Merhaba ,
2010 yılında çocuk isteyip 2 sene normal denemelerimizden sonra olmadığını anlayınca ,ilk kez doktora gittiğimizde AMH değerimin çok düşük 0,50, FSH değerimin ise yüksek olduğunu (14 ) öğrendiğimde , doktorumuz bana "sizin çocuğunuz olmaz "diyerek hayallerimi yıkmıştı. Sonrasında infertilite - ivf biriminde tedavi için testlere başladığımız dönemde 2012 yılının mayıs ayında hamile olduğumu öğrendim...Henüz tedavi için hiçbir ilaç kullanmamıştım. Yalnızca hayıt otu tohumu demleyerek sabah akşam onu içiyordum. Belki de denk geldi bu hayıt otu tohumunun çayını içtiğim dönemle. Bunu bilgi olarak paylaşmak istedim. Sonrasında 2013 yılının ocak ayında ilk bebeğimi 34 haftalık erken doğum yaparak dünyaya getirdim. 2.çocuğu istiyordum ve korunmadığımda 2 senede hamile kalamadığımı düşününce , 1. doğumdan sonra hiç korunmadım. Bebeğimin doğumgününde 12 aylık iken 2.bebeğe hamile olduğumu öğrendim. Büyük sürpriz olmuştu. Çocuğun olmaz denilirken 2.bebeğe hamile kalmıştım.2014 Eylül ayında 2.bebeğimi de erken doğum yaparak kucağımıza aldık.Şu anda 2 çocuğum var , çok şükür. Biri 8, diğeri 7 yaşında. AMH değerimi erken menopozu yansıttığı yılların 2012 yılı olduğunu düşünürsek, düzensiz adetlerim sebebi ile menopozda olduğumu tahmin ediyordum. Göğüslerimde ağrı vardı ve miyom / kist var ise kontrol ettireyim, düzensiz adetimin sebebi olabilir mi acaba diye düşünerek kadın doğum doktoruna gittim.Bir şok yaşadım. 9 haftalık gebelik ve bebeğin kalbi atmaya başlamıştı. Bunları sizinle paylaşmak istedim. AMH değerinin düşük olması veya FSH ın yüksek olması sonucu tıbben yapılan yorumlar ile moralinizi düşürmeyin lütfen. Ben bir profesor tıp doktoru çocuğuyum.Bilime ilime inanırım.Ama Allah'ın vereceği canı kimse bilemiyor. Lütfen olmayacak diye düşünmeyin. Stres yapmayın, sağlıklı beslenin, alkol ve sigaradan uzak durun.
Sormak istediğiniz her türlü soru için cevaplamaya hazırım.
Sevgilerimle,