Canım yapacağın en önemli şey erken doğumu düşünmeden doktorunun tavsiyelerine uyup, yiyip, içip, yatıp, dinlenmek.
Hep zamanında doğuracağını düşün lütfen Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
bende aynı durumdayım üstelik tansiyonumda fırlıyor arada hap kullanıyorum.34.haftalık oldum bile.illa erken doğacak diye bişeymi var.bana erken doğum tehlikesi var dememişlerdi.benim ilk hamileliğimde aynıydı,ondada38.haftadan sonra sezeryan oldum.üstelikte 4 kg doğdu oğlum
NevYas seni ekim annelerinden biliyorum bende de aynı sorun var ..ben perinatoloji profösürüne gidiorum yani yüksek riskli gebelikler uzmanı doktorum bana hergün tansiyon takibi ++ kan sulandırıcı iğne ++ bebe aspirini kullanıyorum bunlara rağmen sıkıntı var bence doktorunu değiştirmelisin ve araştırma hastanesine gitmelisin tuzu da kesmelisin bakalım ne olucak sonumuz bende 15 günde bi gidiorum inşallah 2 ay daha kalsa başka bişi istemeyiz öyle değilmi? geçmiş olsun inşallah.
canım öncelikle çok geçmiş olsun Allah analıbabalı büyütmeyi nasip etsin hastalığının adı preeklampsi malesef benimde 25. haftadan sonra anlaşıldı ama benim 2 damardada tıkanıklık vardı yani çocuk çokk ama çok az hatta son 15 günde hiç beslenemeden hatta zayıflamış olrak doğdu bebişim 1110 gr doğdu 29 artı 5 te ve çok zor geçen günlerden sonra şükür evimizdeyiz oğlunla senin tek taraflı olması ve tansiyonunun olmaması çok iy ama dikkat et benimde 28 . haftadan sonra tansiyon artmaya başladı ve bu basıncın asıl sebebi tansiyon ben sana tavsiyem sebebin tansiyon olup olamdığına emin ol çünkü ben özelde olmam rağmen her hastanede düşük çıkardı evde uzanıp dinlendiğimde bile yüksekti tansiyon nu 2 saatte bir ölçmen lazım inşallah tansiyonun sonuna kadar olmaz eğer böyle olursa ve tek damarda kalırsa tıkanıklık hiç korkma 38.haftaya kadar bile götürebilirsin bebğin normal kiloya gelir ama senin bebeginin kilosu bana şuan için az geldi benim 27. haftada 1000gr falandı gerileme artıyor demişti doktorum kilosu açısından ne dedi proteinli besin olarak bolbol beyaz kırmızı et bol bol süt yoğurt peynir bakjlagillerded var ama gaz yapar tavsiye etmem et ve süt ürünlrini bol tüket ben günde 2-3 öğün et ürünleriyle yemek yerrdim kahvaltıda uzun süre oturudum çok zor oluyo ama gerçketen senin bir an önce buna ağırlık vermen gerekir biide sürekli sol yanına uzan bebeğe bol oksijen gider valla kendim çok dikkat ettiğim ve bu konuyu çok taktığım için eli,mden geldiğince yardımcı olıyım dedim bide şunalrıda ekliyim sen inşallah böyle tek taraflı ve tansiyonsuz sonlandırırsın ama ben çok çektim en kötüsünü help sendromunu bile yaşadım tansiyondan dolayı acil ameliyata alındım ölümden döndüm ama bebğimi kucağıma alınca hepsini geride bırakıyosun inşallah sende sağlıklı bişekilde kavuşursun yavruna haberlerini bekliyom Allah yardımcın olsun doktorunu değiştirmen iy olmuş 1 ay çok geç bi zaman ben öyle olduki hafta gittim bide sana tavsiyem hastanede yatmanı önerirlerse sakın göz ardı etme hastanede tabiki üniversite hastanesinde daha donanımlı ve bilgili olduğu için mutlaka kal derim şimdi gerçi hele küçük ama özellikle 28. hafta ve sonrası çok önemli ha bide tuzu ne olursa olsun hemen bırak sağlıcakla kal
merhaba arkadaşlar
geçen hafta ayrıntılı ultrasonda benim de bebeği besleyen damarlarımın direnç sebebiyle tam açılmadığını söyledi doktor 1 hafta sonraya da gün verdi çünkü 27. haftada açılabilirmiş ama açılmazsa bebeği büyütebildiğimiz kadar büyütür sonra da alırız dedi. Bu hafta ultrason tekrralandıktan sonra beni kendi doktoruma yönlendirecek tansiyonuna dikkat et elinde ayağındaki şişmelere de dikkat et dedi. ben genel olarak düşük tansiyonluyum şimdilik şişme de yok . her şey cuma günü belli olacak inşallah bebeklerimiz tam zamanında sağ salim dünyaya gelirler
Genel olarak aynı şeyleri yaşıyoruz canım inşallah bu duyduklarımızın hiç biri olmaz zamanında sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi..Sende yediklerine dikkat et canım bebeğe faydalı şeyler yemeye çalış alacakları 10 gr bile bizim için çok değerli çünkü..
Normalde kontrolüm haftaya cumartesiydi ama ben soğuk algınlığı yaşayınca bugün dr gittim bebeğime baktı sattan 5 gün geriyiz usg ye göre 26+3 görünüyor ve 15 günde 720 gr dan 854 gr çıkmışız bana az geldi çünkü bebeğe ne yarayacaksa 2 haftadır onu yiyorum ama bu kadar olmuş..
Ayrıca 1 ay önceki dopplerde sol damarda kan akımı yavaştı , 2 hafta önce dr baktı kan akımları şuan normal dedi ama bugün baktığında ise sağda yavaş çıktı..Soldan , sağa geçmiş yani anlamadım nasıl oluyor.28. haftada en kesin sonucu alırız demişti ben erken gitmiş oldum şimdi 3 hafta sonraya gün verdi bakalım inşallah o zaman daha iyi olur kuzum..Allah hepimizin meleklerini korusun onları bize bağışlasın..Sizlerde son durum ne kızlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?