Menopoz Erken Menopoz Yaşayanların Paylaşım Alanı

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
merhaba 49 yaşındayım. adet sonrası 2-3 gün kahve rengi kokulu akıntı geliyor. ne yapmalıyım
Merhaba, öncelikle doktora gitmeni tavsiye ederim tabiki de. Ama malum corona olaylarından dolayı gitme şansımız pek yok şu dönemlerde. Soğan suyu kürü yapmanı öneririm.

Hiçbir sakıncası yok, tam tersine çok faydalı bir kür. Kürü iki hafta yapıyorsun.

Şöyle ki : Yemeklerde kullandığımız, dış kabuğu kahverengi olan soğanlardan alacaksın. Her gün orta büyüklükteki soğanın en dıştaki kahverengi kabuğunu soyup dörde bölüyorsun, birbuçuk bardak kaynamakta olan suyun içine atıp kısık ateşte 5 dakika kaynatıyorsun, hemen süzüp çay gibi içilebilir kıvama gelince yudum yudum içiyorsun.

Bu uygulamayı öğlen ve akşam yemeklerinden yarım saat önce taze yapıp içiyorsun ve dediğim gibi iki hafta kesintisiz içmen gerekiyor. Bu iki hafta bitince 10 gün bekledikten sonra tekrar iki hafta soğan kürü yapıyorsun.

Forumlarda incelersen soğan kürünün çok faydasını okuyacaksın. Sevgilerle...

Adetten kesilen oldumu oldumu aranızda adetim 10gün gecikti akıntı var karın ağrısı var adet olacakmış gibi bazen oldummu diyorum bakıyorum gelen akıntı napıcam bilmiyorum dr a gidemiyorum şu dönem akıntı ve ağrı olması kafamı kurcalıyo normalmi
Merhaba canım, uzun zamandır forumda yoktum. Durumlarımız yine çalkantıda maalesef. Bende de gecikmeler başladı tekrardan. Bende senin gibi olunca hemen soğan kürüne başladım ama maalesef adet olmadım hala, üstelik kürü bitirmeme 5 gün var. Normalde küre başladıktan 3 gün sonra adet oluyordum. Şimdi ise ne bir akıntı var ne başka bişey, her lavaboya gittiğimde bekliyorum resmen görmek için sabırsızlanıyorum. :işsiz::işsiz:

Bu arada umarım adet olmuşsundur da rahatlamışsındır. Ya benim akıntım yok, arada yumurtalıklarımda batmalar oluyor çıldırıcam gerçekten de. Ateş basması, ruhi dalgalanma vs bunların hiçbiri de yok, tam tersi deliler gibi mutluyum niyeyse :21:.

Size bişey söyleyim ben bıktım bu durumlardan, ciddi anlamda bıktım menapoz olayını hamilelik olayını düşünmekten hayatımızın tadını çıkaramaz duruma düştük resmen.

Merhaba canım, uzun zamandır forumda yoktum. Durumlarımız yine çalkantıda maalesef. Bende de gecikmeler başladı tekrardan. Bende senin gibi olunca hemen soğan kürüne başladım ama maalesef adet olmadım hala, üstelik kürü bitirmeme 5 gün var. Normalde küre başladıktan 3 gün sonra adet oluyordum. Şimdi ise ne bir akıntı var ne başka bişey, her lavaboya gittiğimde bekliyorum resmen görmek için sabırsızlanıyorum. :işsiz::işsiz:

Bu arada umarım adet olmuşsundur da rahatlamışsındır. Ya benim akıntım yok, arada yumurtalıklarımda batmalar oluyor çıldırıcam gerçekten de. Ateş basması, ruhi dalgalanma vs bunların hiçbiri de yok, tam tersi deliler gibi mutluyum niyeyse :21:.

Size bişey söyleyim ben bıktım bu durumlardan, ciddi anlamda bıktım menapoz olayını hamilelik olayını düşünmekten hayatımızın tadını çıkaramaz duruma düştük resmen.
ben de aynı durumdayım.. :KK43: 3 defa kürtajım oldu.adet düzensizliklerim olur oldu adet olamıyorum.tam gününde 1 hafta boyunca adet ağrılarım başlıyoor ama adet gelmiyor.yine 49 gün oldu ilaç içtim gelsin diye bekliyorum

ben de aynı durumdayım.. :KK43: 3 defa kürtajım oldu.adet düzensizliklerim olur oldu adet olamıyorum.tam gününde 1 hafta boyunca adet ağrılarım başlıyoor ama adet gelmiyor.yine 49 gün oldu ilaç içtim gelsin diye bekliyorum
İnşallah adet olursun ya, bilirim sıkıntısını maalesef. Offff oooffff diyorum başka bişey demiyorum :kızgın::kızgın:

Mrb canım evet oldum çok şükür öyle az da gelmedi 53 günlük bir döngüm oldu ilk defa bukadar cok gecikti bakalım her ay acaba bu ay olacakmı diye beklemek gercekten sıkıtı beni de amaan diyorum ne olursa olsun napım hayatımızı rezil ediyoruz resmen artık takmıyorum bende bir beklentim de yok zaten

Kızlar benimde Fsh 14,8 çıktı,ama düzenlide adet görüyorum bunun bir avantajı olabilirmi?

Benim arkadaşım hapla adet görüyor. Ona yardımcı olmak istiyorum. Bilir kişi var mı sitede?

Merhaba, 14 yaşımda kendiliğimden ilk adet gördükten sonra bir daha kendiliğimden adet göremedim. Cyclo prognova veya trisequens ile adet görebiliyorum. FSH ve LH hormonlarım yüksek e2 değerim düşük. AMH 0.3 .Doktorlar hipergonotropik hipogonodizm teşhisi koydular. Benim gibi yaşayan var mı??
Merhaba degerlerimiz aynı gibi e2 icin bi care bulabildiniz mi

Ben 1, 5 yıldır adet görmüyordum.Menopoza kesin olarak girdiğimi söyledi dr.um.Menopoza girmek benim için sorun değildi ama yaşadığım sıkıntılar yüzünden doktora gitmiştim.Doktorum sıcak basması icin lady ana ilacı tavsiye etmişti.Yaklaşık 8 ay kullandım.İlacı bir ay önce bıraktım sıkıntılarım geçti diye adetlerim yeniden başladı. İlacin mi etkisi oldu yoksa konulan teshis mi yanlış bilmiyorum

Ben 1, 5 yıldır adet görmüyordum.Menopoza kesin olarak girdiğimi söyledi dr.um.Menopoza girmek benim için sorun değildi ama yaşadığım sıkıntılar yüzünden doktora gitmiştim.Doktorum sıcak basması icin lady ana ilacı tavsiye etmişti.Yaklaşık 8 ay kullandım.İlacı bir ay önce bıraktım sıkıntılarım geçti diye adetlerim yeniden başladı. İlacin mi etkisi oldu yoksa konulan teshis mi yanlış bilmiyorum
O zamanki hormon değerlerinden anlayabilirsin menopoza girip girmediğini.

Kızlar benimde Fsh 14,8 çıktı,ama düzenlide adet görüyorum bunun bir avantajı olabilirmi?
Mesajı yeni gördüm. Benim de son tedavimde aşağı yukarı o değerlerdeydi. 2016 yılındaydı son tüp bebek tedavim. Ve yine olumsuz sonuçlanmıştı.
Hala adet oluyorum. Ve düzenli devam ediyor.Ayrıca hala korunmuyoruz. Bir avantajı menopoza girmemem oluyor😅
yani bir hamilelik yaşamadım.

bende bu ay adet olmadim 39 yasindayim erken menepoz var bendede
bana da bugun erken menepoz teshisi koyuldu. 36 yasindayim. Triseguens yazildi bana da ama meme kanseri riski varmis kullansam mi bilemedim. Bir de bu ilaci ilk ne zaman baslayacagiz, adetin 5. gunu mu biliyor musunuz, sizler nasil basladiniz?
Bende 36 yaşında adet düzensizliği yaşamaya başladım 6 ay sonra tamamen bitti.Erken menapoz ve over(yumurta) yetmezliği teşhisi kondu. CYCLOPROGYNOVA isimli bir ilaç kullanıyorum onunla adet oluyorum.Adetin 4. günü başlıyorum.Kanser riskini bende duydum korkuyorum ama kullanmam gerektiğini söylediler. Menapoz sıkıntılarımı hafifletiyor. Çocuğum olmadığı için arada tüp bebek tedavilerine başlıyorum ama yumurta hep kalitesiz çıkıyor.

Merhaba kızlar. Geçen ay adet dönemimde çok az kanamam oldu yok denecek kadar az. Bu ayki adet dönemimde ise adet öncesi tüm belirtiler var ancak kanama bir türlü olmuyor. Geçen ay az kanama olmasını sıcaklığa bağladım, çok sıcak olduğu için kanamam az olmuştur dedim hatta kiraz sapı, maydonoz suyu vs. içmeme rağmen yine de çok kısa sürdü ve çok az kanama oldu. Bu ay da böyle olunca endişe duymaya başladım. Erken menopoz yaşayan arkadaşlarım, belirtileriniz nelerdi? 26 yaşındayım ve bekarım.

Arkadaşlar benimde fsh 43 lh23 estradiol23prolaktin7.12 erken menepoz teşhisi trisequens kullandım ama çok yan etkisi var 40 gün aslan pencesi kullandım kendiliğinden 2 kez adet oldum menepoz kabul etmiyorum 36 yaşındayım 2 çocuğum var ama menepoz kabul edemiyorum bana ne önerirsiniz yardım lütfen

Merahaba incir kürü deneyin 6 ay yaptım artık adet oluyorum ve kanımda da erken menepoz çıkmıyor bir de doktorun tavsiyesi üzerine promotil women kullandım

X