• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erzincan düğün adetleri

Adet madet kalmadı, ne ihtiyacınız varsa gücünüz yettiğince alın. Kimseye gebe kalmayin

Biz erzincanlıyız daha gecen çıktık nişan öncesi makyaj maz. 3 lü sandık iç giyim kıza elbise vs nişan kıyafeti kuaförü vs herşeyi bizdede erkek tarafı yapıyor
Eleştirmek için değil de sadece merakimdan soruyorum, herşeyi erkek tarafına yaptırmak ne kadar doğru ?

Selam kızlar benim yazın düğünüm var nişanlım Erzincanlı ben başka bir sehirliyim adetler farklıdır haliyle onlara düşen şeyler var illaki ama soyleyemiyorum hani şunu şunu yapmanız lazım diye mesela burda düğünde gelin başını erkek tarafı karşılar ücreti. Sonra geline erkek tarafı iç çamaşırı gecelik makyaj seti falan alır bizde. Erzincanda da bunlar böyle mi bilen var mi acaba aranızda. Oranın adetleri nasıl?
Karşı taraf soruyor mu ne yapmamız gerekiyor diye?Sormayıp siz bunları yapacaksınız derseniz saçma olur yapan adam zaten siz demeden yapar bence ağız eğmeye hiç gerek yok...

Eleştirmek için değil de sadece merakimdan soruyorum, herşeyi erkek tarafına yaptırmak ne kadar doğru ?[/QUOTE
Bizde erkek tarafı yapıyor ama ben evlenirken. Gelin saçımın parasını düğün salonunun parasını ben verdim eşimle kimseden destek görmeden yaptık eşimde o arada eşya taksitlerini ödiyordu bizde hiç bir zaman kız tarafı erkek tarafı olmadı aileleri hiç karıştırmadık ama baba tarafımda böyledir bu .

Ara nişanlıni madem.
Düğün kına islerini bir konuşalım neler alınacak falan diyin.
Sonra soylersiniz.

Zaten diyemiyoruz bizde şunu şunu yapın diye dediğin gibi canim
İşte siz diyemeyince yapılmıyor sonra siz bizden birşey istemediniz oluyor yada bu adet bizde yok evliyim çokşey gördüm çok takmamaya çalış elinden geldiği kadar yap birşey bekleme boşver yıpratma kendini...

Selam kızlar benim yazın düğünüm var nişanlım Erzincanlı ben başka bir sehirliyim adetler farklıdır haliyle onlara düşen şeyler var illaki ama soyleyemiyorum hani şunu şunu yapmanız lazım diye mesela burda düğünde gelin başını erkek tarafı karşılar ücreti. Sonra geline erkek tarafı iç çamaşırı gecelik makyaj seti falan alır bizde. Erzincanda da bunlar böyle mi bilen var mi acaba aranızda. Oranın adetleri nasıl?
Ben de erzincanlıyım adet gelenek yok

Bu saydiklarim hemen hemen turkiyenin her yöresinde böyledir. Ama bunlari senin soylemen uygun düşmez. Ailelerin konusmasi lazim.

İşte siz diyemeyince yapılmıyor sonra siz bizden birşey istemediniz oluyor yada bu adet bizde yok evliyim çokşey gördüm çok takmamaya çalış elinden geldiği kadar yap birşey bekleme boşver yıpratma kendini...
Ya valla o kadar stresli ki benim umrumda değil yaomasalar da olur ama işte millet konuşur malum bişey yapmadılar diye.

En temizi nişanlını al çık bu alışverişe. Emin ol kafan rahat oluyor. Adetmiş görenekmiş insanı kanser ediyorlar. stresi yüzünden düğününe değil sanki kendi cenazesine katılıyor gibi oluyo insan.

Back