• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erzincan düğün adetleri

Evet bizde de çoğu şeyi erkek yapar ama biz yinede sıkmıyoruz onlara düşen şeyleri bile biz yapmaya çalışıyoruz diyemedigimizden ama artık bu gecelikmis çamaşırmış bunu da mı biz yapıcaz diyo insan. Biz ona aldık mesela yatak pijamasi çamaşır falan henüz vermedik ama alındı yani.. kendi aileme karşı da mahçup olmak istemiyorum Benin isteğimle oldu daha çok bu iş çünkü. Üniversitede tanisinca...
Kendileri gel gidelim alışverişe demezse sen hiç isteme bence
Son zamanlarda kaynanaların dilinde bir "ne yapılır hiç bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum" lafı var ki evlere şenlik

Kendileri gel gidelim alışverişe demezse sen hiç isteme bence
Son zamanlarda kaynanaların dilinde bir "ne yapılır hiç bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum" lafı var ki evlere şenlik
:):):) doğru diyorsun valla :)) yok zaten onlar demezse biz hayatta demeyiz ailem de öyle şu yapılacak bu yapılacak diye direten insanlar hiç değildir zaten.

Bohça filan bana saçma geliyor mabilyadan tut giyim kıyafet tabak çanak herşeyi biz eşimle ikimiz aldık arada bi annem ve gorumcem dahil oldu onlarda gezmek için artık eski adetler kalmadı ama siz soylemezseniz erkek tarafı ustune yatırıyor biz bilmiyorduk bizde o adet yok diyebiliyorlar

Bohça filan bana saçma geliyor mabilyadan tut giyim kıyafet tabak çanak herşeyi biz eşimle ikimiz aldık arada bi annem ve gorumcem dahil oldu onlarda gezmek için artık eski adetler kalmadı ama siz soylemezseniz erkek tarafı ustune yatırıyor biz bilmiyorduk bizde o adet yok diyebiliyorlar
Ne zor işlermis gerçekten içine girince anlıyor insan.

Nisanlisiniz. O zaman acik acik konusun. Adetler olabilir ama bide butce diye bisey var. Bende farkli kulturden biriyle evliym hatta mezhebimiz bile farkli. 1 igne istemedim. Gerek gormedim. Adetler kadar sacma sey yoktur. Evlenip 2 yil dugun kredisi odeyecek kadar aptalda degilim. Nisanlinizin durumu iyiyse herseyi isteyin. Ama durumlari iyi degilse iki tarafta butceye gore hareket etmeli. Ama en onemli sizin acikca bizde boyle sizde nasil diye sormalisiniz. Yoksa sadece bos beklentiler ve hayal kirikligi yasarsiniz
Açık açık istemem bende zaten ama en azından söylerim heralde bizde böyle böyle diye en son. .

Benim kayinvalidem kına da elime konacak altını bile biz bilmiyoruz haberimiz yok dedi annemi cagirdim ver suna bi altın elime koysun dedim insanlarla uğraşmak zor doğrusu Allah kolaylık versin
çok komik değilmi
Ben ömrümde kınaya gitmiş değildim ben bile biliyorum onu yani :)
Birde 2 3 kız evlendirmiş Kocaman kadınlar bile bilmiyorum diye ortalıkta dolanmıyormu trajikomik

Benim kayinvalidem kına da elime konacak altını bile biz bilmiyoruz haberimiz yok dedi annemi cagirdim ver suna bi altın elime koysun dedim insanlarla uğraşmak zor doğrusu Allah kolaylık versin
Canım senin kaynanan iyi yine olay yapmamış benim eşim iki elimede çeyrek yaptı birini ben yapmışım diye gösterdi diye evlatlıktan reddedilmişti...

Back