Menopoz Erken menopoz ve hamilelik!

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar benim kan testim de 2.07 yazıyordu sonucum birde yan tarafta verilmiş 2 değeri vardı akşam aldığım için doktor yoktu bana orda bır kız sınırda dedi kızılayda yaptırdım kanda gebelik testi.aşılama yaptırmıştım ben 13 ünde olmuştu aşılamam doktorum eşinizle de 2 gün beraber oldun dedi 14 15 temmuz biz eşimle 14 ve 17 sinde beraber olduk 30 unda hastalanmam gerekiyor olmadım daha doktoruma söyledim işte sonuç negatif diye bana adet oldunmu dedi hayır dedim bu değer sınırda dedi 0 çıksaydı kötü 2.07 tutunmaya çalışmış dedi ama belki eşimle benimki tutmuş olabilirmi o yüzden bana bu hafta hasta olmazsan tekrar gebelik testi yap dedi benim normalde hasta olmam gerekiyor değilmi sonuçta yumurtam çatladı hamile değilsem adet olmam gerekir ben şeyden korkuyorum ben adet göremiyordum ilaç almadan ama bana iğneler vuruldu aşılama için yumurta çatlatıldı benim adet olmam gerekir değilmi olmazsam gebelik testimi yaptırayım acaba yine doktorumun dediği gibi gebelik sonucu 50 falan çıkması gerekşyordu herhalde ilk günler kaç çıkarki 17 sindeki tutmuşsa belki bu hafta belli olur hamileysem değiilmi inş. öyle olmuştur eşimle benimki tutmuştur hayırslısını versin alalhım hepimize

amin canim insallah dualarimiz kabul olur.. bende 26 yasindayim ve erken menopozdayim bende su an sadece adet olabilmem icin ilac kullaniyorum.benimde fsh cok yüksek allah yardimcimiz olsun

cnm inşallah ümitlerimiz kırılmasın bakın kur,an da (meryem)suresinde hz.zekeri yadan bahsediyor diyorki ...
o gizlice rabbine yalvarmıştı da ALLAH ına bir oğul istemişti Allah cc. de onu oğulla müjdelemişti oda nasıl olur benim karım kısır bende yaşlılığımın son sınırına vardım demim. Allah cc. bu benim için çok kolaydır ben birşeye sadece ol derim oda olu verir. bizim olmaz diye bişey yok ALLAH a sığınıp dua edelim zira o herşeye kadir:teselli:

slm kızlar..... bende erken menapoz tehdidiyle yaşıyorum. son tahlilimde fsh değerim 45 den 47,5 a yükselmişti. üstelik bu aradaki 1 ay boyunca hayıt otundan tutunda, civan perçemi,aslan pençesi gibi birçok bitkiyi kullandığım halde düşmesini beklerken yükselen fsh değerim beni daha da çıldırtmıştı. cylo-p ilacını kullanıyordum. doktorum bu ilacın fsh değerini düşürmede işe yaramayacağını sadece menapozdaki ateş basmaları ve kuruluk, halsizlik gibi sorunlar için işe yaradığını söylemişti.

ben de bu tüm olumsuzluklara karşın trisequens adlı ilacı yazdırdım doktora. birde gene başka bir doktor tavsiyesiyle agnucaston isimli ilacı da istedim. bu agnucaston isimli ilaç bizim demleyerek içtiğimiz hayıt otunun ilaca dönüştürülmüş hali. içeriğinde de açıkca yazıyor zaten. bu sebeple otunu kaynatarak içmekten vazgeçerek ilacına başladım. özel bir tüp bebek merkezinden doktorla yaptığımız telefon görüşmesi sonrasında bu ilaçları sigorta üzerinden yazdırabileceğimi söylemişti. ama birde yumurtanın yeterince büyümesini hızlandıran DHEA isimli ilacı da söyledi. bu ilaçları 3 ay boyunca düzenli kullanarak tekrar fsh değeriyle beraber yumurta sayımı yaptırmamı da söyledi doktor.

inşallah istediğimiz neticeye kavuşuruz. benden de size bir tavsiye olarak hayıt yerine agnucaston isimli ilacı kullanın derim. eğer yumurtanız yeterli büyümeye ulaşamıyorsa DHEA isimli ilaç. fsh yüksekliği için kullanan pekçok kişi çok memnun sonuçlar elde etmiş; trisequens...........

arkadaslar aranızda yumurtlayamama gibi sorunlar yaşayanlar varmı...yumurtlamama ne demek menapoza girmiş olduğumuzumu gösteriyor...yardım ederseniz sevinirim.bu ay adetin 10, gününde doktora gittim ve yumurta olmadığını söyledi ve acıklama yapmadı...dünden beri moralim çok bozuk..bilgi verirseniz sevinirim......

canım yumurtlama olmuyorsa fsh yüksektir ve bu erken menopoz oluyor bendede aynısı var ... tresequens kullanıyorum ancak düşüyor ama yinede pek yumurta olmuyor. doktorum hayıt tohumunu balla karıştır ye dedi. ben bugün biraz yedim ama midem bu tür şeyleri pek kabul etmiyor benim. bende arştırdım vitex hayıt meyvesi diye bir ilaç buldum internetten doktorum kullanabileceğimi söyledi ve bende sipariş ettim. bakalım hayırlısı... ama kafana takma olur inşallah.. herşey Allahtan..

papatya 1979; sipariş ettiğin ilacı şimdi googledan araştırdım. fiyatı oldukça pahallı geldi bana. üstelik içinden 90 kapsül çıkıyormuş ve günde 2-3 kere alınması tavsiye edilmiş. elimde olan ve halen kullanmakta olduğum ilaçda aynı içerikte. agnucaston isimli ilaç da hayıt meyvesinden elde edilmiş. fiyatı da 8 küsür ytl.sigorta yazdığı için daha da düşük fiyata gelir. eczacı olan arkadaşım zaten bu ilacın hayıttan elde edildiğini söylediği için dr uma ben kendim söylemiştim ve dr bana benim zorlamamla yazmıştı. sen daha önce bu ilacı kullandın mı? yani agnucaston u denedin mi ?

slm arkadaşlar
ben 27 yaşındayım ve maalesef doktoro bir kaç aydır kanamalrımın azalması şikayetiyle gittim ve erken menopoz olabileceğini söyledi...
muayenede yumurtalıklarımın hiçte menopoza benzemediğini söyledi fakat kan testinde değer yüksek çıkmış ben hala şoktayım ailemde hiç böyle şeyler yok annem bile menopoza girmemişken bilmiyorum şaşkınım...
adetimim 2. günü tekrar kan testi yaptırmamı istedi umarım bir yanlışlık vardır..varsa bundan sonra beni neler bekliyor hayatımda ne gibi değişikler olacak hiiç bilmiyorum...
sizlerin bahsettiği fsh değeri benim yaptırtığım testmi acaba cahilliğime verin inanın bilmiyorum...normal değeri ne bunun bilen varmı

papatya 1979; sipariş ettiğin ilacı şimdi googledan araştırdım. fiyatı oldukça pahallı geldi bana. üstelik içinden 90 kapsül çıkıyormuş ve günde 2-3 kere alınması tavsiye edilmiş. elimde olan ve halen kullanmakta olduğum ilaçda aynı içerikte. agnucaston isimli ilaç da hayıt meyvesinden elde edilmiş. fiyatı da 8 küsür ytl.sigorta yazdığı için daha da düşük fiyata gelir. eczacı olan arkadaşım zaten bu ilacın hayıttan elde edildiğini söylediği için dr uma ben kendim söylemiştim ve dr bana benim zorlamamla yazmıştı. sen daha önce bu ilacı kullandın mı? yani agnucaston u denedin mi ?

canım dediğin ilacı bilmiyorum.. bitkisel bir ilaç mı? viteks bitkisel olduğu için tercih ettim. birde o kadar çok şeye para veriyorum ki bu tedaviyle ilgili.. bu eksik kalmasın onu da deneyeyim dedim. inan artık ne duysam yapmaya hazırım çünkü.. normal hayıtıda yemeye çalışacağım zaten... artık hayırlısı hepimiz için...

Canim Benim Fsh Değerim 45 Ve Bana Erken Menopoz Teşhisi Kondu.ama Ben Bu Ay Doktor A Gittim Tüp Bebek Için önceden Başka Doktorum Bana Cyclo Progynova Vermişti Ekime Kadar Kullan Dedi. Ben Korktum Geç Kalirim Diye Bebek Için 32 Yaşindayim.doktorum Bana Bu Alci Bitince Birak Sana Başka Ilaç Vericez Dedi Yüksek Dozda Birde Ultrasinda Inceledi Beni Bişeyler Işaretledi Herhalde Yumurtaliklarimi.ama Ben Birde Hayit Tohumu Içiyorum Her Sabah 3 Haftadir Oda çok Iyiymiş.önceki Doktorum Iç Dedi Zararri Yok.rahmimin Genç Olduğunu Söyledi Tüp Bebek Doktorum şansim Varmiş Galiba Bakalim Kismet.ama Ben Yinede Sevinemiyorum Korkuyorum.mesela Ablam 73 Lü Yeni Doğum Yapti Aramizda 3 Yaş Var Benimde Böyle Oldu Artik Geçicimi Bu Nasil Bilmiyorum 10 Aylik Evliyim 2006 Başladi Adet Düzensizliğim Evlendiğimde Adet Olamadim üzüldüm.eşimede Söyleyemedim Tepkisi Ne Olur Bilmiyorum Tek Erek çocuk Işte Böyle Arkadaşlar. Ama Artik Dicm Yumurtalikalrimda Sorun Var Benim Her Ay Sanirim Fsh Değerim Takip Edilecek şimdiki Hastanede
ya ben bisey sormak istiyorum erken menopozun belirtileri nele. yani nereden biliniyo. ben 25 yasindyim ve 2 aydir cok az adet goruyorum. vede cok korkuyorum henuz bi cocugum bile yok . vede cocugu coook istiyorum. gecen ayda bu ayda 3. gunu kesildim hemen ne oluyo merak ediyorum
:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:kafamçokkarıştı

papatya1979; googladan agnucaston diye arattırsan gene içerik bilgilerine ulaşabilirsin. ben bu bahsettiğim ilacı eczacı arkadaştan DHEA isimli ilacı sipariş ederken öğrendim. tanıdık biri olduğu için hayıt otu bile içiyorum diye bahsetmiştim. o da neden ilacı varken otuyla uğraşıyorsun ki diye dalga geçmişti. yanımda ilacı çıkarttı. içeriğini okudu. hayıt otundan elde edilen agnus diye özden elde ediliyormuş.bitkiseldir ve hiçbir yan etkisi yoktur diye yazıyor. fiyatı da bahsettiğim gibi oldukça ucuz.

senin netten siparişle aldığın ilacın içeriğiyle aynı mı tam bilemiyorum. ama eğer o ilaç ta hayıt özünden elde ediliyorsa içeriği aynı demektir. aradaki fiyat farkı da fazla olduğu için ben bunu kullan derim. gene de sen bilirsin canım...

Arkadaşlar merhaba banada doktorum banada erken menepoz dedi ve moralim çok bozuldu tabıkı o gunu hatırlamak bıle istemiyorum ama bilmiyorum sizde nasıl bende sıkıntı vs hiç bir şey yok anlamadım aslında ... bu arada inciri duymuştum onu yaklaşık 20 gun kadar her gün kaynatıp suyunu içtim çok az bir sey oldu şimdide hayıta başladım inşallah sonuç iyi olur

arkadaşlar 27 yaşındayım banada erken menopoz dendi sonuçları yazmak istiyorum ben bir şey anlamadım....
fsh 15,7
fsh(foliküler) referans aralığı 1.98-11,6
fsh(ovulatuar) referans aralığı 5,14-23,4
fsh(luteal) referans aralığı 1,38-9,58
fsh(postmenopoz) 21.5-131

prl(kadın) 20,3 referans aralığı 3-18,6

arkadaşlar aynen yazdım doktora tam soramadım şoktan bunların anlamı nedir lütfen bilen anlıyan varsa banada anlatsın kafayı yiyicem ben..dr. adetin 2. günü tekrar fsh istedi hayırlısı bakalım...
bide beni en çok endişenlidiren menopoz varsa beni erken yaşta neler bekliyor bu konuda çok endişeliyim arkadaşlar...

slam arkadaşlar ben 34 yağındayım ve 6 aylık evliyim evliliğimin 2 ayı reglim gecikti dr. gittim herşey normal dedi 3. ayda yine gecikti hiçbirşey yapmadım dr. farlutal ilaç verdi kullanmadım ve 45. gün adet oldum. 4 ay yine gecikti ve ilacı kullandım oldu 3. gün dr. gittim hormon tahlili yaptırdım fsh değerim 23,5 çıktı. dr. normal dedi cleo progynova ilaç verdi kullan dedi tabiki ben fsh nedir bilmiyordum o arada ama siyah çıktığı için şüphelendim ve başka dr. gösterdim. o da erken menopoz dedi. bir sonraki ay ilaç kullanmadan regil ol tahlili tekrarlayalım dedi. o ay 27, gün regil oldum ve rahat edemedim başka dr. gittim. 3. günü yine tahlil yaptırdım ve fsh değerim 33,8 çıktı yükselmişti dr. bana hiç zaman kaybetme tüpbebek merkezine git vakit kaybedersen çocoğun olma şansını kaybedersin dede. istanbuldaki tübbebek merkezleriyle görüştüm ama hiç canımı sıkıp sitres yapmadım bu ay. dr. biriside tüpbebek şansın çok düşük ancak yumurta nakliyle hamile kalabilirsiniz demişti. o arada kk dan hayıt tohumunu okudum ve o ay düzenli olarak sabah akşam hayıt tohumunu kullandım. ve allahın izniyle bu ay hamile olduğumu öğrendim. çok mutluyum arkadaşlar allah hepinize nasip etsin.

slam arkadaşlar ben 34 yağındayım ve 6 aylık evliyim evliliğimin 2 ayı reglim gecikti dr. gittim herşey normal dedi 3. ayda yine gecikti hiçbirşey yapmadım dr. farlutal ilaç verdi kullanmadım ve 45. gün adet oldum. 4 ay yine gecikti ve ilacı kullandım oldu 3. gün dr. gittim hormon tahlili yaptırdım fsh değerim 23,5 çıktı. dr. normal dedi cleo progynova ilaç verdi kullan dedi tabiki ben fsh nedir bilmiyordum o arada ama siyah çıktığı için şüphelendim ve başka dr. gösterdim. o da erken menopoz dedi. bir sonraki ay ilaç kullanmadan regil ol tahlili tekrarlayalım dedi. o ay 27, gün regil oldum ve rahat edemedim başka dr. gittim. 3. günü yine tahlil yaptırdım ve fsh değerim 33,8 çıktı yükselmişti dr. bana hiç zaman kaybetme tüpbebek merkezine git vakit kaybedersen çocoğun olma şansını kaybedersin dede. istanbuldaki tübbebek merkezleriyle görüştüm ama hiç canımı sıkıp sitres yapmadım bu ay. dr. biriside tüpbebek şansın çok düşük ancak yumurta nakliyle hamile kalabilirsiniz demişti. o arada kk dan hayıt tohumunu okudum ve o ay düzenli olarak sabah akşam hayıt tohumunu kullandım. ve allahın izniyle bu ay hamile olduğumu öğrendim. çok mutluyum arkadaşlar allah hepinize nasip etsin.

:içelim: kutlarim. allah hayirla ve saglicakla kucagina almayi nasip etsin.a.s.

hepimizin korkusu ortak galiba .29 yaşındayım .4 aylık evliyim.her ay düzenli giden adet dönemim ilk defa geçen ay 2 gün ,bu ayda 1 gün oldu. çok korkuyorum .hiç çocuk düşünmemiştim. sonra sonra sonra derken ......
pazartesi doktora gideceğim. allah herkese annelik duygusunu tattırsın...

Gözünüz aydın canım. :sm_cool:Allah bebeğinize :ecrin_bebek:sağlıkla kavuştursun.Hayırlı evlat olsun inşaallah. Bizler için de dua eder misin? Allah bizlere de tez vakitte nasip etsin bu mutlu haberi almayı inşaallah. :Saruboceq:

X