• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ertürk Poyraz'ım kolaycacık,üzmeden,incitmeden kucağımda...

Pozi

Hayat neden şekil yapıyor
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2010
1.831
136
363
İstanbul
Merhabalar. Kendi topiğimize yazmıştım ama hikayemin cesaret verici olacağını düşünerek burada da paylaşmak istedim..

15. aralık çarşamba sabahı saat 6 da yatağa girdim. Aralık anneleri bilir,hiç uyuyamıyordum ancak sabaha karşı. uyku ile uyanıklık arası hani ilk adet kanaması geldiğinde hissederiz ya bazen öyle bir şey hissettim ayağa kalktım ve bacaklarımın arasından şakır şakır sular akmaya başladı. Eşime seslendim kalk benim suyum geldi dedim başladım gülmeye :) Doktoru aradım tamam hastaneye geç,orada görüşürüz dedi. Annemi aradım haber verdim. Duşa girdim,saçlarımı düzelttim,eşime bardakları toplattım. Bu arada eşim pc açmış hadi kızlara yaz dedi :) zaten aklımdaydı topiğe yazdım toparlandık çıktık. Sancım falan yok takside muhabbet sohbet,yürüyerek girdim acile doğumhane nerede dedim bizimkilere bekleyin haber veririm dedim ve girdim :) Suratsız gece nöbetçisi bir ebe vardı çatala çıktım muayene etti(bütün sularımızı üzerine sıçrattık oh olsun) açıklık 4 cm doğum başlamış dedi. Salak bana bir şey demeden lavmanı yaptı. Tabi hemen indim tuvalete gittim. Ben uçuyorum zaten epidural alacağım açıklıkta 4 cm oh oh diye :) Neyse sancı odasına girdim tek kişilikti zaten nst ye bağladılar bu arada ebeler nöbet değişimi yaptılar. Bana çok tatlı bir ebe düştü :) Sancılar hafiften gelmeye başladı. Biraz şiddetli adet sancısı diyebiliriz. Ebeyi çağırdım ben epidural alacağım dedim doktoru beklememiz gerekiyormuş. Bu arada ebe dedi ki epiduralde sıkıntı çekiyoruz. Ikınma hissi olmadığı için anne ıkınamıyor üstten bastırmak zorunda kalıyoruz vs. Ben kararsız kaldım. Doktorum geldi muayene etti açılma 6 cm bence epidural alma bak iyisin yaparsın sen kendi sancılarınla dedi. Eşimi çağırdım alsam mı almasam mı diye konuşurken 70 lerde bir sancı geldi canım yandı tabi epidural almaya karar verdim. Anestezi doktoru geldiğinde damar yolu açılıyordu o yüzden tekrar çıkmış ameliyathaneye onu beklerken sancılarım sıklaştı ve zorlamaya başladı. Geldiğinde beni doğumhaneye aldılar belimi olabildiğinde dışarı çıkartmamı istediler. Bu arada sancı gelince onlara durmalarını söylüyor derin nefesler alarak geçiştiriyordum. Batikon sürdü,uyuşturucu iğne vurdu (acımıyor) öncelikle test dozunu verdi ve beklemeye başladık. 5 dk sonra ağrılarım daha azaldı,asıl doz yapıldı. Sonrasında sancıları ilk ufak sancılar kadar hissetmeye başladım. Ancak 30 dk sonra bir şiddetli sancı geldi,midem bulandı biraz istifra ettim :( Sancıları hissettiğimi söyledim ikinci bir doz yapıldı. Bu arada annemler ablam eşim yanıma gelebiliyorlar. Ama hepsini aynı anda almıyorlar. Eşim çıktı annem gelsin dursun yanımda dedim. Ebe muayene etmek istedi. Açılma 10 cm olmuştu,annem gelemeden doğuma aldılar beni. Bacaklarımın üzerine basamadığım için tekerlekli sandalyede güle oynaya doğumhaneye girdim :)Amma velakin sancım yok! E benim sancım yok,hani tuvaletim gelmiş gibi olacaktı dedim,sanırım ikinci dozu aldığım için olmadı. Öyle çıktı çatala elim karnımda sertleşince ıkınacağım. Ebeye çaba göstereceğime dair söz verdim. Başladım karnım sertleştiğinde gücüm yettiğince ıkınmaya. Yüzüm kızardı,göslerim yuvalarından fırlayacak gibi kanımın son damlasına kadar ıkındım.40 dk kadar bu şekilde ıkındım,aralarda ebeyle sohbet ettik saçları görünüyormuş,çok saçı yokmuş vs. Çok yaklaştık güçlüce ıkın dedi ve doktorumu çağırdı. Doktorum şimdi ben ıkın deyince ıkın ve kesme ıkınmayı dur deyincede dur dedi. Derin nefes aldım o son ıkınmayı yaptım,doktorum dur dedi içimden bir şeyler aktı ve bacaklarımın arasından beyaz bir bebek çıktı :)) Göbek bağını kestiler,oğlum ağlamaya başladı :) 2 dk sonra henüz yıkanmadan hasta bakıcı yanıma getirdi çok kısa göstermek için cin gibi lacivert gözleriyle şaşkın şaşkın bakıyordu... Ah kızlar odada yanıma getirip kucağıma verdiklerinde o kadar çok ağladım ki. Tarif edilemez bir şey,benim mi diyorsunuz bu benim mi :))

Allah herkese böyle kolay doğum nasip etsin. Bu arada dikişim var ancak ne kesilirken ne de dikilirken hissetmedim.

hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün Ertürk Poyraz bebeği.:nazar:

çok cesaretliymişsin maşallah ben hamile kalmaya bile cesaret edemiyorum :43: erken yaşta anne olmayı çok istiyorum aslında 24 e girmek üzereyim tam zamanı diye düşünüyorum ama korkuyorum.burada hep sizlerin öykülerini okuyup cesaret bulmaya çalışıyorum.Ne mutlu size

Tekrar tebrik ederim canım

tebrikler canım.....darısı benim başıma epidurali tavsiye diyomusun bende istiyorum çünkü

hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün Ertürk Poyraz bebeği.:nazar:

çok cesaretliymişsin maşallah ben hamile kalmaya bile cesaret edemiyorum :43: erken yaşta anne olmayı çok istiyorum aslında 24 e girmek üzereyim tam zamanı diye düşünüyorum ama korkuyorum.burada hep sizlerin öykülerini okuyup cesaret bulmaya çalışıyorum.Ne mutlu size

Tekrar tebrik ederim canım

Teşekkür ederim. Eminim karar verdikten sonra iyi ki yapmışım diyeceksin. Bu arada aynı yaştayız,gecikme :(

tebrikler canım.....darısı benim başıma epidurali tavsiye diyomusun bende istiyorum çünkü

Canım risklerinden bahsediliyor ancak ben hastanenin anestezi uzmanına çok güvendim. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadım. Gerçekten oldukça kolay bir doğumdu,kesinlikle tavsiye ederim. Ama tabi ıkınmak konusunda annenin gayreti çok çok önemli. Allah herkese nasip eder umarım...

Teşekkür ederim. Eminim karar verdikten sonra iyi ki yapmışım diyeceksin. Bu arada aynı yaştayız,gecikme :(

evet sanırım 87 lisin ben de 87 yılı nisan doğumluyum.ne güzel sen anne oldun.çoğu arkadaşım aynı şekilde hatta 2.bebeği olanlar oldu :) ben bu yıl sonuna doğru belki diyorum bakalım kısmet :18: bu yıl derken 2011 :)

Son düzenleme:
bebısın hayırlı olsun canım.. Rabbım saglıklı uzun omurler versın ınsallah..
Benım dogumada az kaldı zaman daraldıkca da korkular cogalıo halıyle.. ama bole olumlu guzel dogum hıkayelerı okudukca az da olsa umutlanıorum ınsallah bole kolay bı dogumla bende kucagıma alırım kızımı darısı basımıza

bebısın hayırlı olsun canım.. Rabbım saglıklı uzun omurler versın ınsallah..
Benım dogumada az kaldı zaman daraldıkca da korkular cogalıo halıyle.. ama bole olumlu guzel dogum hıkayelerı okudukca az da olsa umutlanıorum ınsallah bole kolay bı dogumla bende kucagıma alırım kızımı darısı basımıza

Umarım en az benimki kadar kolay olur. İçinizi ferah tutun,korkacak hiç bir şey yok.

Allah analı babalı büyütsün:nazar::nazar:

Amin :) Teşekkür ederim.

Bir sürü doğum hikayesi okudum ve duydum. Acaba ben nasıl doğurucam diye merak ediyordum ve en önemlisi de korkudan ölüyordum. Çünkü benim bebişim 6 buçuk aylıkken gelmeye kalktı o yüzden de 2 buçuk ay hiç kalkmadan yattım. Doktorum tamam artık yatmana gerek yok 37 haftalık oldu deyince ben dururmuyum hiç fellik fellik gezdim. iki gün sonra 26 kasım akşam 8 de ters çevrilmiş damacana gibi suyum geldi. Sağolsun annecim hep yanımdaydı. Anneme suyum geldi dedim eli ayağı birbirine dolaştı. O bana destek olucana ben ona korkma diyorum. Neyse hastaneye gittik nöbetçi doktor muayene etti hiç sancım yoktu ama 5 cm açılma var dedi şok oldum. Hemen sancı odasına aldılar beni annem yanımda tabi Allahın işi hastaneye gittiğimde sancılarım yavaş yavaş başladı. Sürekli kaç santim açılmış diye bakıyo genç bir ebe her bakışında da ooo çok güzel deyip gidiyo. Sancılarım da bu arada tavan yapmış durumda ama o halde bile epidurali hiç aklımdan geçirmedim. lavman setini getirdiler lavman yapıcaklardı ama yapamadılar açılma hızlı olduğu için. Saat 10 da 9 cm açılmayla doğuma aldılar. 10:35 de doğdu. Kendi doktorum Alev hn geldi doğumuma iyi ki geldi çok rahat ve çabuk bir doğum oldu. 3 içerde 3 dışarda dikişim var. O gece hastanede kaldım. Sabah 10 da çıktım. Allah herkese benim kadar kolay doğum nasip etsin. Benim tavsiyem anne adaylarına kimsenin lafına bakıpta sezeryana kalkışmasın. Her hamilelik biribirinden farklıdır. Bu dünyanın en güzel duygusunu başkalarının kötü hikayelerine bakarak ertelemeyin.

Allah bebeginize ve size uzun ve saglikli omurler versin,
bende hep dogum hikayelerini okuyorum
ya benim merak ettigim orda cekilen acinin tarifi yok mu; cok mu cekilmez dayanilmaz oluyor,
ilk dogum olacagi icin hic kestiremiyorum.
ben birazda kilolu hamile kaldim ve cok dikkat ediyorum simdilik, hamileligin ilk basinda kaybettigim kilolari aldim sadece, insallah bi sorun olmaz.
Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Allah bebeginize ve size uzun ve saglikli omurler versin,
bende hep dogum hikayelerini okuyorum
ya benim merak ettigim orda cekilen acinin tarifi yok mu; cok mu cekilmez dayanilmaz oluyor,
ilk dogum olacagi icin hic kestiremiyorum.
ben birazda kilolu hamile kaldim ve cok dikkat ediyorum simdilik, hamileligin ilk basinda kaybettigim kilolari aldim sadece, insallah bi sorun olmaz.
Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Allah herkese bebişlerini sağlıkla kucaklarına almalarını nasip etsin. Bu acıyı tarif etmek biraz zor daha önce bu kadar acı veren bir olay hiç yaşamadım ama Allah yardım ediyo açılma ilerlediğinde bir an dayanılmaz bir ağrı geliyor bu sırada annecim hep belimi ovdu inanın çok işe yarıyo, daha sonra ağrı diniyo 15 saniye sonra tekrar başlıyo bu arada rahatlayıp güç topluyosun, sonra tekrar ağrı. Ağrı sırasında sadece Allahım beni kurtar diye dua ediyosun. Doğumhaneye alındığında ise hiç biri kalmıyo. Yavaş yavaş ıkınma hissi başlıyo. Ağrı yok doktorun talimatlarını dinlersen korkmana hiç gerek yok. Aklına yok ben bu işi yapamam sezeryana alın gibi şeyler getirme. Güzel şeyler düşün hepsi bitecek ve biraz sonra bebişini kucağına alacağını düşün. ben öyle yaptım olumlu düşünmek herşeyi kolaylaştırıyo. Üstelik ben 2 buçuk ay yattığım için yakınlarım sen nasıl normal doğurucaksın dediler ama benim isteğim hep normaldi çok şükür normal oldu. 45 kiloyla hamile kaldım 15 kilo aldım.

Allah herkese bebişlerini sağlıkla kucaklarına almalarını nasip etsin. Bu acıyı tarif etmek biraz zor daha önce bu kadar acı veren bir olay hiç yaşamadım ama Allah yardım ediyo açılma ilerlediğinde bir an dayanılmaz bir ağrı geliyor bu sırada annecim hep belimi ovdu inanın çok işe yarıyo, daha sonra ağrı diniyo 15 saniye sonra tekrar başlıyo bu arada rahatlayıp güç topluyosun, sonra tekrar ağrı. Ağrı sırasında sadece Allahım beni kurtar diye dua ediyosun. Doğumhaneye alındığında ise hiç biri kalmıyo. Yavaş yavaş ıkınma hissi başlıyo. Ağrı yok doktorun talimatlarını dinlersen korkmana hiç gerek yok. Aklına yok ben bu işi yapamam sezeryana alın gibi şeyler getirme. Güzel şeyler düşün hepsi bitecek ve biraz sonra bebişini kucağına alacağını düşün. ben öyle yaptım olumlu düşünmek herşeyi kolaylaştırıyo. Üstelik ben 2 buçuk ay yattığım için yakınlarım sen nasıl normal doğurucaksın dediler ama benim isteğim hep normaldi çok şükür normal oldu. 45 kiloyla hamile kaldım 15 kilo aldım.

allah anali babali buyutsun sultancim. hangi hastanede yapmistin dogumunu hastane arayisi icindeyim bende

sultann benimde doğumuma az kaldı.Normal doğum istiyorm ama çokta korkuyorum.Yzını okurken çok duygulandım.Bu son günlerde baya bi duygusalım.Neyse ki rabbim sag saglim evladını sana kavuşturmuş.Darısı bizhamilelerin başına:18::49::17:

allah anali babali buyutsun sultancim. hangi hastanede yapmistin dogumunu hastane arayisi icindeyim bende

Teşekkür ederim Yenibosna Nisa hast. canım Allah size de kucağınıza sağ salim almanızı nasip etsin. He bişey daha ekleyeyyim başka hastanelerde büyük usg doktoru dışardan geliyo nisa hast. kendi doktoru var ve çok tecrübeli reyhan hn.herşeyin en ince ayrıntısına kadar bakıyo benim oğluşumu tam 3 aylıkken cinsiyetini söyledi.

sultann benimde doğumuma az kaldı.Normal doğum istiyorm ama çokta korkuyorum.Yzını okurken çok duygulandım.Bu son günlerde baya bi duygusalım.Neyse ki rabbim sag saglim evladını sana kavuşturmuş.Darısı bizhamilelerin başına:18::49::17:

Ayy bende hamilelik günlerimi hatırladım korkmadan olmuyo tabi çatı muayenesi oldun mu. Allah yardımcın olsun inşallah benim kadar çabuk doğurursun. Bu kadar çabuk ve kolay olduğunu bilsem bu kadar korkmazdım. Sen de korkma en güzeli normal o bebişin doğduğu anı görmek kadar güzel ne olabilir ki acılar bitiyo. şimdi oğlum ağladığında eşim sus sıpa diyo ben de ona kızıyorum onu ben doğurdum diyorum. Anneliği tam yaşıyosun yani. Düşün ben 2 buçuk ay yattım sadece wc ye gittim hiç yürüyüş yapmadım. Çok şükür her şey yolunda gitti.:20::20:

Allah analı babalı büyütsün..:nazar: Sizlerin hikayelerini okuyunca inanın çok imreniyorum darısı bize olsun inş...:emir_bebek:

Back