Çocuk Hastalıkları Erken kapanan bıngıldak

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Minimidimaksi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
359
158
Arkadaşlar merhaba. 7 aylık bir kızım var. Pazartesi aile hekimine götürdüm ve bıngıldağı erken kapanıyor beyin gelişimi olumsuz etkilenir d vitaminini verme artık dedi. Eve gelip çocuk doktorumuzu aradım durumu söyledim o da bırakırsan dişleri geç çıkar dedi. Hala hiç diş çıkarmadı kızım. Benzer durum yaşayan var mı. Ne yapmalıyım

Arkadaşlar merhaba. 7 aylık bir kızım var. Pazartesi aile hekimine götürdüm ve bıngıldağı erken kapanıyor beyin gelişimi olumsuz etkilenir d vitaminini verme artık dedi. Eve gelip çocuk doktorumuzu aradım durumu söyledim o da bırakırsan dişleri geç çıkar dedi. Hala hiç diş çıkarmadı kızım. Benzer durum yaşayan var mı. Ne yapmalıyım
dişi geç çıksa ne olur?
önemli olan beyin gelişimi.
işte sağlık ocakları test vs yapmadan d vitamini verince sorun oluyor.

Benim ablama da dediler o da birakmisti.
Ben neredeyse d vitamini cok az verdim 4 bucuk aylikken dişleri cikti bence onla pek ilgisi yok. Hem beyin gelişimi cok daha onemli. Diş eninde sonunda cikacak yani. Ayrica diş cıkma olayi genetik diyenler de oluyor.

Bence de vitamini kesin diş için çok geç değil zamanla çıkar benim oğlumun on aylıkken çıktı ilk dişi

En güzeli d vitaminini kesmek beyin gelisimi cok önemli cünkü
Dislerinin gec cıkması hic mühim degil bence
Benim yegenim 1 yasini gecti ve ilk disini gecen hafta cikarmaya basladi
Bence baska bi doktora daha gotur

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Tabiki beyin gelişimi çok önemli. Ben soruyu yanlış sordum sanırım. Yani demek istediğim gerçekten bıngıldağın erken kapanması beyin gelişimini etkiler mi. Böyle bir durum yaşayan var mı. Bide kızım çok huzursuz diş çıkaramamasına bağlıyorum haliyle.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Tabiki beyin gelişimi çok önemli. Ben soruyu yanlış sordum sanırım. Yani demek istediğim gerçekten bıngıldağın erken kapanması beyin gelişimini etkiler mi. Böyle bir durum yaşayan var mı. Bide kızım çok huzursuz diş çıkaramamasına bağlıyorum haliyle.
Doktor öyle dediyse öyledir bence aile hekiminin dediğini yap

kesinlkle hayır beyin gelişiminin öyle hemen kolay etkilenmesi söz konusu bile olamaz korkmayın huzursuzluk her bebekte olabilir sorun yapmayın tabikide diş çıkarmaya bağlıda olabilir ancak başka bir sıkıntısıda olabilir araştırmada olun ve dikkatli davranın . bıngıldağın erken kapanması olabilir hiç bir problem yok . :KK72::emir_bebek:

Tabiki bingildak daha onemli bir konu.ayrica dislerin gec cikmasi sorun olmaz erken cikan disler sagliksiz olur diye biliyorum

Bn internetten baktim yaziniz uzerine 8 18 ay arasi normaldir diyo yani sizinki de normal gibi gorunmuyo mu bu durumda. En iyisi bi dr a daha gitmek.

Dişlerin geç çıkması bir şey kaybettirmez ki.
Çocuk doktorunun söylediği çok anlamsız olmuş.
13 aylık ilk dişini cikaran var.
Yemek yemesinde de problem yok.
Doktorun bingildagin ne kadar kapandığı bilmeden böyle bir yorum yapması biraz baştan savma görünüyor.
Başka bir çocuk doktoruna götürün muayene edip fikrini öyle söylesin

Benim eltimin 5 aylık kızına da aynı şeyi söylemiş sağlık ocağı o da devlet hastanesine götürdu Dr bakmış d vitaminini kes birkaç ay düzenli kontrole getir bakalım demiş şuan takipte dişe gelince o çocuktan çocuğa değişiyor benim kızım ilk dişini 10 aylıkken çıkardı ama kuzeni daha çabuk çıkardı hatta kızımın dislerinin yarısı çıktığında kuzeninki tamamlanmıştı üstelik benim kızım 12 gün daha büyük RABBİM şifa versin inşallah sürekli dra takibe götür

beyin gelişimi etkilenir bıngıldağı erken kapanıyor denilen çocuğa çocuk doktorunun getir bakayım dememesi, üstüne de ama dişi geç çıkar kesme demesi garip değil mi

yani bıngıldağı erken kapanıyorsa önemli bir durum var demektir

Benim bebegimin 6 aylik asinina gittigimde bingildaginin kapandigini ogrendim beni aile hekimindeki hemsire baya korkuttu. Sonra kendi doktoruma gittim. Kontrol etti olcum yapti. Kafatasi buyumesini olctu. Bircok bebegin erken kapandigini bas cevresi olcusunun buyumeye devam ettigi surece sorun teskil etmedigini soyledi ama d vitaminine ara verdirdi. Bizimde disimiz cikmamisti henuz hic telas yapmadim 8. Ayda 30 gun icinde 6 disini birden cikardi suan 1 hafta sonra 10 aylik olcaz. Ben bir ara kullanmasam sorun olurmu dedim ve vicdan yapip kullanmaya basladim. 9. Ay kontrollerinde tahlillerde d vitamini iyi cikti ve doktor kullanmaya basladigimi duyunca biraktirdi tekrardan.. bizim nerdeyse 5 aydir bingildak kapali sizi anliyorum ilk duydugumda bende cok korkmustum ama suan cok rahatim..

Duzenli bir sekilde bas cevresi buyumesinin takip edilmesi ve buyume devam ediyorsa iciniz rahat hayata devam etmeniz en guzeli. Bingildak kapanmasi bas buyumesini engellemedigi surece sorun teskil etmiyor iciniz rahat olsun.. bir oncekinde yazdigim gibi yasayan biri olarak soyluyorum..

Duzenli bir sekilde bas cevresi buyumesinin takip edilmesi ve buyume devam ediyorsa iciniz rahat hayata devam etmeniz en guzeli. Bingildak kapanmasi bas buyumesini engellemedigi surece sorun teskil etmiyor iciniz rahat olsun.. bir oncekinde yazdigim gibi yasayan biri olarak soyluyorum..
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız Allah razı olsun. Ben bıraktım d vitaminini içim rahat etmedi. Dişi geç çıksın ne yapayım

kesinlkle hayır beyin gelişiminin öyle hemen kolay etkilenmesi söz konusu bile olamaz korkmayın huzursuzluk her bebekte olabilir sorun yapmayın tabikide diş çıkarmaya bağlıda olabilir ancak başka bir sıkıntısıda olabilir araştırmada olun ve dikkatli davranın . bıngıldağın erken kapanması olabilir hiç bir problem yok . :KK72::emir_bebek:
Çok teşekkür ederim

X