- 30 Ekim 2013
- 20.229
- 56.876
- 798
Olmayan şeyi nasıl saklasınBana işe girerken bile diploma sordular annemin evinde kalmış diploma tarihini falan söyledim ama kabul etmediler ille de görücez dediler annem kargoyla yollamıştı ki işçi olarak girmek için yani ama ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı da işte benim diplomam demiyor ne enteresan değil mi? Bir insanın ilk işi üniversiteyi bitirince diplomasını alıp saklamak değil midir?
Simdi, Kardelen konuyu acti, ben de bir iki ornek vereyim dedim, yanlis anlasilmasin. Ama bu cok guzel, bunu paylasmak farz oldu:
birgün rte hazretleri ulu önderimiz allahın yeryüzündeki golgesi cuma gunu cuma namazına gitmek için abdest alacakmış. saatine bakarken kor seytan hemen saatini 2 saat geriye almıs. basbakanımız da daha 2 saat var diyerek hurma yiyip zemzem icmis. ezana 1 saat kala hz. emine sulatınımız annemiz başbakanımızı uyarmıs ve doğru saati söylemiş. başbakanımız en ön safa geçmek ve orda namaz kılmak için hz. hızır misali abdest almış. fakat istanbulun trafiği yoğun olduğundan yetiştiremeyeceğinden korkup hıçkıra hıçkıra ağlamıştır.hz. emine sultanımız annemiz bas örtüsü-i şerifi yere sermiş ve başbakanımıza binmesini söylemiştir. başbakanımız bindiği gibi başörtüsü kuş misali uçup en ön safa zütürmüştür basbakanımızı. istanbulda uçan bas ortusunu gören milyonlarca insan vardır fakat basbakanımız kendisinin peygamber sanılmaması icin olayı engelliyor.
26 yaşindayim valla diplomam nerde bilmiyorumOlmayan şeyi nasıl saklasın
pardonda bunları yazanlar kim..yayınlayanlar kim....inananlar kimSimdi, Kardelen konuyu acti, ben de bir iki ornek vereyim dedim, yanlis anlasilmasin. Ama bu cok guzel, bunu paylasmak farz oldu:
birgün rte hazretleri ulu önderimiz allahın yeryüzündeki golgesi cuma gunu cuma namazına gitmek için abdest alacakmış. saatine bakarken kor seytan hemen saatini 2 saat geriye almıs. basbakanımız da daha 2 saat var diyerek hurma yiyip zemzem icmis. ezana 1 saat kala hz. emine sulatınımız annemiz başbakanımızı uyarmıs ve doğru saati söylemiş. başbakanımız en ön safa geçmek ve orda namaz kılmak için hz. hızır misali abdest almış. fakat istanbulun trafiği yoğun olduğundan yetiştiremeyeceğinden korkup hıçkıra hıçkıra ağlamıştır.hz. emine sultanımız annemiz bas örtüsü-i şerifi yere sermiş ve başbakanımıza binmesini söylemiştir. başbakanımız bindiği gibi başörtüsü kuş misali uçup en ön safa zütürmüştür basbakanımızı. istanbulda uçan bas ortusunu gören milyonlarca insan vardır fakat basbakanımız kendisinin peygamber sanılmaması icin olayı engelliyor.
yasak tabiki.ama neden bu kadar tarım ve üretim üzerine bu yaptırımlar.
bunu çok iyi düşünmek lazım bence.
duruma bakarmısın mune...ekmeklik buğdayımız yok................başka söze gerek varmı.
Yazsam ne anlam ifade eder ki, çünkü onu alacak YÜREK yok sizde!!!..
O Pembe Gözlükleri almak için insan da, MANGAL gibi VATAN SEVDASIYLA Yanan Bir YÜREK Olması Lazım!!!..
kesinlikle munem 2050 yılı çççok büyük susuzlukların yaşanacağı yıllar olacak.Maalesef bence de başka söze gerek yok, olaya A partisi B partisi, yaşasın X, aman X kişi mi olmaz olsun diye bakmam bakmıyorum, tarıma, hayvancılığa bakıyorum çünkü yıllardır dilimde tüy bitti, yakın gelecek toprak ve suyun önemli olacağı dönemler olacak, ülkemizle kıyaslanınca kuş kadar yüzölçümüne sahip ülkelerin tarıma yöneldiğini ufak bir araştırmayla anlamak mümkün, insanlar çölleri ekilebilir arazi haline getiriyor, tohumlarına sahip çıkıyor, ne kadar çok çiftçi, ne kadar çok ekilebilir arazi, ne kadar çok mahsül o kadar söz sahibi ülke demek olacak, suyun başında duran kimse ülkelere dilediğini yaptıracak, insanlığın en büyük düşmanıdır açlık ve susuzluk, aç ve susuz insan bir lokma ekmekle su için herşeyi yapar, bilmem anlatabildim mi? Kenara yazılsın bu, muneden hikayeler gibi okunan bu yazıların çok değil 5-6 seneye kadar bir bir gerçekleştiğini görünce çok geç olacak çünkü.
ben dün 39 tl den aldım :S
Sadece Bursa'mız mi pahalıben dün 39 tl den aldım :S
Sen fiyatını biliyorsun ben bakmiyorum bile para isterler diye
kesinlikle munem 2050 yılı çççok büyük susuzlukların yaşanacağı yıllar olacak.
herçekten durum kötü.
Milletimiz silkelenmeliiiiiiii başka bişey yazamıyorum oysa sayfalarca yazarım ama korku var.
Bursa çok pahalı gerçektenSadece Bursa'mız mi pahalı
Lunya yeşil Bursa'm pahalılıkta İstanbul'a ulaşmış desene
Bizim burada hala kıyma 35-36 lira, büyük marketlerde değil ama oralarda fiyatlar uçtu, benim verdiğim bu fiyat kendi besi hayvanlarını üretip kesen yerel Kasap fiyatı, kendileri ürettiğinden fiyatları nispeten uygun, besicim kazansın deyip gidip oradan alıyorum, pazara gidince de kendi tarlasında üreten köylüden alırım sebzemi, kendi tereyağını, balını üretenden kahvaltılığımı alırım, bir tek ben alsam da en azından köylüm kazansın diyorum, hem yediğimin içtiğimin kaynağını da bilmiş oluyorum böylece, ekip biçtikleri tarlaları, besi hayvanlarının otladığı meraları biliyorum, daha ne olsun.
ParodoksBugun sosyal medya gun boyunca bu soruya cevap aradilar. Bende reizde reiz diyen arkadaslara sorayim,
Her şey iyiyse; niye erken seçime gidiyoruz?
Her şey kötüyse; niye reyizi yeniden seçiyoruz?
Marketten kıyma almamaya çalışıyoruz, kıkırdak çıkmıştı içinde
Vallaha mine abla dünya sana güzel, keşke bizimde öyle şansımız olsa
Sütü bankanın önüne döken amca misali... Bakalım kim nereye kadar dayanacak...Keşke benim yiyebilme şansına erişdiğim yerli, milli, köylünün kendi elleri ve alınteriyle ürettiği şeyleri sizler de yeme şansına erişseniz, köylü zor durumda son yıllarda, dertlerini buraya aktarabilsem ama kendi ağızlarıyla da buraya yazsalar inanılmayacaktır, olsun Allah şahit, O bize yeter.
Köy pazarımızda son 2 yıldır kademeli olarak tezgah sayısı düşmeye başladı, eski satışlar yok maalesef, tadı tuzu kalmadı üreticinin, 2 yıl önce iğne atsan yere düşmeyen pazarda şimdi alışveriş yapan sayısı azaldı, ki İstanbul fiyatlarına bakınca bizim meyve sebze fiyatlarımız sudan ucuz direkt üreticiden aldığımız için, maydanozu 50 kuruştan alıyoruz, ince kabuklu mis gibi dolmalık biberleri 1 lira, en iyi ayvayı 1,5 liradan yedik bu kış, mandalina portakal hem ucuz hem boldu, markette bile benim aldığım zeytinyağının kalitesinde zeytinyağı bulamazsınız litresini 18'den alıyorum, has saf ve şekerli su kullanılmamış çiçek balını 20 liradan, süt kokulu ev yapımı tereyağını 25 liradan alıyorum, bir ekmek alıyorum içinde hiçbir katkı maddesi yok, günlük sayılı çıkartılıyor kilosu 5 lira, siz 200 gram beyaz ekmeğe 1,25 tl ödüyorsunuz, ben bunları kaybetmek istemiyorum ama nereye kadar dayanabilecekler onu da bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?