Premature Bebekler Erken doğum riskim varmış ne yapabilirim :(

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım merhaba inşallah bebişini sağlıkla kucağına alırsın bende de 30 lu haftalardan sonra aynısı olmuştu gerilik vardı önce 1 hafta 2 hafta sonra 5 haftaya kadar geriledi ve son zamanşarda tansiyonumda fırladı şükür bebişimi düşük kiloluda olsa 37. haftada hertürlü organ gelişimini tamamladıktan sonra kucağıma aldım bende ölümlerden döndüm şuan 21 aylık ve çok yaramaz o el kadar şey büyüdüde neler yapıyor teyzesi bir görsen yani demek istiyırumki tansiyonun falan yükselmiyorsa bebeğininde gelişimi iyiyse stres yapma varsın biraz zayıf doğsun ama sağlıklı olsun arkadaşlara katılıyorum bencede çok fazla irdeleme ama sürekli kontrol altında ol .ben sıkıntı yaptıkça tansiyonum fırlıyordu ne yersem yiyim hiçbir şekilde kilo olmamaya başlamıştı kesinlikle pozitif ol birde arkadaşım doktorun kan sulandırıcı falan kullandırmıyormu kan akımını kolaylaştırmak için .birde bol bol su iç suyun azalmasın ben doğuma sıfır suyla girmiştim farkında olmadan sızmış başka ne diyim bilmiyorum ama çok fazla bunları düşünmemeye çalış pozitif enerjili ol Allah yardımcın olsun kardeşim

Sağol arkadaşım maşallah bebeğine sende sıkıntılı günler geçirmişsin..

Bana doktor hiç bi ilaç vermedi kan akımları için yani aspirin bile vermedi kanı sulandırmak için zaten böyle ilgisizlikleri beni araştırmaya itiyor ya riskli gebelik grubundayım 2 damarımızda yavaş kan akımı bebeğim 7 gün geriye düşmüş ama o bana 3 hafta sonrasına gün veriyor çok okudum dr ihmali yüzünden kaybedilen bebekleri Allah korusun..Ben stres yapmıyorum fazla ama işimi sadece doktorada bırakmıyorum kendimde bi yandan takip ediyorum o 3 hafta desede ben 2 hafta olmadan gidiyorum kontrole..Yarın çapaya gideceğim bakalım ordaki doktor ne diycek durumumla ilgili sonrada ctesi tekrar kendi doktoruma gideceğim..Yine 3 hafta sonraya gün verir risklerimizi önemsemezse cerrahpaşanın profesörü rıza beye başlayacağım artık kilosu zayıf gidiyor ama inan sağlıklı doğsun aylarca küvezlerde kalmasın zayıf olsun doğduktan sonra alır kilosunu..Tansiyonum hep düşüktür ama son 10 gündür ara sıra biraz yükseliyor onuda konuşacağım doktorla..Sağlıcakla oğlumu vaktinde kucağıma alırım inşallah..

Ben son durumumuzu yazayım..Perşembe günü çapaya gittim beni perinatolojiye sevk ettiler orayada gidince öğrendimki randevuları eylüle kadar doluymuş bende çıktım geldim gitmem bi işe yaramadı yani..

Bugün kendi doktoruma gittim yine 1.366 gr 40 cm olmuş 10 günde 250 gr almışız ama bu gidişimde 1 gün daha geri düştük şuan 8 günlük bir fark oluştu dr muayne sırasında gelişimine göre doppler isteyebilirim dedi ama sonra vazgeçti iyi dedi bebek çok şükür bide idrar tahlili yaptırdı ptesi sonuçlarını alıp göstereceğim..

Çok şükür gelişimi geriyede düşse devam ediyor :)

canım ya çok sevindim rahaat ol bundan sonrası daha iy olur inşallh en az bi 32. haftayı devirirsin inşllah tansiyonun ara ara yükseliyo dmişin protein testin daha iy sonuç verir inşallh 10 günde 250 gr çok iy inşallah dahada alır demkki tansiyonun az olması gelişimini bizimkilere göre daha az etkiliyo çünkü bnim bebğim doğmadan 15 gün önce 1150gr iken doğduğunda 1110gr a düşmüştü yani zayıflamış karnımda kilo almak orda dursun inşallh seninki böyle ilerki haftalara kadar devam eder eğer gidebilirsen yine üniversite hastanesine git çünkü dha iy araştırıyorlar ve ani durumda yada tehlikeli durumda hemen yatırıyolar ve hastane daha güvenli oluyo ben kalmayıp huzursuzluk ettiğime inan çok üzülüyom ara sıra dayanmak lazım iy haberlerini bekliyorum

Bugün doktora gittik çok şükür oğlum daha iyi arkadaşlar 1.755 gr ve 42 cm olmuş içim rahatladı biraz doktorumuz çok iyi gittiğini söyledi tahlillerim temiz çıktı ve hep sattan geri düşüyorduk en son 8 gün fark olmuştu ama bugün 3 gün öne gelmişiz fark 5 güne düşmüş çok mutlu oldum :)) Zorlu dönemleri atlattık gibi inşallah bundan sonrada böyle gider ve zamanında kucağıma alırım..

allahın izniyle inşallah zamanında alırız çok şükür iyi gittiğine çok sevindim.allah herşeyin hayırlısını versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…