Erken ergenlik

Emari ilaç kullanacağı için tedbir amaçlı istiyorlar korkma

Merhaba oncelikle endiselerinizde haklisiniz bendr yikilmistim ama kizimda seker hastaligi var sonrasinda cikti bu da birbirini takip etti iste.Ilac hormonlari yukseltiyormu bakacaklar korkmayin biz mr icin gun alamamistik ve ben cektirmedim gerek yoktu zaten bence.Bir kac yil igne olduk her ay adet dongusu gibi ve yeni kestim 10 yasi doldurdugu icin.Olursa da olsun dedim.Beyindeki bir tumorun bu hormonlari baskiladigi soylenir ama bu bir ihtimal yani genelde erkek cocuklarda erken ergenlikte suphe daha coktur yine de yaptirin hepsini.Gecmis olsun

Hepinize kolay gelsin arkadaslar.
Ogrendigim kadariyla, lavanta, cay agaci gibi kokularin ve paraben gibi katki maddelerinin estrogen taklidi yaparak erken ergenlige neden oldugu dusunuluyor. Bu nedenle kokulu sampuan, sabun, krem, parfumlerden uzak durmali.
Kimbilir, belki bu urunler cogaldikca yatkinligi olanlar daha erken olmaya basladi.

Merhaba...kızım tam 7 yaşında.normalde doğduğundan beri hafif tüy vardı.1 ay kadar önce hafif memeleri büyüdü.genital bölgede biraz kıllanma arttı gibi..birkaç aydır hızlı kilo aldı.acaba ondan mi?tahlil yaptık.doktor daha bakmadı ama sonuç ne merak ediyoruminşallah adet olmaz.135 cm 33 kilo

İsmimi etiketlemişsiniz ama bildirim gelmedi şimdi fark ediyorum mesajınızı daha.
Ne oldu mr sonucu? Ne karara vardınız?
Kızım şu an 4. Sınıf, 10 yaşında. Yazdan beri adet görüyor.
7,5 yaş civarı meme büyümesi başladığında hormonları hep normaldi bizim. Uzun bir süre de normal çıktı. Zaten hep demişlerdi hiçbir işaret şu zaman adet görür demeye yetmez diye. Denildiği gibi de aniden adet gördü. Ama alıştı mecburen. Bu süreçte okulun kapalı olması bizim çok işimize yaradı. İlk dönemlerde okula gidiyor olsaydı baş edemezdi sanıyorum ki.

Emarı nasıl çektiler.sonuçta çocuk bu,korkar,kıpırdar.anestezi mi verdiler
Anesteziden çok korkuyodu yine başıma iğneli ilaçlı bişi çıkaracaklar diye. O yüzden normal şekilde çekilebildi ama tabi çok korktu. Emar makinesinin öyle tuhaf ve korkunç sesleri var ki; tak tak ttak tuk tuk tuk gıy gıy gıy.... çekinemese anestezi vereceklerdi. Kızım da bana çekmiş. İşin içinde iğne falan yoksa mrdir röntgendir çekilebiliyoz da iğne varsa ben bayılırım, kızım kaçıyor

Mr sonucu çooook şükür olsun ki temiz çıktı. 3 ayda bir iğne vurulmaya başlandı. 2. İğnesini 2 gün önce vuruldu. Benim kızımın genital bölgesinde kıllanması çok fazla. Doktor 8,5 olmadan regl olur diyince iğneye izin verdim. Siz iğne vurdurmadınız dimi. Her şey doğal akışında oldu? 10 yaş normalde erken ama ben gayet normal olarak görüyorum. Benim kızımın regli 9-9,5 yaşı görebilecek olsaydı iğne vurdurmazdım. Ama kesinlikle 8,5 bile görmezdi. Allah sağlıkla uzun ömür versin hepsine de yapacak bişi yok

Çok sevindim mr sonucunun temiz çıkmasına. bir karar vermiş bir yola çıkmışsınız artık, hiç başka şeyler düşünüp aklınızı bulandırmayın.
Kızım sadece takip edildi herhangi bir tedavi uygulanmadı. Gerek görmediler yani hormonları normal diye. Yanılmıyorsam 7-8,5 yaş arası düzenli gittik. Sonrasında bıraktık çünkü tedaviye gerek görmüyorlardı ve artık kızım rahatsız oluyordu muayenelerden.
Son kontrolünde hormonlarında çok az yükselme var ama hala ön ergenlik dediler. Yaşıtlarından erken adet görür ama zaman belirtmek imkansız dediler. Tam 9,5 yaşında oldu. O zaman götürdüm isterseniz tedavi başlanır geç değil dendi, ama zaten 10 yaştan sonra tedaviye başlanmıyor dediler. ( 10 yaştan bir ay bile önce olsa erken ergenlik kabul ediliyormuş, ilk adetten sonra da tedaviye başlanabiliyormuş)
Ben de 6 aylık bir fark için hormon dengesiyle oynansın istemedim.
inşallah hepimiz hayırlı kararlar almışızdır.

Kemik yasi bakıldı
Beyin emari çekildi
Kasin dogumda rahim ultrason bakıldı
1 saat süren ayriltili serumlu hormon tahlili bakıldı.

Kemik yasi ve beyin emari temiz çıktı
Ancak onun dışındaki tüm testler sıkıntılı cikti ve de igneye başlandı.. ayrintili tüm testler istenir sizden de muhtemelen

Benim kiz emara gule oynaya girip cikti kime çekti bilmem igneye de oyle gülerek girip cikiyor...

Sıkıntılı derken ne çıktı mesela? Hormonları mı yüksek?

Amin inşallah

Konuyu şimdi gördüm bende bir süredir bu konuyu düşünuyordum.
2012 doğumlu kızım var , davranışları biraz agresifleşti bu aralar , vücudunda bi değişiklik yok şimdilik.
Adet görme vs bunlarla başa cıkabılecek yaştalar mı gerçekten vücuttaki tüylenmeyi nasıl halledecegiz baya soru işereti bunlar benim kafamda bu atada tecrübem yok ilk kızım ondan sanırım panikliyorum..

Ben henüz kızımın tüylerine hiç müdehale etmedim. Kökten alma yöntemleri için yaşı küçük. Jiletvari şeyler de sürmek istemiyorum. Bakalım nolcak

Ben henüz kızımın tüylerine hiç müdehale etmedim. Kökten alma yöntemleri için yaşı küçük. Jiletvari şeyler de sürmek istemiyorum. Bakalım nolcak
Bizim adet olmasıyla birlikte birden arttı tüyleri. Yetişkin insan gibi. Zorlanıyor istemiyor ama ayda bir defa ağdayla alıyorum. Üstten kısaltmayla baş edilmez, jilet vs ben bile kullanamıyorum. Teknoloji ilerledi, on sene sabredip lazer yaptırırlar

Sırf laf olsun diye yorumuma beğenmedim demişsiniz.halbuki ben sizin, 2 yaşında adet oldu ,5 yaşında doğum yaptı gibi saçma sapan cümleniz için beğenmedim dedim.aklınız mantığınız 5 yaşında çocuğun doğum yaptığı alıyor mu?5 yaşında doğum yazmışsınız.farkındaydız değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…