Herkese merhaba,
Ben siteye yeni kaydoldum. 6 haftalık hamileyim. Darısı dileyen herkesin başına diyorum öncelikle. Ben hamile kalmadan önce bu siteden çok yararlandım. O yüzden ben de nasıl hamile kaldığımı ve belirtilerimi burada paylaşmak istedim.
Açıkcası benim hamile kalmam 3. ayda gerçekleşti. O yüzden oldukça şanslıyım. Burda yıllarca uğraşanlar olduğunu biliyorum. Gerçekten zor olmalı. Herkese çok kolay gelsin.
Doktorum bana hamilelik için 1. adet günümden itibaren 10. ve 18. günler arası gün aşarı ilişkide bulunmamız gerektiğini söyledi. İlk ay denemeye başladık ama 14. günde grip olduğum için devam edemedik. O ay maalesef boşa gitti. 2. ay ise 10-18 arası 2 günde bir denedik fakat tutmadı. Ben bir an önce hamile kalmak istiyordum. İş durumumdan ötürü. O yüzden sabırsızlandığım için 3. ay gidip fortel ovülasyon testi aldım 2 paket. Ben 28 günde bir adet görüyorum normalde 11. günde başlamam gerekirdi teste ama ben 8. günde başladım. Hergün takip ettim, nihayet 14. günde test pozitif çıktı. O gün ilişkiye girdik. Ertesi gün ise pozitif ile negatif arası bir çizgi çıktı. O gün de yine ilişki oldu. 16. gün ise negatifti. Aslında o günde ilişki gerekiyormuş ama bizim fırsat olmadı. Sonra testi bıraktım. Yani 3. ayki denemelerde sadece 2 gün ilişki oldu. Ve tabi 14 gün sonra yani 28. gün geldi çattı. Ben sanki bu sefer oldu diye hissettim içimden. Ama 28. günden önce kesinlikle test yapmadım. Çok araştırdım erken gebelik testlerini kan testlerini falan, gereksiz olduğunu anladım. Negatif çıksa inanasım gelmeyecekti anlamsız olacaktı. Sabrettim. Adetim 3 gün geçince yani 31. günde gidip predictor aldım ve kıpkırmızı pozitif çizgisini gördüm:) hemen ertesi gün doktora gittik. Doktor hiçbir test yapmadı. Direk vajinal ultrasona aldı. Orda da gebelik kesesi gözüktü zaten (adet günümden 4 gün sonra). Zaten doktora gidince kan testi yapılması gereksizmiş. Kan testi yapılsada ultrasona girilecek ve kese aranacakmış. Ben hamile kalmayı önceden planladığımdan 5 ay önceden folik asite başlamıştım. Bir doktorum hamilelik öncesi bazı testler istemişti. (Hepatit, toksoplazma vs.) Onları da yaptırmıştım. Şu an 6. haftadayım, kalp atışını gördük ve çok mutluyuz.
Gelelim hamilelik belirtilerime. Ben bu siteden ve başka sitelerden yüzlerce hamilelik belirtisi okumuştum önceden. Ama hiç biri ben de olmadı desem yeridir. Sürekli göğüslerimi kontrol ettim, hiç bi değişiklik olmadı, midem bulanmadı (zaten mide bulantısı 6. haftadan önce çok çok nadir olurmuş), hiç bişey canım çekmedi, kirpiklerim kırışmadı vs. Tek bir belirtim oldu ama. Adet günümden 5 gün önce kasıklarımda ağrı başladı. Ama aynı adet ağrısı gibi bişeydi. O yüzden regl olucam sandım, moralimde bozulmuştu hatta. Fakat bende adet sancısı çok az olurdu ve en fazla 2 gün sürerdi. Bu ağrı ise tam bir hafta sürdü. Bazen uyuşma gibi oluyordu. Yeri tam sağda yada solda diyemem pek anlaşılmıyordu. Bir adet sancısının bu kadar uzun sürmeyeceği fikri de bana hamilemiyim acaba bu sefer diye düşündüttü açıkcası. Dediğim gibi ağrı bir hafta sürdü. Evde predictorla test yaptığım 3. gün ağrı geçmişti. Bir daha da olmadı.
Doktorum Jinemed’den Meriç Karacan. Kendisinden çok çok memnumum. Eşim de çok beğeniyor. Herkese tavsiye ederim. Şimdilik benim anlatacaklarım bu kadar. Eğer bir sorunuz olursa cevaplamaya hazırım.
Hepinize kolaylıklar ve sabır dilerim.