selam bende erzincanlıyım daha doğrusu eğinliyim.aslında kemaliye diye geçer ama biz eğin deriz.kesinlikle doğa harikasıdır.istanbulda doğdum büyüdüm ama eğin bambaşkadır.gerçi herkesin memleketi kendine güzeldir...
Ben Erzincan'lı değilim ama erkek arkadaşım Kemaliye'li yakında nişanlanacağız lütfen bana adetlerinizden ve geleneklerinizden bahsedin neler yapmam lazım. Hiç bir şey bilmiyorum o yöreye ait.
sakın yanlış anlama mesburcum ben erzincanlıların geliniyim.erkek tarafı kına bile istemedi ben kendim yaptım.herşeyi eşime aldırdı kendileri çöp bile takmadı baba ve annesi.sonra kendi almış gibi kasıldı milletin içinde.bohça mohça yok zaten.ben çift kişilik nevresim yakımı yaptırdım evdeki herkese hediyeler aldım.ben sivalıyım bizde karşılıklı verilir bunlar ama ben birşey görmedim.o yüzden sen nişanlınla iyi geçin gerisi boşver.kayınpederim çok bilmiştir benim evin temizliğine bile karışır.tabiki her insan bir olmaz.ama bana denk gelmedi.herşeyimize karıştılar eşimi yönlendirmeye çalıştılar ama başarısız oldular.bu sana kötü bir örnek Allah(c.c.) iyilerle karşılaştırsın seni.bu arada artık görüşmüyoruz onlarla.sebebini yazmıyım uzamasın.dediğim gibi ikiniz anlaşın gerisini boşver.sevgiler..
sevgili ada1907 mesela nişan, söz bohçası ya da özel şeyleriniz var mı bu durumlarda bizde mesela çok fazla hediyeleşilir böyle zamanlarda. Ben Hataylı'yımda. Bu arada yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.
sevgili YELİZ, senin adına üzüldüm demeyeceğim. Sonuçta eşinle şu an mutluysan bundan önemlisi yok... Boşver bak zaten artık görüşmüyormuşsunda. Allah yuvandan mutluluğu eksik etmesin.
bende erzincanlıyım arkadaşlar eminmisiniz bu bohça işinde sen yanlış insanlara çatmışsın allah sana kolaylık versin eşinle mutlu olmaya bak boş ver gerisini ama bizde töremize geleneklerimize çok düşkünüzdür ne gerekirse yaparız