Ev kredisi ödeyip elinde kalan 650 lira ile çocuk okutup ay sonunu getireni de tanıyorum ,6500 lira aylık alıp ilk 15 günden sonra borç yapan insanı da tanıyorum. Bizim fakirliğimiz lüks fakirliği. Trafikte giderken bir tane kötü araç görmüyorum ben. Herkes ötv den şikayetçi ama kimse de almayalım hadi boykot edelim tepki gösterelim demiyor. Bu konudan şikayet eden adamın altında en pahalı araba var. Herkes menfaati nerdeyse ona oy veriyor. Herşey hikaye. Tarımmış şekermiş hepsi fasa fiso. Adam devlet niye Arapları ülkeye doldurdu diye devlet erkanına ana avrat sövüyor , arkasından ev arsa satacak zengin Arap arıyor. Kimse kendi yüzsüzlüğü ile yüzleşemiyor maalesef.At gözlugu kullanmak tabiri
Elbette tesbihte hata olmaz.
Ama bakiyorumda o kadar kisi bu cerceveden bakiyor ki.
Yinede kirici olmasin,kaba kacmasin diye ben buna dar açidan bakmak diyorum.
Niye ayni dusuncede olmayanlar otekilestiriliyor,cahil diye yaftalandiriliyor bilemiyorum.
Asla cok bilgili oldugumu savunmuyorum.ama saygisizliga uzuluyorum.
Etiketlere bakalim,cahil dendi,yalanci oldugum ima edildi,hatta kacak elektrik falan hirsizliga kadar ilerledi.
Asla para onceligim olmadi.kimseye birsey ispatlamak durumunda degilim.biliyorum.
Yetinmeyi hep bildim.kimsenin çogunda gozum olmadi.az olana, elim yettigince.
Bizler ayni ulkede birarada yasiyoruz.gecmisimiz,gelecegimiz.
Kim bile isteye kotuyu tercih ederki.
O halde herkes kendi doğrusunun pesinde.saygili olmayi oğrenmeliyiz.
Her turlu ispatini yaparim yazdiklarimin.cunku yalan degil.
Bakin baska dar çerçeveden bakanlarda var.
Dedimki gelirimiz 1375 tl.evt.suan maas hesaba yatti.kacgundur de orda duruyor.
Esim 4,5 yil once emekli oldu.bu o tutar.
Ayni yerde calismaya devam ediyordu.gecen ay ayrildi.suan calisan yok.elbette bebegim kucuk diye simdilik ben dusunmuyorum.esim is bakacak.
Ne zaman bulur belli degil.
Haa kizim burslu,ama onun parasina dokunmuyoruz.kendi okulu icin ilerde gerekirse ek olarak kullanilir tabi.
Şimdi kim at gozluguyle bakiyor,kim hep onyargili bilmiyorum.heralde tum yasam seklimi bir dovize yazip elimde tasimam gerekiyor.her acidan gorulebilsin diye.
Aynen diyorum.suan gelirimiz bu.ne kadar surer bilmiyorum.buna uzulup aglamayi dusunmuyorum.idare etmesini,yetinmesini biliyorum.
Haa bulasik tabletinide ayda 50 tl falan harcamiyorum.
Siyaset, gorus,dusunce evt ama tahamulsuzluk nedir yaa.
Hade bir
He hee daha.
Sağlicakla kalin.
Kesinlikle doğru tespit yanlış yaptığı zaman çocugumuzuBir yerde bir sorun varsa elestirilmeli.
Bir hataniz oldugunda sizi elestirmek yerine alkislasalar ister miydiniz?
3 maymunu oynamak mi gerekiyor?
şekermiş tarımmış fasa fisomu ?Ev kredisi ödeyip elinde kalan 650 lira ile çocuk okutup ay sonunu getireni de tanıyorum ,6500 lira aylık alıp ilk 15 günden sonra borç yapan insanı da tanıyorum. Bizim fakirliğimiz lüks fakirliği. Trafikte giderken bir tane kötü araç görmüyorum ben. Herkes ötv den şikayetçi ama kimse de almayalım hadi boykot edelim tepki gösterelim demiyor. Bu konudan şikayet eden adamın altında en pahalı araba var. Herkes menfaati nerdeyse ona oy veriyor. Herşey hikaye. Tarımmış şekermiş hepsi fasa fiso. Adam devlet niye Arapları ülkeye doldurdu diye devlet erkanına ana avrat sövüyor , arkasından ev arsa satacak zengin Arap arıyor. Kimse kendi yüzsüzlüğü ile yüzleşemiyor maalesef.
Ev kredisi ödeyip elinde kalan 650 lira ile çocuk okutup ay sonunu getireni de tanıyorum ,6500 lira aylık alıp ilk 15 günden sonra borç yapan insanı da tanıyorum. Bizim fakirliğimiz lüks fakirliği. Trafikte giderken bir tane kötü araç görmüyorum ben. Herkes ötv den şikayetçi ama kimse de almayalım hadi boykot edelim tepki gösterelim demiyor. Bu konudan şikayet eden adamın altında en pahalı araba var. Herkes menfaati nerdeyse ona oy veriyor. Herşey hikaye. Tarımmış şekermiş hepsi fasa fiso. Adam devlet niye Arapları ülkeye doldurdu diye devlet erkanına ana avrat sövüyor , arkasından ev arsa satacak zengin Arap arıyor. Kimse kendi yüzsüzlüğü ile yüzleşemiyor maalesef.
Tabi ki organik tarımdan yanayım . Ama bir de gerçeklere bakalım. Ben İstanbul’da yaşıyorum ama tarımla uğraşan akrabalarım var. Yıllar önce yerli tohumlarla ekim yapılırken bizim uyanıklar ithal tohumları keşfedip aldılar yurtdışından. Neymiş erken büyüyormuş, rengi canlıymış,kolay çürümüyormuş . Bunu o zaman devlet amcam yapmadı ki. Kadın bana anlatıyor Çin’den tohum aldım bir domates verdi ki bir salkımda 17 domates mis mis diye. Bundan sonra hep ordan alacağım diyor. Ben bu uyanıklıklardan bahsettim. Halkımız para için herşeyi yapıyor.Kesinlikle doğru tespit yanlış yaptığı zaman çocugumuzu
şekermiş tarımmış fasa fisomu ?
siz evladınız hastalanıpta ( iç organ büyümesi ) aylarca araştırma hastanelerine gidip geldinizmi.
Rabbim yaşatmasında....zaten düşmanıma evlat sınavı vermesin.
yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum herkesde araba parasına telefon var.
ama gıda konusunda alınmayan tedbirler için faso fiso demenize hayretler içinde bakdım sağlıklı beslenmeyen sağlıklı eğitilmeyen bir nesilden ne bekliyorsunuzki ?
Ötv yi boykot etsek ne olacak 20 senedir stajı ssk ya saydıramadık açılmadık forum toplanmadık imza kalmadı.
aksine adam 1989 sonrasına +20 yıl ekledi.
Ben yine lafımın arkasındayım. İstanbul’da oturuyorum ve ihtiyacım var diye ağlayan insanların ihtiyaçlarının ne olduğunu çok yakından görüyorum olduğum yerde. Ev kredimi ödeyemedim diye ağlayan insanın kirada evi özelde okuyan çocukları var. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyıza ne oldu anlamadım ben? Ben dışarıdan bakıldığında çok rahat yaşayan bir insanım elhamdulillah. Ama çocuklarım devlet okulunda okuyor. Artı bir dairem yok o yüzden de borcum yok. Ama ben zenginim onlar fakirBizim fakirliğimiz lüks fakirliği dedi ve gidip lüks aracına 10 litre benzin alıp ben zaten heeep 50 tl lik alıyorum dedi
bu şuna benzedi sınfta yaramaz cocuklar vardır.o cocuklar için öğretmenin ders anlatmaması....Tabi ki organik tarımdan yanayım . Ama bir de gerçeklere bakalım. Ben İstanbul’da yaşıyorum ama tarımla uğraşan akrabalarım var. Yıllar önce yerli tohumlarla ekim yapılırken bizim uyanıklar ithal tohumları keşfedip aldılar yurtdışından. Neymiş erken büyüyormuş, rengi canlıymış,kolay çürümüyormuş . Bunu o zaman devlet amcam yapmadı ki. Kadın bana anlatıyor Çin’den tohum aldım bir domates verdi ki bir salkımda 17 domates mis mis diye. Bundan sonra hep ordan alacağım diyor. Ben bu uyanıklıklardan bahsettim. Halkımız para için herşeyi yapıyor.
Fındıkçılar senelerce fındığı önce yurtdışına satan tüccarlara sattılar, elde kalan az randıman veren kalitesiz fındığı sattılar fisko birliğe. Nerde kaldı devletini milletini yerli malını seven halk. Parayı seviyoruz parayı...
Yerli üretim olsun alalım diyoruz. Yüzde yüz yerli pahalı olunca hemen AliExpress den 2 dolara sipariş verip alıyoruz. Bunda suç devletin mi yani. Tarafsız bakmak lazım olaylara. Adam geçinemiyorum diye ağlıyor Dubai ye tatile gidiyor. Ben Elhamdulillah diyorum sizin gibiler yüzünden ülke bu halde diyor. Kavimler nasıl olursa o şekilde yönetilirler diye bir hadis vardı sanırım. Olayı çok güzel özetliyor bu. Kendimizi etrafımızı düzeltmekle başlamamız lazım bence.
Ben dünde yazmıştım Rabbimin verdiği rızık kadardır insanın ömrü.Herşey için binlerce kez ElhamdulillahBen yine lafımın arkasındayım. İstanbul’da oturuyorum ve ihtiyacım var diye ağlayan insanların ihtiyaçlarının ne olduğunu çok yakından görüyorum olduğum yerde. Ev kredimi ödeyemedim diye ağlayan insanın kirada evi özelde okuyan çocukları var. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyıza ne oldu anlamadım ben? Ben dışarıdan bakıldığında çok rahat yaşayan bir insanım elhamdulillah. Ama çocuklarım devlet okulunda okuyor. Artı bir dairem yok o yüzden de borcum yok. Ama ben zenginim onlar fakir
Senin amatör çiftçi dediğin o köyün pazarına çıkıp organik satan teyze. Hani uzun yol yaparken aaa organik hadi alalım yeriz dediğin teyze var ya o işte. Herkes aynı uyanıklık peşinde giderken aklı parası ve gücü olan ne yapmaz? Arz talep ve menfaat var ortada .Ben burada devlet suçsuz insanlar böyle demiyorum herkesin dini imanı para olmuş diyorum.bu şuna benzedi sınfta yaramaz cocuklar vardır.o cocuklar için öğretmenin ders anlatmaması....
yahu banane çinden domates alan amatör çiftöçiden ben tarım bakanlığının yerli tohumu yasak etmesini soruyorum.
dubai kısmıda beni ilgilendirmiyor.parası olan isterse marsa gider.
konumuz dubai değilki.
nerde tarımda denetleme yaptırım yasaklar ?
devletin kendi açıkladığı tohum raporları meydanda..burda mune paylşatı sanırım tam emin değilim.
bu sene domates yok deseler bitti.....
he ama Elhamdulillah dimi aliexpresten alırız türkiyenın domates tohumlarını...
Heh aynı noktadayız işte. Çekirdek toplumla şekilleniyor tüm toplum. Korkularım yok mu ? Çok fazla. Nereye gidiyor dünya ,bence üçüncü dünya savaşına gidiyor. Biz görür müyüz bilemem ama 4. Çocuğuma hamileyim ben evlatlarım için çok korkuyorum. Biri iktidara oy veriyor sen cahilsin koyunsun deniyor. Biri ana muhalefete oy veriyor sen salaksın oluyor. Nerde kaldı hoşgörü ve saygı. Herkes neyin eksikliğini ve acısını yaşadıysa zamanında onu tolere edene oy veriyor bence. Kişisel yaralar da var temelde diye düşünüyorum. Mesela dün biri şunu söyledi kocası fetöden içerde Tayyip çıkarıcam desin ona oy vericem çıkarmazsa Meral e oy vericem. Devlet umurumda değil kocamı istiyorum ben diyor. Oy verecek bu kitleye gidişat ekonomi ya da tarım hiçbir şey ifade etmiyor.Ben dünde yazmıştım Rabbimin verdiği rızık kadardır insanın ömrü.Herşey için binlerce kez Elhamdulillah
ama birde acı gerçekler var....ayrıca parası olduğu halde riyaya sıgınanları Allaha havale ediyorum.
onlar riyakar insanlar o insan üzerinden yargılama yapmak sizce çokmu doğru.
zengin zaten çok zenginki bunu 2 yaşındaki bebeelr bile biliyor artık..
O zaman şu durumda elektriği,suyu kaçak kullanıyorsunuz ??
Birşey yazarken biraz daha inandırıcılığı yüksek şekilde yazın
Ben yine lafımın arkasındayım. İstanbul’da oturuyorum ve ihtiyacım var diye ağlayan insanların ihtiyaçlarının ne olduğunu çok yakından görüyorum olduğum yerde. Ev kredimi ödeyemedim diye ağlayan insanın kirada evi özelde okuyan çocukları var. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyıza ne oldu anlamadım ben? Ben dışarıdan bakıldığında çok rahat yaşayan bir insanım elhamdulillah. Ama çocuklarım devlet okulunda okuyor. Artı bir dairem yok o yüzden de borcum yok. Ama ben zenginim onlar fakir
Eşiniz emekli kucuk bebeğimiz var?At gözlugu kullanmak tabiri
Elbette tesbihte hata olmaz.
Ama bakiyorumda o kadar kisi bu cerceveden bakiyor ki.
Yinede kirici olmasin,kaba kacmasin diye ben buna dar açidan bakmak diyorum.
Niye ayni dusuncede olmayanlar otekilestiriliyor,cahil diye yaftalandiriliyor bilemiyorum.
Asla cok bilgili oldugumu savunmuyorum.ama saygisizliga uzuluyorum.
Etiketlere bakalim,cahil dendi,yalanci oldugum ima edildi,hatta kacak elektrik falan hirsizliga kadar ilerledi.
Asla para onceligim olmadi.kimseye birsey ispatlamak durumunda degilim.biliyorum.
Yetinmeyi hep bildim.kimsenin çogunda gozum olmadi.az olana, elim yettigince.
Bizler ayni ulkede birarada yasiyoruz.gecmisimiz,gelecegimiz.
Kim bile isteye kotuyu tercih ederki.
O halde herkes kendi doğrusunun pesinde.saygili olmayi oğrenmeliyiz.
Her turlu ispatini yaparim yazdiklarimin.cunku yalan degil.
Bakin baska dar çerçeveden bakanlarda var.
Dedimki gelirimiz 1375 tl.evt.suan maas hesaba yatti.kacgundur de orda duruyor.
Esim 4,5 yil once emekli oldu.bu o tutar.
Ayni yerde calismaya devam ediyordu.gecen ay ayrildi.suan calisan yok.elbette bebegim kucuk diye simdilik ben dusunmuyorum.esim is bakacak.
Ne zaman bulur belli degil.
Haa kizim burslu,ama onun parasina dokunmuyoruz.kendi okulu icin ilerde gerekirse ek olarak kullanilir tabi.
Şimdi kim at gozluguyle bakiyor,kim hep onyargili bilmiyorum.heralde tum yasam seklimi bir dovize yazip elimde tasimam gerekiyor.her acidan gorulebilsin diye.
Aynen diyorum.suan gelirimiz bu.ne kadar surer bilmiyorum.buna uzulup aglamayi dusunmuyorum.idare etmesini,yetinmesini biliyorum.
Haa bulasik tabletinide ayda 50 tl falan harcamiyorum.
Siyaset, gorus,dusunce evt ama tahamulsuzluk nedir yaa.
Hade bir
He hee daha.
Sağlicakla kalin.
O teyzeyi o yaşta pazara çıkarıp +zabıtalara kovalatan(trabzonda oldu haber arşivinden bulurum) sistem, parssizlik neden var peki?Senin amatör çiftçi dediğin o köyün pazarına çıkıp organik satan teyze. Hani uzun yol yaparken aaa organik hadi alalım yeriz dediğin teyze var ya o işte. Herkes aynı uyanıklık peşinde giderken aklı parası ve gücü olan ne yapmaz? Arz talep ve menfaat var ortada .Ben burada devlet suçsuz insanlar böyle demiyorum herkesin dini imanı para olmuş diyorum.
Ben anlamıyorum mesela bana açıklarmısınız lütfen
Daha iyi şartlarda yaşayacağımı bile bile neden kendimi ve çocuklarımı kıt kanaat geçindirmek zorunda kalayım ??
Ya da ben ay sonunu ucu ucuna getirirken neden benim başımda ki yöneticinin karısı yurtdışında çanta mağazası kapatıp gönlünce alışveriş yapsın ???
Benim senin vergilerinle şaşalı hayat yaşamak kul hakkına girmiyor mu ??
Siz herşeye şükür edip 3 çocuk yapabilirsiniz
Ama ben tek çocuğum için endişeleniyorum
Eğitimini önemsiyorum mesela
Siz hiç gelecek kaygısı en azından çocuklarınız için duymuyormusunuz ??
Lüks herkese göre değişiyor . Ben kol çantamı pazardan alıyorum en fazla 50 tl. Ama marka hastalığım olsaydı mesela bir Fendi çanta 2000 liradan başlıyor akmerkezde. Değil dört çocuk bir çocuk yapmazdım. Öncelikler her zaman farklıdır. Ben çocuklarımın rızkından kesip kendime harcayamam.Ah ne güzel gönlü zengin bir insan...
Ama bizim bahsettiğim zenginlik o değil işte! ortada koca koca bir sürü sorun var!
zengin çok zengin fakirde çok fakir. Durumu olan çoçuğunu özele gönderiyor, olmayan devletin ne yaptığı belirisiz devlet okuluna.
Adam çocuğuna bir tiyatro sinema parasını çok görüyor ama o parayı lüks tlf taksit öderken içi yanmıyor.
Herkes herşey karmakarışık.
Ben gecen sene Türkiyeye geldiğimde arkadaşlarımda buluştuk. Herkes masaya çıkarıp ıphonelarını dizdiler, inanırmısın ben utandım tlf çıkarmayainsallah kimse aramaz diye duaya durmusken basladilar aglamaya. Yok okul sorun yok egitim bitik bi tatile gidemiyoz. Kari koca tatil bayram demeden çalışıyoruz, bütün paramızı bir çoçuğa zor yetiştiriyoruz..... Hesabı bana kitleyip kaçtılar
Eğer bahsettiginiz insanların zenginliği buysa eyvah ki ne eyvaaahhhhh...
Sizide çok takdir ettim valla4 çoçuklar lüks yaşamayı başaran arkadaşım.
Ay valla o teyze senden benden zengin şekerim. Yolunu bulmuş iki emekli maaşı alıyor biri kocasından biri annesinden.Jeep alacak araba bakıyor tatlım. Ağlıyor mu evet ağlıyor. Neden biliyor musun Arnavutköy deki arsası bu sene prim yapmamış ama bilmem ne kadar vergi verecekmiş.O teyzeyi o yaşta pazara çıkarıp +zabıtalara kovalatan(trabzonda oldu haber arşivinden bulurum) sistem, parssizlik neden var peki?
Neden o teyze o yaşta bunları yapmak yasamak zorunda.
Parasizlikdan.
Çünkü emekli maaşları yetmiyor.
Lüks herkese göre değişiyor . Ben kol çantamı pazardan alıyorum en fazla 50 tl. Ama marka hastalığım olsaydı mesela bir Fendi çanta 2000 liradan başlıyor akmerkezde. Değil dört çocuk bir çocuk yapmazdım. Öncelikler her zaman farklıdır. Ben çocuklarımın rızkından kesip kendime harcayamam.
Devlet okulu olduğum yerdeki pilot okul ben çok memnunum. Ama nasıl memnunum biz para veriyoruz aidat olarak. Gayet temiz nezih ve sosyal bir okul. Tabi isterim ki devlet en büyük yatırımı okuluna yapsın. Yapıyor ama imamhatiplere orası da ayrı muamma. O kısmı hala anlayamadım. Onun altından çıkacak asıl bir bit yeniği
Bu arada Rabbimin nasip ettiği hayatı yaşıyorum elhamdulillah ama ağlamak istesem ağlayacak çok açık bulurum hayatım ile ilgili. Bakış açısıdır bu . Rabbim ağlatmasın .
Bir arkadaş yazmıştı yukarda alıntılayamadım benim vergimle çanta alıyor diye. Kul hakkı ödenmez arkadaşım hele ki bir toplumun hakkını yiyorsan işin çok daha zor. Toprağın altı da var . Bazı hesaplar çok istense de burada görülmüyor maalesef. Baştan beri diyorum hep de diyeceğim herkesin dini imanı para olmuş. Herşey kılıfına uydurulur olmuş. Bunun içinde siyasetçisi de var ev kadını da var işadamı da var,sağcı-solcu ne ararsan var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?