Erken doğum tehlikesi nedeniyle hamileliğini hastanede geçirenler...

A

AdaEge

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi AdaEge
Merhabalar,erken doğum tehlikesi nedeniyle hamileliğini hastanede geçiren arkadaşların deneyimlerini öğrenmek istiyorum..
Kaçıncı haftada hastanede yatmaya başladınız ?
Ne kadar ,kaç hafta ya da kaç ay kaldınız hastanede ?
Özel ihtiyaçlarınızı nasıl karşıladınız ?
Ne gibi ilaçlar kullandınız ?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Konu Sahibi AdaEge
işteeee benim sorum cnm 26+2 de sancılandım ama sancı olduğunu anlamadım ben
lekem geldi ...doktorumla konuştum...oda yürüdün yoruldunmu dedi
hep yatarak gebelik geçridiğimden birkere yürüsem fire vermiştim
neyse evet dedim doktoruma oda bana normal dedi ....ama ağrın varmı dedi evet dedim
hemen hastaneye git muayne ol ve nst gir dedi....

cerrahpaya gidiyordum gebeliğimin 20haftasına kadar özel bir hastanede geçirdim
sonra ufak bi rahatsızlıktan ötürü cerrahpaşaya gittim (iyikide oraya gitmişim)
cerrahpaşaya gittim muayne oldum bişey çıkmadı
daha sonra nst girdim ...ben bişey hissetteme rağmen şiddetli sancılarım varmış
bir doktor geldi bu haftada doğum olursa yoğun bakımda bir bebeklik yer var dedi
eğer bunu kabul ederseniz sizin yatışınızı buraya yapalım yok derseniz başka yere direk yollayalım dedi
ben doktorumla görüştüm o kadar kritik bi durum yok imzala dedi...ve imza attım
yattım....ben o aksam çok rahat geçirdim ama sabaha karşı aşırı bel ağrım vardı sabah 5 de gelen doktora dedim...şimdi vizite gelincek dedii...
bu arada yatar yatamaz ciğer geliştirici iğnem yapıldı

sabah 6 da doğumhaneye girdim aşırı sancım vardı
doğum masasında nst bağlı yatıyordum
sancılar enseme kadar geliyor nefesim kesiliyordu
ve eşim iş için seyhatteydi ....
hemen aradım geldi o gün bir serum takıldı ama fayda ettmedi kesmedi sancımı
saat 12 geçerken sancım hafiflemişti ...
bende çok yoruldum h.sonu olduğundan doktorum tlf la görüşülüp talimat alınıyordu ve
bana tam 5 hafta süren magnezum serum çılgınlığı başladı
5 hafta dk.40 damla düştü arada tigotril(isim doğru olmaya bilir söylenişi böyle) fitil aldım
magnezum değeri haftada 2 kere bakılıyordu......
magnezyum çok susatıyordu günde 5-6 lt su içiyor 25-30 kerede tuvalete gidiyordum..
ama bu tedavi 5 hafta erteledi doğumu ....collumun zayıflaması lekeler olmasına rağmen
33+2 de doğum oldu...oda 33 haftda kanda magnezyum çok yüksek çıkınca kesildi 2 gün idare etti kandaki magnezyum...........
33+2 de 8 nisan 2009 saat 7.30& 7.32 dünyaya geldi minik erkeklerim
2330 gr 2410 gr olmak üzere yoğun bakım küvez sorunumuz olmadı

Son düzenleme:
  • Konu Sahibi AdaEge

Çok sağol canım,Allah prenslerinin güzel günlerini de göstersin:Saruboceq:

Peki 26 haftalıkken ani rahatsızlanıp hastalandığın tarihten önce magnezyum falan kullanıyormuydun kendin evde falan ?

• Konu Sahibi AdaEge
Çok sağol canım,Allah prenslerinin güzel günlerini de göstersin:Saruboceq:

Peki 26 haftalıkken ani rahatsızlanıp hastalandığın tarihten önce magnezyum falan kullanıyormuydun kendin evde falan ?

hayır cnm ben endol kullandım 16 haftadan 20 haftaya kadar

sancı ile ilgili bi sıkıntım yoktu zaten o haftalarda karnım aşağa düşmüştü kasık ağrım vardı meğer kasık ağrısı değil sancıymış o

• Konu Sahibi AdaEge

Endolü dr a sormuştum,bebeğin kesesindeki suyu azaltıyor bir de bebekte ilerde kalbinde sorun olmasına yol açabiliyor dedi..Kafam karıştı...:bbo:

• Konu Sahibi AdaEge
Doktorum son haftalarima kadar hesey normal diyordu hatta normal dogum bile yapabilirdim.Ben evde bilmeden sancilaniyormusum ama bunu bebklerin oynamasi saniyordum.karnim bir yerde toplaniyordu birden ve nefesim kesilip canim yaniyordu.33+5 haftamda doktor kontrolum vardi tam hastaneden ciktim kendimi kotu hissetim ofise gidip doktoruma soyledim hemen nts ye bagladilar ve sancim oldugunu icin hastanye yatmam gerekti.Annem yanimdaydi esimi aradik zaten hastanem dokotrun ofisinin karsinda oldugu icin hemen oraya goturduler beni.

1 hafta boyunca ilac verildi sancilarim olculdu ama sadece sancim deil kanda pihtilasma ve idrarda proteinde vardi bunun icin surekli idrar topluyor veriyordum onlara.sanirim ciger gelistiric igneyi hastanede yaptilar.Yurt disinda yasadigim icin ve ingilizcem cok iyi olamdigi icin hangi ilaclari aldigimi bilmiyorum.34+5 gunde artik artan sancilarimi durduramayacaklarinda epidural sezeryan oldum.bebeklerden biri bas yukaridaydi.2440 ve 2150 kg tek yumurta oglusum var simdi topac gibiler sisko ogluslarim.dogum cok kolay oldu ama keske elimde olsaydida normal dogursaydim.insallah 3 bebekte normal olur.burda sezeryan sonrasi yapiyorlar normal dogumu.

• Konu Sahibi AdaEge
Bu arada amerikada normal bir gebelikte en fazla 3 kez ulatrasona giriyorsun onuda dokotrun deil ultrason uzmanlari yapiyor.ben de ilk kontorl disinda hep baska yerde girdim ultrasona .ikiz oldugu icin 8 kere girdim sansliydim.
Bizim burda belki kulaga cok ilkel gelicek ama genelde karnini mezurayla olcup birde kalp atis cihasizyla bebegin kalbini dinliyorlar.
ultrason fazla girmemesinin sebebi cok pahali olmasi.eger bizim ozel sigortamiz olmasa bebeklerim 12 gun kuvezde benimde 10 gunluk hastanede kalmamiz bize 100 bin dolara mal olucakti.burda hasta fiyatlari inanilmaz pahali.Ama inanin 5 ze hamile olsaniz bebekleriniz cok saglikli sekilde dogar vede herkese yeticek kadar kuvez var benimkilerin birak kuvezi olamsi ayri bir odada ikisi kaliyordu.ilgi super tabi kullanilan her sey aninda cope atiliyor.biberonlar bile oyleydi.

• Konu Sahibi AdaEge
ıkiz gebeliklerde ama normal dogum yapılmamalı çünkü ilk gelen bebek değil ikinci bebekte sorun çıkar diye benim bı arkadasım normal yaptı konuşmak istemem pek bebeklerinin birini kaybetti

• Konu Sahibi AdaEge

İşte hastane hijyeni çok önemli...a.s

endol in öyle bir sorunu olduğunu biliyoruz ama doktorlar bu taraz durumlarda belli bir hesapla veriyor

16 haftada sancım vardı yapacağıda buydu....bebeklerimin suyu normaldi

ve doğuncada kalp ekoları .çekildi bi sorun çıkmadı cnm

bende 33+0 da dr ye gittiğimde nst de sancım göründü. sancılarım hep vardı ama öyle çok aşırı değildi. hastaneye yatış yaptılar . ilk etapta nidilat ve serum tedavisi verdiler yakın bakım ünitesinde 25 saat kaldım. sonra servise çıkardılar. ara ara ağrılarım oluyordu idrar yollarında enfeksiyon görüldü antibiyotik tedavisi oldum. fazla hareket etmeden yattım . tam 33 gün boyunca bekledik tedavi kesildi son haftalarda. idrar yolalrımda enfeksiyon sürekli yeniledi kendiini hastane şartlarından ötürü.. 3 kez tedavi yenilendi sonrasında baktılarki sürekli yenileme oluyor tedaviyi kestiler. nst anta takibi ve haftada iki kez ultrasondan başka bi tedavi uygulanmadı son 2 haftamda. ağrımın tutmasını yada suyumun gelmesini beklemeye başladık. aksi bişey olmassa 38. haftanın bitiminde alınacaktı bebeklerim. durumumuz gelişimimiz iyiydi ama ne kadar beklersek okadar iyi olur diye düşünüyorlardı. hastane ortamı germişti beni ama o ortamda olmasam daha erken doğururdum. vel hasılı 37+6 da spinal anesteziyle bebeklerime kavuştum. tam 33 gün bekledim hastanede bi adım sokağa çıkmadan. sıkıldım ama sıkılmama değdi çok şükür sorunsuz dünyaya geldi oğullarım. ihtiyaçlarımı karşılama soruna gelince tek başıam yattım hastanede haftada iki veya 3 kez son ana kadar banyomu yaptım çok şükür. genel temizliğimide kendim hallettim hep .

hastane ortamı olmasaydı erkenden doğururdum o yüzden hiç üzülmeyin gerekirse yatın ve sabırla bekleyin bebeklerinizi..

merhabalar...ben de gebeliğinin son bölümünü hastane odasından,hatta yataktan çıkmayarak geçiren ikiz annesiyim...microenjeksiyon yöntemiyle üçüzlere ham,le kaldım,birini fetal redüksiyon yöntemiyle kaybettik...ikizlerimin sağlığı için bunu yapmaya mecburdum...gebeliğin 24.haftasında dr.um herşeyin normal olduğunu artık bu saatten sonra cervix açılırsa birşey yapamayacağını söyledi-zira benim en büyük korkum rahim ağzının zamansız açılması ve erken doğum idi...26.haftada yapılan kontrolde cervix boyu 1 cm ve hunileşme tespit edildi...yürüyerek girdiğim odadan 15 dakika sonra tekerlekli sandalyeyle çıktım(hemen hastaneye yatırıldım...maalesef wc izni bile yoktu...allahtan annem hep yanımdaydı ve benim tüm ihtiyaçlarımı karşıladı...hisstmediğim sancılarım oluyormuş,bebek hareketi diye adlandırılan dalgalanmalar meğer sancı olabiliyormuş...2 kez endol verdiler ve serum tedavisine başlandı...2 hafta sonraki muayenede maalesef rahim ağzının 2 cm açılmış olduğu saptandı,moralim çok bozulmuştu,çünkü 28 hafta 3 günlüklerdi...bu arada kontrolünde olduğum riskli gebelik uzmanını bırakıp -çünkü çok moral bozan bir hekimdi-kendi tüp bebek doktoruma geri döndüm...moralim düzeldi,gergimliğim kayboldu ve 32 hafta 5 günlük olana kadar bekledim yatarak..yeni yıla bir gün kala sancılandım ve bebekler alındı...oğullarım 1.750 ve 2160 doğdular,solunum problemi yaşamadık hiç,1 hafta kuvözde kaldılar...şimdi 2 yaşında olacaklar ve çok hınzırlarrrr,prenslerimi çok seviyorum,herşeye onlar için katlandım,ama değdi....sevgiler....

Maşallah ya ne güzel.Allah güzel günlerini göstersin sizlere...Ben de bir 28 haftayı doldursam oh diyeceğim..Allah 30 lu haftalara sağlıkla gelmeyi nasib eder inşallah...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Maşallah ya ne güzel.Allah güzel günlerini göstersin sizlere...Ben de bir 28 haftayı doldursam oh diyeceğim..Allah 30 lu haftalara sağlıkla gelmeyi nasib eder inşallah...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

insallah canim y umarim hersey gonlunce olur.

canım tebrik ederim seni . hamile olduğunu görünce o kadar sevindimki.
Allah sanada yaşatacak bu güzel duyguyu inşallah.
Sağlıklı bir şekilde hamilelik süreci gerçirmeni ve bebeklerini sağlıklı kucağına almanı diliyorum .
Doldurursun canım o haftaları Allah'ın izniyle hiç merak etme. Kucağına aldığında ne çabuk geçti diyorsun. şuanki heyecanını çok ama çok iyi anlıyorum.
ŞenizTekrar tebrikler....

insallah canim y umarim hersey gonlunce olur.

Teşekkür ederim arkadaşlar,hayırlısı ile inşallah :1hug:

selam canim bak sana bir olay anlatiyim uye oldugum diger sitede bir hamile bayan vardi ikiz anneleriin bulundugu bir site zaten senide gordum orda yeni ueylerdensin.Neyse canim bir hamile arkadas vardi burda 24 haftalarinda bebeklerinde n birini normal dogumla dogurdu hastanede ve bebek 600 grm dogdu diger bebegide 3 hafta sonra dogdu.nekadar hastanede kaldiklarini hatirlamiyorum ama su anda iki bebgide cok saglikli ve evdelermis.

Canım ben geçen sene üye olmuştum oraya..Evet ben de seni hatırladım.Orada mucizelerim adım..:1hug:
O arkadaşın hikayesini de okudum..Tam bir mucize yaşamış.

canım sanırım eski nickinle bademsin..çok üzülmüştüm bebeklerini kaybettiğinde şimdi de çok sevindim..bu sefer hayallerin gerçek olur inşallah..ben de 35.haftaya kadar üçüzlerimi taşıdım ancak birini kaybettim acil sezeryana alındım şimdi ikizlerim var.ikiz bekliyormuşsun yine..allahım onları sana seni de onlara bağışlasın..

Evet canım ben badem opuyorumnanaktan
Bebeğine çok üzüldüm....:çok üzgünüm:
Melek kızım ve melek oğlum her zaman kalbimde ve aklımdalar...
Allah bu bebeklerine ömür versin inşallah..Evet yine ikiz bekliyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..:Saruboceq: :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…