How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Erken seçim 24 Haziran Pazar Günü

Seçim herşeyden önce demokratik hakkımdır ve her yetişkin birey oy kullanmalıdır.Danisikli dövüş olduğunu düşünüyorum dedim cunku K.Kilicdaroglu'nun bilerek ve isteyerek CHP nin başında tutulduğunu düşunuyorum.En güçlü aday olan Muharrem İnce neden elemine edildi sizce?

Tabiki hakkınızı kullanmalısınız ancak zaten güvenmediğiniz bir seçim ortamında ve sonucu belli bir seçime oy verdiğinizi düşünüyorsunuz.

Muharrem ince de Deniz Baykal neden gönderildiyse o yüzden saf dışı bırakıldı.
Kim yaptı neden yaptı? Parti neden buna boyun eğiyor? Bilmiyorum.

Ama ekmeleddin için farklı düşünüyorum. dindar kimlikli bir isim denediler. Olmadı.

Kilicdarogluna saldıran kesimi anlamak istiyorum Tartışma platformu varken bana açıklasınlar lütfen Hadi Sgk yi batırdı anladık Başka ne kötü yönü var Bi anlatabilirler mi?
Sgk’ yı batırma nedeni nedir?Hilalerde yolsuzluk mu yapmış? Sgk yemek faturalarına fazladan hile yapıp cebe mi indirmiş, memurların hakkını mı yemiş? Maaşları mı düşürmüş?
Kılıçdaroğlu bana göre siyaset adamı değil politikasını beğenmiyor ve desteklemiyorum ancak bu değildir ki olmayan bir şeyi oldu diyelim. Gerçek anlamda eğer batırsaydı belgelerle çıkarlar alt üst ederler di. Ve şunu unutmamak gerek o Sgk müdürüydü oranın sahibi değiş?
Ayrıca şuan işverenlere ne kadar yapılandırma ve borç yapılandırması var çoğu kişi bilmiyor ama prim borcunu ödeyemeyen esnaf çiftçileri icraya vermeleri geçikmiyor.
2017 yılında Sgk 20 milyar açık verdi. Peki bakanımız ne açıklama yaptı Kılıçdaroğlu döneminde ki açık. O zaman bunlar iktidara geldiği zamandan beri yıllık ne kadar açık vermiş sgk açıklasınlar? İlk kez bu kadar açık vermiştir çünkü planlanmayan gelir gider tabloları bir sürü açığa neden olmuştur. Ne kadar bütçe geliri var ne kadarı nereye harcanmış görelim. Belki çevrenizde çalışan tanıdıklarınız vardır mültecilere yapılan yardımların tutarını maliyetini. Biz artık o kadar çok suriyeliye maaş bağlıyoru ki ülkenin dindar amcaları eşlerinden boşanıp Suriyeli alıp iki üç aya kalmadan ölüyorşar ve biz bunlara maaş bağlıyoruz. (dindar derken gerçekten diyorum çoğu hoca ve şıh bulunduğu ilçelerde bu şekilde tanınan ihtiyar amcalar )
Bir de biz sgk memurların performans ödemesinden ikramiye ödemelerine kadar herşeyi aldılar düşünsene atandığında hakkın olan kazanılmış haklarımızı ellerimizden bir khk ile aldılar!!!
Gerçekten bazı şeyleri nasıl savunuyor insanlar anlamıyorum şuan kamu da nasıl bir kadrolaşma var anlatamam mevki istiyorsan işimi sağlama almak istiyorsan susup destekleyeceksin.

Ben hakkımı hiç helal etmiyorum.
Allah bu dünya da haram yiyenlerin azabını göstersin ne diyeyim.

Cunku
Tabiki hakkınızı kullanmalısınız ancak zaten güvenmediğiniz bir seçim ortamında ve sonucu belli bir seçime oy verdiğinizi düşünüyorsunuz.

Ama ekmeleddin için farklı düşünüyorum. dindar kimlikli bir isim denediler. Olmadı.
Çünkü Muharrem İnce vizyon sahibi bir insan ve halkın sempatisini kazanabilicek seviyede kendisi ve oy potansiyeli sağlam olan bir insan o yuzden Kılıçdaroğlu bilirsek ve istenilerek hala daha Chp nin basinda tutuluyor.

Ya arkadaşlar siz ciddi ciddi ABD bin Türkiye'yi işgal edeceğini mı sanıyorsunuz:)) turkıye NATO üyesi, her tarafında ABD üssü var, 1950lerlerden sonra zaten ABD bin karakolu olarak görev yapıyor bölgede, adam resmen kendi ülkesini mi işgal edecek:)) İran da Suriye de vs ABD üssü yok, NATO üyesi değiller, ABD'nin partneri değiller, batı bloğunun hedefi İran zaten, başkası değil.

Söylediklerinin büyük bir kısmına katılıyorum.
Ben 1950 Sonrası siyaset politikasının bilerek şekillendiği kanaatindeyim. Ve bu süreçte ekmeğini dediğin gibi mağdur edebiyatı yapan ve yandaşları Yeri geldi dini Yeri geldi başka şeyi kullanıp aldı. Ama bu süreçte Olan her daim halka oldu. Bu ülke muhtıralardan darbelerden çok çekti. Düşünce özgürlüğü gerçek anlamda hiç uygulanmadı. Hep bi ötekileştirme çabasına gidildi. Eleştiri vatan hainliği sayıldı.
Eleştiri yaparken İç siyasette iyi ya da kötü diyerek düşünceni yansıtan partini savuna bilirsin ya da kırı görüşü eleştirilirsin ama dış politika da ülke dünya çapında itibarsızlaştırılıyorsa bu büyük bir suçtur be kendi savunduğun partide olsa dur demek gerekiyor bana göre. Maalesef bu gidişe dur diyecek bir muhalif bir parti yok hele sol bir parti hiç yok ( Mecliste )
O yüzden bu gidişe dur diyecek siyasi partiler değil halktır.

Ben ülkenin kuruluşundan itibaren politikasına dış müdahele olduğunu düşünüyorum.
1950 sonrası için Adnan Menderes de millet hakkında doğru tespitler yaparak, milletin nabzını tutarak iktidar oldu.
Öncesinde kullanılmak üzere hazır bir sürü mağduriyeti ona sunanlar da bilerek mi bilmeyerek mi sundu bilmiyorum...
Milletin yapacağı su noktada artık mağduriyet safsatası oluşmaması için saygıyı öğrenmek.
Kişiye değer vermek. Ama başlıkta bir kaç sayfa okuyunca mümkün olmadığını görüyorum :)

iddialarının hepsinin doğru olduğunu biliyorum.
ee ben biliyorum sen biliyorsun o kadar..
peki kalan yüzde 51 ne biliyor?
andersondan masallar ama inanıyor.
muhalefet partisi lideri olarak gerçekleri söylediğinde inanılmıyorsa inandıracak kapasitede birine yol vermeli..

Haklısınız, iktidarı böylesine eleştirirken Muhalefetinde değişmesi gerektiğini kabul ediyorum... ama oy veren %51 in neye göre oy verdiğini çok merak ediyorum ?!

Ya arkadaşlar siz ciddi ciddi ABD bin Türkiye'yi işgal edeceğini mı sanıyorsunuz:)) turkıye NATO üyesi, her tarafında ABD üssü var, 1950lerlerden sonra zaten ABD bin karakolu olarak görev yapıyor bölgede, adam resmen kendi ülkesini mi işgal edecek:)) İran da Suriye de vs ABD üssü yok, NATO üyesi değiller, ABD'nin partneri değiller, batı bloğunda n hedefi İran zaten.

işgal ille askerle olmaz..
oynattığı ipleri kesen biri çıkarsa öyleside olur ama.

Deniz Baykal CHP yi tekrar açarak bu partiye en büyük kötülüğü etmiş biri. Bu partinin erimesine en büyük katlıyı sağlamıştır.
CHP şuan bitik durumda eskiden kalan bir kitlesi var sadece onun dışında gençlerin çoğu artık bu partiyi yol sayıyor. Bazıları milliyetçi duygularla bazıları sol düşünceyle küçük ideolojik partileri savunur haldeler.
Muhalif demek iktidarın politikalarını eleştirmek ve olması gerekeni önermek demek ancak bizdekiler bi mahalle kavgasına tutuşmuş senin ağzın boZuk yok sen böylesi n bitmez bu siyaset draması bunları o Meclis’ten atmadıkça.

hükümette farkında ama bunca zaman kol kola yürüyüp karşılıklı tutulan çanaklardan sonra üstüne yeşil parkayı geçirmek komik duruma düşmekten öte değil..
E zaten bu görevi hayata geçirmek için görevlendirildiler. Adamlar görevlerini yapıyor. Zaten bu ülkede her sağ parti amerikancıdır. Öyle değiliz derler ama savunurlar. Yalan değil açıklamalar ortada. Bide bugünlerde bence herkes gazetecileri twittrdan banu avarı ve hüsnü mahalliyi takip etsin derim. Ortadoğu uzmanlarını takip etmekte fayda var

işgal ille askerle olmaz..
oynattığı ipleri kesen biri çıkarsa öyleside olur ama.
Yahu adam senin ülkende 50 yıllık plan yapıyor, akp boşuna mı iktidar oldu, Ortadoğu da İslami terör ve İslami partıler yukseldi. Hepsi ABD'nin yeşil kuşak projesi çerçevensinde komunizme karşı dindar islamcı bir çerçeve oluşturma planı dahilinde işliyor. Hem neoliberal hem de islamcı bir coğrafya istediler elde de ettiler , hakları bır bır elinden alından üretim yapmak yerıne tükedici bır toplum oluşturma planları takır takır işledi, bunları da dindar iktşdarlar ile yaptırdılar ki şükredip otursun millet.

Ben ülkenin kuruluşundan itibaren politikasına dış müdahele olduğunu düşünüyorum.
1950 sonrası için Adnan Menderes de millet hakkında doğru tespitler yaparak, milletin nabzını tutarak iktidar oldu.
Öncesinde kullanılmak üzere hazır bir sürü mağduriyeti ona sunanlar da bilerek mi bilmeyerek mi sundu bilmiyorum...
Milletin yapacağı su noktada artık mağduriyet safsatası oluşmaması için saygıyı öğrenmek.
Kişiye değer vermek. Ama başlıkta bir kaç sayfa okuyunca mümkün olmadığını görüyorum :)
Haklısın. Politik açıdan bakarsan daha gerilere de uzar bu durum. Aslında dış denge nedeniyle bazı dönemler göz yumuşdu bazı dönemler zorunlu oldu. Cumhuriyetin ilk dönemleri Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı politikaları da eleştiririz ondan sonra ki süreci de olması gereken bu aslında nerde eksiğimiz var ne yaptık bakmak gerekir ama mümkün olmuyor. Saygıyı elden bırakıyoruz hele ki yeni nesil bu ülkeyi kuran birine neler diyebiliyor.işte bu yüzden Ne zaman Atatürk ü saygıyla eleştirip dini siyasete alet etmeyeceğiz işte o zaman bir şeyler değişecek bu ülke de

Sgk’ yı batırma nedeni nedir?Hilalerde yolsuzluk mu yapmış? Sgk yemek faturalarına fazladan hile yapıp cebe mi indirmiş, memurların hakkını mı yemiş? Maaşları mı düşürmüş?
Kılıçdaroğlu bana göre siyaset adamı değil politikasını beğenmiyor ve desteklemiyorum ancak bu değildir ki olmayan bir şeyi oldu diyelim. Gerçek anlamda eğer batırsaydı belgelerle çıkarlar alt üst ederler di. Ve şunu unutmamak gerek o Sgk müdürüydü oranın sahibi değiş?
Ayrıca şuan işverenlere ne kadar yapılandırma ve borç yapılandırması var çoğu kişi bilmiyor ama prim borcunu ödeyemeyen esnaf çiftçileri icraya vermeleri geçikmiyor.
2017 yılında Sgk 20 milyar açık verdi. Peki bakanımız ne açıklama yaptı Kılıçdaroğlu döneminde ki açık. O zaman bunlar iktidara geldiği zamandan beri yıllık ne kadar açık vermiş sgk açıklasınlar? İlk kez bu kadar açık vermiştir çünkü planlanmayan gelir gider tabloları bir sürü açığa neden olmuştur. Ne kadar bütçe geliri var ne kadarı nereye harcanmış görelim. Belki çevrenizde çalışan tanıdıklarınız vardır mültecilere yapılan yardımların tutarını maliyetini. Biz artık o kadar çok suriyeliye maaş bağlıyoru ki ülkenin dindar amcaları eşlerinden boşanıp Suriyeli alıp iki üç aya kalmadan ölüyorşar ve biz bunlara maaş bağlıyoruz. (dindar derken gerçekten diyorum çoğu hoca ve şıh bulunduğu ilçelerde bu şekilde tanınan ihtiyar amcalar )
Bir de biz sgk memurların performans ödemesinden ikramiye ödemelerine kadar herşeyi aldılar düşünsene atandığında hakkın olan kazanılmış haklarımızı ellerimizden bir khk ile aldılar!!!
Gerçekten bazı şeyleri nasıl savunuyor insanlar anlamıyorum şuan kamu da nasıl bir kadrolaşma var anlatamam mevki istiyorsan işimi sağlama almak istiyorsan susup destekleyeceksin.

Ben hakkımı hiç helal etmiyorum.
Allah bu dünya da haram yiyenlerin azabını göstersin ne diyeyim.

Ağzınıza sağlık.. Sgk zaten kar amaclı bi kuruluş değil-dir.. Benim anlamak istediğim muhafeletin tek eleştirisi bu , Bunu kabul edip bununla eleştirdiniz,Başka eleştirecek neyi var , Neden bu kadar kotu ?! Iktidarı destekleyenlerin anlatmasını istedim o kadar... Sizin uzunca yazdıklarınizdan belki sgk konusunda haksız ithamlarda bulunduklarını algılayabilecek aydınlanabilecek insanlar bulunur burada..

evet deniz baykal da çok su götürür..
zira şahsı elleriyle meclise sokan o dur.
ben bu noktada nerede ciddi anlamda ters düşüp baykalın ipinin kesilip kılıçdaroğuna yol verildiğini çok merak ediyorum.
ve niye kılıçdaroğlu?
ve niye ısrarla o koltukta?

Bana erken seçim iyi partinin güç kazanmasını engellemek için yapılıyor gibi geldi. Keşke halkımız uyansa ve seçim de gerekeni yapsa.

Ya arkadaşlar siz ciddi ciddi ABD bin Türkiye'yi işgal edeceğini mı sanıyorsunuz:)) turkıye NATO üyesi, her tarafında ABD üssü var, 1950lerlerden sonra zaten ABD bin karakolu olarak görev yapıyor bölgede, adam resmen kendi ülkesini mi işgal edecek:)) İran da Suriye de vs ABD üssü yok, NATO üyesi değiller, ABD'nin partneri değiller, batı bloğunun hedefi İran zaten, başkası değil.
Bop projesi Fırat nehrinin doğusunu kapsıyor. İsrail sınırları çizeli çok oldu. Bizim ülke de parçalanma listesinde. Ülkenin nato üyeliğinden çıkması görevlendirdikleri kişinin bi sözüne bakar

Yahu adam senin ülkende 50 yıllık plan yapıyor, akp boşuna mı iktidar oldu, Ortadoğu da İslami terör ve İslami partıler yukseldi. Hepsi ABD'nin yeşil kuşak projesi çerçevende komunizme karşı dindar islamcı bir çerçeve oluşturma planı dahilinde işliyor. Hem neoliberal hem de islamcı bir coğrafya istediler elde de ettiler , hakları bır bır elinden alından üretim yapmak yerıne tükedici bır toplum oluşturma planları takır takır işledi, bunları da dindar iktşdarlar ile yaptırdılar ki şükredip otursun millet.

e işte onu diyorum.
ille askeri işgale gerek yok bir ülkeyi ele geçirmek için..
farklı bir şey mi dedim?

E zaten bu görevi hayata geçirmek için görevlendirildiler. Adamlar görevlerini yapıyor. Zaten bu ülkede her sağ parti amerikancıdır. Öyle değiliz derler ama savunurlar. Yalan değil açıklamalar ortada. Bide bugünlerde bence herkes gazetecileri twittrdan banu avarı ve hüsnü mahalliyi takip etsin derim. Ortadoğu uzmanlarını takip etmekte fayda var
Banu Avar'i çok uzun yıllardır takip ederim,yillardir uyarır insanları ama ajan muamelesi görüyor şu anda:(AKP'nin kuruluş öyküsünü dinlemeyen varsa lütfen onun agzindan dinlesin.Abd yularini elinde tutamadigi hiç kimseyi iktidar yapmaz!Bu malesef aci bir gerçek.

Bop projesi Fırat nehrinin doğusunu kapsıyor. İsrail sınırları çizeli çok oldu. Bizim ülke de parçalanma listesinde. Ülkenin nato üyeliğinden çıkması görevlendirdikleri kişinin bi sözüne bakar

Ülkenin kaderi 70lerden beri belli, halkı da tercıhını vermiş durumda, duygusal olarak bölünen halk bütün fızıkı ayrımlardan daha tehlikelidir.

Back