merhaba, biraz detaylı anlatacağım kusura bakmayın ama kafam karışık yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
ben 33 yaşındayım ve 3 yıl öncesinde bana erken menopoz teşhisi konuldu o zaman bekardım,şimdi 1buçuk yıllık evliyim. FSH 86 ya kadar çıktığı oldu AMH değerime bir kere baktırdım o da 0.1 di. 4 ay kadar önce muayene olmak için doktora tekrar gittim ve değerlerimi söylediğim gibi o da donasyonla hamile kalabilirsin anca dedi, muayene sırasında rahim duvarımın kalınlaştığını yumurtalıklarımda da yumurta göremediğini söyledi. ben açıkçası 3 yıl önceki bunalımlarıma girmedim ancak ister istemez canım sıkıldı. saraçoğlunun kürlerine başladım önce soğan kürü uyguladım ancak yine adetim kendiliğinden gelmedi, civanperçemi aslanpençesi çayını 20 güne yakın yaptım ancak hastalandım bi 10 günde anca iyileştim o da yarım kaldı. tekrar cyclo ya başladım adet görebilmek için. bu sırada prowomen, impryl,folidays,d vit,çörekotu yağı ve dulavrat otu takviyelerine başladım. yumurta göremedim demesine çok takıldım açıkçası çünkü çok da kesin konuşmadı ben de merak edip ovulasyon testine başladım. ovulasyon testimin 1.de ikinci çizgi silikti,2.de koyulaştı 3. de kesin çift çizgiyi gördüm ve sonraki 2 günde silikleşip kayboldu. yumurtlama yoktur diye düşünüyorum menopozdaysam ki benim akıntılarım da azalmıştı. sonraki ay bu kullandığım vitaminlerin etkisi olacağına inandığım için tekrar ovulasyon testi yapmaya karar verdim. akıntım artık iyice arttı ki benim aylardır neredeyse yoktu doktor da vajinal kuruluğun var demişti hatta.
tekrar ovulasyon testi yaptığımda yine aynı şekilde çift çizgiyi baya koyu olacak şekilde gördüm ve o günü değerlendirdik nolur nolmaz diye. şimdi çizgi silikleşti muhtemelen yarın kaybolur.
sorum şu: yumurtlama olmadan ovulasyon testi pozitif çıkar mı? kandaki LH seviyesini yükselmesi her zaman yumurtaya etki eder mi?
açıkçası tüp bebek merkezlerine gitmek istemiyorum çünkü yumurtam yoksa zaten olmaz ki FSH yüksekken boşa umutlanmış olmak istemiyorum önce alternatif yapabilecekllerimi uygulayıp sonra tekrar hiç bir şey demeden sıfırdan başka bi doktora gideceğim. nedense benim içimde doğal yolla hamile kalabileceğime dair bi his de var. Allah büyük....