• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken Hamilelik Belirtileri

kizlar bugün benim 10.günüm gecen yeni doktordan geldim ve yine hamis degilim:çok üzgünüm: aslinda artik üzülmiycemm inaniyorumki o gelmek icin en uygun zamani bekliyor.
o kadar güzel bi ayin icindeyizki insallah duanizi eksik etmeyinnnn.....:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

canım üzüldüm demekki bu ay ikimiz içinde hayırlısı degilmiş... aynı gün adet olacatık ama olamadık demekki hayırlısı benim adet başlayacak gibi artık sen ne durumdasın bu ay doktorum yumurtamı büyültmek için ilaç verecekti bana bakalım neler olacak bu ay?

Bunları buldum ne kadar dogru bilmiyorum ama sizlerle paylaşmak istedim

KARANFİL: HAMİLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRIR. HER GÜN YEMEKLERDEN SONRA ALINAN BİR KARANFİL HEM AĞZINIZIN HOŞ KOKMASINA HEM DE HORMONLARINIZIN ÇALIŞMASINA YARAR. HAMİLELİKTE RAHİMİ KUVVETLENDİRİR. NORMAL DOĞUM YAPACAK OLANLAR, DOĞUMA BİR AY KALA HER GÜN BİR ÇAY BARDAĞI SICAK SUYA 1 KARANFİLİ 5 DAKİKA DEMLEYİP İÇERLERSE DOĞUMLARI DAHA KOLAY OLUR.

SAFRAN: YUMURTALIKLARI GELİŞTİRMEDE ETKİLİDİR. HAMİLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRIR. AYRICA SİNİRLERİ KUVVETLENDİRİR. YEMEK YENECEĞİ ZAMAN ÜSTÜNE SERPİLİR. (0. 5 MG)

ŞERBETÇİOTU: BOL KADINLIK HORMONU İHTİVA EDER. BİR LİTRE SUYA 30 GR ATILARAK 10 DAKİKA DEMLENDİRİLİR. GÜNDE 3-4 BARDAK İÇİLİR. AYRICA İYİ UYKU VERİR.

TARÇIN: HORMONLARI ÇALIŞTIRIR. CİNSEL İSTEĞİ ARTIRIR. BEYAZ AKINTIYI GİDERİR. VÜCUDUN DAYANIKLILIĞINI ARTIRIR. BİR BARDAK SUYA YARIM KAHVE KAŞIĞI KATILIP İÇİLEBİLİR.

NANE: HAMİLE KALMAYI SAĞLAR. TAZE OLARAK SALATALARA EKLENEREK YENEBİLİR. BİR LİTRE SUYA 10 GR KONARAK DEMLENİR, BU KARIŞIM SU YERİNE İÇİLEBİLİR. SANCILI REGL DÖNEMLERİNDE NANE ÇAYI RAHATLATICIDIR.

BİBERİYE: TÜM HORMON VE SALGI BEZLERİNİN DENGELİ ÇALIŞMASINI SAĞLAR. KANSIZLIK VE ZAFİYETİ GİDERİR. ÖZELLİKLE HANIMLARDA BEYAZ AKINTIYI KESER.

ZAHTER: CİNSEL GÜCÜ ARTIRIR. ZİHİN YORGUNLUĞUNU GİDERİR. RUHEN VE BEDENEN CANLILIK VERİR. KEKİK GİBİ KULLANILIR. TOZ HALİNDE YEMEKLERİN ÜZERİNE SERPİLİR[/size][/font]
REZERYAN: HORMON DÜZENLEYİCİSİDİR. HAMİLE KALMAYA YARDIMCI OLUR. ET, FASULYE, LAHANA GİBİ YİYECEKLERİN ÜZERİNE BİR KAHVE KAŞIĞI KONUR.

ADAÇAYI: HORMON EKSİKLİĞİNİ GİDERİP HAMİLE KALMAYI SAĞLAR. BİR BARDAK SICAK SUYA ÜÇ YAPRAK ADAÇAYI BEŞ DAKİKA DEMLENDİRİLİP İÇİLİR. KALBE DE İYİ GELİR. SIKÇA İÇİLDİĞİNDE TÜM BEDENİ GÜÇLENDİRİR. DÖLYATAĞI HASTALIĞI OLAN HANIMLARIN ARASIRA ADAÇAYI OTURMA BANYOSU YAPMALARI İYİ OLUR. OTURMA BANYOSU İÇİN; İKİ AVUÇ DOLUSU YAPRAK ADAÇAYI SOĞUK SUDA GECE BOYUNCA BEKLETİLİR. ERTESİ GÜN KAYNAMA NOKTASINA KADAR ISITILIP BANYO SUYUNA EKLENİR. BANYO SUYU BÖBREKLERİN ÜSTÜNE KADAR ÇIKMALIDIR.

VANİLYA: CİNSEL GÜCÜN ARTMASINA NEDEN OLUR. VÜCUDU VE SİNİRLERİ GÜÇLENDİRİR. DEPRESYONA İYİ GELİR.

ÇAM FISTIĞI : HAMİLE KALMAYI SAĞLAR. PORTAKAL ELMA, ARMUT GİBİ MEYVA VEYA BİR SEBZE ÜZERİNE YENMELİDİR. YOKSA PEKLİK YAPABİLİR. TEK BAŞINA YENMEMELİDİR.

SUSAM: TAHİN OLARAK YENMELİDİR. TÜM ORGANLARIN DÜZENLİ ÇALIŞMASINI SAĞLAR.

AYÇEKİRDEĞİ: BOL ''E'' VİTAMİNİ VE ''PROTEİN'' İHTİVA EDER. CİNSEL ARZUYU ARTIRIR. AYÇİÇEK YAĞINDA DA ''E'' VİTAMİNİ VARDIR. BÜTÜN YEMEKLERDE RAHATLIKLA KULLANILABİLİR.

ARSLANPENÇESİ: ADETGÖRME DÜZENSİZLİKLERİ, RAHİM AKINTISI, RAHİM ŞİKAYETLERİ, MENAPOZ ÇAĞINDA ETKİLİDİR. DÜŞÜK YAPMAYA YATKIN KADINLARDA BEBEĞİN RAHİMDEKİ DURUMUNU GÜÇLENDİRİR.

SARIBALLIBABA: DÖLYATAĞI GEVŞEKLİKLERİNDE DÖLYATAĞI KASLARI YORGUNLUKLARINDA YARARLIDIR. 3 AYDAN İTİBAREN İÇİLMELİDİR. RAHİM VE ADET DÜZENSİZLİKLERİNDE GÜNDE İKİ FİNCAN ÇAYI YETERLİDİR. SİNİRSEL UYKUSUZLUKLARDA VE TÜM KADIN HASTALIKLARINDA BAŞARI İLE KULLANILIR.
Alıntıdır...

RAHMİ GÜÇLENDİREN VE DÜŞÜK İHTİMALİNİ AZALTAN BİTKİLER

AHUDUDU
- Ahududu yaprakları gebelik süresince dölyatağı dokularını güçlendirir,
- Döl yatağı kaslarının kasılmasını önler ve doğum sırasındadaki kanamaların
- Belirli sınırları aşmasını önler. Bu etkilerden yararlanabilmek için tüm gebelik
- Süresince düzenli biçimde içilmesi gerekir.

KULLANIM BİÇİMİ :
Yarım veya bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış yaprak, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde en az 2-3 bardak içilebilir. Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.

BÖĞÜRTLEN
Düşük olasılığına karşı döl yatağını güçlendirmek için, gebelik süresi boyunca günde 1-2 bardak böğürtlen yaprağı çayı içilebilir.

KULLANIM BİÇİMİ:
Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak (veya bitki karışımı), orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-4 bardak içilebilir. Bitkinin bilinen her hangi bir yan etkisi yoktur.
Alıntıdır...

bide böle bişi var

Gebeliği Kolaylaştırıcı Karışımlar

Bazı kadınlar yu.murtlama olmayışı, yumurtalık kanallarının tıkalı veya ay hallerinin düzensiz oluşu gibi sebeplerle gebe kalamaz veya gebe kalmaları zorlaşır. Bu sebepleri ortadan kaldırmak ve gebeliği kolaylaştırmak için aşağıda bitkisel karışımlar kullanılır.
Tedavisi :
* Bir kilo kaynayan süte iki demet maydanoz konur. Süt hafif ateşte kaynamaya devam ederken, buharı hazne içine girecek şekilde buharında 20 - 30 dakika oturulur.
* Balla kanştınlarak her gün 10 gr. arı sütü yenir. Balla karıştırılarak her gün 5 - 10 gr. propolis yenir. Günde üç defa bir tatlı kaşığı polen süt, su veya balla kanştırılarak polen yenir.
* Her gün bir adet beyaz soğan (gümüş soğanı) yenir. Ayrıca küçük bir tencerede kaynamakta olan suya 2 - 3 adet beyaz soğan dilimlenir. Buhan hazne içine girecek şekilde, yarım saat bu buharda oturulur. Pişen soğanlar, kasık ve hazne üzerine konularak yatılır, soğuyunca soğanlar atılır.
Ay halleri dışında birinci hafta her gün, ikinci hafta beş, üçüncü hafta üç, daha sonra da haftada bir gün olmak üzere, uygulamaya dört ay devam edilir.
* Fındık, Antep fistığı, ceviz, badem, çam fıstığı, üzüm, dut kunısu, kayısı, incir ve hurma uygun miktarlarda karıştırılarak sabah akşam birer avuç yenir. Karpuz ve kavun yenir.
* Kadın yumurtalık ve rahminin kuvvetlenmesi için çörek otu, turp tohumu ve havuç karışımlarından istifade edilir.
* 5 gr. zencefil, 2 gr. vanilya, 2 gr. salep, 2 gr. zahter, 3 gr. safran, 5 gr. roka yaprağı, 5 gr. pırasa tohumu, 5 gr. nane yaprağı, 2 gr. mührü Süleyman kökü, 2 gr. mahlep, 3 gr. lahana tohumu, 5 gr. ısırgan tohumu, 3 gr. kimyon, 5 gr. boy otu, 2 gr. boğa dilberi, 5 gr. Antep fistığı, 5 gr. çam fistığı, 4 gr. turp tohumu, 3 gr. soğan tohumu, 5 gr. sinameki, 3 gr. rezene, 3 gr. anason, 5 gr. tarçın, 3 gr günlük ve 3 gr. şalgam tohumu kahve değirmeninde toz haline getirildikten sonra, macun kıvamına gelinceye kadar bal ilave edilir. Bu macundan günde üç defa birer kaşık yenir.

peki ecrinDE doktorun ne diyor bu duruma? 10 gün gecikmeye? bende de 8. gün bugün kan tahlili verdim bakalım sonuç ne çıkacak?

canim ilgine sagol!!benim idrar testlerinde negatif cikti ultrasondada görülmüyor daha bugün kan verebildim oda carsamba sabah ögrencem insallah.ama eger sonuc negatifse hormonal bi dalgalanma olabilir dedi bakalim bekliyoz....
dua etttt insallah alacagim haber ne ise benim icin hayirlisi olsun,senin icinde tabi:1hug::1hug:

canım üzüldüm demekki bu ay ikimiz içinde hayırlısı degilmiş... aynı gün adet olacatık ama olamadık demekki hayırlısı benim adet başlayacak gibi artık sen ne durumdasın bu ay doktorum yumurtamı büyültmek için ilaç verecekti bana bakalım neler olacak bu ay?

canim benim valla aslinda daha kesin biseyde yok.demistim ya kan testi yapmiyolar diye bugün öglen eski doktoruma gittim o bakti.kan istedi.oda carsamba sabah cikicak insallah.ama ne bilim sanki yok gibi geliyor olsa simdiye kadar belli olurdu diyorum.insallah ayni ay hamile oluruz seninle:Saruboceq::Saruboceq:
senin icin yeni bi sürec basliyor.nolur bu sürec icerisinde yüregini ferah tut.ve allahin senin icin hazirladigi hediyeyi verecegi günüsabirla bekle.inan o zaman hersey daha güzel oluyor...
duamdasin,bütün anne olmak isteyenler gibi:1hug::1hug:

canim benim valla aslinda daha kesin biseyde yok.demistim ya kan testi yapmiyolar diye bugün öglen eski doktoruma gittim o bakti.kan istedi.oda carsamba sabah cikicak insallah.ama ne bilim sanki yok gibi geliyor olsa simdiye kadar belli olurdu diyorum.insallah ayni ay hamile oluruz seninle:Saruboceq::Saruboceq:
senin icin yeni bi sürec basliyor.nolur bu sürec icerisinde yüregini ferah tut.ve allahin senin icin hazirladigi hediyeyi verecegi günüsabirla bekle.inan o zaman hersey daha güzel oluyor...
duamdasin,bütün anne olmak isteyenler gibi:1hug::1hug:

Hmmm ben kan testi yapıldı sanıyordum o zmn hala bir umut var sende belkide geç gözükecek senin ufaklıkkk Şeniz allahımmmm inşşşaaalllaahh vardır ve hamişsindirr:CüvCüv::CüvCüv:

Hmmm ben kan testi yapıldı sanıyordum o zmn hala bir umut var sende belkide geç gözükecek senin ufaklıkkk Şeniz allahımmmm inşşşaaalllaahh vardır ve hamişsindirr:CüvCüv::CüvCüv:

bakalimm hayirlisi...ama suan acayip bi agri var belimde.heralde benim gec kalan misafir tesrif edecek....iyi dileklerin icin cok sagol canim :1hug::1hug:

merhaba kızlar.hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum.ankakuşu seni kutlarım canım.Allah sana sağlıklı hamilelik , sağlıklı bebiş ve hepberaber güzel bir yaşam nasip etsin.
benim adet tarihim 30 ağustostu hala gelmedi hiçbir belirtide yok.bir de benim adetim birkaç aydır birgün önceden gelirdi.bu ay çok seyahat ettim ondan gecikti diye düşünüyorum sizce öyle birşey olabilir mi?

çok teşekkür ederim canım çok saol.
bi test yapsana. benim 1 gün gecikince yaptım silik bi çizgi çıktı (profil sayfamda testin fotosunu görebilirsin -çok komik oldu ama :)) ertesi gün hastanede test yaptırdım.
belli olmaz belki senin de çıkar, bi dene istersen:Saruboceq:

kardeşim söyleyin şu misaflere geleceklerse ya hemen gelsinler ya da hiç gelmesinler. ramazan geldi. bu ramazanda 9 aylık bir tatile giriyoruz, artık 9 ay hiç gelmeyin, deyin. aaaa. patlama olcak bu ay :))))

çok teşekkür ederim canım çok saol.
bi test yapsana. benim 1 gün gecikince yaptım silik bi çizgi çıktı (profil sayfamda testin fotosunu görebilirsin -çok komik oldu ama :)) ertesi gün hastanede test yaptırdım.
belli olmaz belki senin de çıkar, bi dene istersen:Saruboceq:

benim birkaç ay önce bir defa adetim 7 gün gecikmişti bu nedenle 7-8 gün kadar beklemeyi düşünüyorum eğer gelmezse test yaparım.benim bu aydan pek umudum yok ama belli de olmaz bakarsın oluverir Allahtan.çıkmadık candan ümit kesilmez demi:Saruboceq::CüvCüv::emir_bebek:

benim birkaç ay önce bir defa adetim 7 gün gecikmişti bu nedenle 7-8 gün kadar beklemeyi düşünüyorum eğer gelmezse test yaparım.benim bu aydan pek umudum yok ama belli de olmaz bakarsın oluverir Allahtan.çıkmadık candan ümit kesilmez demi:Saruboceq::CüvCüv::emir_bebek:

kesinlikle haklısın, bu işler hiç belli olmaz. Allahın takdiri
allah gönlüne göre versin inşallah:Saruboceq:

kardeşim söyleyin şu misaflere geleceklerse ya hemen gelsinler ya da hiç gelmesinler. ramazan geldi. bu ramazanda 9 aylık bir tatile giriyoruz, artık 9 ay hiç gelmeyin, deyin. aaaa. patlama olcak bu ay :))))

inşallahhh canım ya inşallahhhhhihoyyhihoyyytyt

daha doktora gitmedim ama sat 2 ağustos. yani benim hesabıma göre 4+2 yarın gidicem heralde dr a

benimde sat 2 ağustos.Allah sana ve bebeğine sağlık versin:Saruboceq:sende bahar annelerinden olucaksın.bebişinde yaza kadar tam ele gelecek ne güzel.Allah sağlıklı ve hayırlı ömürler nasip etsin hepinize:Saruboceq:Şeniz:emir_bebek:

Back