• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken yaşta evlilik.

Aybk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2009
533
1
96
İstanbul
Merhaba bayanlar.Ben 18 yaşındayım ve sözlüyüm.Sözlümde 25 yaşında.Şu anda askerde (L) Allah'ın izniyle 1 hafta sonra geliyor.

Ben sizlere bir şey danışmak istiyorum.2 yıl sonra düğün düşünüyoruz Allah nasip ederse..Planlarımıza göre evlendiğimde 20 yaşımda olacağım.Bu beni korkutuyor.Acaba çok mu erken olur diyorum.Aslında evlilik için pek acelemiz yok.Ancak sözlümün yaşı geçiyor ve her şeyi zamanında yaşamak istiyor.Kafam çok karışık.Anneme sorun yaşarmıyım bıkarmıyım diyorum.Annemde mutlu bir evliliğin olursa ne kadar erken evlenirsen evlen bıkmazsın ancak evliliğinde sorunlar olursa 30 yaşındada evlensen hemen bıkarsın diyor.Aslında doğru bir kanı ama ben yinede korkuyorum.Tecrübeli ablalarım fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim :)

Şimdiden teşekkürler :)

Canım evlı değilim,nişanlıyım.22 yasındayım ayrıca.bir bucuk ay sonrada düğünüm var.annen doğru demiş,yaşla alakası yok,ınsallah iyiki evlenmişim dersın ılerde.Eğer yasının erken oldugunu düşünüyorsan gec cocuk yap.Nişanlının yasıda cok buyuk değilmiş aslında,bızımkı 31 yasında :delphin:

allah hayırlı ve mutlu eder ınsallah.Ama erken nısanlanmışsın,hem askerlıgı beklemişsin,ıkı yıl daha beklıcen..CADIARZU

Daha nişan yok sadece küçük bi söz var.3 yıldır birlikteyiz.Askerlikte bitti sayılır 1 hafta sonra geliyor.Nişanı önümüzdeki yıl düşünüyoruz.Nişandan 1 yıl sonrada evlilik.

Bakalım hayırlısı olur inşallah.

bence erken. ben olsam 20 yaşında evlenmem evlenmedim de zaten. sen kariyer düşünmüyor musunuz?

Tabi ki düşünüyorum.Zaten üni kazanıp bir yıl okuduktan sonra evlenmeyi düşünüyoruz ki öbür türlüsüne ailemde izin vermez.Ama ünv bitirmemi beklersek o 32 yaşında oluyor ve bu kadar geç bir yaşta evlenmeyi istemiyor.

Merhaba bayanlar.Ben 18 yaşındayım ve sözlüyüm.Sözlümde 25 yaşında.Şu anda askerde (L) Allah'ın izniyle 1 hafta sonra geliyor.

Ben sizlere bir şey danışmak istiyorum.2 yıl sonra düğün düşünüyoruz Allah nasip ederse..Planlarımıza göre evlendiğimde 20 yaşımda olacağım.Bu beni korkutuyor.Acaba çok mu erken olur diyorum.Aslında evlilik için pek acelemiz yok.Ancak sözlümün yaşı geçiyor ve her şeyi zamanında yaşamak istiyor.Kafam çok karışık.Anneme sorun yaşarmıyım bıkarmıyım diyorum.Annemde mutlu bir evliliğin olursa ne kadar erken evlenirsen evlen bıkmazsın ancak evliliğinde sorunlar olursa 30 yaşındada evlensen hemen bıkarsın diyor.Aslında doğru bir kanı ama ben yinede korkuyorum.Tecrübeli ablalarım fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim :)

Şimdiden teşekkürler :)

Ben yaşının evlilik için erken olduğunu düşünüyorum, tabi ki herkesin hayattan beklentisine göre de değişir bu, bence evlilik büyük sorumluluk ister sen genç kızlığını doyasıya yaşamadan evlenirsen erken yaştada bebek sahibi olacaksın muhtemelen, dolayısı ile bazı şeyleri yaşayamadan hayatın zorlukları ile karşılaşacaksın bence kadınlarda 25 erkeklerde 30 yaştan öncesi erken.. Sonra pişman olmamak için.

bencede biraz erken olmuş gibi ya bizimkilerde bana takdı kafayı iiyyiie bende 21 yaşındayım düşünmüyorum ya daha erkden diee
neyse hayırlısı olsun dimi ama :ecrin_bebek:

Bence önce okulunu oku mesleğini eline al, sen erken evlenerek fedakarlık yapacağına müstakbel eşin senin okulunu beklesin, askerliğini de beklemişsin. Yaşı da evlendiğinizde 32 olması çok normal. Önce hayatı dolu dolu yaşamalı, tecrübeler edinmelisin, kadınlar 25 yaşından önce evlenmemeli, bence.

bencede evlilik için yaşın erken
üni okusan birazda olsa iş hayatın olsa.
ama butür şeylerin kısmet olduğunu düşünüyorum
kısmetind eolduktan sonra
yaş farketmiyor.

çevremde yaşı ilerlemiş ve evlenmek isteyen arkadaşlarım var
onlar aklıma gelincede evlen diyorum
hakkındada hayırlısı olsun canım.

cnm bencede çok erken ya daha çok gençsin ben ünv bitirdim 24 yaşındayım nişanlandım bir yanım buruk erken evleniorum diye.bu dönemlerinin tadını çıkar hep derlerdi u kadar manalı gelmezdi şimdi daha mantıklı geliyor evlilik eninde sonunda olacak kaçmıyor yani.Nişanlın 32 yaşında olsun nolcak beklesin bence senin hayatındn önemli değil:

Kesinlikle çok çok erken.Her zaman şunu savunmuşumdur ;hem kadın hemde erkek evlenmeden önce birçok şeyi görmüş geçirmiş,yaşamış olmalı .Yoksa her konuda doyumsuzluklar ve tatminsizliklerle başbaşa kalırsınız.Eksik kısımları evliyken tamamlamak imkansıza yakındır,bu bağlamdada ilişkinizde birçok çatışmaya maruz kalırsınız.Yapılan hatalarında tamiri epeyce zorlaşır.Sonrada çocuklarınızla başbaşa kalmak zorunda kalırsınız,büyük bir yaşam mücadelesi başlar,kolunuzda mesleki bir altın bileziğiniz olmadığı içinde çalışma alanlarınız olmaz.Artık lise mezunu olmak bir iş sahibi olmak için yeterli değil.Düşüninki birçok üniversite mezunu insan var ve ne yazık ki üzülerek söylüyorum Türkiye şartlarında işsizler.
Sonuç;lütfen bu kadar erken evlenmeyin.

Tabi ki düşünüyorum.Zaten üni kazanıp bir yıl okuduktan sonra evlenmeyi düşünüyoruz ki öbür türlüsüne ailemde izin vermez.Ama ünv bitirmemi beklersek o 32 yaşında oluyor ve bu kadar geç bir yaşta evlenmeyi istemiyor.

canım 32 bir erkek için çok da geç değil. o kendisi için geç olacağını düşünüp seni ateşe atmasın bakiim :oklava:

bence üniversiteye hemen başla evlenmeden. evlendikten sonra vazgeçebilirsin o zaman da pişman olursun sonradan. öğrenciyken evlenebilirsin. Ama ilk seneyi atlat ondan sonra evlen evleneceksen

Yorumlarınız için tşk ederim.

O zaten deli gibi ünv okumamı istiyor ama üniversitenin bitmesinide beklemek istemiyor evlenmek için...

Birinci yıldan sonra evlenelim diyor.

Neyse hayırlısı diyorum..

canım erken yada gec demek benim için yanlış olur.ben 23 yaşındayım ve yeni evlendim.ama su bir gercekki daha 18 yaşındasın hayatını bazı konularda yoluna koymadan evlenme derim cünkü Allah korusun zamanın insanoğluna ne getirecegi belli olmaz.iyi düşün tart ölç ve öyle karar ver.nişanlının yaşıda genç ne olurmuski 32 yaşında evlense.benim eşim 30 yaşında erkek için ideal bir yaş bence..

Herkesin hayatı ve doğrusu kendinedir ama ben abla olarak sana "Sakın ha okulun bitmeden evlenme." derim. Evlilik ve okul bir arada gitmez güzelim, beş senede bitecek okul yedi senede biter. Bunu başarsan bile seni çok hırpalar, çok yorar. Bunu da boşver bekarken yaşadığın üniversite hayatı ile evliyken yaşadığın üniversite hayatı aynı olmaz. Üniversite demek sadece ders çalışıp mezun olmak demek değildir ki. Üniversitede okumak sosyal hayatı, semineri, kitap okuması, gezileri, eğlenceleri, arkadaş ilişkileri ile bir bütündür. Evliyken bunları nasıl yaşayacaksın ki?
Acelen ne? 32 yaş normal artık evlenmek için hele hele erkeklerde. Hem insan ömrü uzadı, hem yaşam koşulları değişti. Sonuçta eskşiden erkekler askerden gelince sıra evliliğe geliyordu ama şimdierde herşey birkaç yıl ileri ertelendi zaten.
Sevgiler, mutluluklar.

18 çok erken ya.. daha hukuk bile seni yeni yeni yetişkin sayıyor, sen hemen evleneyim diyorsun..
ailen okul bitmeden evlilik olmaz demiyor mu, hayret.. benimkiler olsa kıyameti kopartırdı..
çok iyi düşün derim.. şimdi o aşkla o heyecanla herşey çok güzel olacak gibi geliyordur sana..

elinde altin bilezgin meslegin olmadan yapma derim.. insan 18 yasinda da kendisini cok olgn hissedebilir ama 20 li yaslar baskadir yani tabi yine kararini sen vericeksin ama uni bitirmeden yapma derim.

Back