Benim kızımın hormonları yüksek çıktı. Ultrasonu da puberte başlangıcı. Emar istedi doktor. Ayrıca eczaneden bi ilaç aldırdı. Çarşamba sabah aç karnına gidecekmişiz ve damaryolu açıp ilacı vereceklermiş. Cuma da ilaçlı emar çekecekler. Canım sıkkın
[/QUbizimkinin tedaviye başlamadık ama.yakin arkadaşım başladı aynı asamalari yaptılar lütfen canını sıkma
Emari ilaç kullanacağı için tedbir amaçlı istiyorlar korkmaEsra
Ben de aynı sizin gibiydim. Paketli ürün çok az yediririm. Tavuktur çilektir yedirmem. Tereyağ ayrı yerden gelir, has zeytşnyağ ayrı yerden gelir. Kolanın falan sadece tadını bilecek kadar tatmıştır. Organik yumurta alırım. Balıkyağıymış vitaminmiş kullanmam. Ama 7,5yaşında ergenlik başlangıcı çıktı. Yarın mecburen ilaç verilip hormonları baskılıyo mu diye bakılcak. Cuma da mr çekilcek. İçim daralıyo. İlacı verdirtmem de diyemiyorum. Doktor "ilaç başlamazsak 1 yıla kalmaz regl olur. Çünkü hormonları senin benim vücudumdaki hormonlar kadar" dedi. 2. Sınıf bitmeden regl olması da çok kötü. Ama ben mr sonucundan da korkuyorum.ay valla ne diyim, kimden teskin edici bişi beklim bilmiyorum
Çok teşekkür ederim. İnsan birilerinden bişiler duyunca biraz ferahlıyo. Çok sağ olEmari ilaç kullanacağı için tedbir amaçlı istiyorlar korkma
Merhaba oncelikle endiselerinizde haklisiniz bendr yikilmistim ama kizimda seker hastaligi var sonrasinda cikti bu da birbirini takip etti iste.Ilac hormonlari yukseltiyormu bakacaklar korkmayin biz mr icin gun alamamistik ve ben cektirmedim gerek yoktu zaten bence.Bir kac yil igne olduk her ay adet dongusu gibi ve yeni kestim 10 yasi doldurdugu icin.Olursa da olsun dedim.Beyindeki bir tumorun bu hormonlari baskiladigi soylenir ama bu bir ihtimal yani genelde erkek cocuklarda erken ergenlikte suphe daha coktur yine de yaptirin hepsini.Gecmis olsunSizinki yine iyi 8,5 yaşında başlamış belirtiler. Benim kızımınki 7,5 yaşında başladj
Götürdünüz mü doktora? Eğer götürdüyseniz ne dedi doktor?
Otoimmun hastalığını ne yaparak anladılar? Benim kızım 7,5 yaşında, hormonları yüksek çıktı. Ultrasonu da puberte başlangıcı çıktı. Yarın damaryolu açıp bi ilaç vereceklermiş. Galiba ilacın vücudundaki hormonları baskılayıp baskılamadığına bakacaklar. Cuma da ilaçlı mr çekecekler. Sizin kızınıza da yaptılar mı bunları? Mr demelerine çok korktum. Beynindeki bi sorundan mı şüpheleniyolar bilmiyorum
Merhaba...kızım tam 7 yaşında.normalde doğduğundan beri hafif tüy vardı.1 ay kadar önce hafif memeleri büyüdü.genital bölgede biraz kıllanma arttı gibi..birkaç aydır hızlı kilo aldı.acaba ondan mi?tahlil yaptık.doktor daha bakmadı ama sonuç ne merak ediyorumÇocuk doktoru da normal bu yaşlarda memelerde hafif şişlik ve sertleşme olması dedi endokrinoloji uzmanı da hormon testleri falan yaptı ultrasonda baktılar. Hepsi normal takip edicez dedi. Internette de araştırınca göğüsler sertestikten 2 yıl kadar sonra adet görür diye okuyunca endişelendim. Doktora sordum ama o çocuktan çocuğa değişir dedi. Benim gibi bu durumu yasayan anneler var mı diye burda paylaşmak istedim.
Emarı nasıl çektiler.sonuçta çocuk bu,korkar,kıpırdar.anestezi mi verdilerÇok teşekkür ederim. İnsan birilerinden bişiler duyunca biraz ferahlıyo. Çok sağ ol
İsmimi etiketlemişsiniz ama bildirim gelmedi şimdi fark ediyorum mesajınızı daha.Esra
Ben de aynı sizin gibiydim. Paketli ürün çok az yediririm. Tavuktur çilektir yedirmem. Tereyağ ayrı yerden gelir, has zeytşnyağ ayrı yerden gelir. Kolanın falan sadece tadını bilecek kadar tatmıştır. Organik yumurta alırım. Balıkyağıymış vitaminmiş kullanmam. Ama 7,5yaşında ergenlik başlangıcı çıktı. Yarın mecburen ilaç verilip hormonları baskılıyo mu diye bakılcak. Cuma da mr çekilcek. İçim daralıyo. İlacı verdirtmem de diyemiyorum. Doktor "ilaç başlamazsak 1 yıla kalmaz regl olur. Çünkü hormonları senin benim vücudumdaki hormonlar kadar" dedi. 2. Sınıf bitmeden regl olması da çok kötü. Ama ben mr sonucundan da korkuyorum.ay valla ne diyim, kimden teskin edici bişi beklim bilmiyorum
Anesteziden çok korkuyodu yine başıma iğneli ilaçlı bişi çıkaracaklar diye. O yüzden normal şekilde çekilebildi ama tabi çok korktu. Emar makinesinin öyle tuhaf ve korkunç sesleri var ki; tak tak ttak tuk tuk tuk gıy gıy gıy.... çekinemese anestezi vereceklerdi. Kızım da bana çekmiş. İşin içinde iğne falan yoksa mrdir röntgendir çekilebiliyoz da iğne varsa ben bayılırım, kızım kaçıyorEmarı nasıl çektiler.sonuçta çocuk bu,korkar,kıpırdar.anestezi mi verdiler
Mr sonucu çooook şükür olsun ki temiz çıktı. 3 ayda bir iğne vurulmaya başlandı. 2. İğnesini 2 gün önce vuruldu. Benim kızımın genital bölgesinde kıllanması çok fazla. Doktor 8,5 olmadan regl olur diyince iğneye izin verdim. Siz iğne vurdurmadınız dimi. Her şey doğal akışında oldu? 10 yaş normalde erken ama ben gayet normal olarak görüyorum. Benim kızımın regli 9-9,5 yaşı görebilecek olsaydı iğne vurdurmazdım. Ama kesinlikle 8,5 bile görmezdi. Allah sağlıkla uzun ömür versin hepsine de yapacak bişi yokİsmimi etiketlemişsiniz ama bildirim gelmedi şimdi fark ediyorum mesajınızı daha.
Ne oldu mr sonucu? Ne karara vardınız?
Kızım şu an 4. Sınıf, 10 yaşında. Yazdan beri adet görüyor.
7,5 yaş civarı meme büyümesi başladığında hormonları hep normaldi bizim. Uzun bir süre de normal çıktı. Zaten hep demişlerdi hiçbir işaret şu zaman adet görür demeye yetmez diye. Denildiği gibi de aniden adet gördü. Ama alıştı mecburen. Bu süreçte okulun kapalı olması bizim çok işimize yaradı. İlk dönemlerde okula gidiyor olsaydı baş edemezdi sanıyorum ki.
Çok sevindim mr sonucunun temiz çıkmasına. bir karar vermiş bir yola çıkmışsınız artık, hiç başka şeyler düşünüp aklınızı bulandırmayın.Mr sonucu çooook şükür olsun ki temiz çıktı. 3 ayda bir iğne vurulmaya başlandı. 2. İğnesini 2 gün önce vuruldu. Benim kızımın genital bölgesinde kıllanması çok fazla. Doktor 8,5 olmadan regl olur diyince iğneye izin verdim. Siz iğne vurdurmadınız dimi. Her şey doğal akışında oldu? 10 yaş normalde erken ama ben gayet normal olarak görüyorum. Benim kızımın regli 9-9,5 yaşı görebilecek olsaydı iğne vurdurmazdım. Ama kesinlikle 8,5 bile görmezdi. Allah sağlıkla uzun ömür versin hepsine de yapacak bişi yok
Kemik yasi bakıldıMerhaba...kızım tam 7 yaşında.normalde doğduğundan beri hafif tüy vardı.1 ay kadar önce hafif memeleri büyüdü.genital bölgede biraz kıllanma arttı gibi..birkaç aydır hızlı kilo aldı.acaba ondan mi?tahlil yaptık.doktor daha bakmadı ama sonuç ne merak ediyoruminşallah adet olmaz.135 cm 33 kilo
Sıkıntılı derken ne çıktı mesela? Hormonları mı yüksek?Kemik yasi bakıldı
Beyin emari çekildi
Kasin dogumda rahim ultrason bakıldı
1 saat süren ayriltili serumlu hormon tahlili bakıldı.
Kemik yasi ve beyin emari temiz çıktı
Ancak onun dışındaki tüm testler sıkıntılı cikti ve de igneye başlandı.. ayrintili tüm testler istenir sizden de muhtemelen
Amin inşallahÇok sevindim mr sonucunun temiz çıkmasına. bir karar vermiş bir yola çıkmışsınız artık, hiç başka şeyler düşünüp aklınızı bulandırmayın.
Kızım sadece takip edildi herhangi bir tedavi uygulanmadı. Gerek görmediler yani hormonları normal diye. Yanılmıyorsam 7-8,5 yaş arası düzenli gittik. Sonrasında bıraktık çünkü tedaviye gerek görmüyorlardı ve artık kızım rahatsız oluyordu muayenelerden.
Son kontrolünde hormonlarında çok az yükselme var ama hala ön ergenlik dediler. Yaşıtlarından erken adet görür ama zaman belirtmek imkansız dediler. Tam 9,5 yaşında oldu. O zaman götürdüm isterseniz tedavi başlanır geç değil dendi, ama zaten 10 yaştan sonra tedaviye başlanmıyor dediler. ( 10 yaştan bir ay bile önce olsa erken ergenlik kabul ediliyormuş, ilk adetten sonra da tedaviye başlanabiliyormuş)
Ben de 6 aylık bir fark için hormon dengesiyle oynansın istemedim.
inşallah hepimiz hayırlı kararlar almışızdır.
Bizim adet olmasıyla birlikte birden arttı tüyleri. Yetişkin insan gibi. Zorlanıyor istemiyor ama ayda bir defa ağdayla alıyorum. Üstten kısaltmayla baş edilmez, jilet vs ben bile kullanamıyorum. Teknoloji ilerledi, on sene sabredip lazer yaptırırlarBen henüz kızımın tüylerine hiç müdehale etmedim. Kökten alma yöntemleri için yaşı küçük. Jiletvari şeyler de sürmek istemiyorum. Bakalım nolcak
Evet yumurta gelişimi rahim durumu iste yaşının 2 3 yas önünde cikti..Sıkıntılı derken ne çıktı mesela? Hormonları mı yüksek?
Sırf laf olsun diye yorumuma beğenmedim demişsiniz.halbuki ben sizin, 2 yaşında adet oldu ,5 yaşında doğum yaptı gibi saçma sapan cümleniz için beğenmedim dedim.aklınız mantığınız 5 yaşında çocuğun doğum yaptığı alıyor mu?5 yaşında doğum yazmışsınız.farkındaydız değil mi?Çok eski bir haber vardı belki elli yılı geçmiş bir haber. Beş yaşında doğum yapmış bir çocuk. İki yaşında regl olmaya başlamış. Demek eskiden de varmış böyle durumlar. Şimdi hormonlu yiyecekler, gdo, sıcak hava, beslenme vs gelişimi daha çok etkiliyor. Geçen gün bir arkadaş, bebekken çocuğa verdiği mamaların erken ergenliğe sebep olduğunu düşünüyordu mesela. İçlerinde her tür katlı maddesi veya bazıları GDO'lu olduğu icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?