Merhaba,
Hamilelik haberimi yeni aldim ve unutmadan da belirtileri paylasmak istedim. Aslina bakarsaniz hic oyle anlatildigi gibi belirtiler yasamadim. Ne akinti, ne gogus agrisi, ne mide bulantisi ne de yorgunluk. 3 sey var belirti olarak kabul edebilecegim.
1) Kabiz oldum. yumurtlamanin akabinde kabiz oldum. Yani 2 gun tuvalete cikamadim ve oyle de devam etti hala daha da oyle.
2) Regli tarihime yakin asiri usume basladi. Normalde regli oncesi bana ates basar. Yani oyleki biri degse sinirlenirim. Asiri usume baslamisti regli gunume 5 gun kala. Uzun pijamalarla yattim. Soyluyorum ki ne kadar usudugumu anlatabileyim ama o da azaldi.
3) Bunu belirti olarak kabul etmiyorum ama regliden 2 gun once, regli oncesi baslayan agrilarim gibi agrilarim oldu.
Bu sebeple ve bir de doktor kontrolumde progesteron (yumurtlama sonrasi 8. gun 3ml) dusuk ciktigi icin ihtimal vermedim. Usumem devam edince suphelendim ve test yaptim. Yani usumek hastalik belirtisi de olabilirdi, hasta olmadigim icin artik test yapayim dedim.
Benim dongum 24 gun, erken gebelik testini 22. gunde yaptim. Ovulasyondan sonraki 9. gun. O gunden sonra yasadigim seyler, ciddi kasik agrilari. kesinlikle regli olacagim diye dusundum. Aksi gibi testten iki gun sonra lekelenmem oldu. Yani once lekelenme olur sonra HCG artar bir gerceklik olmayabilir. icerde kalan kanama gecte atilabilir. Ayrica migreni olan biriyim o da tetiklendi testten sonra. Gogus agrim ise daha cok yeni basladi 30. gunde. Umarim yardimci olur.
Elbetteki herkesin bedeni kendine ve farkli deneyimler yasanabilir. ama kesinlikle hamileyken erken doneme hamile oldugumu anlamiyorum. Ayrica stres yapmadigimiz, unuttugumuz ay olur hikayesi de yok bende. bir seyi beklerken stressiz olma ihtimalim yok. Gayatte stresliydim. :) 7 aydir deniyorduk. Demem o ki, hala neden bu ay oldu, oncekilerde olmadi, neyi dogru ve neyi yanlis yaptik gibi sorularin cevabi bende de yok. sadece oldu.