Premature Bebekler erken doğum belirtileriniz nelerdir

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

aycank

Guru
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2008
1.275
47
318
Ankara
arkadaşlar bende 27 haftalık ikizlerime hamileyim ve erken doğum riskim var plasenta aşağıda rahime çok yakın değil ama yakın bu zaman kadar yatarak geldim.artık herşeyden korkar oldum sizin bi belirtiniz oldumu;?kızım aşağıda olduğu içinmi bilmiyorum ama hareketlerini çok aşağıda hissediyorum sanki ayağı kalksam düşecek gibi sağdan sola dönsem hemen kasılıyorum.yardımlarınıza dualarınıza ihtiyacım var

canım ınş bekler bebeklerın ..tedırgın olmamaya bak rahatla bıol su ıç yat dr ne dedı magnezyum vermıustır mutlaka....ınş erken gelmesınler canım bol dua ıle

geçmiş olsun,ikiz hamile olupta erken doğum riski taşımayan yoktur herhalde..bende hamileliğimin büyük bir bölümünü evde,yatarak geçirdim.aslında ikiz olması dışında hiçbir erken doğum riskim yoktu,herşey gayet iyi gidiyordu.ama ani tansiyon yükselmesi sonucu preeklampsi teşhisiyle 33 haftalık olarak dünyaya geldi oğluşlarım..şimdi 11 aylıklar

erken doğumu önleyici olarak hep dinlendim,iş yapmadım,bana sıkıntı verecek psikolojimi bozacak şeylerden uzuk durdum,sevdiğim insanlarla vakit geçirdim.hoşlandğımı şeyleri yaptım.gezmeye falan çok gitmedim çünkü yürümek tehlikeli olabiliyor.hep sol tarafıma yattım.bol bol su içtim,sıvı tükettim.ilaç olarak 5.aydan itibaren magnezyum kullandım.son 1,5 ayda nidilat ve pra-par aldım kasılmaları önlemek için.

bebeklerin İnşallah vaktinde ve sağlıkla gelir canım..dualarım seninle..

canım ınş bekler bebeklerın ..tedırgın olmamaya bak rahatla bıol su ıç yat dr ne dedı magnezyum vermıustır mutlaka....ınş erken gelmesınler canım bol dua ıle

sağol canım dr magnezyum vardi günde 2 tane alıyorum sürekli yat diyo ama heran nasıl yatabilirim bu zamana kadar biraz kayınvalidemde biraz annemde kaldım evime geçtim şimdi ağır olmayacak şekilde günlük işlerimi yemek vs yapıyorum tabi dinlene dinlene.

sağol canım bende hast dışında hiç dışarı çıkmıyorum bebek için hiç bir şey alamadık bu yüzden magnezyum dışında bişey vermedi doktorum bununda çok işe yaradığını sanmıyorum.sol tarafıma yatınca kızım sürekli vuruyo kalk üstümden diye :)
peki doğum başlamadan bikaç gün önce anladınmı yoksa bianda mı oldu sancı falanmı geldi yani nasıl anladın doğumun başladığını

benim bebeğim bikaçgun çok huzursuz gibiydi sanki hep karnımın bı tarafına gelip oradan hiç ayrılmıyordu o taraftan çıkacak gıbı dırenıyordu ve bırde buyuk abdest ihtiyacı hıssedıyosun gıdıyosun bişi yok çok dikkat et geçmiş olsun

bence erken doğum riskin varsa nidilat kullanmalısın.etkili bir ilaç.aslında sancım falan gelmedi,hiçbir şeyim yoktu.sadece aniden burnum kanamaya başladı,bu da çok endişelendirmedi beni çünkü hamilelikte olabilen bir dunumdu.ama kanamayı 5 saat durduramayınca acile gittik.orda doktorumu çağırdılar ve teşhis kondu.ankaraya yollandım ve doğuma alındım acilen.yoksa su gelmesi,sancı,kanama,kasılma gibi şeylerim olmadı.belirti olarak sadece ayaklarım ve ellerim çok şişmişti.

benımde 28 haftam dolmustu oh derken ıkı gun sonra bel agrım oldu bı gun sonrada asırı kanama ıle acıl amelıyata alındım ......üçüzlerım erkenden geldıler ...

canim 32 haftalik dogum yaptim sancim vardi birgun oncesinden belim cok agriyordu gecer diye doktoru bile aramadim sabahsi agrim cogaldi ve saatte 6-7kez kasilmalarim basladi dru aradim hemen gel dedi kasilmalari onlemek icin aldigim ilaclar bebisimin birinde carpinti yapiiyordu belkide bir kac hafta serumla dogumum ertelenecekti ama bebegin kalbi durur dedi dr ve sezeryana alindim sana tavsiyem yemek dahi yapma surekli yat inanki bebegin anne karinda 1gun bile durmasi cokcok onemli

BEN 26 haftalık ikizlerimi 2 günlük şavaştan sora kaybettim tüp bebektiler bi kız bi oğlan sancıyı sancı olarak bilemedim ben kasığımda ağrı var diyordum herkes hamilelik ilerledikçe kasıklarında ağrı olur diyordu tabi her geçen gün ağrılarım çoğalıyordu doktora gittim bebekler büyüyor hareket ediyorlar dönüyorlar oda sancı yapıyor diyince bende olacak demekki dedim doktorun bu sözünden iki gün sanra dayanılmaz ağrıyla tekrar doktora gittim tabii gece hiç uyuyamadım bide tecrübesizim saate kaç sancı giriyor saymayı ne bileyim neyse özeti dr.gittim tabii bu sefer alttan muayne etti veeeee doğum başlamış rahim ağazı 8 cm açılmış bu arada normal doğum açılması 10 cm miş nerdeyse evde doğuracakmışım bebeklerimi belirtilerim bu ne su geldi ne kanamam oldu kısmet değilmiş napalım

cok uzuldum canim doktorun sorumsuzlugu yuzunden birazda basin sagolsun cok zor Allah sabir versin

Büyük geçmiş olsun ve başın sağolsun canım çok üzüldüm aynı problemi bende yaşadım ağrıyı bel ağrısı olarak kabul ettim.Bursada oturuyorum doğum hastanesine gittim gece acilden kan tahlili idrar tahlili herşey temiz ve nöbetçi doktorun bana dediği bebek büyüyor ve yerleşiyor hadi eve.O ağrıyı 3 gün çektikten sonra tekrar acile gittiğimde artık doğum başlamıştı 25 haftalık 804gr ağırlığında bir kızım oldu 10 ay yoğun bakımda kaldı 3 beyin ameliyatı ve 8 ay boyunca solunum cihazına bağlı olarak yaşadı.Şu anda allahıma hamdolsun iyi ama bir doktorun ihmakarlığı artı benim özel doktorumunda ihmakarlığı bunlara sebep oldu(ki doktorum Bursanın en iyi doktorlarından diye bilinir).Allah vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın tekrar başın sağolsun ve allah sabır versin...

benim yaşadığım aynı şeyi yaşamışsın aynen bede doğum evi aciline gittım aynı tahliller sonunda eve gönderdi fakülte hastanesinde doğum yaptım erkek 730 gr kız 560 ama oğlumu zor doğum morarma yüzünden bir gün sonra kaybettim kızım küçücük olmasına rağmen 2 gün daha yaşadı ama oda rabbimin cennetine uçtu doktorların söylediği fakülte hastanesi olmasına rağmen gerekli teknolojileri yokmuş yaşatmak için onlara göre ne var ben bebeklerimi 7 sene sonunda tüp bebek tedavisiyle bulmuştum ama kısmet değilmiş bilemedim

Ben de 34 haftalık doğum yaptım. İkiz değildi. Gebeliğin başından beri çok zor geçti. 5. aydan itibaren bebek hep aşağıdaydı. Genelde yatarak geçirdim hamileliğimi. Yemek bile yapamadım. Sağolsun eşim yaptı hep yemekleri. Kayınvalidemler yardım ettiler daha çok.

Erken doğum belirtimse sadece karnımın sertleşmesiydi. Cumartesi gecesi karnım kasıldı. Hiç ağrı yoktu. Herhalde sırtüstü yatmaktan oldu diye düşünüp soluma döndüm. Ama bir türlü eski haline gelmiyordu. Biraz korktum ama doğum belirtisi olacağı aklıma bile gelmedi. Sabah eşimle salonda otururken yine oldu aynı şey. Eşime gösterdim. Daha öncesinden doktorum karnın sertleşirse hemen geleceksin demişti. Eşim hemen arayalım doktoru dedi. Yoksa ben çok önemli birşey olduğunu düşünmüyordum. Neyse doktoru arayınca hemen hastaneye git NST'ye bağlasınlar seni dedi. NST'de doğum sancıları çıktı. Hemen yatışım yapıldı. Ben karnımın sertleşmesinden başka birşey hissetmiyordum. Ağrı filan yoktu. O gece hastanedeki hemşire başımda bekledi, NST'yi takip etti. Bebeğin kalp atışlarının düştüğünü farkedince doktorumu aradı. Gece 2'ydi. Doktorum geldi hemen. Sabaha kadar başımda bekledi. Artık karnım kasılı şekilde kalıyordu. Ben hissetmiyordum ama doktorun eli karnımda sürekli kasılmaları takip ediyordu. Bir yandan da bebeğin kalp atışlarına bakıyordu. Sezeryanla bir an önce almamız lazım dedi. Sabah 5te acilen sezeryanla dünyaya geldi kızım.

12 gün yoğun bakımda kaldı. Şu anda 4 aylık oldu. Çok şükür sağlığı yerinde. Tabi yoğun bakım sürecinde yaşadıklarımız, erken doğduğu için iyi ememesi ve benim cahilliğim yüzünden sütüm azaldı. Şimdi süt + mamayla devam ediyoruz. Buna şükür diyorum.

Umarım erken doğum yapmazsın. Herşey yolunda gider, gelişimi tamamlandıktan sonra vaktinde sağlıklı bir şekilde dünyaya gelirler.

Çok zor ama elimizden bi şey gelmiyoki sabredip dua etmekten başka.Çaresizlik kadar kötü bi şey yok.Allah sabır ve dayanma gücü versin canım...

cok gecmis olsun canim benim kizim21gun oglum 18gun kaldi kuvezde nasil zor bir surecti dayanamiyordum hergunum aglamakla geciyordu onlari camin arkasinda gormek cok kotuydu cok sukur simdi iyiler hersey yolunda ama sen nasil dayandin 10 ay Allah sabrini vermis cok zor

Teşekür ederim çok zor günlerdi ama allah sabrını da veriyo mükefatını da.Şu anda kızım iyi önemli olanda o.Allah yoğun bakım önünde bekleyen bütün annelere sabır ve bebişlerine şifa versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…