Erken ergenlik

Yediğimiz içtiğimiz , gün ışığı iklim her şey değişti ve ergenlik yaşı düştü 7,8 lere kadar. Endişe etmeyin, boyu da uzat sağlıklı da gelişir. Ergenliğe girdi diye boyu uzamayacak diye bir şey yok. Ben 12 yaşından sonra regl oldum ve 23 yaşımın sonuna dek boyum uzadı. 20li yaşlarımın başında 160’a ulaşamamıştım şimdi 160ı geçtim. İlk reglim geldi aklıma, annem pek heyecanlanmıştı. Ben de utanıp ya belki yara olmuştur dur hemen , bir daha olur mu bi bakalım demiştim. Tüm gün de yatmıştım sanki sakatlanmışım gibi örtü altında , ayrıca bir daha olmaması için dua etmiştim🤣 Arkadaşlarımdan ve çevremden duymadığım için çok utanmıştım. Siz böyle bir durumda kızınıza açıklayıcı ve onu rahatlatıcı şeyler söyleyin ki kızınız bu durumdan utanmasın aksine destek gördüğü için memnun olsun 💐

Sıcak iklimde yaşam, beslenilen yiyecekler hepsi etki edebilir erken ergenlik için.
9 yaş itibariyle adet olabiliyor kızlarımız. Toplumumuzda ortalama 12 yaş olsa bile..
Tabi tam çocuk zamanında anlatmak anlamında biraz zor gibi geliyor ama çekinmeyin.

Çok eski bir haber vardı belki elli yılı geçmiş bir haber. Beş yaşında doğum yapmış bir çocuk. İki yaşında regl olmaya başlamış. Demek eskiden de varmış böyle durumlar. Şimdi hormonlu yiyecekler, gdo, sıcak hava, beslenme vs gelişimi daha çok etkiliyor. Geçen gün bir arkadaş, bebekken çocuğa verdiği mamaların erken ergenliğe sebep olduğunu düşünüyordu mesela. İçlerinde her tür katlı maddesi veya bazıları GDO'lu olduğu icin

Kızım 8,5 yaşında ve göğüslerinde tomurcuklanma başladı. Ama henüz tüylenme yok. Endokrinoloji bölümüne gittik. Değerleri normal dedi sadece hormonlarının bazılarında hareketlenme var dedi. Boyu 1.33 o da normal dedi anı artış da yok dedi. Takıp edicez dedi sadece.
Internette okuyunca tomurcuklanmadan 2 yıl sonra adet görür diyor. 2 yıl sonra 10 yaşında olacak. Çok erken değil mi? Böyle bir durum yaşayan var mı? Çok endişeliyim.
Bizde devar aynı durum yaşta aynı

Hormonlu gıdalardan dolayı

Yiyeceğinizi organik alın

Pazardakiker hormonlu

Varsa köyden getirtirin

Vucüt saati bozulursa zor olur

Paketli gıda , fast food yedirmeyin

Benim de 8 yaşındayken memelerim çıkmaya başlamıştı yaklaşık 2 sene kadar sonra da adet oldum. Herkes paketli gıdalar yazmış fakat ben liseye gidene kadar paketli gıda yediğimi bilmiyorum. annem sağlıklı yemek yapma konusunda fazla takıntılıdır her şeyi evde kendisi yapar yani bunu düşününce paketli gıdanın bu kadar etkili olduğunu sanmıyorum. Bana da herhangi bir tedavi uygulanmadı normal olduğu söylenmişti şimdi 23 yaşındayım bir sıkıntı yaşamadım

Oğlumda buna benzer bişi yaşadık. Bize de kesin bi şekilde ergenliğe girmiş demediler. Ama sizde olduğu gibi takip ediliyoruz. Ek olarak doktor tavuğu yasakladı. En çok hormon ondaymis. Çok çok nadir olarak gezen tavuk bulursak ancak o zaman yesin dedi. Bi de keçiboynuzu ve içinde keçiboynuzu olan hersey kesinlikle yasak bize.

Kız çocuklarında erken ergenlik coook yaygın.
Endişelenecek bir şey yok yani rahat olun.
Ama erken ergenlik kiz çocuklarında kötü etki bırakabiliyor, utanma göğüsleri saklamaya çalışma gibi. Kızınızla bu durumun normal olduğuna dair yapıcı konuşmalar yapmanızı öneririm.

Merhaba.. sizinliyle aynı yaşta kızım var ve aynı problemi farkettim bu hafta :( Türkiye’ye ulaşır ulaşmaz doktora götüreceğim. Büyük kızım 11 yaşında adet oldu. 9 yaşında aynı belirtilerle profesöre götürmüştüm. Elbileğinin rontgenini çekmişti. Kemik yaşı ve normal yaşı uyumlu çıkmıştı.2 seneye kadar adet görür demişti. Tam dediği gibi oldu. Erken adet gördüğü için ergenliği çok zor geçti. Kabul edemedi uzun süre. Boyu kosa kalmadı bu arada. Adet olduktan sonra 10 cm uzadı halen uzuyor. Ama yaşıtlarından büyük görünüyor:( ne yapalım sağlık olsun

Oğlumda buna benzer bişi yaşadık. Bize de kesin bi şekilde ergenliğe girmiş demediler. Ama sizde olduğu gibi takip ediliyoruz. Ek olarak doktor tavuğu yasakladı. En çok hormon ondaymis. Çok çok nadir olarak gezen tavuk bulursak ancak o zaman yesin dedi. Bi de keçiboynuzu ve içinde keçiboynuzu olan hersey kesinlikle yasak bize.
Keçiboynuzu neden yasak acaba? İlk defa duydum bunu. Bende habire keçiboynuzu pekmezi veriyordum kızlarıma. Acaba o mu tetikledi ergenliği :(

Bir arkadaşımın kızı 10 yaşında adet olmuştu. Doktor normal artık, 10 yaş öncesini erken kabul ediyoruz demiş. Hatta çok endişelenen arkadaşıma psikoloğa gitmesini tavsiye etmiş. Ve maalesef temel sebep yedikleriymiş. Her şeyde hormon var, doğal ürün kalmadı. paket gıdaların da erken ergenliğe sebep olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

Kızım 8,5 yaşında ve göğüslerinde tomurcuklanma başladı. Ama henüz tüylenme yok. Endokrinoloji bölümüne gittik. Değerleri normal dedi sadece hormonlarının bazılarında hareketlenme var dedi. Boyu 1.33 o da normal dedi anı artış da yok dedi. Takıp edicez dedi sadece.
Internette okuyunca tomurcuklanmadan 2 yıl sonra adet görür diyor. 2 yıl sonra 10 yaşında olacak. Çok erken değil mi? Böyle bir durum yaşayan var mı? Çok endişeliyim.
5. Sınıfı bitirdiğimde memelerim büyümeye başlamıştı. 10 yaşındaydım

Adet olduğumda lisedeydim ve 14 yaşındaydım.

İlla 2 yıl sonra oluyor muymuş

Back