dayanamadım arkadaşıma dün mesaj attım içeriği göndermesi için.ama bugün yazabiliyorum içeriği.malum ürünün renkliler için olanını kullandığını söyledi.
5-15 noniyonik yüzey aktif madde,5 den az polikarboksilat,sabun,fosfaratlar -yazmış ama bana fosfanat gibi geldi- ayrıca enzimler,parfüm,buty phenly methylpropional,hexyl cinnamal içerir yazıyor diye mesaj göndermiş.
Ne yalan soyliyim ben de dört gözle mesajınızı bekliyordum.
Bahsettiginiz A.way deterjanin icerigindeki maddeler piyasadaki ariel,omo,persil :) içeriklerinde de bulunuyor.
Ben zaten bunlari biliyordum ama belki formülü yenileyip insana ve doğaya zarar vermeyecek hale getirdiklerini bir an icin düşünmüştüm.ama maalesef.....
İcerikte bırakın etken madde olarak bitki kullanılmasını yardımcı madde olarak bile bitki kullanılmamış.ve bu urunler elden ele bitkiselmis! Diye satılıyor.cogu kimse araştırmıyor e kimisi araştırsa da anlamıyor ne diyelim satis yapanın vicdanı nasil el veriyor fosfatli fosfanatli ürünlere bitkisel demeye.
Fosfatlar ve Boğulan Deniz Canlıları
Fosfatlar, çoğu çamaşır deterjanının ve evsel temizlik ürününün temel maddesi. Çünkü suyu yumuşatarak sürfaktanların daha kolay köpürmesini sağlıyorlar. Ayrıca kirleri parçalayarak, temizlenecek yüzeylerden çıkmalarını kolaylaştırıyorlar. Bazı deterjanların %30undan fazlası fosfatlardan oluşuyor!
Ne var ki, fosfatlar, hem insan hem de çevre sağlığı için zararlı. Fosfat içeren deterjanlarla temizlenen eşyaların üzerindeki kalıntılar, mide bulantısı, ishal ve deri tahrişine neden olabiliyor.
Ancak fosfatlarla ilgili en önemli kaygı, çevre için oluşturdukları tehlike. Fosfatları atık sulardan temizlemek zor bir iş olduğu için, atık sulardaki fosfatın çoğu akarsu, göl ve denizlere karışıyor. Fosfatlar, yosunlar için gübre yerine geçerek, aşırı çoğalmalarına yol açıyor. Bu yosunları parçalayan bakterilerse sudaki oksijeni tüketiyor. Böylece aynı bölgede yaşayan balıklar resmen boğuluyor.
Fosfatlar ve Su Lekesi Savaşları
İyi haber, yavaş yavaş fosfatsız deterjanların da üretilmeye başlaması ve bazı ülkelerde deterjanların fosfat içermesinin yasaklanması. Fosfatsız deterjan kullanılan bölgelerde su kalitesi anlamlı derecede yükseliyor.
Kaynak:
Dr. Mercola, Care2
Evet AB ülkelerinde fosfatin kullanımı yasaklandı.fosfatsiz urun üreten ersagin Avrupa'da cok fazla tercih edilmesinin sebebi bu olabilir.
Evet kızlar tekrar etmekte fayda görüyorum.turkiye de fosfatsiz çamaşır tozu üreten ve icerisinde etken madde olarak bitki kullanan ilk ve tek firma Ersag dir.guvenle kullanabilirsiniz....