• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken menepoz

Kedicikk061

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
3.677
4.277
83
Kızlar dünden beri öyle kötüyüm ki eşimle birkaç aydır bebek düşünüyorduk
Geçen hafta dr a gittim ki tahlil vs yaptırayım bişey varmı baktırıyım dedim
Dün de sonuç göstermeye gittim ama nası bi hastaneyse 3 saat sıra gelip giremedim çok stres oldum neyse sıra geldi doktor hanım çok ters biri zaten testlere baktı direk yumurtalıkların yavaş çalışıyo ve menepoz yakın dedi beynimden vuruldum
dedim yaşım 28 normal mi bu hayır değil dedi bebeğiniz olmaz demiyorum ama olmazsa gel dedi
Eşim bebek istesin diye okadar dua ettim sonunda duam kabul oldu ama böyle bi pürüz çıktı yıkıldım resmen
Aynı problemi yaşayan doğal yoldan bebek sahibi olan tedavi olan ve başaran varsa bana yardımcı olun yarın özel bi dr a gitçem bakalım o ne dicek

Canım üzülme dur bakalım bir başka doktora daha git bir doktorla kalma. Ayrıca erken menopozun tedavisi var

Menapoz yakınsa bile üst üste doğurursunuz. Ama bence tahliller yanlış olabilir, genelde menapoz ırsidir, anneniz kaç yaşında girmiş?

Menapoz yakınsa bile üst üste doğurursunuz. Ama bence tahliller yanlış olabilir, genelde menapoz ırsidir, anneniz kaç yaşında girmiş?
Annem 40 yaşında myomdan kaynaklı ameliyat oldu rahmi alınınca girdi menepoza ameliyat olmasa daha olurdu yani ırsi de olabilirmiş ama bilemiyorum

Ben AMH testi yaptırdım, doktor bana da menapoz yoluna girdiğimi söyledi. Ben genel kontrol için gitmiştim gerçi yani çocuklarım var. O nedenle sordum. Bu konuda doktor aşırı önemli. Eğer maddi gücünüz varsa Memorial Şişli Banu Göker Özdemir i tavsiye ederim şiddetle. Paragöz bir hastane değil ve müthiş bir doktor..

O zaman girmezsiniz korkmayın. Sakince başka doktora görünün. İstanbul'daysanız Egemen Koyuncu var mutlaka ona gidin derim. Yeri Bağdat caddesinde

Dün de sonuç göstermeye gittim ama nası bi hastaneyse 3 saat sıra gelip giremedim çok stres oldum neyse sıra geldi doktor hanım çok ters biri zaten testlere baktı direk yumurtalıkların yavaş çalışıyo ve menepoz yakın dedi beynimden vuruldum
dedim yaşım 28 normal mi bu hayır değil dedi bebeğiniz olmaz demiyorum ama olmazsa gel dedi
Eşim bebek istesin diye okadar dua ettim sonunda duam kabul oldu ama böyle bi pürüz çıktı yıkıldım resmen
Aynı problemi yaşayan doğal yoldan bebek sahibi olan tedavi olan ve başaran varsa bana yardımcı olun yarın özel bi dr a gitçem bakalım o ne dicek
Bi arkadasım da aynı durumu yaşadı, evlenir evlenmez çocuk için uğraşmaya başladı oyüzden, 1 aya kalmadan hamile kaldı, inşallah sizinde öyle olur. Başka doktora gidin yinede.

Ben AMH testi yaptırdım, doktor bana da menapoz yoluna girdiğimi söyledi. Ben genel kontrol için gitmiştim gerçi yani çocuklarım var. O nedenle sordum. Bu konuda doktor aşırı önemli. Eğer maddi gücünüz varsa Memorial Şişli Banu Göker Özdemir i tavsiye ederim şiddetle. Paragöz bir hastane değil ve müthiş bir doktor..
Ankaradayım başkent hastanesinde iyi bi doktor var onunla görüşeceğim bu dediğiniz testi orda yaptırıyım

Benim de 2 senedir olmuyor. 28 yaşımda öğrendim erken manapozu. 30 yaşındayım şimdi.Ama sizin fsh çok yüksek değil. 9 un üstü olmaması gerekli. İnşallah siz çok daha çabuk bebeğinize kavuşursunuz. Benim 20 ydi mesela. En düşük 15 lerde çıkıyor.

Ben memorial şişli tüp bebek semra kahraman da tedavi görüyorum. Her zaman bir ihtimal var Kendi kendine olması için, ama olamaması ihtimali daha yüksek. İki senedir olmadı. Bu yüzden işi şansa bırakamam. Mesela pko su olan biri 2 sene ara verip, sonra yine aynı sorunla tedaviye devam eder. Çok fark etmeyebilir ama 2 sene sonra bizim için ihtimaller çok daha azalıyor. Menapoza yaklaştıkça, yumurta sayısı ve kalitesi iyice düşüyor.

Ben allah nasip ederse iki tane peşpeşe istiyorum. Bunun için önce yumurta toplayıp donduracağız bir kaç sefer. Böylece, ileride menapoza girsem bile, bu yumurtaları kullanarak tüp bebek deneyebileceğiz.

Başka doktorlara da muhakkak gidin. Amh a da baksınlar.

Başka doktora gidin kesinlikle.Zaten doktor çok tersti demişsiniz. Başka içinizi rahatlatacak bir doktora gitmekte fayda var.

kesinlikle baska bi doktora daha git. iyi bi kadindogumcu bul. hergün sabah ac karnina 1 cay kaşığı çörek otunu iyice cigneyerek ye. öyle yiyemem dersen bal-tarcin-corek otu karisimi yap ye. testere disli aslanpencesi cayi ic. hayit suyu ic. bunlarin da cok faydasi olur ;)

Ankaradayım başkent hastanesinde iyi bi doktor var onunla görüşeceğim bu dediğiniz testi orda yaptırıyım
Erken menapoz tehdidi bende de var ki soyle fsh 28 amh 0.01. bu degerleri soyle aciklayim fsh 10 ustu olmamali amh 1 alti olmamali.
dr biraz abartmis. ben 3. tup bebek ile kizim kavustum zorlu surecti
baskent iyi bir hastane gerekli tahlilleri yapacaklardir. reglinizin 2 veya 3. gunu giderseniz dah net sonuclar eld edersiniz. ultrason muayenesi de onemli. vajinal ultrason yapilacak ama bilginiz olsun.
dilerim hersey gonlunuzc olsun.
erken menapoz bir kisirlik sebebi degildir yani kisir degilsiniz sadece biraz zor olabilir. ama dedigim gibi sizin degerler okadar yuksek degil.
sakin suanda ota cope dadanmayin. sadece bal ari sutu polen kullanin dogal tedavi dusunuyorsaniz...
Buarada yanlis bir ifade yapilmis erken menapozun tedavisi yok. yumurta sayisini hicbirsey arttirmaz.
herhangi bir sorunuzda size yardimci olmaya calisirim gecmis olsun ama bence panik yapmaniza gerek yok.

Başka doktorlara gidin bence bi sorum olcaktı size 20 li yaşlarda felan regl geç mi oluyordunuz düzensiz? Bende regl olamıyorum çok düzensiz bazen 4 ay sonra bazen 2 Bazen 5 doktor ise evlenince dert edersin dedi sinirlendim doktora gitmiyorum

Başka doktorlara gidin bence bi sorum olcaktı size 20 li yaşlarda felan regl geç mi oluyordunuz düzensiz? Bende regl olamıyorum çok düzensiz bazen 4 ay sonra bazen 2 Bazen 5 doktor ise evlenince dert edersin dedi sinirlendim doktora gitmiyorum
Adetlerim hep düzenlidir hep gününde olurum sadece son 3 aydır bikaç gün erken oluyorum
Tedavi gerekiyosa şimdiden ol sıkıntı çekme ilerde

Bir başka doktora gidin, ama yüksekse karışık civan percemi, hayit tohumu filan icin genelde düzenliyor hormonları

Back