- 10 Kasım 2024
- 55
- 31
-
- Konu Sahibi yagmurrcan
Amin arkadaşım Rabbım yar ve yardimcimiz olsun bu yoldaRabbim yuzunu guldursun inşallah arkadasim
BENİM FSH 28 DEN 8 E DÜŞTÜ HER AY FSH DEĞİŞİRHe birde doktora fsh dusuremezmiyiz dedim yok düşmesi için kist olması gerek oda bir anlam ifade etmez dedi folikul görürüz insallh dedi
dr kimdi acabainanın bende buraları o kadar çok okudum ki. İlk gittiğimde fsh 96 ve Folikül yoktu. O ay hap kullandım yine oluşmadı. Doktorum da Prp önerdi. Yaptık fsh 16 ya kadar düştü. Tedavi sürecinde iğne kullanıyorsunuz zaten genelde. Durumunuza göre dozları ve hangisi sizin için uygunsa onu verir doktorunuz bizim gibi hastalarda yakın takip ve süreklilik önemli. Yapması da çok kolay. Başta korkuyor insan kendine iğne yapmaya ama alışıyorsunuz. Benim Prp sonrası foliküllerim ilaca rağmen büyümedi. Diğer ayı büyüdü boş çıktı. Sonra bulmaya başladık sabır gerektiren bir süreç. Biz doktordan yana da şanslıydık. Çok uğraştı pes etmedi sağolsun. Allahın izniyle inşallah sonu da güzel olur. Sizinde inşallah kolaylıkla ilerler süreciniz. Zor biliyorum ama mecbur git gel ile geçen süreç. Takviye olarak folik asit d vitamini argifertil kullanıyorum.
Estradiol kaçtı peki fsh her ay değişen bir hormon değil diye biliyorum fsh düşük çıkması ya kist bir durum olabilir dedi doktor ki olede olmuştu kist gitti fsh yüksek çıktı düşen bir hormon ised3 insallh duserBENİM FSH 28 DEN 8 E DÜŞTÜ HER AY FSH DEĞİŞİR
Şuan benimde seninki gibi regli oluyormusun peki benim bugün 48.gunum hala olmadım
Nicel Taşdemirdr kimdi acaba
Ben dün doktora gittim fsh yüksek erken menopoz dedi yine bende senin gibi soka girdim tıkır tıkır oluyordum birden kesilmiyormus zaten aylar sürerek azalarak gidiyormuş sanırım doktor dün rahmin kalinlasmis yumurtan çatlamış folikül görüyorum dedi regli olursun 2hafta içinde dedi akintimdan anlamıştım bana folikül varsa umut var diyor ignelere cvp verir buyur insallh dedi gonal file az miktarda dozları verecekmiş umarım cvp verr toplarız @tüpbebek canim dün senide etiketledim görmedin sanirim haber vermek istedim doktor bunları soledi bugün 52.gun oldu he birde ben reglimin 4.gunu test vermiştim acaba buda far ediyormu onu bilemedik doktor birdaha bakalım dedi dua et olur mu bende artık tedaviye geçmek istiyorum umarım yumurtalarim buyur sağlıklı bir şekilde devam ederimBen 3 hafta geciktim son adetimde sürekli gecikme olmuyordu yaz döneminde 2 ay kadar gecikme oldu bir de onun haricinde hep tıkır tıkır düzenliydi anlamadım yani bir anda erken menopoz diyince kal geldi sadece bir teste bakarak bunu demeleri normal mi bi kaç doktora daha mı görünsem kafam çok karıştı bekarım bir de
Adetinizin 2. günü yapıldı peki fsh testi Estradiol hatırlamıyorum şuan ama her ay değişen bir hormon diye biliyorum benim değişiyorduEstradiol kaçtı peki fsh her ay değişen bir hormon değil diye biliyorum fsh düşük çıkması ya kist bir durum olabilir dedi doktor ki olede olmuştu kist gitti fsh yüksek çıktı düşen bir hormon ised3 insallh duser
aynı ilaçlar ve işlemler bana da yapıldı da hastaneler aynıymış bende acıbademe gidiyorumNicel Taşdemir
Vallahi doktor değişmez dedi erken menopoz dedi dedide dedi benim kist vardı şimdi bana folikül gördü reglide olmadım rahmim kalinlasmis regki olcksun dedi 51.gun oldu dün gittim şimdi gonal f ile az doz vercem büyütmeye çalışmaz dedi insallh cvp verr dedi dua et bende başlıyım artık temmuzdan beri gidip geliyorum kist çıktı falan onun gitmesini bekledik derken bu zaman oldu sende folikul var mı büyüttüklerini kaç doz gonal f kulland inAdetinizin 2. günü yapıldı peki fsh testi Estradiol hatırlamıyorum şuan ama her ay değişen bir hormon diye biliyorum benim değişiyordu
Canım dün seni etiketledim bugünde etiketledim görmedin sanırım dün doktora gittim yukarıda yazdım sahada haber vermek istedim 51.gun oldu bugün doktor dün rahim kalinlasmis yumurtan çatlamış regli olacaksın dedi ve arkada bir folikul gördü regli olunca gel dedi umarım bende başlarım birde cbp vermesi lazımmış az doz verecekmiş doktor gonal f ile az vericem fsh yüksek olunca sanırım az veriliyor umarım benimde sağlıklı yumirtalrim olurNicel Taşdemir