Premature Bebekler Erken doğum riskim varmış ne yapabilirim :(

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

NevYas

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2009
6.007
8
356
İstanbul
Merhaba arkadaşlar 24 haftalık hamileyim ve 2 gün önce ayrıntılı ultrasona girdim orda bebeğimin sol arterinde kan akışı yavaşlığı teşhisi kondu doktorum raporlara bakınca suyunu ve kilosunu takip edeceğiz ama şuan için endişelenecek bir durum yok dedi ve 1 ay sonraya gün verdi..

Ben biraz araştırınca bunun preeklampsi veya rahim içi gelişme geriliği riski olduğunu öğrendim.Ayrıca 1 hafta önce doktorum 615 gr demişti ama ayrıntılıda 564 gr çıktı ben doktor öyle söyleyince usg farklılığıdır dedim ama şimdi kafama takıldı doktorum rapordan sonra muayne etmedide 1 hafta önce bakmıştık dedi..

Şimdi bu risklere karşı ne yapmalıyım, ne yapabilirim şaşkınım, üzgünüm aranızda bu sorunları yaşayanlar olmuştur bana akıl verin.Bebeğimi daha iyi beslemek için neler yapabilirim şimdi bir sorun yoksa en azından sorun olursa o zamana kadar gelişimi biraz iyi olursa diye düşünüyorum ama bilmiyorum

Canım yapacağın en önemli şey erken doğumu düşünmeden doktorunun tavsiyelerine uyup, yiyip, içip, yatıp, dinlenmek.
Hep zamanında doğuracağını düşün lütfen Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

bende aynı durumdayım üstelik tansiyonumda fırlıyor arada hap kullanıyorum.34.haftalık oldum bile.illa erken doğacak diye bişeymi var.bana erken doğum tehlikesi var dememişlerdi.benim ilk hamileliğimde aynıydı,ondada38.haftadan sonra sezeryan oldum.üstelikte 4 kg doğdu oğlum

Sağol canım amin inşallah..

Canım benim sorunum kan akışının yavaşlığından bebeğin beslenemeyip gelişiminin durabilecek olması böyle olunca bebeği erkenden alıp küvezde besliyorlarmış..Maşallah 34. haftaya geldiyseniz gelişimi devam ediyor demekki sağlıcakla kucağına alırsın inşallah..Darısı başıma..

Cumartesi günü başka doktora gideceğim bende bakalım o doktor neler diycek benim doktorum üzerinde durmayıp 1 ay sonraya gün vermesi beni çok üzdü ya o 1 ayda Allah korusun bebeğime bişey olursa..

NevYas seni ekim annelerinden biliyorum bende de aynı sorun var ..ben perinatoloji profösürüne gidiorum yani yüksek riskli gebelikler uzmanı doktorum bana hergün tansiyon takibi ++ kan sulandırıcı iğne ++ bebe aspirini kullanıyorum bunlara rağmen sıkıntı var bence doktorunu değiştirmelisin ve araştırma hastanesine gitmelisin tuzu da kesmelisin bakalım ne olucak sonumuz bende 15 günde bi gidiorum inşallah 2 ay daha kalsa başka bişi istemeyiz öyle değilmi? geçmiş olsun inşallah.

allah yardımvcınız ols ınş.........angelop masallah az kalmış hepınıze cok guzel gunler ınşşş

Canım senin sorunun tam olarak nedir inşallah sağlıcakla kucağına alırsın bebeğini..

Ben dün başka bir doktora gittim ayrıntılı olarak baktı tekrar ve tek damarda yavaşlık sorun teşkil etmiyor ama 2 damardada problem olsa riskli olurdu dedi ayrıca şuan normal görünüyor dedi akış ve 28. haftaya gün verdi o gün tekrar ayrıntılı bakacak en kesin sonucu o hafta alıyoruz dedi..Bebeğimin boyu ve kilosuda iyi çıktı maşallah.Biraz içim rahatladı yani..

Önlem olarakda yorulmayacaksın, kalabalığa girmeyeceksin, stres olmayacaksın, protein ağırlıklı besleneceksin ve tuz kullanmayacaksın dedi.Şuan tansiyon problemimiz yok hep düşük tansiyonluyum ben ama ileriyi düşünelim dedi birde magnezyuma başlattı..

geçmiş olsun cnm bende bu sitede okumuştum erken doğum tehlikesi olanlara genelde proteğin ağırlıklı beslenmeleri tavsiye ediliyormuş çünkü erken doğum olursa bebek daha güçlü olur ve çabuk toparlanırmış sağlıcakla

canım öncelikle çok geçmiş olsun Allah analıbabalı büyütmeyi nasip etsin hastalığının adı preeklampsi malesef benimde 25. haftadan sonra anlaşıldı ama benim 2 damardada tıkanıklık vardı yani çocuk çokk ama çok az hatta son 15 günde hiç beslenemeden hatta zayıflamış olrak doğdu bebişim 1110 gr doğdu 29 artı 5 te ve çok zor geçen günlerden sonra şükür evimizdeyiz oğlunla senin tek taraflı olması ve tansiyonunun olmaması çok iy ama dikkat et benimde 28 . haftadan sonra tansiyon artmaya başladı ve bu basıncın asıl sebebi tansiyon ben sana tavsiyem sebebin tansiyon olup olamdığına emin ol çünkü ben özelde olmam rağmen her hastanede düşük çıkardı evde uzanıp dinlendiğimde bile yüksekti tansiyon nu 2 saatte bir ölçmen lazım inşallah tansiyonun sonuna kadar olmaz eğer böyle olursa ve tek damarda kalırsa tıkanıklık hiç korkma 38.haftaya kadar bile götürebilirsin bebğin normal kiloya gelir ama senin bebeginin kilosu bana şuan için az geldi benim 27. haftada 1000gr falandı gerileme artıyor demişti doktorum kilosu açısından ne dedi proteinli besin olarak bolbol beyaz kırmızı et bol bol süt yoğurt peynir bakjlagillerded var ama gaz yapar tavsiye etmem et ve süt ürünlrini bol tüket ben günde 2-3 öğün et ürünleriyle yemek yerrdim kahvaltıda uzun süre oturudum çok zor oluyo ama gerçketen senin bir an önce buna ağırlık vermen gerekir biide sürekli sol yanına uzan bebeğe bol oksijen gider valla kendim çok dikkat ettiğim ve bu konuyu çok taktığım için eli,mden geldiğince yardımcı olıyım dedim bide şunalrıda ekliyim sen inşallah böyle tek taraflı ve tansiyonsuz sonlandırırsın ama ben çok çektim en kötüsünü help sendromunu bile yaşadım tansiyondan dolayı acil ameliyata alındım ölümden döndüm ama bebğimi kucağıma alınca hepsini geride bırakıyosun inşallah sende sağlıklı bişekilde kavuşursun yavruna haberlerini bekliyom Allah yardımcın olsun doktorunu değiştirmen iy olmuş 1 ay çok geç bi zaman ben öyle olduki hafta gittim bide sana tavsiyem hastanede yatmanı önerirlerse sakın göz ardı etme hastanede tabiki üniversite hastanesinde daha donanımlı ve bilgili olduğu için mutlaka kal derim şimdi gerçi hele küçük ama özellikle 28. hafta ve sonrası çok önemli ha bide tuzu ne olursa olsun hemen bırak sağlıcakla kal

merhaba arkadaşlar
geçen hafta ayrıntılı ultrasonda benim de bebeği besleyen damarlarımın direnç sebebiyle tam açılmadığını söyledi doktor 1 hafta sonraya da gün verdi çünkü 27. haftada açılabilirmiş ama açılmazsa bebeği büyütebildiğimiz kadar büyütür sonra da alırız dedi. Bu hafta ultrason tekrralandıktan sonra beni kendi doktoruma yönlendirecek tansiyonuna dikkat et elinde ayağındaki şişmelere de dikkat et dedi. ben genel olarak düşük tansiyonluyum şimdilik şişme de yok . her şey cuma günü belli olacak inşallah bebeklerimiz tam zamanında sağ salim dünyaya gelirler

Canım bu bilgileri paylaştığın için çok teşekkür ederim sana..Bebeğimin kilosu 24+5 de 720 gr boyuda 31.5 cm çıktı çok iyi değil belki ama dr normal dedi şuanda..Malesef önceki doktorum bana bu olabileceklerin hiç birinden bahsetmedi ben burda sizlerden öğrendim bu yeni doktor şuan için bir sıkıntı olmadığını ama 28. haftada durumun daha kesinleşeceğini söyledi o haftada en doğru sonucu alıyorlarmış damarlarla ilgili..Tuzu kesmemi istediğinden beri hiç kullanmıyorum, hergün düzenli sütümü,peynirimi ve yumurtamı yemeye başladım.Et çok fazla tüketemiyorum malesef tiksindim tavuk yemeye çalışıyorum.Bebeğime kilo yapacak yiyeceklere ağırlık verdim artık herşeyime dikkat ediyorum yani şuan sorun olmasada bu kesin olmayacak anlamına gelmiyor malesef, oğlumu sağlıcakla kucağımda görmek en büyük arzum..Tansiyonum ne zaman ölçtürsem düşük çıktı ama evdede tansiyon aletimiz var onunlada sabah-akşam kendim takip edip not almaya başlayacağım..2 haftadır elim ve ayağımda şişlik oluyor dr sıcaklardandır dedi ama bilmiyorum.Hastanede yatmam istenirse hiç tereddüt etmeden yatarım inşallah öyle şeylere gerek kalmaz...Sizde zor günler geçirmişsiniz ama hepsi geride kalmış sizin adınıza çok sevindim..

Genel olarak aynı şeyleri yaşıyoruz canım inşallah bu duyduklarımızın hiç biri olmaz zamanında sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi..Sende yediklerine dikkat et canım bebeğe faydalı şeyler yemeye çalış alacakları 10 gr bile bizim için çok değerli çünkü..

evet canım durumumuz aynı
ben yarın gidiyorum tekrar doktora açılma var mı diye
inşallah hepimiz bebeklerimize sağ salim kavuşuruz

Normalde kontrolüm haftaya cumartesiydi ama ben soğuk algınlığı yaşayınca bugün dr gittim bebeğime baktı sattan 5 gün geriyiz usg ye göre 26+3 görünüyor ve 15 günde 720 gr dan 854 gr çıkmışız bana az geldi çünkü bebeğe ne yarayacaksa 2 haftadır onu yiyorum ama bu kadar olmuş..

Ayrıca 1 ay önceki dopplerde sol damarda kan akımı yavaştı , 2 hafta önce dr baktı kan akımları şuan normal dedi ama bugün baktığında ise sağda yavaş çıktı..Soldan , sağa geçmiş yani anlamadım nasıl oluyor.28. haftada en kesin sonucu alırız demişti ben erken gitmiş oldum şimdi 3 hafta sonraya gün verdi bakalım inşallah o zaman daha iyi olur kuzum..Allah hepimizin meleklerini korusun onları bize bağışlasın..Sizlerde son durum ne kızlar..

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım sorunsuz 28. haftaya ulaşır atlatırsınız bu zor günleri.
Yalnız benim size naçizane bir tavsiyem olacak. Çok fazla irdelemeyin, çok fazla kendi kendinize araştırma yapmayın. İnanın bebeğiniz için çok zararlı bu kadar stres yapmanız. Tabi ki yapılması gereken herşeyi yapın. Kontrolünüzü aksatmayın ama doktorunuza güvenin ve onun söylediklerini yaptıktan sonra kalbiniz çok çok rahat olsun. Ne kadar rahat olursak bebeklerimiz o kadar iyi beslenir. Doktor iyi diyorsa inanın ona.
Ben de hamilelikten önce sizin gibi çok araştıran biriydim. Her rahatsızlığmı araştırır doktora kendi teşhisimi koymuş olarak giderdim. Hatta hiç unutmam, çok tekrarlayan bir sistitm vardı bir dönem, kesin karar vermiştim idrar kesemde tümör olduğuna. Doktor ultrason çekene kadar da ikna olmamıştım basit bir enfeksiyon olduğuna. Ama hamilelikle birlikte baktım ki bu davranışım en çok bebeğime zarar verecek, ben de hayatımdaki en büyük kendine çekidüzen verme işin yaptım.
Siz de biraz rahat olun. Doktor tek taraflı olunca sorun yok diyorsa yoktur, kilosu iyi diyorsa iyidir, takip edeceğiz diyorsa takibinizi yapın ama endişelenmeden bekleyin.
Sevgiler.

canım mrb iki damarda da göründüyse belki şuanda ikisindede azdır sen tansiyona dikkat etmeye devam et bence bol su tüket benimde 27.haftamda 1030 gr çıkmıştı 2 haftada 1150 olmuştu yani nerdeyse seninki gibi ama yinede yavaş yavaş alsaada olur tansiyon olmazsa böyle devam eder bence sorun olmaz inşallah benimde sana tavsiyem bu konuyu sürekli takma şuna inan Allah ona dünya yüzünü ne zaman nasip ederse o zaman olacak internete bencede fazla takılma ye iç dinlen vücudunda şişlik olmuyosa bol oksijenli ortamlarda dinlen yürü hazır yaz bu büyük fırsat bence ve olumsuz olmayacağına inan olumlu olursan belki gerçekten 28 den sonra damarlar normalleşir benim ablamıında bebğe 25-28 civarında 2 hafta geri diyodu sonra kendiliğinden normalleşti bebbeği 3ün üstünde doğdu dediğim gibi internete uzun süre hiç bakma zaten şimdiye kadar yaptığın araştırma yetmiştir sana bide 3 hafta sonra 29 oluyon daha erken gitmelisin bence iy hberlerini bekliyoruz inşallh

Ben dün doktordaydım yine önceki kontrolümüzün üstünden 13 gün geçmişti ama benim akıntım oldu su gibi dr bana pembe kağıtlar vermişti şüphelenirsem koymam için rengi maviye dönerse bebeğin suyu demişti onu yaptım ben rengi maviye dönünce apar topar hastaneye gittim..Usg de baktı şuan normal çıktı suyu bir ilaç verdi rahimin açılmasını engellemek için..

Oğlum sattan 7 gün geriye düşmüş bu defada ve hem sağ hemde sol damarda kan akımı yavaşlığı oluşmuş ama dr önemli değil dedi nasıl önemli olmadığınıda anlamadım ya yine 3 hafta sonraya gün verdi hareketleri azalarsa daha önce gel dedi.Boyu ve kilosu iyi çıktı biraz 38 cm boyu 1.116 gr da kilosu.Ben zar zor haftaya perşembeye çapa kadın doğumdan randevu aldım ama ilgilenirlermi onuda bilmiyorum en iyi doktorlar orda bakayım onlar ne diycek..

çok geçmiş olsunnn çok iyi takip edin lütfen anne karnında bebeğinizin başına bişey gelmesin iyi haberlerinizi bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…