Merhabalar.
Kız kardeşim sağlık sıkıntısından bahsetmek istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. Bilgilendirmeye ihtiyacımız var.
Kardeşim 06.06.1992 doğumlu. Bursa'da oturuyoruz.Sivas'ta üniversite okuduğu yıllarda adet düzensizliği başladı.Doktora gittiğinde yumurtalıklarında/rahminde hiç bir sıkıntı olmadığını ve düzensizliğin stresten kaynaklandığını söylediler.Doktorun verdiği bitkisel ilaçlarla adet olmaya devam etti. Zayıflaman gerekir dedikleri içinde spora başladı şu an 62,5 kilo ve devam ediyor spora. İlacı bittiğine adeti yeniden gecikmeye başladı.Bursa'da Zübeyde Hanım Doğum Evi Hastahanesinde doktor erken menopoz başlangıcı var Uludağ Üniversitesine endokrin bölümüne git dedi. Erken menopoz dedikleri için ailecek çok üzüldük. Bülent Kayhan adındaki doktora gittik. Yine testler yapıldı. O daha fazla üzdü. Evleneceğin kişiye çocuğunun olmama ihtimalini söylemelisin. 3aylık bi ilaç tedavisi sonucunda duruma bakarız dedi. Kardeşim ilacını kullanmaya başladı, 15 günlük soğan kürü tedavisine başladı. İlacı bitince adet oldu. Şimdi ikinci ilaç kutusunda. Adetine son 15 gün kala yine soğan kürüne başladı. Rahatlıyorum soğan kürünü uyguladığımda dedi, bu adetimde normaldi az değildi dedi. Yine biz doktor araştırmasına devam ediyoruz. Sivas'ta ki doktorlar hiç birşeyin yok derken niye Bursa'da ki doktorların böyle konuşması aklımızı karıştırdı. Kardeşimin fsh değeri yüksekmiş. Yine Yaşar Can adındaki doktoru önerdiler gittik. Doktor Bey testler olumsuz ama ultroson temiz. Endokrine bi gidin sonuçlarına bakalım dedi. Çekirge Devlet Hastanesinde ki Mutlu Bey'e yönlendirdi. Kardeşim gitti ama doktor hiç muayene etmemiş, gerek yok. Bursa yetersiz İstanbul yada Ankara'ya gidin demiş. Anlayacağınız yine karmaşıklık ve moral bozukluğu. Şimdi Jimer Hastahanesindeki Cenk Bey'e gitmeyi istiyoruz.
Bu sıkıntının çaresi var mı? Yoksa kardeşim erken menopoza girmesine göz mü yumacağız? Annem bebeği olmayacak diye çok üzülüyor. Çok şükür daha kötü hastalıklardan değil kardeşimin ama insan çok üzülüyor.
Yapılan testleri ekledim.
Bilgilendirmenizi bekliyorum.
Sevgiler..