Erken yaşta ev borcuna girmek mantıklı mı?

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.790
6.951
Öncelikle merhaba diyerek konuya girmek istiyorum
24yaşındayım, mezun olduğumdan beri aile borclarına yardım ettim kasımda bitiyor çok şükür
Aylık gelirim cok olmamakla 3 bin lira şuan.
Kasımdan sonra ek olarak ailemin katkı da bulanacagı ek bin lira gelirim olacak.

Yatırım amaçlı ev almak istiyorum, istanbulda yaşıyoruz burada evler en asağıya 300 binle başlıyor. Yani bu demek oluyor ki uzun yıllar bankaya borçlanacagım. Siz olsanız bu yaşta cok yüklü bi borcun altına girer miydiniz?
Yoksa bu ev alma işini daha sonraki yıllara ötelermiydiniz?
Ek olarak önümüzdeki 2 3 sene evlenme gibi bi durum yok. Zaten aday adayım bile yok :)

24yaşındayım, mezun olduğumdan bari aile borclarına yardım ettim kasımda bitiyor çok şükür
Kasımdan sonra ek olarak ailemin katkı da bulanacagı ek bin lira gelirim olacak.

Yatırım amaçlı ev almak istiyorum, istanbulda yaşıyoruz burada evler en asağıya 300 binle başlıyor. Yani bu demek oluyor ki uzun yıllar bankaya borçlanacagım. Siz olsanız bu yaşta cok yüklü bi borcun altına girer miydiniz?
Ek olarak önümüzdeki 2 3 sene evlenme gibi bi durum yok. Zaten aday adayım bile yok :)
henüz erken diyorum ev için ama yatırım yapmak ev almak değil ki altın alın uzun vadeli çok kazandırır.30 a doğru bakmaya başlarsınız evlere elinizdeki peşinatla 4000 le ev borcuna girilmez daha gençsiniz hiç mi yaşamayacaksınz gezip giymeyeceksiniz?

henüz erken diyorum ev için ama yatırım yapmak ev almak değil ki altın alın uzun vadeli çok kazandırır.30 a doğru bakmaya başlarsınız evlere elinizdeki peşinatla 4000 le ev borcuna girilmez daha gençsinizhiç mi yaşamayacaksınz gezip giymeyeceksiniz?
Ben bankaya atacagım parayı ev borcuna öderim diye düşünmüştüm burdan da geniş bi kitleye ulasabileceğim icin sormak istedim

İllaha İstanbul'dan olması mı gerekiyor? Yatırımlık,nasılsa oturmayacaksiniz. Çok daha ucuz fiyata - hatta kiracisiyla satılık evler var Anadolu'da. Boyle bir yer alsanız sanki daha rahat olur sizin için. Kira parası+ailenizin katkısı+ sizin ödeyeceğiniz parayla daha kısa sürede bitirebilirsiniz borcu.

Hemen hemen aynı yaştayız. Aylık gelirim 3 bin lira olsa ve fazladan bin lira da gelirim olsa ev almak çok mantıklı olurdu. Ama şu devirde çok da mantıklı değil sanırım, o yüzden de yatırımı başka yerlere yapardım. Altın alabilirsin mesela. O bin lirayı yok sayarak her ay bin liralık altın alsanız uzun vadede evin peşinatını çok çok rahat toparlarsınız. En azından ilerde kredi çektiğinizde ödeyeceğiniz vadeyi düşürürsünüz. 3 bin lirayla da bekar bir kadın olarak her istediğinizi yaparsınız. Bence gelecek bin lirayı yok sayarak devam edin.

İllaha İstanbul'dan olması mı gerekiyor? Yatırımlık,nasılsa oturmayacaksiniz. Çok daha ucuz fiyata - hatta kiracisiyla satılık evler var Anadolu'da. Boyle bir yer alsanız sanki daha rahat olur sizin için. Kira parası+ailenizin katkısı+ sizin ödeyeceğiniz parayla daha kısa sürede bitirebilirsiniz borcu.
Anadoluda olmasa bile tekirdağ Civarını değerlendirebilirim aslında.

Araba almanı tavsıye ederım.Bıraz birikmişin olmadan yüklü bir kredi çekmek mantıklı değil çok uzun zaman alacak belkı başka ıhtıyaclar doğacak hayatın bın bır türlü hali var.Elbette senin fikrin ama arabada bır yatırım güzel bir başlangıç olur.Kendin için bırseyler yapma düşünceni tebrık ederım👍

Hemen hemen aynı yaştayız. Aylık gelirim 3 bin lira olsa ve fazladan bin lira da gelirim olsa ev almak çok mantıklı olurdu. Ama şu devirde çok da mantıklı değil sanırım, o yüzden de yatırımı başka yerlere yapardım. Altın alabilirsin mesela. O bin lirayı yok sayarak her ay bin liralık altın alsanız uzun vadede evin peşinatını çok çok rahat toparlarsınız. En azından ilerde kredi çektiğinizde ödeyeceğiniz vadeyi düşürürsünüz. 3 bin lirayla da bekar bir kadın olarak her istediğinizi yaparsınız. Bence gelecek bin lirayı yok sayarak devam edin.
İşime güveniyorum sağlıktayım cünkü ben cıkmadan kimse beni cıkarmaz o yüzden bi borca girmeyi düşünüyorum Dediğinizde mantıklı tabiki ama ben daha cok bankaya atacagımı borca ödeyeyim ev dha cok değerlenir diye düşünmüştüm

Araba almanı tavsıye ederım.Bıraz birikmişin olmadan yüklü bir kredi çekmek mantıklı değil çok uzun zaman alacak belkı başka ıhtıyaclar doğacak hayatın bın bır türlü hali var.Elbette senin fikrin ama arabada bır yatırım güzel bir başlangıç olur.Kendin için bırseyler yapma düşünceni tebrık ederım👍
Arabanın cok götürüsü masrafı yok mu sizce? Durduğu yerde bile masraf çıkarıyor bakımı vs

24yaşındayım, mezun olduğumdan beri aile borclarına yardım ettim kasımda bitiyor çok şükür

300 bini komple krediyle ödeyeceksen saçmalarsın.O kadar faizi niye amele gibi ödeyeceksin.Üstelik 3 bin gelirin var ne kadarını ayıracaksın.Ne kadar az ödersen o kadar faiz biner.Vazgeç o sevdadan.Hesap aç para biriktir

Hiç yaşamayın, ülkeyi ve dünyayı görmeyin.
Farklı kültürler, insanlar tanımayın.
Yeni deneyimler yaşamayın.
Kimsenin elinden tutmayın ya da siz tutturmayın.
Tek amacımız bir dikili ağacımız olsuna çalışalım duralım....
Amerikada doğmadım için kendimi garanti altına almayalım ve sonsuz arkamda maddi olarak duracak bi ailem yok. Ben destek cıkmasaydım, o ek bin lira desteği bile göremeyecektim. Sizin dediklerinizi her genç birey ister arzular ama öyle bi dünyam yok benim maalesef, keşke olsaydı.

Merhaba 😊 ev sahibi olmak cok guzel bir sey olur hele de genc yasta ama suan soyleyeceklerım su zaman ıcın cok ucuk gelebilir belki ama bence hıc bir sekılde krediye faize bulasma. Zamanımız da cok yaygınlaştı normallestırıldı ama aslında basımıza aldıgımız en buyuk bela faiz.mesela genelev vs tarzı yerler ıcın verdıgımız tepki veya duyduğumuz hissi faiz ıcın duyamıyoruz cunku adım basi banka vs oyle normallestırdık ki halbukı en buyuk gunahlarına basında geliyor. Faiz alarak bir sey sahibi olacağımızı dolayısıyla rahat edeceğimizi dusunsekte ınan faizli isten hayır gelmiyor. Arastırıp faize bulamadan da bir yolu olup olmadığını ogrenmenı tavsiye ederim umarım beni yanlıs anlamazsın 😊

300 bini komple krediyle ödeyeceksen saçmalarsın.O kadar faizi niye amele gibi ödeyeceksin.Üstelik 3 bin gelirin var ne kadarını ayıracaksın.Ne kadar az ödersen o kadar faiz biner.Vazgeç o sevdadan.Hesap aç para biriktir
Genel hatlarıyla bahsettim tabi. Biraz peşinat biriktirmek sonrasını borçlanmak daha mantıklı

İşime güveniyorum sağlıktayım cünkü ben cıkmadan kimse beni cıkarmaz o yüzden bi borca girmeyi düşünüyorum Dediğinizde mantıklı tabiki ama ben daha cok bankaya atacagımı borca ödeyeyim ev dha cok değerlenir diye düşünmüştüm

Bankaya attığını da uzun vadede üstüne katarak geri alacaksın ama zamanında öyle düşün. Şimdi kredi çekip ev alsan en az 10 yıl onu ödeyeceksin, birikim yapabilecek misin, şimdi evlenmeyi düşünmüyorsun ama bu işler belli olmuyor, evlenmek istediğinde elinde mutlaka birikim olması gerekiyor ki bir aylık evliyim:) ben hem kredi öderim hem birikim yaparım diyebiliyorsan ev al tabi ki. Ama kendinden feragat etmen için bence çok erken. Hazır bekarken gezebildiğin yerleri gez, içinde kalan hiçbir şey olmasın, evi barkı sonra düşünürsün, bir kere geldiğin dünyada krediyi düşünme şimdiden. bin lirayı at kenara, yıllar sonra elde ettiğin birikim sana ev de aldırır araba da merak etme.

Amerikada doğmadım için kendimi garanti altına almayalım ve sonsuz arkamda maddi olarak duracak bi ailem yok. Ben destek cıkmasaydım, o ek bin lira desteği bile göremeyecektim. Sizin dediklerinizi her genç birey ister arzular ama öyle bi dünyam yok benim maalesef, keşke olsaydı.
Mesele destek görmemiz değil ki, idealleriniz.
Kendi hayatınızı bu genç yaşta materyalizme veriyor oluşunuz.
Amerikada doğmadınız diye göremeyecek misiniz?
Gayet güzel geliriniz var, ailesiyle yaşayan genç bir kadına göre.
Ev alamayacağınız aşikar, araba deseniz kapıda yatacaksa ne gerek var?
Her ay bin tl altın, bin tl de gezi için birikmez mi?
Bu mudur yani hayat, dikili ağaç...

Elbette siz bilirsiniz,kalbinize göre olsun da.Şimdi ev aldığınızda bankaya borçlanınca ister istemez hayatı yaşamaya dair hevesiniz törpülenecek.Şimdi 24 yaşındasınız,enerjiniz ve kendinize ayıracak zamanınız var değil mi? İlerde yaşlandığınızda belki çok paranız eviniz olacak ama enerjiniz olmayacak.Parayı her yaşta kazanırsınız,hatta yaşınız ilerledikçe daha çok.Peki bu zamanlara,bu enerjiye geri dönebilir misiniz? Amerika’da yaşamaya gerek yok ki.Orada da zengin/fakir ayrımı zaten var.Siz elinize geçen parayı bankaya ipotek ettirmek istiyorsunuz,bu genç yaşta eviniz olmasa ne olur mesela.Ben sadece anlayamıyorum ama eğer bu yanlışsa size farklı bir pencere acmak istiyorum

Yerinizde olsam şu dönemde almam faizler tekrardan yükseldi. Bir de 10 15 sene ödeyeceksiniz az bi zaman değil. Yerinizde olsam altına, dövize, gümüşe yatırırdım paramı. Ya da araba alırdım onun borcunu ödedim. O bitince satıp bi üst model alırdım böyle böyle paramı değerlendirirdim. Ama ev için bence erken ve şartlar uygun değil

Arabaların da yanına yanasilmiyor ve araba ayri bir gider kapısı ...acil arana ihtiyaci yok ise altin ya da usd oneririm

X