Erken Menopoz - yaş 35

be_yourself

O, "Ol" derse, her şey olur..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2010
721
694
Merhaba arkadaşlar, 29 yaşımdan beri menopoz belirtileri vardı. Tüp bebek tedavileri, hamilelik, doğum derken bir düzene girmiş gibiydi ama son zamanlarda adetlerimde yine düzensizlik başladı ve doktor artık menopoz dasin dedi. Cyclo progeniva verdi doktor ama annemde rahim kanseri geçmişi olduğu için yakın takipte olmalısın dedi ilacı kullandığın müddetçe. Bu ilacı kullanmak istemiyorum. Benim gibi erken menopoz sürecinde olup herhangi bir tedavi uygulayanlar yazabilir mi, nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz. Beni en çok etkileyen bu süreçte, dişlerimin kırılması. Sağlam dişlerim bile minik minik kırılıyor.

Maalesef menapozda kemikler korunmuyor kemik testi yaptırın. Benimde ön üç dişim kırılıyor. Dolgu yaptırıyorum. Bizim içtiğimiz ilaçlar sentetik, doğala daha yakın olan yöntemler var. Bunun için bioeşdeğer hormon tedavisi almalısınız. Şehrinizdeki fonksiyonel tıp tedavisi veren hastahane veya kadın doğum uzmanı bulmalısınız. Ben de aynı ilacı kullanıyorum doktor eğer ailenizde meme, rahim kanseri yoksa önemsemene gerek yok, varsada düzenli kontrol gerektirir dedi. Ailemde kanser öyküsü yok.

Merhaba ben de ayni sekilde cyclo kullanip 6 ayda bir kontrole gidiyorum. Yillik check up da yaptiriyorum. Kanser gecmisim var maalesef ki. Ayrica ilac tam olarak yerine koyamiyor hormonlari. Kemik ölcümü de önerildi ama gelecek yil yaptiracagim.

Merhaba ben de ayni sekilde cyclo kullanip 6 ayda bir kontrole gidiyorum. Yillik check up da yaptiriyorum. Kanser gecmisim var maalesef ki. Ayrica ilac tam olarak yerine koyamiyor hormonlari. Kemik ölcümü de önerildi ama gelecek yil yaptiracagim.
Ben kemik erimesi ile başladım cyclo prognovaya. Lütfen ihmal etmeyin çok basit bir işlem. Siz uzanıyorsunuz cihaz üstünüzde geziniyor. Basit ve kolay

Ben kemik erimesi ile başladım cyclo prognovaya. Lütfen ihmal etmeyin çok basit bir işlem. Siz uzanıyorsunuz cihaz üstünüzde geziniyor. Basit ve kolay
Bu yil bir motor kazasi gecirince önlem amacli BT cekilmisti pek cok organa, bir daha radyasyon almak istemedim acikcasi. Seneye mutlaka yaptiracagim. Bu arada sizde yumurta görünüyor mu hic ? Yoksa temelli bitti mi ?

Bu yil bir motor kazasi gecirince önlem amacli BT cekilmisti pek cok organa, bir daha radyasyon almak istemedim acikcasi. Seneye mutlaka yaptiracagim. Bu arada sizde yumurta görünüyor mu hic ? Yoksa temelli bitti mi ?
Şöyle ki benim herhangi bir cinsel ilişkim olmadığı için makattan kontrol edildi (iğrenç bir deneyim) ve hayır herhangi bir sorun yok denildi. Amh 1 civarı ama hızlı davranıp yumurtalıklarımı dondurmam söylendi yaklaşık 2.5 yıl önce

Siz yumurta var mı diye sormuşsunuz ben ona cevap verdim aslında. Kemik erimesi tahlil istenince anlaşıldı.
Aaa anladim, sizin amh 1 ile kemik erimesi basladi ise vay benim halime: AMH 0.01
Bu arada cyclo kullansam bile bazen cok yorgun oluyorum, vucudum agriyor, vitamin mineral eksikligim yok. Sizde de oluyor mu bu ?

Aaa anladim, sizin amh 1 ile kemik erimesi basladi ise vay benim halime: AMH 0.01
Bu arada cyclo kullansam bile bazen cok yorgun oluyorum, vucudum agriyor, vitamin mineral eksikligim yok. Sizde de oluyor mu bu ?
Bi karışıklık olmasın amh ile kemik erimesi arasında bir ilişki yok. Sizin yumurta rezerviniz benden az olabilir ama kemikleriniz daha sağlamdır belki. Ben ergenlikten beri adet görmediğim için yani primer amenore olduğum için kemik erimem sizlerden hızlı ilerlermiş olmalı diye düşünüyorum. Yorgunluk, ağrı vs durumlardan emin değilim çünkü başka bir hastalığım var (otoimmün hepatit) ve onunda etkisi zaten yorgunluk halsizlik olduğu için doğru yorum yapamayacağım

Bi karışıklık olmasın amh ile kemik erimesi arasında bir ilişki yok. Sizin yumurta rezerviniz benden az olabilir ama kemikleriniz daha sağlamdır belki. Ben ergenlikten beri adet görmediğim için yani primer amenore olduğum için kemik erimem sizlerden hızlı ilerlermiş olmalı diye düşünüyorum. Yorgunluk, ağrı vs durumlardan emin değilim çünkü başka bir hastalığım var (otoimmün hepatit) ve onunda etkisi zaten yorgunluk halsizlik olduğu için doğru yorum yapamayacağım
Anladim. Gecmis olsun. Evet durumlarimiz farkli. Genetik testleri de oldum neden böyle olduguna dair bir veri yok. Bioesdeger hormon tedavisi dusunuyor musunuz? Dr. Banu Ciftci sadece menopoz hastalarina bakiyor ama maalesef randevu yok. O bioesdeger hormon tedavisi öneriyor.

Arkadaşlar moralinizi hiç bozmayın. Ben bu sitede 0.01 amh ile hamile kalanı biliyorum.
Menopoza girip korunmayıp doğal yolla ikiz bebeği olanla bile tanıştım.
Evet belki ihtimal olarak düşük ama gebelik için bir sağlıklı yumurta bir sperm yeterli inanın bana. Ladyfrom3535 Ladyfrom3535

Benim icin cocuktan cok sagligim önemli. Saglikli olmadiktan sonra cocuk sahibi olmanin da bi anlami yok ki. Doktor aldigimiz hormon ilaclarinin dogal hormon gibi yer tutamayacagini söyledi. Yasimiz daha cok genc yani. Kendimize iyi bakmaliyiz öncelikle.

Anladim. Gecmis olsun. Evet durumlarimiz farkli. Genetik testleri de oldum neden böyle olduguna dair bir veri yok. Bioesdeger hormon tedavisi dusunuyor musunuz? Dr. Banu Ciftci sadece menopoz hastalarina bakiyor ama maalesef randevu yok. O bioesdeger hormon tedavisi öneriyor.
Teşekkür ederim, hepimize geçmiş olsun. Biyoeşdeğeri bende ara ara araştırıyorum. Henüz denemedim ama ömür boyu bu ilaçları kullanmaktansa doğala en yakınını kullanmak daha mantıklı. Biraz daha hayatımı, maddi gücümü yola koyduktan sonra tedaviyi almayı düşünüyorum . Banu hanım olmaz belki ama başka doktorlara giderim

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Yaşadığım şehirde bir fonksiyonel tıp doktoru buldum ama o da şu an izinlerinin çıkmasını bekliyormuş henüz fonksiyonel tıp hastası bakmıyormus. Oradan devam etmeyi istiyorum. Cyclo progeniva hala kullanmadim. Ama mucizevi bir şekilde düzenli adet oldum iki aydır. Adetlerim bitmis gibiydi aslında bir yıldır filan. Çok şaşırdım şükrettim.
Banu çiftçiyi takip ediyorum, biyo eşdeğer hormon tedavisini öğrendim. Fakat ona muayene olmam imkansız randevu bulmak da çok zor.

Benim amh 7 yıl önce 0.02 idi. O zamanlar hiç yumurta görülmezdi. Tedavilere hiç cevap vermezdi yumurtalıklarim, ama çok şükür doğal yollarla çocuğum oldu. Şu an Rabbim isteyenlere versin diye dua ediyorum. Kendi sağlıgima odaklanmaya çalışıyorum sizin yaptığınız gibi.

Gittiğim kadın doğum uzmanı kemik ölçümü ve mamografi de yaptırmami söyledi. Henüz onları yaptırmadım.

Benim amh 7 yıl önce 0.02 idi. O zamanlar hiç yumurta görülmezdi. Tedavilere hiç cevap vermezdi yumurtalıklarim, ama çok şükür doğal yollarla çocuğum oldu. Şu an Rabbim isteyenlere versin diye dua ediyorum. Kendi sağlıgima odaklanmaya çalışıyorum sizin yaptığınız gibi.
Aaa cok sevindim. Nasil oldu? Adet oluyor muydunuz hamile kalmadan önce? Ya da ictiginiz kullandiginiz bitkisel ürünler var miydi?

Aaa cok sevindim. Nasil oldu? Adet oluyor muydunuz hamile kalmadan önce? Ya da ictiginiz kullandiginiz bitkisel ürünler var miydi?
Adet oluyordum ama 45 -50 günde bir oluyordum. Aşırı duzensizdi, ara kanamalar oluyordu sürekli. Uç defa tüp bebek denedik yumurta hiç görülmüyordu adetin üçüncü günü muayenede, ilaçlarla bir yumurta biraz büyüyordu ama istenilen gibi olmuyordu. Tedavilere hiç cevap vermediği için sonlandırıyordu doktor, tedavilerin hiç birine devam edemedik. Doktor da artık donasyon önermişti. Ben de böyle birşey hiç düşünmediğim için bırakmıştım tedaviyi tamamen. Dinlenmek istemiştim. Sonra tamamen kendi sağlıgim için adetlerim düzene girsin diye son çare İbrahim Saraçoğlu nun şubesine gittim. Bana erken menopoz kürü verdiler çaylarını bitkilerini aldım. İlk olarak soğan kuruyle başlanıyor sonra aşamaları vardı ama şu an hatırlamıyorum. Soğan kürü bitti ve ben o ay doğal yollarla hamile kaldım.

Mucizeydi gerçekten çok şükür. Hep okurdum burada forumlarda, tedaviyi bırakıp durumu kabul ettiğimde çocuğum oldu yazanlar olurdu..benimki de öyle oldu. Gebelikte gittiğim doktorum umudunu kaybedenlere senin hikayeni anlatacağım demişti.

X