Kızımın 7 yş civarı meme gelişimi başladı, hep kontrol altındaydı. Ön ergenlik dendi, hormonları normal çıkıyordu zaten. İlerleyen zamanlarda hormonlarda hafif yükselme görüldü ama bunlar da adet tarihi hakkında kesin bilgi vermez denildi.
9,5 yaşında regl oldu.
Doktorlar henüz adet olmaz dese de ben bekliyordum bunu, kendisine de anlatmıştım. İkimiz de büyük bir şok geçirmedik. Tabi benim için üzücü oldu, bu sıkıntıya bu kadar erken girmesi zor sonuçta.
Beslenme falan deniliyor ama ben kızıma organik yedirebilmek için kendim tavuk besledim arkadaşlar o kadar diyeyim yani.
İlkokula başlayana kadar paketli gıda yemedi.
4 yaşında daha çikolatanın tadını bilmezdi.
Herkes bana ruh hastası muamelesi yapardı o kadar özeniyorum diye.
Ama sonuç ortada.
Yalnız gelişimi çok iyi. Boyu 165 civarı.
Doktorumuz 10 yaş altının her şekilde erken ergenlik olduğunu, istersek ilaçla durdurabileceğimizi söyledi. Ama yan etkilerinden dolayı ben tavsiye etmiyorum ilacı, fiziksel hiçbir sorununuz yok, bir cm bile uzamasa ( ki 10 cm uzamasını bekliyoruz diyorlar ) Türkiye ortalamasında olduğunu söyledi. İlacı gelişimi geri çocuklara vermeyi tercih ediyoruz ( çok kısaysa bir de regl olup iyice uzaması durmasın diye) sizin durumunuzdaki bir hastaya ben ilaç vermem ama tercih sizin dedi. Sonuçta 6 ay sonra olsa normal kabul edeceğimiz bir yaş olacaktı dedi.( profesör bu arada kendisi)
Biz de ilaç kullanmamayı tercih ettik.
Tek sorunumuz ped kullanmaya alışması şu an.
Psikolojik etkilerini halletmeye çalışıyorum, anormal hissettirmemeye gayret ediyorum.
Gönül isterdi ki 12 -13 yaşında olsun ama kısmet işte.