• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erken başladı kayınvalıde

sende erken başlamışsın:1:

aynen öle....
bukadar sert çıkmanın ne gibi sebebi olabilir bilmiyorum ama halasını sewdiğin için getirmek istemiştir bence sen kayınvalide adayına kızgınsın ve hıncını çıkaracak yer arıyorsun onlar halasını kendilerine yakın görüp düğün işini onun yanında konuşuyorlarsa bırak getirsinler sonuçta bu düğün konuları namahrem konular değilki....halaya ayıp olmuştur kendi halanı aynı kefeye koy ve sözlünün sana aynı tepkiyi vererek seninde halanı arayıp seni istemiyorlar gelme dediğini düşün:20: en sonuncu olarakta halanın nasılda kendini dışlanmış bi insan olarak düşündüğünü düşün...sen yarın bunları unutucaksın ama büyüklerin kalbi daha hassas olabiliyor helede arada kaynayan suçsuz akrabaların....

Canım benim kuzenim evleneceği zaman,görümceleri gelmişti düğün için konuşmaya teyzemlere.Onların yanında kimse yoktu ama kuzenimin yanında benim annem,yani teyzesi vardı.Bunda büyütülecek bir şey yok.Teyzemin ayıp olur soramam diye düşündüğü şeyleri anneme sordurdu,ya da unuttuğu bir şeyi annem hatırlattı.Onlar da o düşünce içinde olabilirler.Neticede kaynanan direk soramayacağı şeyleri halasına sordurtabilir ya da unuttuklarını halası hatırlatır filan.Yani bu o kadar mesele edilecek bir şey değil.

Sen bence buyursun gelsinler,başımın üstünde yerleri var diye karşılasaydın nişanlın da mutlu olurdu.Hem emin ol öyle çok sık görüşmeler iyi olmuyor.Bu illa ki kaynana kötü ya da gelin kötü anlamında değil.Ama düğün telaşında,stresinde taraflar birbirlerini en olmadık şeylerde yanlış anlayabiliyor.Küçük meselelerden sorunlar çıkabiliyor.İçli dışlı olunca herkes birbirine karışma ve müdahale etme hakkını kendinde görüyor (kötü niyetli olsun ya da olmasın).O yüzden arada belli mesafe her zaman iyidir:34:

belki çok alakasız olucak ama benimde sevgilim var bizde evlenmeyi düşünüyoruz bır sure sonra. sevgilim annesini kaybetti 4 yıl once ve onunla pek ılgılenmeyen bir babası var ve tek kardeş. annem onu çok sever annesi gb ilgilenmeye çalışır hep ablamsa onunda ablasıdır her zaman ama sevgilimin annesinin fotografını gordugunde bakışlarını değiştirebilmeyi çok isterdim. keşke senin sorunun benım sorunum olsaydıda annesiyle bize gelirken problemler yaşayabilseydim..:30:

belki çok alakasız olucak ama benimde sevgilim var bizde evlenmeyi düşünüyoruz bır sure sonra. sevgilim annesini kaybetti 4 yıl once ve onunla pek ılgılenmeyen bir babası var ve tek kardeş. annem onu çok sever annesi gb ilgilenmeye çalışır hep ablamsa onunda ablasıdır her zaman ama sevgilimin annesinin fotografını gordugunde bakışlarını değiştirebilmeyi çok isterdim. keşke senin sorunun benım sorunum olsaydıda annesiyle bize gelirken problemler yaşayabilseydim..:30:

Aynen canım bu yaşadıklarını ben de yaşıyorum.Erkek arkadaşım annesini 11 sene önce kaybetti,babası 1 sene sonra davullu zurnalı evlendi ve hiç ilgili değil.Zaten evden ayrıldığında 17 yaşındaydı.Bir hafta önce de ölüm yıldönümüydü.3 gün sonra da benim annemin doğum günü.Yanındaydım erkek arkadaşımın annemin doğum gününde,babam da hediye almak için beni aramıştı fikir almak için.Ben anneme hiç hediye almadım,keşke benim de hediye alacak annem hayatta olsaydı dedi :14::14::14::14: O telefonu açıp babamla konuştuğuma lanet ettim,ama arabadaydım mecburen açtım :14::14: O an sarıldım ona ağlamamak için zor tuttum kendimi.

Yani canım inan ki böyle şeyler dert değil,hiç kafana takıp mutlu geçirmen gereken zamanları üzüntüyle geçirme.

aynenn canım belki biz yaşamadığımız için farklı bakıyoruz ama boyle bı dert varken o dertleri tercih ederdim. belkide kaynana diye değilde sizin evleneceğiniz adamı 9 ay karnında tasıyan yetıstıren buyuten ve sonunda sıze emanet eden bır anne olarak bakarsak daha olumlu ve anlayıslı olabılırız dıye dusunuyorum. o olmasaydı sozlunuzde olmazdı.o sana hayat arkadaşını verdı sende onu bıraz alttan almaya calış bence. en buyuk derdin bu olsun.. :)

Tamam siz de haklısınız kızlar ama kayınvalıdemın en yaptığının altında artık bır plan yatıyor.bende istiyorum kı anne kız olamasak bıle yakın olalım oturalım kalkalım mesafeyı saygıyı koruyarak off bılmıyorum mesela nişan düğün tarıhı konulacak ınsanlar ortada yok kendımız karar versek bızı adam yerıne koyan yok denılıyor vallahı ne yapıcağımı sasırdım..demek bende erken başlamısım haha güldürdünüz benı

benimde aynı şey oldu canım. nişan olcaktı soran eden yoktu. biz de nişanı kız yapar mantığıyla yer araştırdık ve söyledik. kayınpeder arıza çıkardı bizi takan yok bilmemne demiş. halbuki onları taktığım için sizin istediğiniz tarihte olsun demiştim. sonrada arkamızdan laf etmiş. kızlarını hemen evlendirmek istiyorlar postalıcaklar diye.
hemeni mi kalmış yaş oldu zaten 29. benimki daha kötü yaniii... daha neler nelerr olcakk bu daha başlangıç canım.

Halasını istemedıme mı geldı konu ben 2 aile olsun sadece annelerımız babalarımız o kadar böyle bır yakınlık olsun iyi madem bende cağırayım abımı yengemı halamı teyzemı ben her zaman ailesını kabul ederım.güler yüzüm hizmetımı esırgemem annesıde halasını çok sevdığımden gelsın demıştır.ben sadece bız bıze olalım istiyorum hep kalabalıkla nır araya geldık ve bır kaynaşma olmadı hala anlatabıl mı sıkıntımı yoksa 2. Gelmeye tüm sülalesıyle gelsın.

ben ben ben ben!.....
siz ne söylerseniz söyleyin konu sahibi burdaki yorumlara karşı da hep ben haklıyım modunda...
böyle biriyle iletişim kurmak zor,
arkadaşların bütün yazdıklarına katılıyorum,daha fazla okumaya tahammül edemedim.
Yüz göz olmaya müsait bi kişiliğiniz var bence.. Hızlı gidiyosunuz biraz vites küçültün..

konu sahibi arkadasım hepimiz geçtik o yollardan sanırım sen biraz etrafının gazına gelmişsin inan herkesin sözünde nişanında vs muhakkak bir problem çıkıyor ... şöyle düşün kayınvalidenin ilk ziyareti olucak kadın çok girişken olmayabilir yada aman yanlış bir şey yapmıyım düşüncesiyle de halayı getirebilir ...

bi sabret bu daha ilk seni anlamaya çalışıyorum sen hemen kaynaşalım istiyosun biraz atik olsun arasın ilgilensin istiyosun ama dur bakalım eğer düğüne kadar k.validen hep kalabalık gelmek isterse o zaman kızacaksan kız ama emin ol bu çok güzel bişey çok şanslısın inan ..

inanki kaynaşmaman daha güzel kalabalıkta mesafeli olma imkanın daha çok sana bir arkadaş tavsiyesi bırak nasıl geliyorsa gelsin nişanlını da kendini de üzme çevrenin aman aramadı gelmedi gazınada gelme insanın annesi vs bile acayip etkileyebiliyo o zamanlarda ...

burda yaşamış tecrübe etmiş insanları dinle lütfen iyiliğin için zaten şimdi olmasa evlenince törpüleneceksin ama hep sen haklı olmak için hanımefendiliğini bozma unutma herkez aile terbiyesini gösterir ayrıca erkekler ve anneleri evlendikten sonra daha bi kıymetleniyor.. şimdiden böyle yaparsan nişanlın yavaş yavaş sende soğuyacak sen haklı olduğun bir olayda bile baştan anne düşmanı olarak fişleneceksin... biraz kurnaz ol bukadar fevri düşünme bırak bakalım nasıl yapıyor kayınvaliden kadına kendini gösterme fırsatı ver nişanlına sen hiç yansıtma dua et hiç ilgilenmesin k.validen evinide düğününüde kendin yap o zaman inan laf söyleyemiyorlar karışamıyorlar ... bence halan gelmesin demek senin gibi güler yüzlü iyi bilinen bir geline yakışmamış hadi silkin kendine gel eminim sen bu değilsin sadece kafan karışmış biraz bunalmışsın etrafın yorumlarına kulak tıkarsan kazanırsın :34: nişanlınla mutlu olmaya bak sen kurnaz ol sessiz ol ailesine güler yüzlü ol bak bakalım kaybedecek misin kocan nasıl değer verecek sana etrafı o zaman susturacak işte.. o daha acemi sende öyle aman kimseye saygını yitirme ...

çok teşekkür ederim bıtanem gercekten ne güler yüzümü esırgerım ne de burda bana ahkam kesıp ben kaynana istemem ona sunu yapamam bunu yapamam dıyen bırıyım kayınvalıdemle 5 yıldır tanısıyoruz ve gelır gıder bıze neyse tavsıyelerın hep aklımda olucak bıtanem

ben ben ben ben!.....
siz ne söylerseniz söyleyin konu sahibi burdaki yorumlara karşı da hep ben haklıyım modunda...
arkadaşların bütün yazdıklarına katılıyorum,daha fazla okumaya tahammül edemedim.
Yüz göz olmaya müsait bi kişiliğiniz var bence.. Hızlı gidiyosunuz biraz vites küçültün..[/QU

iletişim kurmak zor demek hımm harıkasınız....ben ben ben ben hayır ben haklıyım demıyorum demış olsam burda sızlere sormazdım yanlış mı yaptım acaba dıye sordum ve inanın benımle anlaşamayacak insan yoktur .yüz göz olmak mı sizin yorumlara bakılırsa sız çığır acmıssınız bu konuda

ve ben ne yaptım dün gece için halasını çok severım rkadas gıbıyız halacığım akşama bızdesınız bılıyorsunuz dımı dedım ve yetınmedım abımlerıde cağırdım .şimdi dıyeceksın kı nıye ilk baştan akıl edemedın böyle bır usluba sahıpsın gibi geldı....ben burda konu actım nasıl olur yanlışmı dıye baktım arkadslar haksıssın dedı okey deyıp faalıyete geçtim.bende kusura bakmayın ama 7 kocalı hurmuz değilim ilk kez sözlenıyoruz ayrıca kayınvalıdemlede yıllardır tanısıyoruz ilk kez gelmıyor bıze..her neyse olay budur.....

bizler sonuçta 3. gözle baktıgımızdan dolayı olayları daha iyi analiz edebiliyoruz, demişşinya ilk defa sözleniyoruz bazı seyleri bilmiyoruz diye, orda kesinlikle haklısın, evlenincede bazı seyleri ilk defa yaşayacaksın bazen afallayıp kalacaksın, ne yapman konusunda kararsız kalacaksın, ama tecrubeler insanları olgunlastırıyor, burda yapılan yorumların %99 u olumsuzdu, ve siz bu forumda yapılan olumsuz yorumlar karsısında konu sahibi bazı kimseler gibi kimseye saldırmadınız, sabırlı ve hoşgörülü biri oldugunuzu düşünüyorum, ama bu nişan söz aşamalarındada fevri hareketler yinede ne kadar strese girerseniz girin ama yapmayın, sonra siz kendinize cok kızarsınız en güzel günlerimi neden berbat ettim diye,
velhasıl kelam bence akşam yaptıgınız seyle nişalınızın gönlünü cok iyi almıssınızdır, unutmayınki eşinizi strese soktukça sizide etkileyecek bu durum, yani o streslendikçe sizi de strese sokacak,onun için olaylara biraz daha sakin ve hoşgörülü bakın,mutluluklar dilerimm

teşekkür ederım evet bazı arkadaslar atıp tuttu ama eleştirileceğimi bılmeme rağmen yanlışmıyım acaba dıye actım konuyu her cevabada saygım vardı.konuyu acarken sınırlıydım ama ben sevdıgıme her seyı tane tane hoşgörü ile anlattım kızmadı eleştırmede.haklısın hayatım hep bırılerıyle gelıyoruz başbaşa kalamıyoruz dedı.inanın kı ben ne saygısılık yaptım ne de aa halanın işine ne dedım öyle yanı çok teşekkür ederım sanada

nısanlınız adına uzuldum cok arada kalmıstır emınım..
canım samımıet dedıgın sey hemen kurulmaz.Belkı ne konsuurum dye dusunup halasınıda cagırmıstır.
hem samımı olmak ıstıyosn hem bırgun onceden haber versın dıyorsun ısın kotu yanı bu karmasıklıgı karsı tarafada yansıtıyosun.ya aklın karısık yada senı gaza getıren bırı var.Neolur azcık anlayıslı davran
nısanlınıda uzme
mutluluklar..

Merhaba kızlar 31.01.2012 de sözlendım o günden berı kayınvalıdem gelmedı bıze hıç söz için armaızda sorunlarda olmustu ama kendısı haksızdı neyse dün akşam sözlüm yarın size gelıcez dedı normalde yemege gelıncekse bır gün önceden haber vermelerı gerekırdı musaitmısınız dıye hadı bunu geçtim ,sözlüme annen annemi arasın size geliceğiz diye dedim kı daha hıç aramdı annemı tamam dedi kapattık teli. sabah sözlüm aradı annem halamlarla gelmek istiyor diye bende ortalığı ayağa kaldırdım. kendı senın zorunla gelıyor zaten bız adam mı yıyoruz kendılerı gelemıyormu dıye kaynanam kendı kendne karar verır o olucak zanneder ama benım dedığım olur sözdede öyle oldu.ama asıl kızdığım benım ağzı laf yapamayan sevgılım, dedım annene ilk defa tek olucaz halamların işi ne demedın mı dedım dedım dıyor ne dedı diyorum hemen hastahaneye cıktı gıttı dedi.ben ararım gelmez halamlar dedı.ben de açtım ağzımı annen çok oldu artık ailece yemek yenıleceğını akıl edemedınız mı bız nişan düğün işini konuşmıcakmıydık dedım nasıl annene söz gecıremezsın şimdi bana gelmış gelsınler mı dyorsun dedım ,haksızmıyım kızlar cocuğun ne suçu var demeyın onunla öyle konuşmadık her bize geldıklerınde halaylamı gelıcekler tamam çok sevıyorum halasını ama annesı neyımızden korkuyorda tek kalmamak istiyor hanı anlıcağını bılsem yaptıklarından utanıyr dıyeceğim ama ( sözdekı ufak trtışma) nerde gene bıldığını söyler....

teşekkür ederım evet bazı arkadaslar atıp tuttu ama eleştirileceğimi bılmeme rağmen yanlışmıyım acaba dıye actım konuyu her cevabada saygım vardı.konuyu acarken sınırlıydım ama ben sevdıgıme her seyı tane tane hoşgörü ile anlattım kızmadı eleştırmede.haklısın hayatım hep bırılerıyle gelıyoruz başbaşa kalamıyoruz dedı.inanın kı ben ne saygısılık yaptım ne de aa halanın işine ne dedım öyle yanı çok teşekkür ederım sanada

yukarıda,halayla gelecek diye ortalığı ayağa kaldırdığını anlatan sensin,annen çok oldu diye nişanlına bağıran sensin,daha nasıl saygısızlık yapacaktın.ama emin ol ileride nişanlın bunları hep karşına çıkaracak:34:

ben ben ben ben!.....
Yüz göz olmaya müsait bi kişiliğiniz var bence.. Hızlı gidiyosunuz biraz vites küçültün..[/QU

iletişim kurmak zor demek hımm harıkasınız....ben ben ben ben hayır ben haklıyım demıyorum demış olsam burda sızlere sormazdım yanlış mı yaptım acaba dıye sordum ve inanın benımle anlaşamayacak insan yoktur .yüz göz olmak mı sizin yorumlara bakılırsa sız çığır acmıssınız bu konuda

ve ben ne yaptım dün gece için halasını çok severım rkadas gıbıyız halacığım akşama bızdesınız bılıyorsunuz dımı dedım ve yetınmedım abımlerıde cağırdım .şimdi dıyeceksın kı nıye ilk baştan akıl edemedın böyle bır usluba sahıpsın gibi geldı....ben burda konu actım nasıl olur yanlışmı dıye baktım arkadslar haksıssın dedı okey deyıp faalıyete geçtim.bende kusura bakmayın ama 7 kocalı hurmuz değilim ilk kez sözlenıyoruz ayrıca kayınvalıdemlede yıllardır tanısıyoruz ilk kez gelmıyor bıze..her neyse olay budur.....

merhaba bende senin gibiydim nişanlıyken çok fevri ve memnuniyetsizdim. herşeyin kontrolu bende olsun herşey nizami ilerlesin istedim tabiki olmadı ben o günlerimi sorunlarla geçirdiğimle kaldım. şimdi 1,5 yıl geçti aradan kayınvalidemle anne kız gibiyiz maşallah eşimi o günlerde çok gereksiz yere üzdüm çok yıprandık daha yeni toparlanıyoruz bak koca 1,5 yıl geçti ve şimdi pişmanlıktan ne nişanımı anabiliyorum ne nişanlılığımı düğün cd mi 1 kez izleyebildim biliyormusun.benim bu cahilliklerim yüüzünden eşimde bende çok üzüldük. diyeceğim şu ki alınacak nasibin neyse o alınıyo, o gün kimin kısmeti varsa o gelip sofrana oturuyo,evin nasıl olacaksa oluyo zaten sen istr gül ister kız birşey değişmiyor anlayacağın. tadını cıkar sadece

nişanlı degilim ama Allah nasip ederse o yolda ilerliyoruz .ve şuan kendimi nişanlının yerine koydum o çok sevdiğim sevgilim bana annende çok oldu artık dese heleki daha bu aşamada ilerki aşamalardan gözüm korkarak o yüzüğü taktığım gibi çıkarıp avucuna koyardım .yine ses çıkarmamış .bence çok fevrisiniz .nişanlınızı şimdiden siz ve ailesinin arasında bırakıyorsunuzki emin olun bu davranışlarınız onu çok yorar zamanla .şimdi heyecanlı mutlu çok fazla üstünde durmuyor ama hersey rutine bindikten sonra siz hala böyle davranırsanız kaybeden taraf olursunuz . ayrıca cevap vermek istemiyor olabilirsiniz ama bişeyi merak ettim kayınvalideniz sizi oğluna eş olarak gerçekten istedimi başlarda böyle kabullenme sorunları yaşadınızmı gelmek istemiyor falan dediğin için aklıma takıldı .bence alttan al keskin sirke küpüne zarar derler unutma

tabıkıde hayır oğlundan daha çok istiyor kı oğluyla bu yola gırmemız için sevgılımın ailesı ön ayak oldu.nişanlanın sözlenın tekrar görüşelım sizinle bende bu yola gırmeden once dünya yıkılsa umrumda olmazdı aman annen sunu yaptı bunu yaptı işte ozaman ne demek istediğimi anlıcaksınız...neyse ortada sorun denılen bişey kalmadı hem niçin cevap vermıyeyım vaktınızı ayırıp benı eleştirip sunu yapardım bunu yapardım diye akıl verıceksınız olur mu öyle şey cevap vermemek..

Valla 2 yıllık evlilik öncesinde 3 yıllık flört dönemi.Toplam 5 yılda bir gün bile eşimin ailesi hele de annesi hakkında senin gibi konuşmadım.Ki annesiyle de aramızda problemler var.O ne demek yahu annen de çok oluyor?:36:

Kadın senden korkmuştur.. Lafa bak.. annenin ağzının payını veremedin mi?? Daha şimdiden eşinize ve kayınvalidenize acıdım...:))

Tamam siz de haklısınız kızlar ama kayınvalıdemın en yaptığının altında artık bır plan yatıyor.bende istiyorum kı anne kız olamasak bıle yakın olalım oturalım kalkalım mesafeyı saygıyı koruyarak off bılmıyorum mesela nişan düğün tarıhı konulacak ınsanlar ortada yok kendımız karar versek bızı adam yerıne koyan yok denılıyor vallahı ne yapıcağımı sasırdım..demek bende erken başlamısım haha güldürdünüz benı

Belliki oda senden adım bekliyo.
Güzel olan güzellik görür bunu unutma :34:
Saygılı olmalısın biraz daha

Son düzenleme:
Back