuz gibi hissettim

Tamamen emin olmadan adımlar atmayın. bu soru isaretleriyle evlenilmez.

yok hayir sakinles biraz. :)

bu sadece ev araba mevzusu degil, vizyon meselesidir. eminim senin abinin de mesela senden veya kendinden maddi olarak asagida olan diger insanlardan farkli zevkleri/yaptiklari vardir. hayatindaki insan bilir mesela eger sen bilmiyorsan da. yani bu tarz seyler belli olur, olmuyorsa da ortaya tomar tomar para koymak vs mantikli degil ve bir seyleri ispat etmek ister gibi gorunur. ben bu vibei aldim konudan, tabi konu sahibi daha iyi bilir.

yani soylemeye calistigim sey “butun zenginler villada oturur, hepsi maseratiye biner” falan degil. abinin durumuyla vs alakasi yok yani bunu konusmuyorum, insan hayatindaki kisiyi ve tavirlarini bilir bir seyler gozune batarsa bunu sorgulayabilir soyledigim bu.
Sakinleşmeme gerek yok çünkü zaten sakinim.

Zevkleri vardır ya da yoktur kimi ilgilendirir diyorum? İster kazandığı parayı harcar, ister saçar savurur, ister tomar tomar kenara koyar, isterse işine yatırım yapar. Parayı kazanan kendisi, tasarruf kendisinde. İnsanlar paraları olduğunu göstermek zorunda değiller. Ya da para sadece kötü yollarla kazanılmaz. Bu adam gösterişi seviyor olabilir, paralarını göstermeyi pahalı hediyeler almayı seviyor olabilir. Bu benim de hoşlanacağım bir durum değil ama araştırmak yerine adamla bir gelecek kurup kurmamayı düşünürüm ben. Yani sorun adamın para kazanıp kazanmaması ya da bu parayı nasıl kazandığı değil bana uygun olmayan, beni rahatsız eden davranışları olur.

Konu sahibine de başından beri aynı şeyi söylüyorum. Araştırmayı düşünebildiğiniz bir insanla evlenmek mantıklı değil. Ortada ciddi bir güven sorunu var demektir bu.

Sakinleşmeme gerek yok çünkü zaten sakinim.

Zevkleri vardır ya da yoktur kimi ilgilendirir diyorum? İster kazandığı parayı harcar, ister saçar savurur, ister tomar tomar kenara koyar, isterse işine yatırım yapar. Parayı kazanan kendisi, tasarruf kendisinde. İnsanlar paraları olduğunu göstermek zorunda değiller. Ya da para sadece kötü yollarla kazanılmaz. Bu adam gösterişi seviyor olabilir, paralarını göstermeyi pahalı hediyeler almayı seviyor olabilir. Bu benim de hoşlanacağım bir durum değil ama araştırmak yerine adamla bir gelecek kurup kurmamayı düşünürüm ben. Yani sorun adamın para kazanıp kazanmaması ya da bu parayı nasıl kazandığı değil bana uygun olmayan, beni rahatsız eden davranışları olur.

Konu sahibine de başından beri aynı şeyi söylüyorum. Araştırmayı düşünebildiğiniz bir insanla evlenmek mantıklı değil. Ortada ciddi bir güven sorunu var demektir bu.
:)

paranin sadece kotu yollarla kazanilmayacagini ben biliyorum. ama bahsettigim sey gosteris degildi. yani diger insanlarin bilmesine gerek yok, hayatini paylastigi, bir gelecek dusundugu kisi, bu adam hakkinda adamin kendisini gostermeye calistigindan farkli bir izlenim almis. asil sorun bu. yoksa ben ucuncu kisileri konusmuyorum.

yukarida da yazdim zaten sanirim bu mantik uzerine bir iliski, yani bu yuzden endiselerine hak verebilirim. kendisine uygun gormuyorsa bitirir cunku.

senin soylemeye calistigini da anladim bu arada sadece farkli bakiyorum.

X