Ersağ ürünlerini duyanlar, kullananlar, bilenler....

güzel karşılamanız için sonsuz teşkkürler :) şimdi kesinlikle ersağın ürünlerine karşı değilim fakat bir yanlışı düzeltmek lazım %100 organik hiç bir ürün olamaz imkansızdır .. Zararlı maddeleri azaltılmış desek daha yerinde olur bence ya da sadece bitkisel demek gerçi bitkiler bile organik degildir kimi zaman.. çamaşır tozunda kimyasal maddeler var topaklanmayı önleyici madde bile kimyasaldır ben alerjik astım hastasıyım ve o koku beni öksürük krizine sokuyor ben kullanmam tekrar ama sevenlere de saygı duyuyorum..

banyo wc pas lekelerini çıkarmıyor damla hem parlatıyor hem daha etkili kullanım şekli bilmediğim başka bir yontemi mi var ?

duş jelini nasıl kaçırırsın yaaa en büyük favorimm:) hatta piyasada çatlaklara iyi gelecek tek ürün bu duş jelleri..

masaj kremini de çok sevdim içinde bir madde var cilt yenileyici yarayı daha çabuk iyileştirdiğini onaylıyorum :)

şu anti sigara sprey kokusu da aynı çamaşır tozu gibi mahfediyor beni baya bi sulandırıp kullandım onu çok ağır :KK43:

rica ederiz efendim:KK42:

evet dediklerinize kısmen katılıyorum ama ersag %100 organik bitkisel üründe üretmiş yani. bio olan camaşır ve bulaşıkmatikler :nazar:

tüm ürünlerinde organik esaslı koku kullanıyor ve ürünlerinde organik bitki kullanıyor.kimyasalı binde bir oranlarında kullandıklarını iddia ediyorlar dolayısıyşa piyasada su durumda emsalleri yok. haa varsa da birileri paylaşsın ki araştırıp öğrenelim buna da hicbirimiz karşı değiliz canım.

ben de bir zamanlar alerjik astım hastasıydmı. di li gecmiş zaman kullanmak süper bi şey!
doğruyu söylemek gerekirse her camaşır yıkamak icin tozu elime aldığımda kendimden 1 metre uzağa tutup döküyorum ya da o esnada hic nefes almıyorum. yoksa öksürüyorum.o yüzden bio yanı sıvı olana gecmeyi düşündüm bir ara. ama bunun sebebi icerisine yapışmayı saglayan yanı ucuşmayı önleyen kimyasal katmadıkları icin ayrıca topaklanmayı önleyici kimyasal da yok. hatta bir arkadaşın camaşır tozu uzun süre kullanmayınca cürümüş:KK53: bu kadar doğalmış yanii.

bu arada hazır yeri gelmişken ürünleri actıktan sonra raflarda uzun süre unutup kullanmamazlık yapmayın arkadaşlar.ritha cok asitli bir bitkidir e ürünlerin icinde raf ömrü uzatıcı ya da koruyucu olmadığı icin en fazla 1 yıl icerisinde tüketilmesi gerekiyormuş! benim bazı ürünlerim bir yılı gecti ama hala kullanıyorum bitmedi napıyım:KK52:
bır de fazla sıcaga, soğuğa,neme ve basınca gelemiyor sevgili rithacık:KK52: şişesini patlatıyor :KK1:tecrübeyle sabit:KK37:

banyo wc yi pas lekesinde hic denemedim bilmiyorum ama damlayı nasıl kullandığını söylersen bizde varsa hatalı yanlarını söyleyebiliriz.

hic sorma nasıl eksik kalmışım bundan demi yaa:KK1:forma sokucu dus jeli ve kreminin methini cok duydum hatta bir arkadaşım ayda 4 kilo verdiğini söylemişti. benim kilo problemim yok ama catlaklara iyi geliyormuş madem kullanayım. hamilelik catlaklarım var hem de sıkılaşırız fena mı olur:KK1:

masaj kremi benim de favorim.bilinen etkileri agrıları azaltıyor ya da şiddetine göre yok ediyor.rahatlatıyor. migrene sinüzite iyi geliyor.nezle grip eger ilk gün sürülürse ertesi güne iyileştiriyor.burun tıkanıklığını acıyor.öksürüğü kesiyor.rahat nefes almayı saglıyor.ateşi düşürüyor.akne losyonuyla beraber kullanıldığında varisleri azaltıp yok ediyor....................

anti sigarayı ben aldım ama henüz kullanmadım. bizim evde sigara icilmez ama bir arkadaşımın tavsiyesiyle almıştım. mutfakta agır kızartma -balık falan-yaptığında sıkıyormuş hic koku kalmıyormuş. bende heves edip aldım ama henüz kullanmadım.

bu arada bizim gibi hassas bünyelilerin her bitkiye dikkat etmesi gerekiyor. zaten ersag firma da özellikle uyarıyor. ürünlerin icerisindeki bitkilere karşı duyarlılığı olanlar dikkatle kullansın diye.

kremlerim geldi bugün..

vücut losyonu ile el losyonunun içeriği aynı yanlış bakmadıysam.. peki madem ikisinin içeriği de aynı neden el ve vücut losyonu diye tek bir ürün satmıyorlar da ikisi de ayrı anlayamadım açıkçası..

gündüz kremini sürdüm geldiği gibi, güzel emiliyor, içeriğinde fragrance yazmasına rağmen neredeyse hiç kokusu yok. bir de dimethicone var daha önce burada sayılanlardan.

gece kremini de yatarken sürücem... şöyle 1 hafta falan kullanayım da bakalım ne gibi bir etkisi olacak..

hediyelerden de ütü spreyi istedim. deneyeceğim bakalım... neymiş ne değilmiş.

Makine temizleyicisi var mı siz de iyi sonuç alamadınız da mı temizleyici olarak kullanıyorsunuz? Bu karışım etkiliyse makine temizleyici almasam:)

makine temizleyicim de var ben her yolu deniyorum.kendimi gönüllü denek ilan ettim bakmayın siz bana:KK1:

ama banyo wc ile bulaşık mk temizleyici birbirine cok yakın olsa gerek kokuları da cok benziyor.

ama eğer ihtiyac olmasaydı firma ayrıyetten üretmezdi emin olun.cünkü ticari kaygı duyupta boşyere üretilmiş hic bir ürünleri yok.bu konuda şirket sahibini tebrik etmek gerek....

siz alıncaya kadar dediğim şekilde deneyin sizde biraz deney yapın bakalım sonuc ne olacak:44:

kremlerim geldi bugün..

vücut losyonu ile el losyonunun içeriği aynı yanlış bakmadıysam.. peki madem ikisinin içeriği de aynı neden el ve vücut losyonu diye tek bir ürün satmıyorlar da ikisi de ayrı anlayamadım açıkçası..

gündüz kremini sürdüm geldiği gibi, güzel emiliyor, içeriğinde fragrance yazmasına rağmen neredeyse hiç kokusu yok. bir de dimethicone var daha önce burada sayılanlardan.

gece kremini de yatarken sürücem... şöyle 1 hafta falan kullanayım da bakalım ne gibi bir etkisi olacak..

hediyelerden de ütü spreyi istedim. deneyeceğim bakalım... neymiş ne değilmiş.

gule gule kullan canım.

kremlerin iceriğine bir daha dikkatlice bak bakalım.eğer aynı ise onu da sorarız efendim.

gece gündüz kremlerini kullanırken hijyene dikkat edin. mikrop kapabilir kremler:KK1: işin şakası kolay bozuluyorlar uyarayım dedim.

ütü spreyi inanılmaz kurtarıcı. gerci ersag camaşır tozu kullanalı ütüyü ışık hızında yapıyorum:KK1:
nasıl bir şeydir anlamadım gitti hemencecik acılıyor eşimin önceden acılmayan gömlekleri. tabi ütü spreyi ayrı bir ışıltı katıyor olaya. neyse kullandığın zaman gelip yazarsın zaten canım.

gule gule kullan canım.

kremlerin iceriğine bir daha dikkatlice bak bakalım.eğer aynı ise onu da sorarız efendim.

gece gündüz kremlerini kullanırken hijyene dikkat edin. mikrop kapabilir kremler:KK1: işin şakası kolay bozuluyorlar uyarayım dedim.

ütü spreyi inanılmaz kurtarıcı. gerci ersag camaşır tozu kullanalı ütüyü ışık hızında yapıyorum:KK1:
nasıl bir şeydir anlamadım gitti hemencecik acılıyor eşimin önceden acılmayan gömlekleri. tabi ütü spreyi ayrı bir ışıltı katıyor olaya. neyse kullandığın zaman gelip yazarsın zaten canım.

kapakları kapalı banyoda duruyorlar canım. buzdolabına koymam gerekmez herhalde..

çamaşır tozu ile ütünün kolay olduğu konusunda hemfikiriz... ışıltıyı da bir görelim bakalım..

içeriklere bakmaya üşendim şimdi.. yarın onu da yazarım..

laf diye konuSmayayım kanıtlarla geliyim örneğin ersağ bio sampuan içindekiler de cocamide DEA var

COCAMİDE MEA COCAMİDE DEA COCAMİDE TEA

Şampuanlarda köpüğün çok ve kalıcı olmasını sağlayan bu maddeler trietanolamin (TEA) dietanolamin (DEA) monoetanolamin (MEA) özellikle SLS ve diğer sülfatlı hammaddelerle birleşince vücuda teması halinde dahi zarar verebilecek olan “nitrozoamin”leri oluştururlar. Bu maddelerin laboratuvar hayvanlarında yapılan incelemelerde beyin hasarına neden olduğu tespit edilmiştir.

Hadi bakalım şimdi kimse organik demesin :))) Hayırlı işler :)

laf diye konuSmayayım kanıtlarla geliyim örneğin ersağ bio sampuan içindekiler de cocamide DEA var

Şampuanlarda köpüğün çok ve kalıcı olmasını sağlayan bu maddeler trietanolamin (TEA) dietanolamin (DEA) monoetanolamin (MEA) özellikle SLS ve diğer sülfatlı hammaddelerle birleşince vücuda teması halinde dahi zarar verebilecek olan “nitrozoamin”leri oluştururlar. Bu maddelerin laboratuvar hayvanlarında yapılan incelemelerde beyin hasarına neden olduğu tespit edilmiştir.

peki aynı ürünün içerisinde sls ya da als de var mı mavicik.. bu metinden anladığım, sülfatlı hammaddeyle birleşince zararlı hale geliyor...

güzelim ben bio camaşır ve bio bulaşık temizleyicileri icin organik demiştim. ayrıca organik tanımını bir kez daha ayrıntılı yapmamız gerekiyor.organik deyince kimyasal kullanılmaz anlamına gelmez ki! neyse bu tanımı işin uzmanlarına bırakıyorum.

ama benim bioşampuanımda bahsettiğin maddeler yok:KK52: şirket bana özel 'organik ' bio şampuan üretiyor canım deeerrrmişimmmm :KK52::KK52::KK52:

kapakları kapalı banyoda duruyorlar canım. buzdolabına koymam gerekmez herhalde..

çamaşır tozu ile ütünün kolay olduğu konusunda hemfikiriz... ışıltıyı da bir görelim bakalım..

içeriklere bakmaya üşendim şimdi.. yarın onu da yazarım..

kullanırken spatula gibi birşeyle kullanılsa mesela tamamen hijyen olur.icine parmak daldırılmazsa süper olur ama zaten eller ersagla yıkanıp kullanılacağına göre sorun olmaz.kapağı da kapalı tutulur bişecikler olmaz. kokusu yok denecek kadar az demişsin yaa işte bu coğu insana örnek olmalı mesela.oranların cok cok az kullanıldığına dair.
o kadar doğal olmasını istiyorlarki organik esaslı bile olsa cok az kullanıyorlar kokuyu.bu ürün defalarca kötü kokuyor diye iade edilmiş biliyor musun?

ütün ucacak resmen kırışıklıkların üzerinde.haaa unutmadan üzerinde yazdığı gibi kullan belli uzaklıktan sık spreyi yoksa leke yapar canım..

tamam icerikleri yarın hallederiz.

kızlar bu bio ile bio olamyan arasındaki fark nedir
ben hiç bio olan şeylerden almadım
hata mı ettimki:18::18::18:

sizin için demedim %100 organiktir diyenlere diyorum .. :) ben yine de kullanırım :) seviyorum... fakat o sözde özellikle ifadesi var sls vs ile birleşince daha çok zararlı dyor sonuç itibariyle kimyasal barındırıyor kimyasalın azı da çogu da zararlı .. yüksek antioksidan kullanmak bile zararlı yapacak bişey yok kullandıgımız yedigimiz her seyde var gıdaların bile organik olması imkansız kimyasallar hava su ile geçiş sağlar toprakta bile kimyasal vardır bu zamana kadar kimyasaldan ölmedik ya abartmayalım :)))

kızlar bu bio ile bio olamyan arasındaki fark nedir
ben hiç bio olan şeylerden almadım
hata mı ettimki:18::18::18:

bir ara geniş geniş fotograflarla anlatacağım canım.ama hata etmedin endişelenmeye gerek yok canım.

no stress:KK6::KK12:

bir ara geniş geniş fotograflarla anlatacağım canım.ama hata etmedin endişelenmeye gerek yok canım.

no stress:KK6::KK12:

size güveniyorum kızlar
alışıcam inşallah
tedirginim biraz siz bilinçli tüketicisiniz daha rahatsınız
umarım bende bikaç hafta sonra tücrübelerimi anlatmaya başlayabilirim
sanırım yarın kargom geliyor

bu arada çamaşır makinamı sirkeyle yıkayıp deterjan gözünü damla ile temizleyip kullanayım diye düşünüyorum
sizin bir öneriniz varmı

size güveniyorum kızlar
alışıcam inşallah

eminim herkes başlarda senin gibi olmuştur.sen takıl buraya arada sırada sorularını sor mutlaka yanıtlayacak birileri bulunur .

ayrıca sen de gayet bilinclisin ki şuanda aramızdasın:KK16:

bu arada çamaşır makinamı sirkeyle yıkayıp deterjan gözünü damla ile temizleyip kullanayım diye düşünüyorum
sizin bir öneriniz varmı

sirke bence en yanlış şey tabii kullanıpta iyi oldugunu görenler ve memnun olanlar olabilir ama bence asidik oldugu için aşınma yapabilme ihtimalini düşünüyorum ki zaten bulaşık makine uzmanları da sirke koymayın diyorlar ... belki de satış çabasıdır :))

sizin bir öneriniz varmı

şimdiii ersaga gectikten sonra artık makineye kimyasal deterjan kullanmak yok:KK20: önce onu belirteyim.

deterjan gözünü cok iyi bir şekilde temizlemek gerek . evet damlayla olabilir. banyo wc varsa olabilir.

makineyi sirkeyle boş calıştırmakta güzel fikir. ama firmanın önerisi ersag camaşır tozuyla yüksek ısıda boş calıştırın şeklinde. ve sonrasında ilk yıkamayı renkli camaşırlarda yaparsanız daha iyi olur diyorlar.

ama burda blk adlı arkadaş hic birşey yapmadan direkt önyıkamasız beyazları yıkamış . sonucu anlatırken hayretler icinde kalmıştı. !abartmıyorum bembeyaz oldu .tüm lekeler cıktı' demişti.

zaten ürünlerin üzerinde ve kataloglarda talimatlar var.

kullanırken spatula gibi birşeyle kullanılsa mesela tamamen hijyen olur.icine parmak daldırılmazsa süper olur ama zaten eller ersagla yıkanıp kullanılacağına göre sorun olmaz.kapağı da kapalı tutulur bişecikler olmaz. kokusu yok denecek kadar az demişsin yaa işte bu coğu insana örnek olmalı mesela.oranların cok cok az kullanıldığına dair.
o kadar doğal olmasını istiyorlarki organik esaslı bile olsa cok az kullanıyorlar kokuyu.bu ürün defalarca kötü kokuyor diye iade edilmiş biliyor musun?

ütün ucacak resmen kırışıklıkların üzerinde.haaa unutmadan üzerinde yazdığı gibi kullan belli uzaklıktan sık spreyi yoksa leke yapar canım..

tamam icerikleri yarın hallederiz.

spatulayı muhafaza etmek daha zor olur bence.. yüzümü argan yağlı duş jeli ile yıkadım, haliyle ellerimi de:KK1::KK1: sonra da gece kremini sürdüm.. özellikle gece kreminden ümitliyim. yer yer kılcal damarları görüyorum.. bunlar üzerinde etkili olduğu yazıyor.. bir hafta 10 gün sonra değerlendiririm artık..

sizin için demedim %100 organiktir diyenlere diyorum .. :) ben yine de kullanırım :) seviyorum... fakat o sözde özellikle ifadesi var sls vs ile birleşince daha çok zararlı dyor sonuç itibariyle kimyasal barındırıyor kimyasalın azı da çogu da zararlı .. yüksek antioksidan kullanmak bile zararlı yapacak bişey yok kullandıgımız yedigimiz her seyde var gıdaların bile organik olması imkansız kimyasallar hava su ile geçiş sağlar toprakta bile kimyasal vardır bu zamana kadar kimyasaldan ölmedik ya abartmayalım :)))

didikledikçe kafayı yiyecek noktaya geliyoruz. en az zararlı olanı bulmaya çalışıyoruz. şehir hayatında da köyde de fazla şansımız yok dediğin gibi..

size güveniyorum kızlar
alışıcam inşallah

hep birlikte bilinci artırmaya çalışıyoruz.. deneyimlerini bekliyoruz.. yarın akşam anlatmaya başlarsın bence..

şimdiii ersaga gectikten sonra artık makineye kimyasal deterjan kullanmak yok:KK20: önce onu belirteyim.

deterjan gözünü cok iyi bir şekilde temizlemek gerek . evet damlayla olabilir. banyo wc varsa olabilir.

makineyi sirkeyle boş calıştırmakta güzel fikir. ama firmanın önerisi ersag camaşır tozuyla yüksek ısıda boş calıştırın şeklinde. ve sonrasında ilk yıkamayı renkli camaşırlarda yaparsanız daha iyi olur diyorlar.

ama burda blk adlı arkadaş hic birşey yapmadan direkt önyıkamasız beyazları yıkamış . sonucu anlatırken hayretler icinde kalmıştı. !abartmıyorum bembeyaz oldu .tüm lekeler cıktı' demişti.

zaten ürünlerin üzerinde ve kataloglarda talimatlar var.

sağol yader
damlada aldım banyo wc de
olmasa öyle yaparım
hoş ben arada bir servis önerisi ile makinalarımı sirke ile yüksek ısıda boş çalıştırıyorum

sirke bence en yanlış şey tabii kullanıpta iyi oldugunu görenler ve memnun olanlar olabilir ama bence asidik oldugu için aşınma yapabilme ihtimalini düşünüyorum ki zaten bulaşık makine uzmanları da sirke koymayın diyorlar ... belki de satış çabasıdır :))

bilmiyorum arada çamaşır makinamı ,çay makinamı kireçlenmeye karşı sirkeyle temizliyorum
bulaşık makinamda da parlatıcı yerine sirke kullanıyorum
şuana kadar bişey olmadı inşallah da olmaz

X