Erken ergenlik

öncelikle geçmiş olsun tatlım.
erken ergenlik değilde hormon bozukluğu olabilir diye düşünüyorum..

Lütfen olumsuz düşünmemeye çalışın, zor olduğunu biliyorum ama eskiler hep kötüyü çağırma derler ben de inanırım buna. Geçmiş olsun umarım kötü bir şey çıkmaz, sonucu bizimle de paylaşın.

Erken ergenlik olursa boy uzaması durur erkenden adet görür vs

Vu durumda olan bir tanıdığın çocuğuna doktor spor önerdi, onlarda yüzme v3 voleybola yönlendirdiler

Siz doktormusunuz ya doktor iki secenek var dedi birisi sizin dediginizdi digeri erken ergenlik dedi hormon testi yapilacak cuma gunu bende korktum birsey degildir demi
Evet, merak etmeyin. Diğeri ihmal edilebilir bir ihtimaldir. Daha doğrusu o bir erken ergenlik değil bir cesit hormon sorunu. Çok ender oluyor bu hormonal bozukluk ki o da kontrol altına alınır çabucak.

erken ergenlik son dönemde inanılmaz yaygınlaştı ama 1 yaşta da olacağını sanmıyorum, genellikle 5-7 yaş grubunda duyuyorum.
doktorumuz (kızımın amcası) kesinlikle organik olduğundan emin olmadığımız tavuk, yumurta kullanmamamızı, hazır paketli gıdalar tüketmememizi (özellikle hazır çorba, hazır köfte harcı, tavuk harcı vs uzun raf ömürlü hazır gıdalar) kilosunu da normal sınırlar içinde tutmamızı söylüyor (çocuğun boy persentili ile kilo persentili uyumlu olmalıymış, örneğin boy persentili %25 ken kilo %75 se yanlış besleniyor demekmiş)

bir tanıdığımın kızı 2. sınıfta erken ergenliğe girdi. hormon tedavisi yapıldı şuan sağlıklı canım sakın korkma
Regl oldumi? Boy uzaması nnnedirumda bilginiz varmı?

Ben Varım.
5 yaşında göğüslerim çıktı 8 yaşında regl oldum.
Biyerlerimi yırtsamda düzelmeyen hormonlarım var.
Tedavi gördünüz mü? Spor vs yaptınız mı?
allah yardimcin olsun önceeee benim kizimda 8 yasini biraz gecince aybasi olmustu cok cektik cokk
tabi eskiden bu konuda sifir bilgi simdi kizim 24 yasinda
erken aybasi olunca cocuk okulda ögretmenine söyleynce 1 ay okula gitmedii
bunalima girdi boyu kisa kaldii hala bunalimda boy konusunda doktorlar bilgisizdi bu konuda
turnersyndrom bu konuda arastir interneten böyle bir sey varmis diye arastirdim doktorlara söyledim öyle arastirdilar
evet dedilerrrr simdi senede bir gidiyorz doktor konrolune hormon ilaclari icin gec kadi doktorlarr
aybasi oldu birde ilacla boyu uzuyormus ama ben interneten bulana kadar doktor hatasii kizim kisacik kaldi
benim dünya tatlisi bir tanem ahh ahh eskiler geldi gözümün önüne kizimin bunalimlari her kez uzayinca kizim ben kücük kaldim diye feryatlariii siz gec kalmayin doktolar icin önemli deyil ama bir cocugun hayati icin önemlii
Kızım 8 _yaşında ptesi günü gazı endokrin gittik. Özel bölge ve koltuk altında killanma , göğüsleri acımaya başladı. Çok iyi bir hocaya denk geldik. Boy kilodan 1.
-1.5 yaş ileri , kemik yaşına göre 6 ay ileri. Doktor spor önerdi basketbola yazıldı. Haftasonu başlayacak. Memelerim iz cekirdeklenmedigu için tedaviye başlamıyor. 3 ay sonra kontrolünün var. Ona göre karar verilecek. Bende çok korkuyordum biraz rahatlattı doktor. Bu süreçte regl olursa durdurulur merak etmeyin. Anne baba olarak bizim boylarimizi ve ortalamasını aldi ve cok kisa kalmayacağını söyledi. Hala çok endişeliyim ama hoca sayesinde rahatlıyorum

Konu sahibesi bebeklerde süt düğümlene si falan olabiliyor. Umarım boşuna endiseleniyorsundur

Regl oldumi? Boy uzaması nnnedirumda bilginiz varmı?

Tedavi gördünüz mü? Spor vs yaptınız mı?

Kızım 8 _yaşında ptesi günü gazı endokrin gittik. Özel bölge ve koltuk altında killanma , göğüsleri acımaya başladı. Çok iyi bir hocaya denk geldik. Boy kilodan 1.
-1.5 yaş ileri , kemik yaşına göre 6 ay ileri. Doktor spor önerdi basketbola yazıldı. Haftasonu başlayacak. Memelerim iz cekirdeklenmedigu için tedaviye başlamıyor. 3 ay sonra kontrolünün var. Ona göre karar verilecek. Bende çok korkuyordum biraz rahatlattı doktor. Bu süreçte regl olursa durdurulur merak etmeyin. Anne baba olarak bizim boylarimizi ve ortalamasını aldi ve cok kisa kalmayacağını söyledi. Hala çok endişeliyim ama hoca sayesinde rahatlıyorum

Konu sahibesi bebeklerde süt düğümlene si falan olabiliyor. Umarım boşuna endiseleniyorsundur
Kizimada baktilar kemik yasina normalde uc olmasi gerekirken kiziminki dort acaba ondan birsey olurmu ki

X