• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ERKEN MENOPOZ TEŞHİSİ !

LH bildiğim kadarıyla yumurtlama. Estradiol östrojen demek. Amh düşükse fsh yuksek çıkıyor. Kiminde bu fsh cikmayabiliyor. Ya da zamanla çıkıyor. Benim amh kötü iken yani rezerv bi zamanlar östrojen iyiydi.Ama sonra düştü.

Canim tahlillerde bir yanlislik olmasin ondan soruyorum. Estradiolun iyiyse fsh nin yuksek olmamasi gerek yani. Yinede bilemiyorum ama. Doktorun daha iyi bilir ama. Estradiol 50 nin alti 30 un ustundeyse yumurtlamada sknti yok demektir. Yumurta rezervi iyi olan birisininde fsh si yukselmemeli yukselmez yani.
E2 oluşan yumurtanın kaliteli olup olmadığına bakıyor fsh yumurta oluşup olisamayacahina bakıyor biri rakam biri kalite yani.. tüp bebek tedavisinde toplama işlemi yapılmadan önce e2 ye bakılır ki kalite yani doluluk hakkında bi öngörü okusabilsin diye.. fsh normal de olsa kalite yoksa e2 düşük çıkar ve yumurta boştur. E 2 kalite hakkında bilgi veriyor ben yillardirrrr bunu anladım hatta bundan eminim

Yok canim onu anladimda. Yani estradiol yumurta rezervleriyle ilgiliyse estradiol iyiyse fsh nasil cikiyor onu anlamadim. Yumurta rezervi duser fsh yukselir degilmi.
E 2 adetin ilk günlerinde düşük yumurtlama dönemlerinde yüksek olur yumurtlamaya bağlı olarak . Yumurta gelişir ama boş çıkar buda fsh düşüktür ve doğal olarak da e2 de düşüktür . Fsh düşük olacak e2 yükselecek normali bu

E 2 adetin ilk günlerinde düşük yumurtlama dönemlerinde yüksek olur yumurtlamaya bağlı olarak . Yumurta gelişir ama boş çıkar buda fsh düşüktür ve doğal olarak da e2 de düşüktür . Fsh düşük olacak e2 yükselecek normali bu

bende geçen ay fsh 13,96 e2 39 du bu ay fsh 11.9 e2 75 çıktı. doktora göstermeye iki gün sonra gideceğim e2 neden yukselmş olabilirki hiç bi kur flnda yapmadım

Arkadaşlar aynı sorun bendede var daha 26 yaşındayım 4 yıllık evliyim doktorlar hep aynı şeyi söyledi tüp bebek bile olmaz dediler fsh 66 çıktı sonra 16 oldu sevindim belki bi umut olur diye ama tüp bebek merkezine gittim yumurtan yok dediler napıcamı bilmiyorum

Arkadaslar ne kadar guzel bilgilendirmeler yapmissiniz ya cok tesekkurler gercekten... ben ilk tup bebek denememi yaptirdim son anda e2 seviyem duzeldi tek yumurta olustu yoksa toplama olmayacakti yarida kesecektik. Simdi tek yumurta transfer oldu merakla beklemekteyim ilk deneme bakalim ne olacak ya hepimize allah yardimci olsun

Merhabalar.

Kız kardeşim sağlık sıkıntısından bahsetmek istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. Bilgilendirmeye ihtiyacımız var.

Kardeşim 06.06.1992 doğumlu. Bursa'da oturuyoruz.Sivas'ta üniversite okuduğu yıllarda adet düzensizliği başladı.Doktora gittiğinde yumurtalıklarında/rahminde hiç bir sıkıntı olmadığını ve düzensizliğin stresten kaynaklandığını söylediler.Doktorun verdiği bitkisel ilaçlarla adet olmaya devam etti. Zayıflaman gerekir dedikleri içinde spora başladı şu an 62,5 kilo ve devam ediyor spora. İlacı bittiğine adeti yeniden gecikmeye başladı.Bursa'da Zübeyde Hanım Doğum Evi Hastahanesinde doktor erken menopoz başlangıcı var Uludağ Üniversitesine endokrin bölümüne git dedi. Erken menopoz dedikleri için ailecek çok üzüldük. Bülent Kayhan adındaki doktora gittik. Yine testler yapıldı. O daha fazla üzdü. Evleneceğin kişiye çocuğunun olmama ihtimalini söylemelisin. 3aylık bi ilaç tedavisi sonucunda duruma bakarız dedi. Kardeşim ilacını kullanmaya başladı, 15 günlük soğan kürü tedavisine başladı. İlacı bitince adet oldu. Şimdi ikinci ilaç kutusunda. Adetine son 15 gün kala yine soğan kürüne başladı. Rahatlıyorum soğan kürünü uyguladığımda dedi, bu adetimde normaldi az değildi dedi. Yine biz doktor araştırmasına devam ediyoruz. Sivas'ta ki doktorlar hiç birşeyin yok derken niye Bursa'da ki doktorların böyle konuşması aklımızı karıştırdı. Kardeşimin fsh değeri yüksekmiş. Yine Yaşar Can adındaki doktoru önerdiler gittik. Doktor Bey testler olumsuz ama ultroson temiz. Endokrine bi gidin sonuçlarına bakalım dedi. Çekirge Devlet Hastanesinde ki Mutlu Bey'e yönlendirdi. Kardeşim gitti ama doktor hiç muayene etmemiş, gerek yok. Bursa yetersiz İstanbul yada Ankara'ya gidin demiş. Anlayacağınız yine karmaşıklık ve moral bozukluğu. Şimdi Jimer Hastahanesindeki Cenk Bey'e gitmeyi istiyoruz.

Bu sıkıntının çaresi var mı? Yoksa kardeşim erken menopoza girmesine göz mü yumacağız? Annem bebeği olmayacak diye çok üzülüyor. Çok şükür daha kötü hastalıklardan değil kardeşimin ama insan çok üzülüyor.
Yapılan testleri ekledim.

Bilgilendirmenizi bekliyorum.
Sevgiler..
Değerleri yüksek bence yaşına göre fsh epey yüksek çıkmış adetin ikinci üçüncü günü verdi değil mi onun üstünü pek iyi görmüyor doktorlar fsh tek başına bir anlam ifade etmez amh de baktırdı mı

Merhabalar.

Kız kardeşim sağlık sıkıntısından bahsetmek istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. Bilgilendirmeye ihtiyacımız var.

Kardeşim 06.06.1992 doğumlu. Bursa'da oturuyoruz.Sivas'ta üniversite okuduğu yıllarda adet düzensizliği başladı.Doktora gittiğinde yumurtalıklarında/rahminde hiç bir sıkıntı olmadığını ve düzensizliğin stresten kaynaklandığını söylediler.Doktorun verdiği bitkisel ilaçlarla adet olmaya devam etti. Zayıflaman gerekir dedikleri içinde spora başladı şu an 62,5 kilo ve devam ediyor spora. İlacı bittiğine adeti yeniden gecikmeye başladı.Bursa'da Zübeyde Hanım Doğum Evi Hastahanesinde doktor erken menopoz başlangıcı var Uludağ Üniversitesine endokrin bölümüne git dedi. Erken menopoz dedikleri için ailecek çok üzüldük. Bülent Kayhan adındaki doktora gittik. Yine testler yapıldı. O daha fazla üzdü. Evleneceğin kişiye çocuğunun olmama ihtimalini söylemelisin. 3aylık bi ilaç tedavisi sonucunda duruma bakarız dedi. Kardeşim ilacını kullanmaya başladı, 15 günlük soğan kürü tedavisine başladı. İlacı bitince adet oldu. Şimdi ikinci ilaç kutusunda. Adetine son 15 gün kala yine soğan kürüne başladı. Rahatlıyorum soğan kürünü uyguladığımda dedi, bu adetimde normaldi az değildi dedi. Yine biz doktor araştırmasına devam ediyoruz. Sivas'ta ki doktorlar hiç birşeyin yok derken niye Bursa'da ki doktorların böyle konuşması aklımızı karıştırdı. Kardeşimin fsh değeri yüksekmiş. Yine Yaşar Can adındaki doktoru önerdiler gittik. Doktor Bey testler olumsuz ama ultroson temiz. Endokrine bi gidin sonuçlarına bakalım dedi. Çekirge Devlet Hastanesinde ki Mutlu Bey'e yönlendirdi. Kardeşim gitti ama doktor hiç muayene etmemiş, gerek yok. Bursa yetersiz İstanbul yada Ankara'ya gidin demiş. Anlayacağınız yine karmaşıklık ve moral bozukluğu. Şimdi Jimer Hastahanesindeki Cenk Bey'e gitmeyi istiyoruz.

Bu sıkıntının çaresi var mı? Yoksa kardeşim erken menopoza girmesine göz mü yumacağız? Annem bebeği olmayacak diye çok üzülüyor. Çok şükür daha kötü hastalıklardan değil kardeşimin ama insan çok üzülüyor.

Sevgiler..[/QUOTE

Merhabalar.

Sevgiler..[/QUOTE

selam arkadaşlar hayırlı kandiller benimde e2 düşük yaş 43 3 yıllık evliyim çocukda yok yumurta rezervi de düşük e2 yi yükseltmek için neler yaptınız

arkadaşlar merhaba bu instagramda yazan kadınlara özel macun dan kullanıp başka fayda gören var mı ? konu sahibi onun fayda ettiğini söylemiş ama sonra tekrar yazmamış

Ben tedavi sırasında kullandım yumurta büyümüyordu macunla büyüdü faydasını gördüm
çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.Benim yakınıma erken menapoz dendi.ilaçsız adet olmuyor Fsh 56 çıktı.Acaba faydası olur mu .Doktor yunurta yok diyor.

Kullanabilir fsh düşürmede hayıt çok başarılı macunun içindede mevcut
Merhabalar benimde yaş 44 çocuk istiyoruz fsh yükseti saraçoğlu kürlerinden bayağı fayda gördüm hala devam ediyorum erken menopoz kürü kullanıyorum siz neler denediniz benim fsh 36dan 18e düşürdü bu kürler şimdi ikicisini yapıcam Allah büyük İnşaAllah umudum var:anneadayı:

Amin. Baktirdim amh 0.01 :KK43:
sadece sen değilsin bu durumu yaşayan..bende 30 yaşındayım amh 0,01..fsh yüksek..doktorlar tüp bebek bile deneyecek yumurtan yok diyor..çaresizlik neymiş bu şekilde yaşamış oldum..ben şuan hayıt tohumu kullanıyorum,rabbim büyüktür.Veren de o alanda..elimizden geleni yapalım takdir rabbimin..

sadece sen değilsin bu durumu yaşayan..bende 30 yaşındayım amh 0,01..fsh yüksek..doktorlar tüp bebek bile deneyecek yumurtan yok diyor..çaresizlik neymiş bu şekilde yaşamış oldum..ben şuan hayıt tohumu kullanıyorum,rabbim büyüktür.Veren de o alanda..elimizden geleni yapalım takdir rabbimin..
Fsh kaç? İlaçla mi adet oluyorsun? Bana kürler bi işe yaramadı inşallah sana yarar.Benimle ugrasacak bi dr. buldum ignelerle yumurta çıkmadı tedavi kesildi bakalım bundan sonra ne yapacağız.

Fsh kaç? İlaçla mi adet oluyorsun? Bana kürler bi işe yaramadı inşallah sana yarar.Benimle ugrasacak bi dr. buldum ignelerle yumurta çıkmadı tedavi kesildi bakalım bundan sonra ne yapacağız.
fsh 56 çıktı :( aynen ilaçla adet gördüm şimdi bıraktım ilaçları hayıt kullanıyorum birde bal karışımlı bir bal bakalım hayırlısı..doktorlar yapçak bişey yok diyor ama bizde bir umut..

Back