• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erzincan düğün adetleri

Ya valla o kadar stresli ki benim umrumda değil yaomasalar da olur ama işte millet konuşur malum bişey yapmadılar diye.
Ailen takmıyorsa çok takma derim millet neyi konuşacak herkesin kendi şerefi canım yapıp yapmaması bana bir bohça geldi çöp kimseye göstermedim düğün yerim falan rezalet herkesin yaptığı yapmadığı kendine millet bir konuşur iki konuşur geçer nasıl olduklarını soranlara iyi deyip geçersin ben öyle yapıyorum.

En temizi nişanlını al çık bu alışverişe. Emin ol kafan rahat oluyor. Adetmiş görenekmiş insanı kanser ediyorlar. stresi yüzünden düğününe değil sanki kendi cenazesine katılıyor gibi oluyo insan.
Kesinlikle bütün alışverişlere sadece nişanlınla gitmelisin yoksa mobilya mağazasında koltuğu ölçen eş ailesiyle bulursun kendini biryerde benim gibi...

Selam kızlar benim yazın düğünüm var nişanlım Erzincanlı ben başka bir sehirliyim adetler farklıdır haliyle onlara düşen şeyler var illaki ama soyleyemiyorum hani şunu şunu yapmanız lazım diye mesela burda düğünde gelin başını erkek tarafı karşılar ücreti. Sonra geline erkek tarafı iç çamaşırı gecelik makyaj seti falan alır bizde. Erzincanda da bunlar böyle mi bilen var mi acaba aranızda. Oranın adetleri nasıl?

Nisanlisiniz. O zaman acik acik konusun. Adetler olabilir ama bide butce diye bisey var. Bende farkli kulturden biriyle evliym hatta mezhebimiz bile farkli. 1 igne istemedim. Gerek gormedim. Adetler kadar sacma sey yoktur. Evlenip 2 yil dugun kredisi odeyecek kadar aptalda degilim. Nisanlinizin durumu iyiyse herseyi isteyin. Ama durumlari iyi degilse iki tarafta butceye gore hareket etmeli. Ama en onemli sizin acikca bizde boyle sizde nasil diye sormalisiniz. Yoksa sadece bos beklentiler ve hayal kirikligi yasarsiniz

E nasıl oluyo o zaman
İstanbulda doğdum büyüdüm ondan öyle oluyo
Akrabalarımızdan da orada yaşayan Yok hiç kütük bağlı
Bence sen lütfen strese girme ben de geçtim o yollardan keşke akıl veren olsaydı
Herşeyim en ucuzunu aramıştım
Gelinlikçiye gir beğendiğini al gözünü seveyim mağaza mağaza arama
Biz yandık sen yanma

Nisanlisiniz. O zaman acik acik konusun. Adetler olabilir ama bide butce diye bisey var. Bende farkli kulturden biriyle evliym hatta mezhebimiz bile farkli. 1 igne istemedim. Gerek gormedim. Adetler kadar sacma sey yoktur. Evlenip 2 yil dugun kredisi odeyecek kadar aptalda degilim. Nisanlinizin durumu iyiyse herseyi isteyin. Ama durumlari iyi degilse iki tarafta butceye gore hareket etmeli. Ama en onemli sizin acikca bizde boyle sizde nasil diye sormalisiniz. Yoksa sadece bos beklentiler ve hayal kirikligi yasarsiniz
Anne baba tarafı toplamda evli 14 kızdan biriyim ve bu on dört kızdan eş ailesinin durumu iyi olan ilk beşteyim benden daha düşük bütçeli düğün yapan görmedim kimisi ciddi anlamda iyi yapıp orada burada söylemiş ki bunada karşıyım kimisi sadece gerçekten gönülden yapıp kenara çekilmiş yani bilemiyorum durumun iyi olması nasibin önüne geçemiyor pek bu arada tek gelin olanda benim yani kıymayan kıymıyor...

Offffff şu adetler çok kırgınlık yaratıyor. Aileler girmesin çiftler kendi aralarında halletse ne güzel olur.

En temizi nişanlını al çık bu alışverişe. Emin ol kafan rahat oluyor. Adetmiş görenekmiş insanı kanser ediyorlar. stresi yüzünden düğününe değil sanki kendi cenazesine katılıyor gibi oluyo insan.
Ya evet yaa benim umrumda bile değil ama herkes konuşuyor işte milleti susturmaya çalışıyorsun bu sefer de

Kesinlikle canım katılıyorum valla
Ben de sıkıntı yaşadım bu adetler konusunda. Biz de herseyi erkek tarafı yapiyor. Eşimin tarafında da yatak odası mutfak vs kız alıyormuş. Farklılıar sorun çıkarır diye tanışma ve sözü bir arada yaptık. Ona rağmen babam ve kaynanam birbirine gıcık oldu. Siz çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız herseyi ortak halledicez deyin ailelere.

Ya evet yaa benim umrumda bile değil ama herkes konuşuyor işte milleti susturmaya çalışıyorsun bu sefer de

Milletin ağzı torba değil ki büzesin. Ağzı olan konusuyor her söylenene kulak asma. Kız kuzenim de farklı bir yöreden biriyle evlendi. Nişanlısını aldı çıktı nişan alılverişe aldıklarını bohça serme günü getirdi erkek tarafı. Tabi patik yelek havlu ıvır zıvırlarını yine kaynanası eklemişti bohcaya.

Ben de sıkıntı yaşadım bu adetler konusunda. Biz de herseyi erkek tarafı yapiyor. Eşimin tarafında da yatak odası mutfak vs kız alıyormuş. Farklılıar sorun çıkarır diye tanışma ve sözü bir arada yaptık. Ona rağmen babam ve kaynanam birbirine gıcık oldu. Siz çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız herseyi ortak halledicez deyin ailelere.
Evet bizde de çoğu şeyi erkek yapar ama biz yinede sıkmıyoruz onlara düşen şeyleri bile biz yapmaya çalışıyoruz diyemedigimizden ama artık bu gecelikmis çamaşırmış bunu da mı biz yapıcaz diyo insan. Biz ona aldık mesela yatak pijamasi çamaşır falan henüz vermedik ama alındı yani.. kendi aileme karşı da mahçup olmak istemiyorum Benin isteğimle oldu daha çok bu iş çünkü. Üniversitede tanisinca...

Bayramda gelecekler. Hayır tabikide aksine çoğunluğu biz yapıyoruz yine bize düşeni biz tabiki yapacağız.
Anladığım kadarıyla nişanlın başka bir şehirde ailesi başka sen başka...Anlaşarak evlenecekmişsiniz nişanlını daha yakınsın yani ona söyle bari ben bu gibi hazırlıkları yapıyorum ailen ne yapıyor bizde adetler böyle vs. diye bu sözün üstünede yapmayan utansın nr yapacaksın...

Evet bizde de çoğu şeyi erkek yapar ama biz yinede sıkmıyoruz onlara düşen şeyleri bile biz yapmaya çalışıyoruz diyemedigimizden ama artık bu gecelikmis çamaşırmış bunu da mı biz yapıcaz diyo insan. Biz ona aldık mesela yatak pijamasi çamaşır falan henüz vermedik ama alındı yani.. kendi aileme karşı da mahçup olmak istemiyorum Benin isteğimle oldu daha çok bu iş çünkü. Üniversitede tanisinca...
O kadarını da düşünürler bence. Bohça adeti her yerde var. Nişanlınızla konuşun bu durumu ki sorun çıkmasın.

Anladığım kadarıyla nişanlın başka bir şehirde ailesi başka sen başka...Anlaşarak evlenecekmişsiniz nişanlını daha yakınsın yani ona söyle bari ben bu gibi hazırlıkları yapıyorum ailen ne yapıyor bizde adetler böyle vs. diye bu sözün üstünede yapmayan utansın nr yapacaksın...
aynen öyle ailesi başka şehirde nişanlım polis ben başka şehirde. . Sanırım en son öyle yapıcam canım

Back